Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Eenmalig 400 miljoen voor het klimaat

Koen Kuijper

0 reacties

Het kabinet trekt nog dit jaar 400 miljoen euro uit om de klimaatdoelen te behalen. In de jaren daarop wordt jaarlijks 110 miljoen euro vrijgemaakt. Dat heeft de coalitie besloten tijdens een overleg over de voorjaarsnota. Zo melden bronnen aan de NOS.

De 400 miljoen komt bovenop de al eerder afgesproken 300 miljoen uit het regeerakkoord.

Warmtefonds

Een groot deel van het geld gaat naar het warmtefonds. Dit is bedoeld voor mensen die hun huizen willen isoleren of een warmtepomp willen aanschaffen. Door deze maatregelen gaat het gasverbruik omlaag. Op termijn betaalt de investering zich terug doordat ook de energierekening fors omlaag kan.

Concreet wordt het geld gebruikt om gunstige leningen voor burgers mogelijk te maken. Op die manier kan men tegen een lage rente lenen voor duurzame oplossingen.

Elektrische auto

Een ander deel van het extra geld wordt benut om de aanschaf van elektrische auto’s toegankelijker te maken. Dit gaat dan vooral om betaalbare elektrische auto’s. Dus niet de dure Tesla’s en Jaguar’s van deze wereld.

In 2020 komen er meer gunstig geprijsde elektrische voertuigen op de markt. Ook tweedehands elektrische auto’s kunnen door een aanschafsubsidie van de overheid bereikbaarder worden. Al is hierover nog weinig bekend.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.