Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energierekening nog steeds te ingewikkeld

Koen Kuijper

2 reacties

Drie van de vijf consumenten vinden de energierekening te ingewikkeld. Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) die wil dat alle energieleveranciers een controleerbare en begrijpelijke energierekening aan de consument sturen. De waakhond geeft de energiebedrijven nu tot 1 juli dit jaar de tijd om de rekeningen te verduidelijken. Anders volgen er mogelijk maatregelen.

Energiemonitor

Uit de energiemonitor die de ACM onlangs hield, blijkt slechts twee van de vijf consumenten van mening zijn dat de energierekening te vergelijken is met de informatie uit het aanbod en het contract. Het merendeel vindt de energierekening dus niet duidelijk genoeg en is van mening dat de informatie veel eenvoudiger moet worden weergegeven. Een andere constatering van de ACM is dat sommige leveranciers zelfs de wettelijke regels overtreden wat betreft de energierekening.

Energiebedrijven hebben toegezegd in het tweede helft van dit jaar aanpassingen door te voeren om de rekeningen begrijpelijker te maken.

Energiekosten uitgelegd

EnergiePortal heeft een handig dossier gepubliceerd waarin de verschillende energiekosten op de energienota uitgebreid worden uitgelegd.

2 reacties

  • Vvan Duurling

    Ik hoef alleen maar te weten wat ik per Kw/cm
    aan elektriciteit of gas betaal.
    en dat is vrij simpel.

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.