Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

In dit overzicht vind je alle bonussen bij een overstap van energieleverancier

Met daling van de energieprijzen grijpen energieleveranciers hun kans om klanten voor zich te winnen. Er zijn nu maar liefst 11 aanbieders met een aantrekkelijke korting op de energierekening. Dat waren er begin dit jaar nog nul.

Wie goed vergelijkt, kan voor stroom en gas een maximale korting van 380 euro aan voordeel scoren.

Om je te helpen bij het vinden van de beste deal, heeft energievergelijk.nl alle actuele loyaliteitsbonussen duidelijk en overzichtelijk voor je samengebracht.

Overzicht

De onderstaande acties gelden bij een jaarcontract met een verbruik van 2.500 kWh elektriciteit en 1.000 m3 gas, behalve bij de onderste twee dynamische aanbieders.

Dubbelklikken voor een vergroting.

Je kunt deze bonussen nu claimen via de energievergelijker.

Alleen bij nieuw contract

Houd er rekening mee dat de bovenstaande acties alleen gelden voor huishoudens die een switch maken van energiebedrijf. De bonus wordt dus gebruikt om jou als klant weg te lokken.

Als je jouw huidige contract verlengt en bij dezelfde aanbieder blijft, heb je meestal geen recht op de overstapbonus.

Aftroeven

Bij het aantrekken van nieuwe klanten probeert de ene energie-aanbieder de ander af te troeven met de beste actie. Het is echter verstandig om verder te kijken dan alleen de hoogte van de bonus.

Let ook op deze 4 aandachtspunten:

 1. De energietarieven voor stroom en gas
 2. De vaste leveringskosten
 3. Duurzaamheid
 4. Klantbeoordeling

Op energievergelijk.nl kun energieleveranciers op de bovenstaande punten met elkaar vergelijken.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

30 reacties

 • TTheo de Bruijn

  De aanbiedingen van Energie bedrijven bewijst dat wij in de maling worden genomen met wisselingen bedragen .
  Zonder schaamte gaan ze gewoon door en zitten wij in de schit of in de schuld.

  Reageren
 • Kkees

  Nu weer bonussen, betalen de mensen met zonnepanelen zeker weer.
  Zelfs met zonnepanelen mag je geen langdurig contract meer, gaat nergens meer over.
  Strax iedereen warmtepomp 7500 -10000 kwh per jaar spreek uit ervaring en electrische auto zal ook een 15000 kwh zijn per jaar, benieuwd hoe ze dit gaan berekenen is niet op te brengen, en hoe komen ze aan al die stroom??? als iedereen zijn panelen uit zet, is zo krom ene zonneveld na de ander word geplaatst net windmolens, hier in omtrek van 6 a 10km staan er 500 a 600,1 grote kerstboom in de nacht waar je tegenaan kijkt.

  Reageren
  • DDerrick

   @kees
   Eens, tevens zijn de warmtepomp installatie en E auto’s het meest vervuilend maar probeer dat de niet technische en natuurkundige medemens maar eens uit te leggen.

   Reageren
   • BBea

    @Derrick
    Inderdaad
    En maar gewoon door gaan he
    Burgers moeten ophouden alles maar meteen te ondernemen in panelen en autorijden.
    Nu blijkt dat de regering hierop zijn regels weer verandert.
    Plus men weet nog niet qua onderzoek wat de gevolgen zijn. Voor burger en leverancier.
    Blijf het volgen maar ben geen type om maar direct mee te dien. Alles heeft ( kinderziektes) en qua beloftes is het tijdelijk. Altijd is er wel wat. Gr

    Reageren
  • JJojo

   @kees. Wat een hoge verbruikcijfers? Heb je zonnepanelen? In de winter geven deze niet zoveel maar zomers wel. Wij hebben 15 zonnepanelen en 2 airco’s voor verwarming. 2 onder 1 kap goed geïsoleerd. 2 personen. Geen gas. Verbruik op jaarbasis ca 2100 khw. Teruggave zonnepanelen ca 2400 kwh. Het is moeilijk maar zoveel mogelijk “ eigen” energie gebruiken en zo min mogelijk teruggeven. En dat lukt ons aardig.

   Reageren
 • HHenk

  Hoe je het ook benoemd , je word ten alle tijden misleid

  Reageren
  • GGoel

   @Henk

   Niet als je dynamisch neemt. Dan krijg de de werkelijke stroom/gas prijzen van de handelsmarkt. Dus niks geen risico-opslag meer wat die vaste/variabele contracten zo duur maakt. Of hogere prijzen om verliezen uit het verleden goed te maken. Gewoon (lage) marktprijs!

   Reageren
   • JJos steur

    @Goel

    Dat klopt, maar die mRktprijs kan door omstandigheden van buitenaf ook hoger zijn dan de prijs welke je eerder hebt afgeesproken in een vast contract. Dan kan je he dynamische contract opzeggen natuurlijk en alsnog overstappen naar vast contract maar daarvan is de prijs op dat moment nóg hoger en dan zit je er toch altijd nog een jaartje aan vast aan die hoge prijzen, dat wil je niet dus blijf je xitten waar je zit en wacht af tot dat de prijs weer daalt.

    Reageren
    • GGoel

     @Jos steur

     Het klopt dat dynamische prijzen kortstondig boven die van vaste contracten kunnen uitkomen. Gebeurd alleen zeer sporadisch. Bovendien: als je vaste contract afloopt moet je weer een nieuwe periode afsluiten. En omdat er bij vaste/variabele contracte altijd een risico-opslag zit EN verliezen uit het verleden goed moeten worden gemaakt met de contracten van het heden, betaal je uiteindelijk met dynamische contracten (fors) minder!
     Vergeet ook die enorm dure infrastructuur om die futures te berekenen en de contracten af te sluiten: daarvoor zijn hele afdelingen en kantoren nodig. Dat is niet nodig met directe inkoop op de dagmarkt. Geen risico, want die prijs is de prijs.

     Even een korte omgekeerde situatie daargelaten: op de langere termijn betaal je met dynamische contracten ALTIJD (fors) minder dan met vaste/variabele contracten. En dan heb ik het ‘slim’ gebruik zoals opladen auto in daluren, nog niet eens meegerekend!

     Reageren
 • JJorg

  Erg raar dat ik hele andere tarieven krijg omdat ik zonnepanelen heb en als ik invul geen panelen te hebben dan zakken me tarieven en maand bedrag aanzienlijk

  Reageren
  • GGoel

   @Jorg

   Dat is omdat jij met je zonnepanelen stroom levert wanneer dat goedkoop is (vooral zomer) en dan diezelfde eerder geleverde stroom in dure (vooral winter) gebruikt. Dat kost de energieleveranciers dus gaan zij dat verrekenen in de contracten met degenen die geen zonnepanelen hebben, waardoor zij hogere vaste/variabele prijzen moeten rekenen en daardoor een slechtere concurrentiepositie krijgen.
   Dus gaan zij extra rekenen voor zonnepanelen, en terecht.

   Je bent van dat hele ‘gezeik’ af als je gewoon dynamisch neemt. Lever je stroom, krijg je de dan geldende stroomprijs. Gebruik je stroom, betaal je de dan geldende stroomprijs, welke in de praktijk ook nog eens gemiddeld altijd goedkoper is dan vast/variabel.

   Reageren
   • JJille47

    @Goel
    Toch krom, dat kleine zonnepanelen eigenaars moeten betalen als ze leveren en de grote wind en zonneparken geld krijgen als ze afgekoppeld worden.

    Reageren
    • GGoel

     @Jille47

     Ook kleine zonnepanelen eigenaars kunnen afkoppelen. Sommigen doen dat zelfs automatisch met ‘home automation’ als stroomprijzen negatief zijn.

     Reageren
 • NNicky

  Tja noem mij maar dom, maar loyaliteitsbonus staat voor mij ook dat je als klant bij een leverancier blijft, maar daar willen ze niks van weten!

  Reageren
  • TTheo

   @Nicky
   Volledig mee eens Nicky .Dat ze maar eens wat doen voor de trouwe klanten ,wat al jaren bij de zelfde leverancier zitten .

   Reageren
   • MMo

    @Theo

    Hoe vreemd is het om nieuwe klanten met een jaar contract een giga bonus te geven??Deel dat door 12 maanden en zie wat je dan maar uiteindelijk betaald per maand en je kan bovendien na dat jaar gewoon weer overstappen.Teleurstellend inderdaad dat jaren lange trouwe klanten geen bonus krijgen als je bij ze blijft.

    Reageren
   • BBea

    @Theo
    Klopt 50 jaar bij Eneco
    Zal ook niet meer veranderen ( leeftijd)
    Triest om deze groep niet eens een bonus te geven. Ga er dit jaar eens wat aan doen via een tv programma ga ze uitdagen. Ben benieuwd

    Reageren
  • NNetty

   @Nicky
   Gewoon voor 1 jaar overstappen naar een andere leverancier. Heb ik ook gedaan…..maar dan word je achteraf gebeld door je huidige en kan er ineens vanalles. Pffff in dit geval van Energie direkt overstap naar Essent. ( is hetzelfde)

   Reageren
   • GGoel

    @Netty

    Gewoon dynamisch nemen zodat je gemiddeld altijd goedkoopst uit bent. Die bonussen zijn sigaren uit eigen zak om je bezig te houden — en vergelijkingssites vergoedingen voor overstappers te laten krijgen.

    Reageren
 • HHD

  Ik heb contact gehad met Energiedirect. Hun personeel kon niets vinden over de overstapbonus, vreemd!
  Als het niet voor mensen met zonnepanelen is, is oké. Maar zet het er dan gewoon bij.

  Reageren
  • AAnjo

   @HD
   Rechtstreeks bij provider nix. Via vergelijkingssite(s) wel, soms verschillende bedragen.

   Reageren
 • PP Boeser

  Zie geen vattenfall

  Reageren
  • KKoen Kuijper

   @P Boeser

   Dat klopt. Deze leverancier heeft op dit moment geen actie of bonus.

   Reageren
 • SSlimmeman

  Die hoge bonussen gelden niet als je zonnepanelen hebt!
  Niet alleen betalen de leveranciers slecht €0.05 tot 0,09 per kWh en verkopen die voor veel meer. Ook benadelen ze je verder door je uit te sluiten van bonussen.
  Alleen Eneco (voor zover ik weet) geeft wel een bonus aan zonnepaneel eigenaren. Althans dat deden ze tot vorige week.

  Reageren
  • LLdgroot

   @Slimmeman
   Ja, heb het idee dat de traditionele energieleveranciers zelf de zonnepaneelhouders naar dynamische contracten jagen, waar marges doorgaans toch kleiner zijn.
   Zeker nu bijvoorbeeld solaredge al functionaliteit in z’n app heeft zitten die de zonnepanelen uitschakelt bij negatieve tarieven, wordt dat ook interessanter

   Reageren
 • AAnand Binda

  Als je nu een variabel contract hebt en deze omzetten naar een vast contract heb je toch wel recht op de Bonus?? Of niet want dit is geen verlenging maar een ander contract? Anders dan overstappen toch Of zie ik t verkeerd???? Graag uw snelle reactie aub।

  Reageren
  • BBart Koenraadt

   @Anand Binda

   Nee, de regel is enkel voor nieuwe klanten.
   Dus overstappen naar een ander contract binnen dezelfde leverancier levert geen bonus op.

   Reageren
  • MM.C.

   @Anand Binda
   Dan heb je geen recht omdat je bij dezelfde leverancier blijft. Trucje is juist om over te stappen naar een ander leverancier

   Reageren
   • GGD

    @M.C.
    Of juist alles in werking stellen dat je gaat overstappen naar een ander. Vaak krijg je dan een belletje van de afdeling klantbehoud van je huidige leverancier waarom je overstapt en ze iets kunnen doen om je toch te behouden. Je krijgt dan leuke persoonlijke voorstellen. Dit werkt ook bij bijvoorbeeld de internet en tv providers… als je dreigt weg te gaan komen ze ineens in aktie. Suc6

    Reageren
 • WWRM

  Alles hangt met name af van je gebruikers profiel bijvoorbeeld hoeveel energie je gebruikt voor gas en of electriciteit

  Voor iedereen blijft het anders en helaas een gok

  Bijvoorbeeld een airco of warmtepomp is minder efficiënt bij lagere temperaturen en dan kan schakelen al dan niet tijdelijk en deels en wellicht een mix goedkoper zijn

  Het weer is niet voorspelbaar en het overheidsbeleid nog minder en daarmede een zekere gok

  Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.