Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

‘Groene stroom bestaat niet’

Koen Kuijper

0 reacties

Ruim de helft van alle Nederlanders ziet geen onderscheid tussen groene stroom die in Nederland is opgewekt of groene stroom uit het buitenland. Een op de vijf Nederlanders gelooft zelfs dat groene stroom helemaal niet bestaat. Dat blijkt uit onderzoek van de klimaatstichting HIER, onder 2.748 respondenten.

Volgens Eva van der Weiden van HIER is alleen groene stroom die in Nederland wordt opgewekt goed voor de klimaatdoelstellingen. Waarom? Omdat we alleen op deze manier in Nederland minder kolen of aardgas gaan verbruiken. “Groene stroom uit het buitenland is alleen op papier groen, maar zorgt niet voor meer duurzame energie”, aldus van der Weiden.

Keuze groene stroom

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking maakt het niets uit waar hun groene stroom vandaan komt of weet simpelweg niet wat het verschil is.

Slechts een derde van de Nederlanders vindt het belangrijk dat de energieleverancier groen stroom levert van Nederlandse bodem. Voor 8 procent moet dit zelfs een bepaald type stroom zijn, bijvoorbeeld windenergie uit een bepaald windmolenpark.

‘Groene stroom bestaat niet’

Verder is het opvallend dat 20 procent van de Nederlanders niet gelooft dat er zoiets bestaat als ‘groene stroom’. Mannen zijn op dit vlak het meest wantrouwend: 24 procent van hen gelooft niet in duurzaam opgewekte stroom.

Bron: duurzaamnieuws

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.