Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energiebedrijven voldoen niet aan vraag duurzame energie

0 reacties

WindmolensEnergieleveranciers in Nederland wekken te weinig duurzame energie op om de vraag van Nederlandse consumenten te beantwoorden. Daarom moet er veel groene energie worden geïmporteerd uit het buitenland, zoals Noorwegen, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Het gaat met name om energie opgewekt uit waterkrachtcentrales, terwijl er in Nederland wordt gewerkt met Windenergie en biomassacentrales.

Certificaten

Bij de levering van groene energie kunnen Certificaten van Oorsprong (CvO’s) worden afgegeven. Daarin staat waar de energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Consumenten schijnen daar steeds vaker behoefte aan te hebben. Certiq, een dochteronderneming van netbeheerder Tennet, is het enige Nederlandse bedrijf die de certificaten mag uitgeven.

In 2015 werd een recordhoeveelheid groene stroom geconsumeerd. Certiq geeft aan dat er in 2015 12,5 procent meer gecertificeerde groene stroom werd verbruikt. Het totale verbruik komt daarmee uit op 42,6 Terrawattuur in totaal.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.