Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

In de schulden door energiemaatschappij?

Koen Kuijper

0 reacties

Bij een wanbetaling van de energierekening mag de energieleverancier besluiten om je energiecontract op te zeggen. De leverancier moet echter een betalingsherinnering en aanmaning sturen.

Als je als klant weigert om naar aanleiding hiervan één van de volgende stappen te ondernemen, kan de energiemaatschappij je contract eenzijdig opzeggen:

  • Energierekening alsnog betalen
  • Treffen van een betalingsregeling met de leverancier
  • Schuldhulpverlening inschakelen en dit duidelijk gecommuniceerd hebben met het energiebedrijf

Als het contract eenzijdig wordt opgezegd, krijgt de netbeheerder hierover bericht van de energiemaatschappij. De stroom- en gaslevering wordt dan binnen 10 dagen afgesloten, tenzij je een oplossing zoekt met het energiebedrijf of overstapt van energieaanbieder. Dit moet dan middels een zogenaamde spoedaanvraag.

Radar

Als je betalingsproblemen hebt gehad bij je energieleverancier en je stroom wordt afgesloten is het soms lastig om een nieuwe energiemaatschappij te zoeken. In de praktijk zijn er zelfs gevallen waar de consument nog maar bij een enkele energiemaatschappijen terecht kan. Maar wat als deze maatschappij je nog verder in de schulden helpt, terwijl je moet rondkomen van een uitkering.

In het consumentenprogramma radar wordt maandagavond 6 november om 20:30 (op NPO 1) aandacht besteed aan dit fenomeen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.