Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Elektriciteit wordt duurder voor bedrijven

De elektriciteitsprijzen voor bedrijven gaan de komende tijd toenemen. Dat voorziet ABN Amro in een sectorrapport dat op dinsdag 28 mei is verschenen. “De stijging wordt vanaf 2020 verwacht”, zegt energie-econoom Farah Abi Morshed.

Na een korte daling van de groothandelsprijzen gaan de prijzen voor stroom dus volgend jaar weer omhoog. Dat heeft voor een groot deel te maken door de overstap van kolen van gas voor het opwekken van energie voor ondernemingen. Ook de stijging van de CO2-prijs speelt een rol.

Kolen en gas

De gasprijs blijft voorlopig nog redelijk laag, omdat er in Noordwest-Europa grote gasvoorraden aanwezig zijn. Maar in 2020 komt daar verandering in.

De prijs voor kolen blijft onder druk staan vanwege de aanzienlijke gasimport, de hoge CO2-prijs. Verder hoeft er minder gestookt te worden vanwege de hogere gemiddelde temperaturen.

Bron: Telegraaf

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.