Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Met dit bedrag stijgen de Essent tarieven per 1 oktober 2022

Energieleverancier Essent gaat de energietarieven van 1 miljoen bestaande klanten verhogen. De prijscorrectie wordt per 1 oktober doorgevoerd in de variabele contracten.

De energierekening zal gemiddeld 30 procent duurder worden, geeft Essent aan op de eigen website. De impact van de tariefwijzingen kan per klant verschillen. Maar vooral mensen met een hoger verbruik zijn de dupe.

Volgens Essent is de prijscorrectie nodig vanwege de huidige marktomstandigheden en de hoge energieprijzen op de handelsmarkten.

Update 29 september: de prijsstijging per 1 oktober zou wettelijk onrechtmatig zijn, aangezien wijzigingen altijd 30 dagen van te voren moeten worden gecommuniceerd. Onder druk van de ACM heeft Essent nu de stijging uitgesteld naar 7 november.

Echter geeft de energieleverancier nu aan dat de totale tariefsverhoging voor het vierde kwartaal nu verdeeld gaat worden over de laatste twee maanden van 2022. Dat betekent dat het tarief in november nog hoger zal liggen dan in eerste instantie werd aangekondigd op 22 september.

78 euro per maand erbij

Voor elektriciteit betalen klanten bij Essent straks zo’n 15 tot 18 cent per kilowattuur meer. Voor gas gaat het om zo’n 45 eurocent per kuub.

Bij een gemiddeld energieverbruik betekent de prijsverhoging dat je termijnbedrag met minimaal 78 euro in de maand omhoog gaat, berekende Energievergelijk.nl.

Bij grotere gezinnen in een slechter geïsoleerde woning kan het termijnbedrag in één klap met meer dan 125 euro per maand omhoog gaan, als gevolg van de prijscorrectie.

Voorbeeld verhoging

Een voorbeeld van de prijsverhoging bij een klant van Essent in Maastricht die daar al jaren een energiecontract heeft:

Huidig tariefTarief per 1 oktober
Stroom (normaaltarief) € 0,44984 per kWh€ 0,63143 per kWh
Stroom (daltarief)€ 0,36264 per kWh€ 0,51262 per kWh
Gas€ 1,88126 per m3€ 2,33230 per m3
Tarieven zijn inclusief energiebelasting, ODE en btw

De getoonde tarieven zullen in principe niet meer wijzigen tot 1 januari 2023.

Effect energieplafond

Het prijsplafond voor energie heeft straks alleen invloed op de gasrekening van klanten. Dat komt omdat het plafond van 0,70 euro per kWh elektriciteit hoger ligt dan het tarief van Essent.

Als gevolg van het energie plafond valt de gasrekening straks wel zo’n 83 euro per maand lager uit, omdat het plafond dan geldt van 1,50 euro per m3. De overheid neemt vanaf 1 november het tariefverschil voor haar rekening.

Helaas is er nog steeds veel onduidelijkheid over de werking van dit prijsplafond. Veel details ontbreken nog. In dit artikel beantwoorden wij de 8 belangrijkste vragen over het aankomende energie plafond.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

90 reacties

 • Jjanssen L J

  ik wil oktober 2022 overzicht

  Reageren
 • Cclim

  Betaal nu 140 pm, willen xe verhogen naar 400 pm.
  Heb dit naar 200 pm teruggebracht. Kreeg 400 terug van afgelopen jaar. Hoe ze aan die verhoging komen?

  Reageren
 • BBianca

  Wij letten wat beter op het gebruik. Ik heb het gasgebruik 3x naar beneden gehaald.
  Gewoon de deur vaker dicht. Raam korter open.
  1 friezer minder aan
  En ga maar door.

  Het kan dus ook positief uitpakken

  Reageren
 • FFrenk

  nou m,n eerste rekening binnen van 95 euro p/m naar 286 euro p/m voor n 1 persoonshuishouden [appartement] nou maar afwachten wat ik overhoud aan t einde v.d. mnd.

  Reageren
 • HHuub

  Ik vraag me af of Essent al deze commentaren überhaupt wel leest. Het is een grote schande zoals dit soort bedrijven zich opstelt en nog even gauw graaien in de buidel van de consument. Het schaamteloze gedrag is door het kabinet, dat helaas al 12 kaar zit, veroorzaakt. Nu er moet worden ingegrepen gebeurt er zoals gewoonlijk niets. Mijn energieprijs gaat met 30 procent omhoog!!!! En dat is al de zoveelste verhoging!!! Afgelopen maart was ons vast contract afgelopen en nu is bij bedrijven zoals Essent het hek van de dam, harken harken en nog eens harken. Ik kan het nog allemaal net trekken omdat we beiden werken, met al die mensen waar het water nu al aan de lippen staat heb ik oprecht medelijden mee. Een handjevol bedrijven maken de hele economie kapot. Bedrijven, vooral in de chemie sector, moeten stoppen met produceren, alle prijzen gaan omhoog. Essent en consorten, BEDANKT VOOR HET SLOPEN VAN ONS LAND.

  Reageren
  • HHans

   @Huub je moet hier vooral de regering bedanken die meedoet met de EU boycot en daardoor de prijzen omhoog jaagt . Gronings gas dat €0,05 /m3 kost liever verkoopt aan buitenland voor €0,30 /m3 en de Nederlandse bevolking last afpersen .

   Reageren
 • SStella

  Vraag: wij hebben al meer dan 10 jaar een variabel contract bij Essent. Ook wij hebben nu een brief gekregen van Essent waarin nieuwe tarieven worden genoemd per 1 oktober. Wij gaan naar een nieuw gastarief van 3,17 per kuub. Dit is bijna 4 x zo duur als ons huidige tarief! Een stijging van 360%. We hebben dit tarief vergeleken met mensen op dit forum en nergens horen wij zo’n extreem tarief/stijging genoemd. Vrienden van ons hebben precies hetzelfde contract als ons en hebben nu nieuw tarief gekregen van 1,99 per kuub. Hoe kan een gastarief voor ons 1,18 per kuub meer kosten dan van een ander lid van Essent? Wij hebben overigens een volledig geïsoleerd huis en al ruim 2 jaar 21 zonnepanelen, huishouden met 3 personen in normaal middelgroot huis.

  Reageren
  • AAnnelous

   @Stella Bij ons precies hetzelfde al jaren klant waardoor 7.5% korting, met variabel contract . Lees in de media over een stijging van 30% bij essent en wij gaan het volgende betalen
   Stroom was € 0,17854 per kWh per 1 okt € 0,69465 per kWh
   Gas was € 0,88914 per m³ per 1 okt € 3,17160 per m³
   Als nieuwe klant betaal je voor gas nog minder bij andere leveranciers. Essent is totaal niet te bereiken, na precies 2 uur in de wacht hangen wordt de verbinding verbroken, chatbot geeft steeds aan niemand beschikbaar te hebben om mijn vraag te beantwoorden….
   Om simpel van te worden.

   Reageren
  • MMarcel

   @Stella
   Heeft u al Thuisvoordeel van Essent? Hierdoor krijgt u 10 % korting op uw stroomtarief. Het wordt bij de jaarrekening verrekend. Er zitten geen kosten of verplichtingen aan. Groet, Marcel.

   Reageren
 • Ppatty

  Ik lees alleen maar klachten op deze site, dus zal ook maar even laten weten dat het niet eerlijk is voor sommige mensen. Hoe de energie prijzen ineens na kabinet besluit hun prijzen te gaan verhogen. Als het kanbinet had gezegd dat per 1 oktober 2022 er een plafondgrens zou zijn geweest hadden de energie prijzen niet meer mogen worden verhoogd, omdat het verplicht is 30 dagen waarschuwing te geven. Het kabinet had gelijk een plafondgrens moeten doorgeven. Hierdoor hadden de energiebedrijven niet meer kunnen verhogen. Ik heb een inkomen van 1200 euro netto in de maand en krijg geen huurtoeslag omdat mijn huur hoger ligt dan het norm, dus een huur van 791 euro en dan een energie rekening van 150 euro in de maand en ook nog een rekening voor zorg 164 euro in de maand en als je ook nog verzekeringen mee telt. Dan hou ik over 45 euro om 31 dagen van te leven. en dan ook reiskosten enz. ik hou dus helemaal niets over om van te leven. Dus mensen die klagen dat ze amper rond kunnen komen. Waar zijn we mee bezig. Het kabinet moet eens verder kijken dan hun neus lang is. Stop met privatisering van bedrijven, Zoals energiebedrijven en zorgpremies instellingen. Zij kunnen elk jaar alles maar verhogen. Maar de inkomsten van mensen worden niet elk jaar verhoogt met 30 a 40 procent. dus hoe kan je als regering denken dat mensen nog kunnen rondkomen. Huizenmarkten prijzen stijgen de pan uit. ENZ ENZ. We gaan terug naar de middeleeuwen, je heb de rijken en de armen. En de armen moeten bedelen om een boterham en een kom water. Ze roepen dat de burgers niet bang hoeven te wezen dat zij geen dak boven hun hoofd zullen hebben. Maar als ik straks mijn huur niet meer kan betalen dan gaat de woningbouw echt niet zeggen ach mevrouwtje wat zielig voor u, NEE ze zeggen na een achterstand sorry maar u moet uit u woning, en dan geen goedkoper woning omdat er een wachtlijst van 10 tot 15 jaar staat op woning zoekende. En kan geen inschrijvinggeld betalen om die lijst te komen als woningzoekende. Wat moet ik dan. In een tentje op straat. En dat geen inkomen hebben omdat ik geen recht heb op inkomsten op dat ik geen vaste woonplaats of adres heb. Waar gaat nederland naartoe mensen. Kabinet luister nou een keer naar jullie mede Nederlanders. WE GAAN NAAR DE VERDOEMENIS. En kijk eens minder in jullie eigen geldbuidel. Jullie inkomsten zijn 20 keer meer dan dat van een gemiddelde Nederlander. Ja jullie kunnen elke maand rondkomen, maar 14 miljoen mede nederlanders niet.

  Reageren
 • OOfschrijn

  Ik ben 67 jaar en duizel van alle berichten..ik heb voor 5 jaar een vast contract bij essent en heb mijn maandbedrag zelf verhoogd van 180 naar 250 euro betaal ik dan ook veel en moet ik het zelf weer verhogen?de ene persoon zegt ja en de andere zegt nee..ik begrijp er niet veel van heb wel het geluk dat ik 2 dagen voordat het duurder werd mijn conract veranderde naar 3 jaar vast naar 5 jaar omdat een aardige jongeman mij dit bij essent voorstelde..kan iemand mij hierover raad geven?alvast bedankt

  Reageren
  • RRene

   @Ofschrijn

   U heeft geluk … En betaal de rest van uw contact het oude tarief

   Reageren
  • PPippi langkous

   @Ofschrijn
   JE hoeft met e vast contract alleen ’t begin tarief waar ze mee begonnen te betalen, die is nl al wat opgerekt, en misschien heb je een vooruitkijker? Je kunt dan ’tgebruik in te vullen en dan krijg je ’t advies van bedrag, gr corine

   Reageren
 • SSjakie

  Energie en zorg had nooit geprivatiseerd moeten worden.
  Zo krijg je alleen maar zakkenvullers.Maar op wie je ook stemt het zijn allemaal gluiperts in dienst van de lobbyisten en die zijn in dienst van grootbedrijf.m.a.w we zijn allemaal genaaid:)

  Reageren
  • EErwin

   @Sjakie, we moeten weer terug naar het GEB en het ziekenfonds…

   Reageren
 • TTw

  Iedereen de automatische incasso intrekken
  En gewoon je maandtermijn betalen met 50 euro meer Inplaats wat hun willen
  Aan het einde van jaar zie je zelf wat de werkelijke kosten zijn
  Afsluiten kunnen ze niet je betaald toch
  Alleen niet met automatische incasso

  Reageren
  • RRudi

   @Tw
   Sturen ze een incassobureau op je af denk ik hoef je ook niet blij mee te zijn. Zijn ook gladjanussen

   Reageren
  • PPippi langkous

   @Tw
   DAT schijnt niet meer zo makkelijk te kunnen, maar wel bedrag storneren vd bank en dan zelf een bedrag storten met natuurlijk je klantnr en mnd voor de betaling en bewaren die storting

   Reageren
 • KKlaas

  Ik dacht dat stroom van zonne en wind energie kwam, wat heeft dan dit te maken met de verhoging van de stroom prijzen.
  Volgens mij heeft wind en zonne energie niks met de stijging van de olieprijzen te doen.
  Kunnen ze die zonnepanelen en windmolens direct slopen.

  Reageren
  • NNicomia

   @Klaas ja ik heb volgens Essent 100% groene stroom,waarom wordt de stroom dan duurder bij mij.
   Voor gas heb ik 3,93 € per m3 gas betaald over
   september.wat word het dan wel niet in november.
   Of is het omdat ik maar 10m3 heb verbruikt.

   Reageren
  • KKees

   @Klaas
   Jij hebt helemaal gelijk, eindelijk iemand die het snapt. Ze betalen 5 cent voor teruggeleverde zonnestroom. 5 cent per KWH , dat is dus de prijs die ze ongeveer betalen voor de stroom die ze lekker duur verkopen omdat de gasprijs zo hoog is !! Dat mag van de regering omdat de stroomprijs gekoppeld is aan het gas en olie. Wat een waanzin, koppel de prijs lekker aan zonnestroom. Als je een boycot verzint moet je je burgers niet in de kou laten staan , een boycot is dus onmogelijk.

   Reageren
 • RRuud van Veen

  Wel prijs verhoging vragen voor gas en elektra, maar geen verhoging van het tarief voor het teruglevering van stroom. Ik noem dit diefstal.

  Reageren
  • RRia

   @Ruud van Veen, ik ben het helemaal met je eens!!!

   Reageren
   • BBert

    @Ria

    Ik heb dit ook al aan Essent gemeld

    Reageren
  • Jjan moorman

   @Ruud van Veen

   sterker nog – essent geeft een teruglever vergoeding van 5 cent ! – en rekent zelf 83 cent –

   Reageren
 • WWillianne

  @Realist
  aanvulling: die energiebedrijven moeten 30 dagen van tevoren de verhoging aangeven!

  Reageren
 • BBart

  Als we nu eens allemaal een maand geen energie betalen. Wat zeggen die geld wolven dan?

  Reageren
  • BBen

   @Bart Sluiten ze je volledig af. Indien niet thuis, worden zeer hoge kosten in rekening gebracht voor het buitens huis afsluiten.
   Waarschijnlijk en het zou mij niet verbazen als ze voor binnens huis de energie afsluiten ook pittige kosten in rekening zullen brengen.
   Plus kosten voor het opnieuw aansluiten ( mits je na die maand nog steeds bij hun klant blijft) zo iets had ik in het verleden in het energie contract van eneco en green choice gelezen.
   Dus een maand niet betalen levert hun per saldo juist veel meer op.

   Reageren
   • TTon

    @Ben

    En niet afsluiten maar met ze alle geen gas gebruiken en dan ?

    Reageren
 • LLBF

  Mag ik ook even klagen? Schijnt te moeten blijkbaar…
  Ik moet rondkomen van nog net geen 1.000 euro netto en daar moet ik ook nog 3 puber monden van voeden. Geen kwijtscheldingen van belastingen want volgens de gemeente heb ik met dit inkomen geld zat. Energieleverancier wil mijn maandbedrag verhogen naar 585 euro per maand. Twee jaar geleden betaalde ik niet veel meer dan dat per jaar! En dan heb ik nu een veel kleinere woning als toen…
  Helaas 100% afgekeurd en dat is echt niet zomaar dus een (andere) baan zoeken voor een beter inkomen is geen optie. Kon dat maar.

  Reageren
  • FFrans

   @LBF
   Gelukkig is er meer dan genoeg geld in dit land, kijk maar naar de duizenden asielzoekers die hier per week binnenkomen. Asielinstroom kost tientallen miljarden per jaar.

   Reageren
  • MMarian

   @LBF

   Nou dan zal ik .wat niet zeggen. Moet van 500 per maand rond komen!! Kwijtschelding kent de belastingdienst niet..ik betaal al 56 jaar terug. Steeds maken ze fouten! Hoe moeilijk moet het zijn als je het jaarsaldo invul.en nog gaat het verkeert. Schrik niet 11000 terug betaald..

   Reageren
 • SScholtens

  Kijk eerst eens naar de prijsstijging van Greenchoice: bijna 100 %!
  Voorbeeld: stroom van 0,44681 naar 1,04253 en gas van 1,84727 naar 3,44115.

  Reageren
  • MMarian

   @Scholtens
   Ik moet 1300 betalen .en krijg niets Nala niets.

   Reageren
  • RRonald

   @Scholtens en bij greenchoice kon je bij de vorige verhogingen nog gewoon met een druk op de knop je oude voorschot behouden als je dat wilde maar per 1 okt.
   Is die knop ineens verdwenen en ga je standaard betalen wat hun schatten.
   Ratten,het is een voorschot geen afbetaling.

   Reageren
 • PPeet

  Wat klagen wij toch graag ,in plaats er wat aan te doen met 200 euro kan jij heel wat gaten in je huis dicht maken ,en dan nog wat dan worden wij maar wat zuiniger. En komt niet aan met verhalen van ziek en nog wat ik heb al 13 jaar lang d v n als jij niet weet wat het is zoek het maar op mijn vrouw pas gestorven dus 1261 aow met een energie rekening van 620 euro dus zoekt het dan maar uit

  Reageren
  • JJh

   @Peet

   Lekker zuur menneke, mss wat gaten dicht maken om de rekening omlaag te brengen?

   Reageren
  • RRuud

   @Peet lieve Peet, isolatiemateriaal is ook al verdubbeld in prijs. Maar goed wat de energie bedrijven nu doen is het Maximale geld eruit halen voordat op 1 januari het plafond in werking treedt. En dat terwijl ze op dit moment al giga winsten maken. Tis gewoon ouderwets graaien

   Reageren
   • PPippi langkous

    @Ruud

    JE krijgt subsidie van iig 80 euro bij gemeente, zoek subsidie tochtstrippen

    Reageren
  • MMarel

   @Peet probeer eerst eens een normale zin te maken voor je wat zegt!

   Reageren
 • DDerk

  Hierbij mijn 30 % verhoging van essent, ik denk dat ze een komma verkeerd hebben gezet
  Stroom
  Normaaltarief € 0,18824 per kWh naar € 0,75406 per kWh 316% verhoging
  Daltarief € 0,16883 per kWh naar € 0,63525 per kWh 293% verhoging
  Gas € 0,88914 per m³ naar € 3,17160 per m³ 260% verhoging
  Groeten,
  Derk

  Reageren
  • JJo

   @Derk goed getelt,mijn energieleverancier is inova voorschot nu 265 euro, nieuw aanbod 720 euro.
   Mijn woning is goed geïsoleerd ik heb zonnepanelen 3600 Kw opbrengst een zonneboiler voor warm water en ik gebruik 2800 Kw en 1000m3 gas ,ben ik nou gek of inova ,ze maken er maar wat van. Ik heb mijn beklag gedaan maar moet het in eerste instantie wel betalen en krijg het dan terug als ik teveel betaal.
   Ik kan heus wel tellen en weet dat dit veel te veel is. Ze doen maar wat
   Te zot voor woorden

   Reageren
  • BBert

   @Derk
   Hier precies hetzelfde. 20 jaar klant: flexibel tarief. Ik kan het ook niet uitleggen.

   Reageren
 • JJac

  Goedendag heb een gehandicapte dochter ga straks €1271 per maand betalen ze heeft het met haar spieren en is spastisch wij kunnen de kachel eigenlijk niet lager zetten heb een warmte deken aangeschaft voor zodat we de kachel toch laag kunnen houden zonder dat ze het koud krijgt

  Reageren
 • JJ.J.ter Velde

  verhogen per 1 oktober
  is niet toegestaan dus reclameren

  Reageren
 • HHarm

  Ik heb een pensioentje van 2945 euro netto in de maand en geen AOW. Woon alleen en ga voor gas en elektriciteit nu 650 euro betalen Tja, hie ga ik dat doen

  Reageren
  • SSumitomo

   @Harm

   Zeg grappenmaker jij klaagt ? Ik ben gestopt na 46 jaar werken na open hart operatie en beur nu 1677 euro netto in de maand

   Reageren
   • DDeborah

    @Sumitomo

    Je hebt helemaal gelijk met jouw inkomsten per maand vergeleken met het ” pensioentje” van Harm. Heeft niets te klagen.
    Sterkte

    Reageren
   • MMonique

    Helemaal mee eens. Ik heb 1650 euro in de maand en daar moet ik heel hard voor werken en 2 pubers nog mee onderhouden. Dus ik zou willen dat ik 2945 euro had. Dan had ik een luxe leventje.

    Reageren
   • JJan

    @Sumitomo
    Ik 1262€ aow en 31€ pensioen.lidl mijn vaste winkel.ik rook en drink niet.ik spaar nog 300 per maand voor.mijn lieve hond bewaakt huis van ex vrouw die 3900 netto heeft bij gemeente werkt.altijd thuis werkt bij de Mechelse herder.zelf rijd ik op stroom gratis tot 24 jaar vast tarief van 14 ct per til.ik gebruik boiler niet dus betaal niets voor stroom omdat overheid betaalt al jaren belasting terug en dus 0 cent per maand en elke jaar rond 150 terug.ik klaag niet.huur is 605 waar nog 245 af gaat van subsidie.ben hartfalen patiënt en als in Filipijnen niet zo warm was.was ik daar al gaan wonen.met aow ben je daar rijk.nl heeft 15 x meer inkomen dan Filipijnen mini um loon

    Reageren
  • FFreddy

   @Harm

   Ga je kapot schamen zeg maar kunnen wel ruilen hoor als je wilt, ik heb een kleine 1375 netto per maand en daar heb ik mijn hele leven zware arbeid voor verricht. Maar zo zie je maar weer de mensen die t meeste hebben zijn de grootste zeikerds.

   Reageren
   • PPiet

    @Freddy
    Lezen is ook een kunst, Harm klaagt niet maar geeft alleen aan wat hij ontvangt zonder dat hij AOW krijgt. Jij vergeet jou A OW bij te tellen, als dat niet zo is dan heb je in je werkzame leven zitten slapen want pensioen opbouw is voor iedereen, daar komt dan nog AOW bij.

    Reageren
  • JJozef

   @Harm met zo’n bedrag die je krijgt en dan nog klagen man,man,man velen hebben de de helft niet eens dus hou toch met dat geklaag…

   Reageren
  • TTon Hebing

   @Harm

   Pensioentje voor 2pers €1463 Inc aanvulling; kosten gas €330 Zf 2pers basis €300 gaat ook hoge 2x€414p.j Huur €500 Inc subsidie eraf jij klaagt

   Reageren
  • KKolibrie65

   @Harm, hoeveel genoeg kan een mens voor zich alleen hebben met zo een inkomen, laat je even nakijken dat kan toch goed van dat inkomen af, doe eff normaal zeg !!!!! Er zijn gezinnen met kinderen die de helft inkomen nog niet hebben die zitten in de kou, schaam je!!!!!

   Reageren
  • RReggie

   @Harm

   Ik vermoed dat u bedoelt, een pensioen van 2945 bruto per maand ipv netto

   Reageren
  • Bbert

   @Harm
   dan heb jij wel een prachtig pensioen zeg
   ik heb maar in totaal € 1350.00
   als ik dat van jou had ging ik fluitend door het leven.

   Reageren
  • WWillianne

   @Harm
   serieus? pensioenTJE? nog zonder AOW? misschien per bankoverschrijving!

   Reageren
  • PP

   @Harm

   Best pensioentje denk ik zo maar. Meeste hebben dat niet dus ja……je hebt niks te klagen idg

   Reageren
  • JJan

   @Harm,
   Noem je dat een pensioentje ¿???????
   Schaam je !!!!

   Reageren
  • JJolanda

   @Harm

   Klaag jij met bijna 3000 euro netto..

   Reageren
  • PPippi langkous

   @Harm

   Een pensioentje??? Ik vind ’t nogal wat ik krijg 1495 euro met zijn tweeën, dus niet zo klagen zeg

   Reageren
 • DDennis

  Alles staat netjes beschreven ..maar hoe zit het met de teruglevering
  Via zonnepanelen moeten we met z n allen maar overstappen naar de concurrent omdat we hier uitgekleed worden ???.

  Reageren
 • NNicole

  Beste mensen iedereen vergeet dat de energie leveranciers afhankelijk zijn van de klanten, indien wij met zijn allen willen dat er dingen veranderen in deze waanzin waar de energie leveranciers ons mee belasten(doel zichzelf blijven verrijken)zullen we zoals meerdere huishoudens al doen uit protest vorm niet afhankelijk moeten zijn van hun en alles zelf moeten regelen en dus contracten beëindigen. Zonder ons burger geen klandizie. En dit geld niet enkel voor de energie. Belasting ooit bedoeld voor bescherming verbetering van leefomgeving. Wie voelt zich beschermd, wie heeft tegenwoordig nog ergens baat bij van het hele huidige financiële stelsel en wat wordt er voor de burger verbeterd als ieder op zich en op zijn eigen manier bezig is met overleven.

  Reageren
  • PPiet

   @Nicole
   Het zou goed zijn dat de aandeelhouders eens wat bijlappen tot 2023, hebben jaren lang alleen maar meer ontvangen.

   Reageren
 • FFrank verbaarendse

  Hallo
  Wij hebben een pellet kachel voor veel geld gekocht…maar helaas…ook de pelletbrokken gaat door het dak….
  Toch maar extra trui…het is niet meer op te brengen…
  Ik weet niet meer hoe te verwarmen…..

  Reageren
 • HHub Drabbe

  Iedereen krijgt zometeen voordeel ook alle mensen met een vet salaris,die het makkelijk kunnen betalen. Maar Jan met de pet met aow en een paar centen pensioen die is weer eens de klos.Dank je wel Markje

  Reageren
  • AArie

   @Hub Drabbe

   Wat is een “vet Salaris”? Omdat je hard gewerkt hebt om iets meer te verdienen betekent niet dat je geen rechten meer hebt op je belastingcenten. Of mag je dan wel financieel kapot?

   Daarbij komt dat je contract nu en later wel eens veel slechter kan zijn dan iemand met een een “lager” salaris.
   Typisch Nederlands solidair tot aan de tuindeur… En oordelen zonder de juiste informatie.

   Ik heb het slechter, ik moet, jij niet, jullie niet, ikke, ikke.

   Reageren
   • LLaura

    @Arie helemaal mee eens!
    Mensen met een ‘vet salaris’ werken 40+ uur per week en zijn amper thuis om te stoken. Mensen die niet of weinig werken zijn veel thuis en stoken daarom ook meer.
    Moeten wij fulltimers daarvoor boeten? Nee! Nu eens niet! We betalen ons al blauw aan belastingen e.d. En een of andere subsidie heb ik nog nooit gehad.
    Wat is dat toch voor een kortzichtige egoistische gedachte van mensen (die niet of minder werken) dat zij meer gecompenseerd moeten worden op alle vlakken.
    Ga werken! 70% van de vrouwen en 30% van de mannen werken parttime. En dat is niet omdat er geen banen zijn.

    Reageren
    • WWilleke

     @Laura ik wil hier wel even op reageren. Ik werk zoals die 70% van de vrouwen ook parttime 32 uur. In de zorg met wisseldiensten. Meer uren gaat gewoon simpelweg niet. Je lijf moet dat wel kunnen. Misschien lukt het allemaal nog prima als je 20 of 30 bent maar na je 55ste heb je echt hersteltijd nodig. Dus niet zomaar iets roepen. Ik kom ook niet voor enige subsidie in aanmerking hoor en moet het gewoon in mijn eentje rooien.

     Reageren
    • WWarcom

     @Laura eindelijk iemand die de spijker op de kop slaat zo is het helemaal

     Reageren
    • NNicomia

     @Laura er zijn ook nog mensen die wel willen,maar niet kunnen werken door welke reden dan ook.
     Jij bent misschien nog jong, maar ook jou kan het overkomen.ongeluk ziekte .
     Ik hoop dat het je bespaart blijft.

     Reageren
   • RRaymond

    @Arie
    Helemaal waar Arie!

    Reageren
  • TTim

   @Hub Drabbe
   Jij ben t het voorbeeld van wat er mis is in de wereldpannekoek. Had je moeten leren had je ook een vet salaris gehad

   Reageren
   • PPebbles

    @Tim

    Niet iedereen kan ‘goed’ leren. Mbo’ers hebben we ook nodig meer dan je denkt, we moeten het sàmen doen, als jij zo ‘goed’ kon leren zou je begrijpen wat hij bedoelt. Pannenkoek

    Reageren
   • NNicomia

    @Tim ik schrijf dit voor huub drabbe
    Die heeft niet goed gestudeerd het is namelijk pannenkoek

    Reageren
  • JJpn

   @Hub Drabbe
   Doe niet zo zielig.
   Dat je een klein pensioen hebt en een mager aow daar kunnen de mensen die het beter gedaan hebben toch niks aan doen. Met een beetje geluk mag ik met 67 er uit ik ben nu 53 dus 50 jaar gewerkt nooit ergens mijn hand op gehouden. Dus werken met je luie reet, kan je dat niet ivm ziekte op handicap heb je pech dat geeft de meeste mensen die hier klagen nog niet het recht anderen zwart te maken en uit te schelden. Dus niet klagen maar staken of contract op zeggen.
   Per 1 okt gaat het tegen de regels in om hoog pleegt het energie bedrijf contractbreuk

   Reageren
  • WWillianne

   @Hub Drabbe
   ik dacht dat jij bij je Gemeente aan kon kloppen voor die 800eu en 500eu nu èn in 2023!

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.