Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Huishoudens gaan 60 euro meer betalen voor energie

Koen Kuijper

0 reacties

Uit recent onderzoek van verschillende vergelijkingssites is gebleken dat huishoudens fors meer gaan betalen voor hun gas- en lichtrekening. Twee keer in het jaar worden de variabele energietarieven vastgesteld: 1 januari en 1 juli. Vanaf 1 juli vindt een sterke stijging plaats in met name de gasprijs. Omdat gas in een gemiddeld huishouden de grootste kostenpost is, wordt deze stijging extra hard gevoeld in de portemonnee.

Verder stijgen de stroomprijs en de leveringskosten, al is dit minder hevig. Alles bij elkaar wordt een jaarlijkse stijging verwacht van gemiddeld 60 euro op jaarbasis per huishouden.

Vaste energieleverancier

Huishoudens die al langere tijd bij dezelfde energieleverancier zitten, hebben de grootste kans op een toename van de kosten. Wanneer je langer dan één jaar over hetzelfde energiecontract beschikt, ga je automatisch over naar de variabele tarieven. Dit wordt ook wel een ‘slaperscontract’ genoemd. De energiekosten liggen bij een dergelijk contract bijna altijd hoger.

Het loont om jaarlijks van energieleverancier te wisselen. Doordat er een overschot is aan energieleveranciers worden verschillende welkomstkortingen aangeboden. Die kunnen soms wel oplopen tot 250 euro extra voordeel.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.