Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Emiraten investeren 35 miljard in schone energie

Koen Kuijper

0 reacties

duurzame energie midden oostenDe Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaan de komende tijd maar liefst 35 miljard dollar investeren in de ontwikkeling van duurzame energie in het land. Op deze manier hopen de emiraten, onder leiding van de Al Maktoem-familie, minder afhankelijk te worden van olie en gas. Tot 2021 wordt er daarom 35 miljard dollar geïnvesteerd in kernenergie en zonne-energie. Ondanks dat de Emiraten nog beschikken over gigantische voorraden olie en gas, wil het land ook zorgen voor stabielere energieprijzen.

De VAE hebben inmiddels een staatsbedrijf opgericht die zich specialiseert in de ontwikkeling van duurzame energie in het land. Er zijn maar liefst vier kerncentrales in aanbouw die straks een kwart van de energie in het land moeten leveren. Daarnaast wordt in de woestijn gewerkt aan een gigantische zonnecentrale die één van de grootste ter wereld moet worden. Tot slot willen de Emiraten een energie-neutrale stad bouwen met behulp van windturbines.

100 miljard

Hoewel 35 miljard dollar veel geld is, wil Saoedi-Arabië zelfs 100 miljard dollar investeren in zonne-energie. Daarmee wil het, net als de VAE, voorkomen dat zij in afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Het land wil de eigen energievoorziening zo schoon en duurzaam mogelijk inregelen, zodat er meer olie kan worden geëxporteerd. Saoedi-Arabië is één van de grootste energieverbruikers op aarde, terwijl er maar 23 miljoen mensen wonen. Vooral airco’s, en benzine-slurpende auto’s verbruiken veel energie.

Via: RTL Z

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.