Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Gas onbetaalbaar in 2024 door forse verhoging energiebelasting

Voor veel Nederlandse huishoudens lijkt de gasrekening in 2024 onbetaalbaar te worden. Door de belastingverhogingen die het demissionaire kabinet doorvoert, worden gasgebruikers geconfronteerd met verder stijgende kosten.

Op één kuub gas betaal je straks ruim 70 cent aan energiebelasting en btw. Dat is bijna het dubbele van de kale gasprijs (vandaag 36 cent) op de Amsterdamse gasbeurs.

Zitten we straks letterlijk en figuurlijk in de kou?

19 procent stijging

Vanaf 1 januari 2024 neemt de energiebelasting (EB) voor gas met maar liefst 19 procent toe. Hoewel de belasting op gas in de voorgaande jaren ook steeg, is de toename voor het komende jaar buitensporig.

Ontwikkeling van de energiebelasting voor huishoudens:

 JaarEnergiebelasting (en ODE) per m3
2020€ 0,41057
2021€ 0,43366
2022€ 0,44972
2023€ 0,48980
2024€ 0,58296
Tarieven zijn exclusief btw

Een overzicht met de actuele tarieven voor de energiebelasting vind je hier.

Overstappen van gas naar stroom

Door het verbruik van gas duurder te maken, wil de regering huishoudens stimuleren om het gasverbruik van de woning verder terug te brengen, bijvoorbeeld door te investeren in isolatie en een warmtepomp.

Voor dit apparaat gaan de verbruikskosten namelijk omlaag, want de energiebelasting op stroom gaat volgend jaar met circa 2 cent per kWh omlaag. Dat betekent dat de terugverdientijd van een warmtepomp ook zal zakken en de investering aantrekkelijker wordt.

Veel huishoudens kunnen vanwege beperkte financiële middelen niet investeren in isolatie of een warmtepomp. Het lijkt erop dat het kabinet dit over het hoofd ziet bij het uitrollen van deze plannen.”

Koen Kuijper (Energie-expert)

135 euro per jaar extra

Heb je net een vast contract afgesloten?

Heb je onlangs een vast contract afgesloten? Dan stijgt het netto gastarief met 11,3 cent per kuub. Bij een verbruik van 1.200 m3 komt dit neer op een extra jaarlijkse uitgave van 135 euro.

Zowel bij variabele als dynamische contracten beïnvloeden marktveranderingen de prijzen. Ook hier stijgt de energiebelasting met 11,3 cent vanaf het begin van het volgende jaar.

Uit onze berekeningen blijkt dat de energierekening voor het komende jaar met 171 euro zal stijgen bij een gemiddeld elektriciteits- en gasverbruik.

Laagste gasprijzen

Toch besparen op je gasrekening in 2024?

Overweeg dan over te stappen naar het goedkoopste gastarief.

Bij deze leveranciers betaal je op dit moment de laagste gasprijs:

EnergiebedrijfGasprijs per m3
1. Budget Energie
Variabel
€ 1,226
2. Powerpeers
Vast (1 jaar)
€ 1,266
3. Vattenfall
Vast (1 jaar)
€ 1,323
4. OM Energie
Variabel
€ 1,212
5. Mega
Vast (1 jaar)
€ 1,319
Tarieven gelden per 21 september 2023

Je vindt deze tarieven terug in de energievergelijker.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

352 reacties

 • HHans

  Verhoging van accijns op de gasprijs van ca 40 ct naar 71 ct is een belachelijke verzwaring voor veel gewone gezinnen in gewone huizen met ca 1200 – 1600 kub jaargebruik. Eigenlijk is het huidige accijnstarief al van de gekke. Wie dit bedacht heeft leeft onder een steen.
  De tarieven voor particulieren staan ook in schril contrast tegen de extreem lage tarieven voor grootste grootgebruikers van electriciteit van slechts, € 0,00175 € 0,00115 dus minder dan 1 ct per kW t.ov. 13 ct voor particulieren!!!

  Reageren
 • RRemco

  Hey, chef auteuremans, Bart Koenraadt,

  Tenzij je er als privépersoon dubieuze kweekhobby’s op nahoudt, is die titel natuurlijk gewoon niet waar hè. “Gas onbetaalbaar in 2024 door forse verhoging energiebelasting” is voor niemand het geval.

  Een beetje kuub gas kost op dit moment €1,30. Gooit de overheid daar een dubbeltje op, wordt het €1,40. Dat is 8%. En er is ook nog eens reden waarom ze dat dubbeltje erop doen. Ongeacht wat je daarvan vindt.

  Als de gasprijzen van 50 cent naar een Euro of meer stijgen, dan kunnen we het hebben over onbetaalbaar. Dan gaat het voor bijna iedereen om honderden Euro’s. Maar kom, 50 tot 200 piek op een rekening van 1500-4000. Dat is niet wereldschokkend.

  Reageren
  • AAnoniem

   @Remco
   Voor jou zal 20€ extra op maand basis niets uitmaken denk ik zo.
   Voor mensen met een absoluut minimum kan dat net wel te veel worden. Als je niet weet hoe je het eind vd maand moet halen met je geld, telt ieder tientje, geloof mij. De laatste week vd maand eet ik meestal alleen boterhammen met pindakaas. Dat is de realiteit voor heel veel mensen en dat beseffen Koenraadt en zijn collega’s dus heel goed!

   Reageren
  • AAnthon

   @Remco

   Er is maar 1 probleem in dit land. En dat zijn onze regeerders die allerlei z.g. projecten met hout stook. windmolens enz. bedenken voor ons milieu. Het is inmiddels algemeen bekend dat al die dingen die ze nu doen, juist averechts werken en juist slecht zijn voor het milieu.
   Hierdoor betalen we inmiddels 72 cent per M3 gas terwijl de gasprijs maar 36 cent is op dit moment. Resultaat is dat alle burgers in de kou zitten en hun portemonnee leeg geroofd wordt door de overheid. Wanneer komt de bevolking in opstand ??? Het is een ieder bekend dat onze regeerders zoals bijvoorbeeld Jetten. Geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Zeer droevig allemaal hoe slecht onze bestuurders zijn.

   Reageren
 • RRolf

  Ben er helemaal klaar mee. Vorig jaar zag ik die hoge prijzen al aankomen. Mijn huurbaas wilde zonnepanelen plaatsen maar op laatste moment toch maar niet gedaan. Heb dan 2x starterssetjes zonnepanelen gekocht. En voor de winter heb ik in België voor 700 euro kachel met voorraad petroleum aangeschaft. Mijn energie leverancier bleeft maar zeuren dat ik mijn tarief op 1200 euro moest zetten per maand. Heb dat gewoon geweigerd. Heel veel gevochten om mijn maand tarief te houden op 300 euro per maand. Zelfs zover gekomen dat ze een incassobureau wilde inschakelen. Maar kreeg een jaar rekening, en ineens stopte alles kwa vechten. Want ik kreeg 3000 euro zelfs terug van hun. Had maar een verbruik van 600 euro in totaal terwijl ik 3600 moest betalen van hun. Ze snappen er niets van, en wilden mijn meters perce nakijken. Bleek achteraf niet defect te zijn. Toen pas kwamen de excuses voor hun dram gedrag. Ze willen wederom de prijzen omhoog gooien, maar mijn verbruik is nog meer afgenomen door nieuwe apparatuur te kopen die oude apparatuur van 15 jaar oud vervangt. Inclusief CV ketel. Verbruik is 25% lager en speel zelf quitte kwa stroom verbruik. Heb mijn ouders nu ook geholpen met een petroleum kachel en hun apparatuur vervangen. Want hun energie leverancier zit ook te zeuren om maandlasten omhoog te gooien. Echter hun verbruik is nu ook 80% omlaag gegaan in alles. Die energiemaatschappijen willen alleen graaien momenteel.

  Reageren
  • RRemco

   @Rolf

   Dus… Ze willen je €1200 per maand vragen, en dat is niet omdat ze die kosten zo inschatten maar omdat ze je leeg willen roven. Alsof je niet sowieso dan alles terug zou krijgen wat je te veel zou hebben betaald. Raar verhaal.

   Maar van 1200 naar 300 moeten vechten en dan 50? Zij hebben 24x te hoog ingezet? Terwijl ze het altijd ergens op baseren. Dat is pas echt een raar verhaal.

   Reageren
 • YYvonne B.

  Hebben een 3 jarig contract afgesloten paar weken geleden, toen de gasprijzen daalden. Vraag: betekent de verhoging dat we hier toch rekening mee moeten houden door het voorschot toch te verhogen? Bedankt Yvonne

  Reageren
  • AAOW

   @Yvonne B.
   Dat zou ik maar doen!
   De netbeheerskosten, energiebelasting gas en de vaste kosten gaan per 1 januari 2024 allemaal weer fors omhoog!
   Dat staat los van de in uw contract vastgelegde prijzen voor een Kw/uur Elektriciteit en een m3 Aardgas!

   Reageren
  • RRemco

   @Yvonne B. (en ieder ander) >>

   Hoe drastisch je je maandbedrag moet aanpassen hangt erg af van de hoeveelheid van je verbruik, en van je flexibiliteit om dingen aan te passen. Ik schets het even, puur kijkend naar deze veranderingen in energiebelasting:

   500m3 en 2000kWh = + €13 /jr = €1 /mnd
   800m3 en 2000kWh = + €45 /jr = €4 /mnd
   2000m3 en 2000kWh = +€190 /jr = €16 /mnd

   Op elektriciteit betaal je in 2024 een dikke 2 cent minder per kWh. En op gas een kleine 12 cent meer. Ze willen duidelijk iets stimuleren. En met je eigen verbruik kun je daarop inspelen (ongeacht wat iemand vindt van de overheidsmaatregelen, van de energiebedrijven, enzovoorts).

   Terug naar de casus: je maandbedrag hoeft dus niet gigantisch omhoog (16 piek bij 2000m3; wij zitten hier overigens onder de 1000m3 in een tochtige huurwoning), tenzij je meerdere duizenden kubieke meters aan gas verbruikt.

   Reageren
 • VV. B

  Grootste probleem is voor mensen zonder keuze om gasvrij te gaan wonen. Deze huren van de woningbouwen. Die woningbouw voelt niks van de verhoging, en zal dus ook geen moeite doen de mensen van het gas te halen.

  Reageren
  • VVonk

   @V. B dat klopt.
   Onze woningbouw voelt zich niet verplicht zonnepanelen te plaatsen of de woning gasvrij te maken.
   De daken zijn mega slecht dus zelf plaatsen is een risico. De daken vernieuwen willen ze niet..ze vinden het niet nodig.
   Op brieven, mails en telefoontjes reageerd de woningbouw niet.
   En daar sta je dan met je goede.wil.
   Volgend jaar word onze rekening dus zeker 300 euro per maand hoger.. waarvan moeten wij dat doen?
   Ziek en invalide..en ook nog eens ernstig in de kou.

   Reageren
   • RRemco

    Met alle respect @Vonk

    Hier 2 personen in een heel oud, tochtig rijtjeshuisje. Ons verbruik is zo’n 800m3 en 1600kWh. De verwarming helpt ons op winteravonden van 16 naar 19 graden. En we betalen de energieleverancier per maand zo’n 140 Euro. Daarbij ontvingen en ontvangen we deze jaren bedragen van 300, 500, 800, weet ik veel. Als compensatie.

    Waar, in vredesnaam, (nog los van je retorische vraag) komt die DRIEHONDERD EURO VERHOGING PER MAAND vandaan in je cry for help [Volgend jaar word onze rekening dus zeker 300 euro per maand hoger.. waarvan moeten wij dat doen?] ?

    Of klets je maar wat?

    Reageren
 • EEd

  Hi allemaal, veel discussie over dezelfde oorspronkelijke oorzaak wat mij betreft. We zijn met veel te veel mensen op aarde. Minder mensen betekent dat alle problemen ook direct zijn opgelost.
  Minder uitstoot, minder afval, meer natuur, enz. Laten we niemand meer helpen voordat ze geholpen zijn. Vroeger waren er grote gezinnen om voor d rijders te zorgen en viel een deel door sterfte af. Nu redden wij bijvoorbeeld 11 Afrikaanse kinderen waarvan er normaal twee over bleven. Helaas maken ze nog steeds weer 12 kinderen en door onze hulp heb je er dan dus 144 (12x zo veel, net als muizen). Lang leve de geboortebeperking ( voor wat hoort wat, dus steriliseren/ castreren die boel

  Reageren
  • RRemco

   Beste @Ed

   Je hebt gelijk. Wij zijn in het westen door de eeuwen heen immers door hetzelfde proces heen gegaan. Eerst kwam er hygiëne (riolering, geneeskunde, etc.) en toen, veel later, stapten we af van het idee om 10 kinderen te maken omdat er altijd 6 doodgingen en de andere 4 voor onze oude dag moesten zorgen. Waar we nu gemiddeld 80 worden en ook nog eens AOW en pensioen hebben voor onze heel heel oude dag.

   Nee, prima en fair hoor. Dat castreren van een paar miljard mensen. Precies zoals het bij ons ook… niet.

   Heb je misschien ook nog ergens een minder belachelijke, niet zo heel erg mensonterende oplossing op de plank liggen?

   Reageren
  • AAlbert

   @Ed
   Beste Ed,

   Het kloot dat de iverbevolking het prbleem is.
   Er wordt meer geconsumeerd dan de aarde priduceerd en kan verwerken.
   Het zou dan ook redelijk zijn niet alleen het in probleem ” Afrika” te noemen. Immers hier is hetzelfde aan de hand toch? Ons leven in gezondheid en luxe gaat ten laste van vooraden die ons niet toebehoren. Dus ook kunstmatig in stand gehouden!

   Reageren
 • JJean

  Wanneer houden jullie nou eens op met die prijsverhogingen. Wordt gewoon asociaal.

  Reageren
  • RRemco

   Hallo @Jean

   Er is geen ‘jullie’.
   Er zijn niet alleen maar prijsverhogingen.
   Waar is je bekommering om de planeet en de toekomst?
   Wat is er asociaal aan de €1300 compensatie voor menigeen?
   Asociaal is dat we nutszaken aan de markt hebben verkwanseld.

   Groetjes.

   Reageren
 • HHJ

  We zijn gewoon een stelletje schapen die zich naar de slachtbank laten leiden.

  Reageren
 • Llucaservice233@gmail.com

  Hallo allemaal, ik ben een zakenman die bedrijven in financiële moeilijkheden helpt om financiering te vinden voor het saldo van hun bedrijf. Voor iedereen die een lening nodig heeft voor zijn bedrijf of voor het starten van een bedrijf, bied ik u € 50.000 tot € 10.000.000 aan voor iedereen die binnen 10 tot 30 jaar kan terugbetalen.

  Reageren
 • MMartin Bolhuis

  Voor de compensatie moeten de lonen maar weer fors omhoog en natuurlijk alle toeslagen. Voor voorzieningen om van het gas te kunnen kosten een vermogen. Lekker bezig, maar niet echt.

  Reageren
 • AAdmin

  Wat een domme mensen reageren er op deze website.

  Reageren
  • SSuperAdmin

   @Admin

   Niet zo dom als jou reactie

   Reageren
   • ++ w

    @SuperAdmin

    jouw reactie.

    Reageren
 • HHans

  Als ik zou verhuizen naar Scandinavie, is dat niet vanwege de gasprijs, maar vanwege het feit dat Nederlanders een klootjesvolk geworden is. Dit artikel gaat over de belasting op gas, niet over vluchtelingen.

  Reageren
 • AAndre

  Degene met de kleinste beurs blijft zo de hoogste prijs betalen voor oa energie. Heb je wat meer geld laat je natuurlijk alles aanpakken , betaal je weinig voir energie en vang je de meeste subsidie, s en rij je een ruime elektrische auto enz….

  Reageren
  • AAd van Zon

   @Andre

   Vele kleintjes maken een hele Grote

   Reageren
 • RRonald

  Als Hitler had geweten wat onze politicus nu weten had hij nooit ene jood vergast. Maar leeggezogen tot de laatste druppel.

  Reageren
 • WWim

  Desstijds is er besloten om de energievoorziening aan markt partijen (energiebedrijven) over te laten. Redenering: concurrentie=betere prijzen.

  De Nederlandse staat moet zelf energie inkopen en verkopen aan haar burgers.

  Die kan zo groot inkopen daar kan geen energiebedrijf tegenop.
  Winst is dan ook niet het oogmerk.

  Heb dat nooit begrepen dat je als land de energievoorziening uitbesteed aan vreemde mogendheden.

  Dat prijsplafond was er niet voor de burger maar om die energiebedrijven overeind te houden. (en hun exorbitante winsten gedurende de crises)

  Reageren
  • RRonald

   @Wim
   Dan heb jij het niet goed gedaan.
   Hier 27 jaar gewerkt. Sinds 2008 arbeidsongeschikt. Hypotheek 97 euro in de maand tot okt 2042. Sinds 3 jaar van het gas af. Zonnepanelen, 2 vaste airco’s. Warmtepompboiler., infrarood kachels. Samen met geen 12000 euro. Succes en sterkte.

   Reageren
  • IIlse

   @Wim

   To the point

   Reageren
 • HHendrik

  Als dit zo doorgaat inclusief stijging zorgverzekering plus boeteverhoging en nog te zwijgen van accijnsverhoging op tabak etc,etc, overweeg ik een asielaanvraag te gaan doen in een Scandinavisch land want in Nederland wordt leven Topsport!

  Reageren
  • VVerhofstadt Natasja

   @Hendrik

   Scandinavische landen vergeet het maar

   Reageren
 • MMartijn

  Het hele doel van de regeling is om het gas verbruik te verminderen. Dit wordt tegelijk gebruikt om de linkse hobbies te financieren. Blijkbaar willen we de bonus op niet werken maar ieder keer verhogen. Er is genoeg werk, maar vele zitten liever thuis met de overheids bonus i.p.v. er iets voor te doen. Werken is de nieuwe slavernij, zij financieren al deze bonussen.

  Reageren
 • KK. Knipschild

  48 jaar gewerkt en nu mag je kromliggen om rond te komen , alle gelukzoekers krijgen een woning en hoeven hun hand maar op te houden en krijgen alles. Onze kleinkinderen wachten jaren op een huis , voor de gelukzoekers worden hier nieuwe appartementen gebouwd. We moeten ons eens van een andere kant laten zien. Wij zijn te soft voor dit kabinet, opzouten die hele handel . Laat de werknemer dit land regeren in plaats van die graaiers die hun zakken van ons geld vullen. Vooral dat jochie van de vvd , die nu al niks meer kan herinneren wat hij gisteren heeft verteld .

  Reageren
  • CCarin Barten

   @K. Knipschild beetje respectloos, 4% van alle vluchtelingen zijn gelukzoekers, 96% zijn dus mensen die vluchten voor oorlog in het land waarvan nu de meeste Oekraïners zijn. Jammer als het in eigen land slechter word de schuld bij anderen neerleggen.

   Reageren
   • MMo

    @Carin Barten

    Zelfs al zou het 4% zijn volgens u maar dat is echt wel veel meer.Ook die vele duizenden mensen/gelukzoekers/overlastplegers zitten straks in een woning die uw bv kind voorbij ziet gaan!….

    Reageren
   • Vvan der Sar

    @Carin Barten grotendeels die hiernaartoe gekomen zijn, hebben geen oorlog gezien, en woonden in andere delen van het land, zijn hier alleen om voordeel te plukken. Dat geld wat u en ik aan de belasting betalen, nemen ze mee naar het buitenland. Meerdere zijn allang naar Oekraïne teruggeweest , de handel opgezet, en zijn op en neer aan het rijden. Maar zo lang de Nederlandse bevolking iedereen blijft sponsoren, terwijl wij zelf in de ellende verzuipen, en niemand de situatie veranderd, gaan we steeds dieper zakken. De oorlog had allang gestopt kunnen worden, als de president aan de langere tafel had gezeten. Maar hij wil tot de laatste centimeter doorgaan, ten koste van mensenlevens. Boeit hun wat hoeveel zonen en vaders gestorven zijn en hoeveel er nog gaan doodvallen.
    Nederland moet gaan stoppen om overal mee gaan bemoeien en de wapen leveren.

    Reageren
    • VVerhofstadt Natasja

     @van der Sar

     PROGRESSIVE ZWEEFTEEF Wat wil je

     Reageren
  • Wwillem

   @K. Knipschild
   Klopt , deze overheid is er alleen maar voor de rijken, weg met die gasten we moeten maar eens opkomen waar we recht op hebben, je werkt je kapot, alles wat binnen komt wordt gratis verzorgd.
   Wordt tijd dat regering er een keer komt voor de gewone burger, weg met het kapitaal, weg met alles wat hier niks te zoeken heeft !!! onze kinderen en kleinkinderen moeten gewoon verder kunnen.

   Reageren
   • MMo

    @willem

    De regering zal wederom geen ruggengraat tonen ze verschuilen zich achter hun lafheid.
    Al die mensen die al dagenlang de A12 bezetten en opkomen voor het klimaat daar zetten
    de mensen zich wel voor in maar helaas niet om te protesteren ‘eigen volk’ eerst en die
    profiteurs aanpakken! Let op ik bedoel uiteraard alleen de nep vluchtelingen die lachen
    zich toch helemaal rot hoe ze hier geholpen worden aan alle kanten plus zakgeld…..
    Ach wat moet er toch niet door het hoofd van bejaarden gaan die kunnen zich toch
    ook nauwelijks redden ik begrijp het wel hoor dat de gevoelens van onrecht alleen
    maar groter zal worden.Tabak hup maak er maar 10 euro van nog iets afpakken van mensen
    die het niet breed hebben heb je een goed salaris dan merk je daar toch weinig van..
    Ik heb medelijden met de kinderen van nu in wat voor land leven zij als ze jong volwassen
    zijn straks hou mijn hart vast.Eerst de verkiezingen maar weer eens afwachten dan staan ze allemaal weer glimlachend hun verhaaltje te vertellen dat deed Rutte ook dus altijd
    het is een poppenkast,waar is die gouden parel die NL weer NL maakt ik mis die tijd!

    Reageren
  • NNaima

   @K. Knipschild

   Gelukzoekers?!!!!! De grootste oorzaak is waar die miljarden heen gaan naar oekraiene !!! Maar daar hoor ik je niet over !!

   Reageren
   • MMo

    @Naima

    Dat ben ik niet met je eens we hebben het hier over graaiers/toneelspelers/overlastmannetjes/profiteurs.
    Het geld wat naar Oekraine gaat dat is meer dan terecht je zal er maar wonen…..eerst eens nadenken voordat je hier vuur spuugt.

    Reageren
 • AAnoniem

  Dus een beetje warmte en een warme douche en warme maaltijd is alleen voor de rijken? Kan dat niet op inkomen berekend worden? Rijken kunnen meer missen als de armen. Lijden de armen niet al genoeg?

  Reageren
 • JJ.s

  Dit land (postzegeltje op de wereldbol)word bestuurd door zakenlui en zijn er alleen maar voor aandeelhouders.
  De boventoon is poen poen en nog eens poen.

  Reageren
 • HHans

  Vreemd dat de gasprijs via belasting fors hoger wordt en stroom maar 2 cent goedkoper.
  Het is gewoon een melkkoe voor de regering. Ik zit in een huurwoning en heb geen keus bovendien kost een waterpomp zo 6500 euro. hoe ga ik dat met mijn bijstand betalen. De mensen aan de onderkant van de samenleving zijn weer de dube die wonen in slecht geïnsolleerde huizen en kunnen geen kant op. Ze hebben geen keus.

  Reageren
  • JJos

   @Hans

   Uit die bijstand dan en werken dan.

   Reageren
   • HHenk de hondt

    En nu maar hopen dat jij nooit werkloos wordt wegens bezuinigingen of faillissement van het bedrijf waar je werkt en boven de 50 bent

    Reageren
   • MMo

    @Jos
    Wat een domme reactie en goed in hokjes denken toppie hoor heel sneu!

    Reageren
 • GGerard

  Is er al eens nagedacht over huizen zonder cv maar met gaskachels ? Nee dus,nou ik ben een van die hiusbezitters met gewone gaskachels en geen cv dus waar moet ik mijn warmtepomp op aansluiten ,ikheb dus GEEN cv ….

  Reageren
 • WWilly

  Nederland is al jaren een bestuurlijk Schoremland, ze duiken onder in de Haagse onderwereld en niemand heeft er invloed op, zij heulen allemaal met de rijken alleen die later fooien uitreiken door het geven van vetbetaalde baantjes !

  Reageren
 • CCoen

  @Kees
  Ik betaalde twee jaar geleden vast (3 jaar) €0.66 per m3 en nu nieuw vast (3jaar) 1.38 per m3. Is dat reëel genoeg voor je?

  Reageren
 • MMarlene

  Je hebt helemaal gelijk. Wilde dat mensen eens zelf na gingen denken zodat we massaal ons kunnen verzetten tegen deze wereldwijde dictatuur. Waardeer je reactie enorm..geeft hoop

  Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.