3 reacties

Energiebelasting gas met 75 procent omhoog

De energiebelasting voor gasverbruikers gaat de komende jaren met zo’n 75 procent stijgen. Het doel hiervan is om huishoudens, bedrijven en woningcorporaties ervan te overtuigen om over te stappen op een duurzaam alternatief.

Wie in 2030 nog steeds gas verbruikt, bijvoorbeeld om het huis te verwarmen, kan rekenen op 380 meer aan energiekosten voor gas. Dat meldt de Volkskrant

Klimaatakkoord

Het plan om de energiebelasting zo drastisch te verhogen, wordt vrijwel zeker onderdeel van het klimaatakkoord. Daarin staat namelijk dat de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent omlaag moet. Dat bevestigen ook de deelnemers aan de klimaattafel van Diederik Samson.

Stroom

Om huishoudens en bedrijven verder te stimuleren wordt geopperd om de energiebelasting op stroom juist met meer dan de helft te laten dalen. Daarmee wordt elektrisch koken op groene stroom veel aantrekkelijker. Ook de aanschaf van een warmtepomp, die het huis duurzaam kan verwarmen, moet aantrekkelijker worden.

Huurtoeslag

Samson wil niet dat lage inkomens de dupe worden van de tariefstijgingen. Daarom worden maatregelen getroffen om de huurtoeslag en eventueel andere uitkeringen te verhogen. Het ministerie van Economische Zaken gaat het plan doorrekenen.


Reageren?

Reageren?

3 reacties

Schrijf reactie

Reageren?

 • C
  Cees Kooijman

  En daarover nog een keer BTW……., de dieven!!!

  Reageren

  Reageren?

  • F
   Frits Broks

   Je hebt helemaal gelijk Cees, het zijn dieven.
   Nu al is 75% van je energie rekening belasting.
   Zet zo snel mogelijk die Thorium reactoren neer voor echt goedkope energie.

   Reageren

   Reageren?