Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energietarief Delta hard omhoog

Koen Kuijper

0 reacties

Gezinnen bij Delta krijgen per 1 juli 2017 te maken met een prijsstijging van ongeveer 70 euro voor stroom en gas. Dat blijkt uit de tarieven die het Zeeuwse bedrijf op 10 mei openbaarde. Delta is traditiegetrouw het eerste energiebedrijf dat de nieuwe stroom- en gastarieven voor variabele energiecontracten bekendmaakt. De overige energieleveranciers volgen kort daarna.

Stijging

Vooral voor gas gaan consumenten een stuk meer betalen. Het gaat om een stijging van 5 procent, wat voor een gemiddeld huishouden een stijging van ruim 4 euro per maand betekent. De stroomprijs gaat 2 procent omhoog, goed voor ruim een euro per maand extra. Ten slotte stijgt het vastrecht met 6 euro op jaarbasis.

De verwachting is dat de meeste energieleveranciers de gasprijzen komende zomer zullen verhogen. Dit in verband met het verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Bedrijven zijn daardoor sterker afhankelijk van Russische gastoevoer, wat de prijs verder opdrijft.

Vast contract

Voor klanten met een vast contract heeft de stijging vooralsnog geen invloed, pas als deze omgaat in een variabel contract. Gezien de verwachte stijgingen kan het voordelig zijn om de energieprijs nu voor langere tijd vast te zetten.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.