Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energiebedrijf Greenchoice wil Qurrent overnemen

Koen Kuijper

0 reacties

Energieleverancier Greenchoice wil Qurrent overnemen. Als de energieleverancier wordt overgenomen telt het nieuwe concern ongeveer een half miljoen klanten. De ondernemingsraden van beide energiebedrijven zijn al akkoord met het overnamebod.

De overname wordt momenteel voorgelegd aan de toezichthouder van de energiemarkt: de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die moet beoordelen of consumenten niet worden beperkt in de keuze voor een stroom- of gasleverancier. Indien de overname wordt goedgekeurd zal de overname per 1 oktober een feit zijn. Qurrent is op dit moment nog in bezit van Stichting Doen. Qurrent is tevens sponsor van voetbalclub Feyenoord.

Meer slagkracht

Greenchoice hoopt om met de overname meer slagkracht te krijgen en de overgang naar een groene energievoorziening in Nederland te kunnen versnellen. De leverancier verwacht geen gedwongen ontslagen als gevolg. Wel anticipeert het bedrijf erop efficiënter te gaan werken zodra de overname een feit is.

Greenchoice is zelf voor 30 procent in handen van Eneco. De resterende 70 procent is in handen van de Energie Concurrent.

Op deze pagina staat een overzicht met alle energieleveranciers in Nederland.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.