Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

‘Kwaliteit zonnepanelen in veel gevallen in orde’

Bart Koenraadt

0 reacties

De zonnepanelen is bij vrijwel alle leveranciers van hoge kwaliteit. In zowel Europa, China, Azië en Noord-Amerika is een duidelijke trend te zien naar meer en betere kwaliteitscontroles. Consumenten zouden zich daarom ook geen zorgen hoeven te maken bij de aanschaf van zonnepanelen. Dat stelt de Consumentenbond dinsdag in de Volkskrant.[1]

Europa en China

De bond heeft met andere Europese consumentenorganisaties veertien fabrikanten van zonnecellen onderzocht en kan nagenoeg alle geïnspecteerde fabrikanten aanbevelen.

In China worden veel machines uit Europa gebruikt en andersom gebruiken Europese fabrikanten veel geïmporteerde onderdelen voor zonnecellen uit China. Het is dan ook niet heel vreemd dat tijdens het onderzoek er geen noemenswaardige kwaliteitsverschillen zijn gevonden tussen de twee grootmachten.

Geweigerd

De verschillende consumentenorganisaties hebben overigens niet tot iedere fabrikant toegang gekregen. Onder meer de producent van de zonnepanelen die door Ikea worden verkocht – Hanergy – hield de deuren dicht.

Bron: 1

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.