Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Grote brainstorm over toekomst energie

Koen Kuijper

0 reacties

TSEIn Rotterdam, Leeuwarden en Eindhoven is het startsein gegeven voor een grote energiedialoog over de toekomst van de Nederlandse energievoorziening. Het doel van de dialoog is om zoveel mogelijk Nederlanders te betrekken bij de keuzes die gemaakt moeten worden bij de overstap naar een duurzame en CO2-arme energievoorziening per 2050.

In totaal zijn er meer dan 500 mensen gekomen om de komende drie maanden te brainstormen over onze energievoorziening en de transitie naar duurzame energie. Ook minister Kamp van Economische Zaken en ambassadeur André Kuipers zijn aanwezig. Het kabinet hoopt dat de betrokkenheid, kennis en ervaring van burgers gebruikt kunnen worden om meer energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen verder terug te dringen.

Vier thema’s

De dialoog wordt gevoerd met vier centrale thema’s, namelijk: verwarming, vervoer, kracht en licht en industrie. Daarbij gaat het vooral om de vragen:

  1. Welke stappen genomen kunnen worden ter verduurzaming van de energievoorziening?
  2. Wat kunnen burgers zelf doen om duurzame energie op te wekken?
  3. Welke ondersteuning mag van de overheid worden verwacht?

De uitkomst van de brainstorm (in de vorm van meningen, ideeën en voorstellen) wordt eind dit jaar gebruikt bij het opstellen van een agenda voor het energiebeleid op de langere termijn.

De voortgang van de dialoog is te volgen via: http://mijnenergie2050.nl/

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.