Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Hier betaal je de hoogste stroomprijs van 2023 (en hier de laagste)

De stroomprijzen van energiebedrijven lopen sterk uiteen. Tussen het goedkoopste en duurste stroomcontract zit een verschil van maar liefst 39 eurocent per kWh, blijkt uit een rondgang van deze website.

Overstappen van energiebedrijf is als gevolg hiervan een lucratieve bezigheid. Zeker voor huishoudens die nog bij één van de grote leveranciers een contract hebben.

Benieuwd bij wie je in 2023 te veel betaalt voor stroom, en waar je juist kunt besparen?

Lees dan snel verder.

Hoogste stroomprijzen (2023)

De gemiddelde stroomprijs bedraagt (16 januari 2023) zo’n 63 eurocent per kWh. Toch zijn er nog genoeg leveranciers die met hun tarief daar nog een stuk boven zitten.

Met name bij de grote energiebedrijven, zoals Eneco, Essent en Vattenfall, ligt het tarief aan de hoge kant.

Top 5 – duurste

 1. Delta Energie: € 0,869 per kWh
 2. Eneco: € 0,829 per kWh
 3. Essent: € 0,827 per kWh
 4. Energiedirect: € 0,823 per kWh
 5. Clean Energy: € 0,818 per kWh

Behoort jouw energiecontract tot de duurste van 2023? Vergelijk het nu hier.

Laagste stroomprijzen (2023)

De laagste stroomprijs vind je dus niet bij de grootste energieleveranciers. Zij hebben hun stroom over het algemeen duur moeten inkopen en rekenen dit door aan klanten.

Je komt een stuk voordeliger uit bij onderstaande energie-aanbieders.

Top 5 – goedkoopste

LeverancierPrijs per kWhTarieven wijzigen
1. Budget Energie€ 0,390Maandelijks
2. Engie€ 0,49401-01 en 01-07
3. Vandebron€ 0,534Per 3 maanden
4. Innova Energie€ 0,539Na een jaar (vast)
5. United Consumers€ 0,55201-01 en 01-07
Peildatum: 17-01-2023

Budget Energie is de eerste grote energieleverancier die goedkoper is dan het prijsplafond.

Laagste gasprijs

Nieuwsgierig bij welke energiemaatschappijen je het minste betaalt voor een kuub gas?

Check dan eens dit artikel.

Goedkoop bij hoge teruglevering

Lever je veel stroom terug aan het net en is jouw nettoverbruik 0 kWh?

Dan is het goedkoper om te kiezen voor een energiebedrijf met een hoge terugleververgoeding voor je overschot aan zonne-elektriciteit.

Deze bieden op dit moment de beste vergoeding per kWh:

 1. EnergieVanOns: kale leveringstarief, plus btw
 2. Engie: kale leveringstarief
 3. DGB Energie: kale leveringstarief
 4. OM | Nieuwe Energie: € 0,289 per kWh
 5. Powerpeers: € 0,210 per kWh

Het kale leveringstarief betekent de kale prijs voor stroom in het contract, dus exclusief overheidsheffingen en btw.

Dynamisch energiecontract nog voordeliger?

In de top 5 van hierboven zijn alleen variabele en vaste contracten meegenomen. De stroomtarieven liggen op dit moment nog lager bij de dynamische energieleveranciers, namelijk zo’n 30 eurocent per kWh.

Let wel, bij een dynamisch energiecontract kan de stroomprijs iedere dag weer anders zijn. Als de beursprijzen stijgen, worden dit soort contracten dus snel duurder, terwijl een variabel of vast contract veel langer zijn prijs behoudt.

Handig: via de energievergelijker vergelijk je variabele én dynamische contracten in één overzicht.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

158 reacties

 • AAndré van Leeuwen

  Ik stap niet meer over ben te vaak bedondert aan de telefoon door zo n belteam .

  Reageren
 • EEdward Sluijter

  Ik heb op 23-7 2022 bij Essent een 3 jarig contract afgesloten. Stroom: .54/.44 per kWu. Gas: 2.06 per m3. Per 23-7 3023 gaat er 30% van de kale tarieven af en het laatste jaar nog eens -15%. Dit is zo gek nog niet vind ik. Dit blijkt niet uit uw vergelijking.

  Reageren
  • JJan

   @Edward Sluijter 30% per 23-7 3023??
   Dan ben ik alweer op mijn geboorte gewicht!

   Reageren
 • WWillemien

  Wij hebben een flex contract bij nieuwe stroom. En betalen sommige maanden nul € . Dit komt omdat mijn man s nachts de koeien melkt en s middags. Deze tijden wordt de stroom te weinig afgenomen en is de stroom dan over. Waardoor de prijs negatief is.

  Reageren
 • RReshmi

  Ik stapte in oktober over na dynamische prijzen. Waar het goedkoopste vaste contract toen 350 euro per maand bedroeg heb ik afgelopen jaar maar 209 p.m betaald …ik hield het bij in excel.de maanden waarin in minder betaalde heb ik weg gelegd voor de duurdere maanden….ik heb niet eens mijn eindafrekening gehad maar ik gebruikte minder dan ogegeven dus laat je niet bang maken gewoon doen die dynamische prijzen! Want dit jaar sowieso geen risico door het prijsplafon !

  Reageren
 • NNnn

  De meeste leveranciers veranderde de prijzen regelmatig ook al had je een vast contract. En de energie jongens wisten 2 jaar geleden in aug al dat er een crisis kwam. Want toen ik mijn contract wou verlengen adviseerde ze mij 5 jaar vast te nemen.

  Reageren
 • JJannie

  Waar je ook gaat en wat je ook doet met je energierekening het is allemaal mensen uitbuiten die het al niet breed hebben e vreten allemaal je volledig op het kan de regering niks schelen hun maand salaris komt elke maand netjes binnen zy zyn harteloos en onbetrouwbaar in alle opzichten tegen over de bevolking ze maken zich drukker over de azielzoekers dan over hun eigen bevolking voor ons nederlanders staan overal wachtlijsten huizen zyn niet beschikbaar enz enz dat hele kabinet moet zich dood schamen en opstappen de bevolking trekt het niet meer het gaat uit de hand lopen

  Reageren
  • RRudie

   @Jannie.Ik denk dat de kans groot is dat het niet niet heel extreem uit de hand gaat lopen.Er is al voor de corona extreem veel geld in de Economie gepompt.Wel zo,n 2000 miljard op geteld meende ik.Daarom zitten we nu met 10 procent inflatie.Er is geen enkel kabinet dat zoveel geld gestoken heeft in met name de bedrijven ,en ondersteuning van de burgers met name de energie enz. November en december 190 euro p.m. en nu het energie plafond.Dus als het straks weer op stemmen aankomt ,krijgen we dezelfde regering weer vrees ik.Er moet eerst een man opstaan hier die echt voor jan met de pet is,en niet zoals nu vaak voor de eigen portemonnee in de kamer zit.Al vrees ikzelf dat de oorlog in het oosten uit de hand zal lopen en dat Nederland helaas van de kaart gevaagd word.Veel te grote mond .naar aanzien wat we als leger waard zijn .We zullen afwachten ,hoop dat ik eens een keer ongelijk krijg.Groetjes.

   Reageren
   • HHans

    @Rudie

    Waar heb jij dat gelezen dat Financiën die 2 biljoen Euro in onze economie heeft gestoken, Rudie?

    Reageren
   • RRekenkamer

    @Rudie
    Dus voor iedere Nederlander ruim 170.000 euro?
    Dat had ik even gemist.

    Reageren
  • Jjeff

   @Jannie

   Nou want zonder kabinet zou alles veel beter zijn he jannie…..mensen zoals u klagen klagen en klagen alleen maar over de overheid.Ik ben ook maar een simpele vuilnisman maar we hebben hier in nederland helemaal niks te klagen hoor.Je kan vaak zelf ook heel veel doen om het leven wat makkelijker,goedkoper en leuker te maken.

   Reageren
   • PPeter

    @jeff

    Zo is dat je kan altijd blijven janken maar je kunt er ook zelf iets aan doen. Dan ga je maar shag roken ipv dure marlboro.

    Reageren
  • CClémentine

   @Jannie
   Erg dat dit gebeurt in Nederland. Ben bang dat je gelijk hebt Jannie

   Reageren
 • AAnton

  Energie is eerste levensbehoefte. Waarom dan de BTW verhohen van 9 naar 21%. In Frankrijk zouden de GELE HESJES direkt in opstand komen en werd het direkt terug gedraaid.

  Reageren
  • PPiet

   @Anton.
   Ja Anton, klopt. Maar hier blijven de meesten op de bank zitten en och ja klagen, het helpt toch niet. We zijn zo verdeeld dat er 32 partijen en PARTIJTJES zijn, dat heeft Frankrijk of Duitsland allemaal niet met hun kiesdrempels. Als je voorheen goed had opgelet had met materialistische zaken dan zou het kunnen dat veel mensen meer te makken hadden nu. Geldt niet altijd dat is zeker, je kunt ook gewoon pech hebben, en over die mensen heb ik het niet. Ik heb het over verwende en ja ook nog over verwaande mensen die nu van top hypo’s en te grote karren en de thermostaat moet van 22* terug naar 19*. Jongens en meiden daar ben ik en meer mensen die het intereseert al jaren aan gewend. dat is ook noch beter voor het milieu. Dat hoeft mij een overheid niet te vertellen, zo simpel is het.
   Heb een Top GC energie maatschappij 68/mnd nu variabel.

   Reageren
 • JJan

  Ik zit bij de H.E.M.
  De grootste oplichters.
  Betaal voor stroom €1.17
  En voor gas € 4.25

  Reageren
  • TTheo

   @Jan
   Ga je daar toch weg

   Reageren
 • EEmiel

  als je niet mee wilt klagen, zoals de meeste reacties kun je ook het heft in eigen hand nemen:

  Ik zit al een tijdje bij EnergyZero voor gas.
  En Tibber voor stroom, in December 31ct betaald

  Ik plan mijn grote verbruikers op goedkope momenten, maar zelfs als je dat niet kunt/wilt veel en veel goedkoper dan huidige aanbieders.

  Twee redenen om het nu ook te proberen:
  – vanwege t prijsplafond eigenlijk geen risico op extreme prijzen,
  – je kunt elk moment (dag) weer overstappen
  – voor stroom gebruik je groene energie.

  Reageren
 • BB

  Met de gewijzigde tarieven (die nog steeds actueel zijn) betaal je bij Oxxio 1,10 kWh (en 3,79 m3)

  Reageren
  • WWineke Koomans

   @B

   Ik betaal bij Oxxio 0,69 per kwatt en €2,70 PER M3

   Reageren
 • HHasof

  Luister mensen ik ben in het bezit van allemaal gelekte plannen van de regering, en dit is een voorop gezet doel, om de rijken nig rijker temaken en de rest van het volk arm en onderdanig te houden.
  Het is niet leuk, maar dit gaat nog veel erger worden. Nog meer gelden gaat het kosten.
  Mijn raad is dan ook.. nooit iets doen wat de regering zegt, alle voordelen worden je vroeg of laat nadelen.
  Ga zeker niet investeren houd je geld in je zak, zet het ook nooit op een bank instelling, en koop zo veel mogelijk over de grenzen. Dan hebben ze geen grip op de uitgaven, omdat deze in bedrijven komen uit het buitenland.
  Zonne panelen trap er niet in, dit is net als zorg toeslag een hele affaire.
  Een koop woning is lenen tegen 200% verklaring.. 100% huis 30 jaar looptijd a 3% inflatie per jaar en dan nog 10% afsluitkosten is dus 200% en dan nog zeggen dat je overwaarde hebt hahaha.
  Als de rijkste op de aarde de helft van hun vermogen zouden verdelen onder de minderen, zou iedereen een modaal inkomen hebben, alleen ze begrijpen nig steeds niet dat dan iederen meer te besteden hebben, en zullen de rijken nig veel rijker worden, hoe bedoel je dom volk die rijken.
  Nou zoek naar eens goed op internet, en je zult merr plannen vinden van onze B.V Rutte en co oplichters.

  Reageren
  • MMark

   @Hasof

   Wat kun jij raar denken man man man. Ga een baan zoeken.

   Reageren
  • VVincent

   @Hasof

   Haha wat een kronkel!

   Als u documenten bezit, ga dan lekker naar het nieuws… Als u heel veel geluk hebt (en men gelooft uw bullshit) dan kunt u nog rijk worden ook! Haha

   Reageren
  • SSem

   @Hasof je komt in aanmerking voor de meest stompzinnige post van het jaar. Ik lach me na kapot met mijn panelen die al vijf jaar erop liggen. Geen energie stress hier. Tevens betaal ik nu nog netto ongeveer hetzelfde aan woonlasten met mijn koopwoning dan iemand die een vergelijkbare huurwoning heeft. Verschil is wel dat als ik hem verkoop een ton op de bank heb staan. En daarbij blijven mijn woonlasten nog 20 jaar hetzelfde en neem van mij maar aan dat een huurder over tien of twintig jaar al gauw heel veel meer gaat betalen. En wat heeft die huurder dan na dertig jaar…… Niks. Ik een huis in eigendom. Geen(minimale) woonlasten meer. En het huisverkopen kan dan ook nog altijd.

   Bewaar jij je geld maar in een sok met nul rendement.

   Mijn leraar zei altijd dat het maar goed is dat er domme mensen waren want dan hadden de slimme iets om over te (uit)lachen.

   Stay safe!

   Reageren
  • JJ.

   @Hasof

   Stuur mij eens een linkje van die gelekte stuken. Daar hebben we meer aan want als je iets zoekt op het internet dan is de kans groot dat je het vind op het internet. Maar of het ook waar is dat is wat anders.

   Reageren
 • AAnita

  Het is belachelijk zoals wij hier worden geplukt, begreep zelfs duurste van heel Europa. Had de hoge benzineprijs hier niet ook mee te maken? En daarmee de belachelijke prijzen voor een paar boodschappen. Ik heb altijd al gezegd verkoop niet alles aan het buitenland, maar goed ook dat is voor een aantal dingen al te laat.

  Reageren
 • FFrank van der Pluijm

  Het heeft dit jaar weinig nut om over te stappen. Het prijsplafond is € 0,40 per kWh en € 1,45 voor een M3 gas. De opvreters houden moeten bij mijn weten deze prijzen aanhouden. We betalen het gehele bedrag wat zij rekenen toch via de belastingen. Het blijven ratten. Met dank aan Alie Rutte en zijn bende ministeriële rovers.

  Reageren
  • CChrist Hulskramer

   @Frank van der Pluijm je hebt groot gelijk. Niet alleen de VVD maar ook D66 zijn graaiers. Wat mij opvalt is dat FVD hierop niet reageert terwijl ze overal een grote bek over hebben.

   Reageren
   • Ffrank

    @Christ Hulskramer ben blij dat al die zeikerds, zich gaan aanmelden voor onze nieuwe regering, groote mond, maar meestal is dat alles, laat het zelf dan maar zien.

    Reageren
 • PPaula

  De grootste complot denkers zitten in den Haag, mogen jullie raden waar!

  Reageren
  • CCorné

   @Paula
   ADO stadion?

   Reageren
 • RRené

  Hallo ik zit bij Frank energie, dynamisch contract prijs inkoop gas vandaag 0,89 kuub en 0,31 cent kWh….je betaald per mnd een voorschot en je rekent elke mnd af …feb. reken je af voor december zat hier voor bij Oxxio contract liep af nieuw termijn was 748,00 per mnd dit bedrag heb ik bij Frank 1 keer als voorschot betaald en kreeg over deze periode ook weer 375,00 terug 4 persoons huishouden (volwassenen) met een verbruik van 2100 kuub en 4700 kWh per jaar, ik nooit meer anders dan een dynamisch contract en je kan per mnd opzeggen…..grt René

  Reageren
 • AA Liefhebber Doets.

  Wat een gedoe allemaal je word belazerd waar je bijstaat Het is net als met de zorg had nooit geprivatiseerd mogen worden Zo komen alle huishoudens in de problemen. Het een zootje dieven. D66ers en VVDers. Gaan jullie je schamen. Dit kan zo niet doorgaan. Jullie vinden het leuk hé om .mensen in de armoede te storten. Leuk hé om mensen afhankelijk te maken.?
  Wat een vreselijke regering Die Seegers dacht vast wegwezen. Dan kan er voor de verkiezingen niet met hem afgerekend worden. Slim bedacht. Je kan ook weg gaan alsje baan erop zit

  Reageren
  • AA.J. Bandel

   @A Liefhebber Doets.
   Inderdaad wordt je bedonderd waar je bijstaat, mega winsten,en wij maar betalen!Maffia praktijken van de meeste energie bedrijven.

   Reageren
  • CCorrie

   @A Liefhebber Doets.

   Goed stemmen en zeker doen want niet stemmen is een verloren stem.

   Reageren
   • RRoy

    @Corrie
    Goed staken stemmen heb je niks aan

    Reageren
   • EEd

    @Corrie

    Stemmen werkt alleen bij muziek instrumenten, politiek blijft vals spelen !

    Bom op Denhaag misschien komt jij wel nu uit Rusland 😉

    Reageren
    • SSybrand

     @Ed

     Leuk gesteld

     Reageren
  • EEdwin

   @A Liefhebber Doets.
   Helemaal met je eens. Ze hebben Nederland in de uitverkoop gedaan voor gewin.

   Reageren
  • ZZweegers

   Zit hier alles te lezen over stroom en gas laten we VVD en d 66 in maart afstraffen en niet op hun te stemmen dat we van die grajjers afzijn maar door moeten we ook doen

   Reageren
 • OOm te janken

  Eneco heeft onaangekondigd variabele tarieven zomaar weer verhoogd, per 9 januari dat zag ik bij toeval in de app.
  Afgelopen dec 2022 gas 3,16 per kuub, stroom0.86 cent.
  Nu 3,58 voor gas, 1,04 kwh voor stroom.
  Dus dat is nog hoger, als dat je nu een model contract afsluit bij eneco.
  Daar betaal je namelijk nu voor gas, 3,06 per kuub en voor stroom, 0,82 cent.
  Las net dat oxxio duizenden mensen gaat compenseren, hebben ook veels te hoge tarieven gehanteerd de laatste maanden.
  Eneco doet het zelfde en nog vele andere leveranciers.
  Wat een rotzooitje!!!!

  Reageren
  • PPaula

   @Om te janken
   Ik ben opgestapt bij eneco. Wat een oplichters om in november de prijzen nog flink te verhogen. Zgn duur ingekocht. Als alleenstaande ging twee derde van mijn salaris op aan energie. In dec. Verbruik van bijna 800 euro gehad. En we hebben de thermostaat echt niet hoog staan. Het is werkelijk om te janken. De overheid had het nooit moeten privatiseren!!

   Reageren
   • HHarry

    @Paula
    Wij betaalden van 18 november tot 17 december 2022 1047 euro voor gas en 248 euro voor stroom bij Budget Energie. Wij zijn met 2 personen in een redelijk geïsoleerd huis (tussen woning)

    Reageren
  • RRut

   @Om te janken
   Ga dan weg. Als je een slimme meter hebt kun je over 3 weken ern dynamisch contract hebben. Ik heb Zonneplan. Deze maand 25 ct kwh gemiddeld. Gas 140 ct m3 en daalt nu. Inclusief belastingen.

   Reageren
 • Cc.koppendrayer

  zit grotendeels half jaar op de camping en heb maandelijks zeer weinig gebruikt en betaald 240.euro.per maand aan eneco. die adviseren my nu om 295.euro.te gaan betalen zit al rond 35.jaar.by eneco echt bizar

  Reageren
  • PPatrick Mommen

   @c.koppendrayer Eneco is altijd duur geweest, ik heb het van Eneco,
   Die zijn als ik de tabellen zie 80% beterkoop

   Reageren
  • PPeter

   @c.koppendrayer Op mensen zoals u daar zijn de energiebrdrijven gek op. Slapers noemen ze die omdaf die nog nooit over gestapt zijn en al jaren de hoofdprijs betalen.

   Reageren
 • JJoop

  Bij mij in de omgeving zijn er nog meerdere die de “ouderwetse” draaischijfmeter hebben, die gewoon terug draait. Die hebben met zonnepanelen dus altijd 100% voordeel. Is dan wel oneerlijk t.o.v. mensen met een slimme meter.

  Reageren
  • JJoop

   @Joop
   Dat is niet oneerlijk. De keus voor het handhaven van een oude meter is iets persoonlijke. Ook het je laten verleiden voor een slimme meter!

   Reageren
   • AAnti Joop

    @Joop, je gaat er vanuit dat mensen die keus hebben gehad. Veel mensen hebben hun huis gekocht met slimme meter.

    Jij ben er zo een die alleen iets o eerlijk vindt als je er zelf last van hebt.

    Reageren
  • SSjoerd

   @Joop

   Nee, je kunt ook met een slimme meter salderen.

   Reageren
   • MMartin

    @Sjoerd
    Niemand is verplicht een slimme meter te nemen.

    Reageren
  • PPatrick

   @Joop
   Uiteindelijk krijgt iedereen toch een slimme meter , niet?

   Reageren
   • MMarleen Van langenhof

    @Patrick

    Bij ons hebben ze zonder aanvragen dienen slimme meter komen plaatsen

    Reageren
  • WWilly

   @Joop de slimmemeter is ons gewoon door de strot gedrukt. Met zonnepanelen moesten we perse een slimme meter hebben werd ons gezegt, later bleek dit hele verhaal niet te kloppen. Mensen met de oude meter zijn veel voordeliger uit. Zou terecht zijn dat het geleverde stroom weer verrekend zou worden, nu hebben alleen de energie hier de voordeel van.

   Reageren
  • Wwjb

   @Joop, Zolang er nog sprake is van 100% saldering maakt het helemaal niets uit. En de slimme meter is vanaf 2025 verplicht voor mensen met zonnepanelen.

   Reageren
   • CCora

    @wjb wie zegt dat en waar kan ik dat lezen dat een slimme meter vanaf 2025 voor particulieren die zonnepanelen hebben, verplicht is?

    Reageren
  • SSjoukje

   @Joop
   Ook de slimme meter loopt terug als je stroom afneemt van je zonnepanelen.

   Reageren
 • HHenk

  Ik ben al meer dan 20 jaar bij Essent. Ik ga er van uit dat ze mij ook in deze turbulente jaren netjes behandelen. Mijn vaste contract liep 8 nov 2022 af: gevolg, een rekening over dec van € 960,00 !! Gelijk maar mijn maandbedrag aangepast naar € 400,00 na berekening van mijn ingeschat verbruik tot de jaarafrekening in mrt a.s. Ik kan het gelukkig wel betalen maar hoe moet dat met gezinnen met een basisinkomen, een slecht geïsoleerd huurhuis / eigen woning??

  Reageren
  • MMarc

   @Henk
   Ik zou Essent maar niet zo vertrouwen, ik lever erg veel terug aan het net, Essent betaald mij hier maar €0,055 per kWh voor, terwijl ze “mijn” stroom doorleveren a €0,83 aan de overbuurman! Van alle andere leveranciers us er niet één die zo weinig betaald, minimum bij anderen is €0,09 wat toch bijna het dubbele is. Dus na salderen volgende maand ben ik weg bij Essent!

   Reageren
 • JJohn

  Wij zijn vanaf 1 januari over gegaan naar Innova Energie, kontrakt van 1 jaar.
  Dal terief € 0,52 voor kw stroom en € 0,61 voor normaalstroom en € 1,81 voor gas.
  Teruglevering is wat wij voor dagtarief betalen.
  Wat betreft elektra betalen we € 0,00 per jaar, maar ontvangen daar nog geld voor terug ( zonnenpanelen).
  Energiekosten die wij hebben is puur van gas.

  Reageren
 • EEd Cornelissen

  Ik zou ook wel een overzicht met de teruglever vergoedingen willen zien. Voor de mensen die over hebben doordat ze nu veel beter op hun afname letten is dat weer interessant. Over hebben is nu een voordeel omdat je de heffingskorting ook uitbetaald ktijgt. Deze is voor 2023 €577.

  Reageren
 • BBettina

  Klopt allemaal geen zak van,

  Energie maatschappijen daar zitten zeker oplichters tussen,
  Maar wat dacht U van onze regering dat is de grootste oplichter.
  Belasting op belasting op belasting.
  Als mijn contract is afgelopen in april stap ik over naar de ANWB
  Iedereen heeft geld nodig en moet zuinig zijn .De thermostaat staat op 15 tot 5 uur daarna draai ik de thermostaat naar 18 graden tot 10 uur.

  Moeten ze in Den Haag ook maar gaan doen.

  Reageren
  • MMientje

   @Bettina

   Klop helemaal wat je schrijft

   Reageren
  • JJ f

   @Bettina Stel je kandidaat voor de regering is mijn advies.

   Reageren
  • Kkees van Keulen

   @Bettina
   Idd van elke 1€die jeverdiend, hou je 0.25 cent over om van de te leven,maar met z’n 5 hiervan te eten, schoolbussen betalen,enzenz. Het eten is onbetaalbaar, alles is een ramp,energie, woningmarkt, eten,de zorg, subsidies, de warmtepomp, de electrische auto.
   Lichte recessie zeggen ze dan, maak je borst nat voor 2024,ik zeg je nu al dat het een ramp gaat worden, alles en iedereen staakt,iedereen komt amper rond,willem-alexander blijft maar lachen, en rutte nog veel harder. Nou wij gaan dit niet pikken!!

   Reageren
 • KKapenga

  Wij betalen op dit moment bij van de Bron 83 cent kWh.
  Dus waar komt die 53 vandaan?
  We komen er nu ook achter dat vdbron de duurste is als je overgestapt bent.
  Wij gaan weer snel weg daar.

  Reageren
 • JJustin martens

  De goedkoopste energie leverancies is de ANWB, een stichting met geen eigenbelangens!
  Teruglevering vergoeding voor zonnepanelen is het tarief wat je op dat moment ook zal moeten betalen , wel zo eerlijk toch!
  Stap allemaal over na de ANWB!
  De rest van de leveranciers die criminelen die over u rug hun zakken vullen

  Reageren
  • AArjan

   @Justin martens

   Klopt helemaal 🙂

   Reageren
  • HHans

   @Justin martens moet je daar ANWB lid voor zijn?

   Reageren
   • MMatje

    Je hoeft hier geen ANWB lid voor te zijn.

    Reageren
  • LLeendert

   @Justin martens

   Omdat er oorlog is zou de energiesector weer in staatsbezit moeten komen. De energietransitie zoals zonnepanelen en warmtepompen moet gesubsidieerd moeten blijven. Een Marshallplan zou moeten komen om heel Nederland in een jaar of 3 gasloos of deels gasloos te maken. Alle daken in Nederland moet vol met zonnepanelen en ook buurt accu’s voor de opslag van energie.

   Reageren
  • LLolwat

   @Justin martens

   De anwb is over het algemeen erg duur met alles. Inclusief waar ze bekend om staan, de verzekeringen.

   Reageren
   • JJan

    @Lolwat
    Hebben het niet over verzekeringen toch

    Reageren
  • HHelma

   @Justin martens

   Sinds vorig jaar Juni overgestapt van een vast contract bij Eneco naar ANWB , beste wat ik gedaan heb, elke dag nieuwe tarieven die laten zien wanneer je het beste de wasmachine ed kan laten draaien, ook regelmatig “gratis”stroom uren, dat heb ik nog nooit gekregen bij een energie leverancier! Verder inderdaad redelijke en eerlijke prijzen.

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.