Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energielabel voor producten eenvoudiger

Bart Koenraadt

1 reactie

Is het voor u ook zo onduidelijk hoe energiezuinig uw huishoudelijke apparaten nu werkelijk zijn? Dat is niet zo verrassend, gezien de veelgebruikte termen als A+, A++ en A+++. Deze labels zijn misleidend en daar zijn de EU-lidstaten en het Europese Parlement het over eens.

Daardoor worden de energielabels van apparaten in de toekomst overzichtelijker gemaakt, waardoor het gemakkelijk te beoordelen is hoeveel energie er bij een bepaalde handeling wordt verbruikt.

Besparing

Binnen korte termijn worden huishoudelijke apparaten als koelkasten, stofzuigers, televisies, koelkasten en meer ingedeeld in een energielabel van A tot en met G. Wanneer dit duidelijk voor de consument wordt, zal dit op jaarbasis zo’n 500 euro aan energiekosten besparen.

Database

Over 2 jaar (in 2019) komt er ook een database waarin consumenten het energieverbruik van hun producenten kunnen vergelijken onderling.

Een dergelijk energielabel systeem is er al wel voor gebouwen.

Lees ook: Energielabel woningen

1 reactie

  • SStichting EnergyClaim

    De huidige energielabels met hun onbegrijpelijke klasse-indeling zorgen voor verwarring en dus weerstand. Goed dat er verbeteringen komen, maar jammer dat ‘men’ al die jaren zoveel energie verkwist heeft aan misleidende en zelfs niet-rechtsgeldige energielabelsystemen.

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.