Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit zijn de (verlaagde) tarieven van Eneco voor een vast contract

Koen Kuijper

55 reacties

Eneco, een van de grote spelers op de Nederlandse energiemarkt, kondigt vandaag een nieuw driejarig energiecontract voor huishoudens aan. De tarieven zijn scherp: € 1,242 per m3 en € 0,338 per kWh.

Ook de andere vaste contracten, met looptijden van zes maanden en één jaar, worden in prijs verlaagd.

In alle contracten van Eneco blijft de stroom- en gasprijs ruim onder het prijsplafond (lees: 0,40 per kWh 1,45 per m3). Benieuwd naar de goedkoopste tarieven? Die vind je hier.

Nieuwe Eneco tarieven

Overzicht van de Eneco tarieven in alle drie de aangeboden contracten:

EnecoStroom (per kWh)Gas (per m3)
Vast (6 maanden)€ 0,320€ 1,197
Vast (1 jaar)€ 0,331 € 1,242
Vast (3 jaar)€ 0,338 € 1,242
Tarieven nieuwe klanten per 01-06-2023, inclusief energiebelasting en btw.

Nieuwe regels opzeggen

Eneco kan deze meerjarige contracten aanbieden en tegelijkertijd de tarieven verlagen, dankzij de invoering van nieuwe opzegregels voor energiecontracten die vandaag ingaan.

De boete die klanten moeten betalen bij vroegtijdige beëindiging van het contract is nu in lijn gebracht met het financiële verlies dat de leverancier lijdt als gevolg van de contractopzegging. Bij een contract van drie jaar kan de boete oplopen tot meer dan 1.000 euro.

Oxxio

Ook Oxxio, een dochteronderneming van Eneco, heeft het nieuwe driejarige contract toegevoegd aan hun aanbod. Opvallend genoeg liggen de tarieven hier zelfs iets lager dan bij het moederbedrijf.

Hier is een overzicht van de actuele tarieven (per 1 juni 2023):

OxxioStroom (per kWh)Gas (per m3)
Vast (6 maanden)€ 0,313€ 1,182
Vast (1 jaar)€ 0,323€ 1,216
Vast (3 jaar)€ 0,330€ 1,227
Tarieven nieuwe klanten per 01-06-2023, inclusief energiebelasting en btw.

Deze contracten zijn terug te vinden in de energievergelijker.

Essent vs. Eneco vs. Vattenfall

Daarnaast hebben ook andere grote Nederlandse energieleveranciers, Essent en Vattenfall, nu driejarige contracten in hun aanbod.

De tarieven van Essent, Eneco en Vattenfall in één overzicht:

55 reacties

 • KKIY

  Wat is de vast kosten van ( De Aflevering gas en Electra ) per maand ?
  Wat is kost de Stroom teruglevering aub?.

  Reageren
 • FFrank

  Wij hebben stadsverwarming dus geen gas. Schandalig dat we nog steeds aan de gasprijzen gekoppeld zijn. Zijn al jaren klant bij Eneco. Hebben wel zonnepanelen, 3600 kw per jaar.
  Met al die berekeningen en verschillen weten wij niet waar we goed aan doen, variabel blijven of toch een contract afsluiten.
  Kan iemand daar ons wat advies in geven.
  Frank

  Reageren
 • MMulders

  Krijg vandaag aanbod van Essent voor 3 jaar vast, plots €8,00 hoger dan gisteren omdat t gas duurder is geworden. Ging van €120,00 naar € 128,..vind dit een zeer sterke stijging.

  Reageren
 • NNel krommenhoek

  Deze prijzen kloppen niet,bij eneco is het gas nu 1,37 en elec 0,36 dat is voor 3 jaar vast mijn man had vorige gebeld om voor die 1,24 het vast te zetten maar toen zei degene aan de lijn de prijs is omhoog gegaan omdat ze met de pijpleidingen bezig waren en ik heb vanmorgen gebelt en gezegt dat de prijs nog steeds op die 1,24 en elec op 0,33 staat maar hun zeggen de prijs is veranderd zo is de markt ik zei volgens mij waren jullie met de pijpleidingen bezig volgens mij liegen jullie .ik weet niet of we kunnen eisen voor die prijs

  Reageren
 • LLouiseS

  Eerst blijkt Eneco een van de duurste te zijn en volgens bovenstaande grafiek is hij het goedkoopst.
  Hoe zit dat nu?

  Reageren
 • JJvB

  Tip, kijk eens bij ANWB energie, regelmatig een aantal uur per dag gratis stroom of zelfs teruggave per uur. Het maximale wat wij tot nu toe betaald hebben per kWh is 0,15 cent! Helaas hebben we stadsverwarming en zitten voor dat gedeelte aan Eneco vast. Diverse keren gebeld over hoe ze aan onze hoge kosten kwamen terwijl de verwarming uit staat, maar geen gehoor…

  Reageren
 • LLGT

  Let op dat de energieprijzen die worden getoond niet altijd de eindprijzen zijn die consumenten moeten betalen.
  De kale prijzen die worden genoemd moeten verhoogd worden met de schandaal belasting van de Overheid, de Energiebelasting waarover óók 21% BTW betaald moet worden, bij elkaar bijna € 0,60 . Daar bovenop de winstmarge voor de bedrijven en nog een bedrag als reserve.
  Bij een offerte voor één jaar vast merkte ik dat het aangeboden maandbedrag véél lager was dan het bijbehorende en opgegeven jaarbedrag, namelijk: maandbedrag € 145,00 maar jaarbedrag werd wel € 2075,-. Het verschil kon ik niet verklaren.
  Prijzen, vergoedingen en kosten zijn moeilijk te volgen in alle aanbiedingen.

  Reageren
 • MMo

  Dit moet de overheid toch landelijk weer goed krijgen voor iedereen gewoon net als vroeger 1 bedrijf 1 prijs want hier word je helemaal gek van

  Reageren
  • IIndra

   @Mo

   Je word flink belazerd

   Reageren
  • MMarcel

   @Mo

   Je moet je niet zo druk maken

   Reageren
 • DDaan

  Voor mij voorlopig geen vast contract. Gisteren de Nederlandse gasindex ( ICE Dutch TTF Natural Gas) weer met 13,5% gezakt. Ik zit bij zonneplan. Een dynamisch contract. Bevalt prima.

  Reageren
 • AArno

  Ik word hier een beetje depri van. Sinds 1 april nieuw vast contract bij Vandebron. 45 ct per KWh/1.76 per m3. Als ik hier die bedragen zo zie…….. Omg

  Reageren
  • EErik

   @Arno Gelukkig voor 1 juni 2023 afgesloten dan. Mocht de prijs nog sterker gaan dalen dan kun je altijd nog overstappen voor de maximale opzegvergoeding van 50 euro per product.

   Reageren
 • WW. Robles

  Handig, zo’n overzicht van de 3 grootste leveranciers, en Eneco komt hier dan als gunstigst uit, maar ik had ook graag de terugleververgoeding erbij gezien, omdat ik al een paar jaar meer teruglever dan ik gebruik. Die verkoop ik nu aan energie direct voor €0,05 en dat vind ik eigenlijk wel zonde.

  Reageren
 • JJaap

  Mevrouw KAAG steelt nog steeds 0,59 eurocent per m3 gas………….maar binnenkort stapt zij op……..blij als wij zijn…..

  Reageren
  • JJohn

   @Jaap
   Ja jaap dat kaag met haar kwekende dochters terug gaat naar HET veilige midden oosten opgeruimd staat netjes ps dat ze het complete huidige kabinet me neemt zijn we dat waardeloos volk ook kwijt

   Reageren
   • FFred

    @John

    Hahahaha zorghotel moest erg lachen om de opmerking van je 🙂

    Reageren
   • WWEIRDO

    @John. Als jij naar het midden oosten gaat, ben je ook van die gas rekening af. Is een stuk warmer. Wil je een beter Nederland begin bij jezelf en verhuis zelf naar Saoedi Arabië.

    Reageren
   • HHenk

    @John

    We hebben het hier over energie kosten. Niet over meningen over personen!

    Reageren
   • AAnnet

    @John, als je nu eens eerst de Nederlandse taal goed onder de knie krijgt, dan mag je wat zeggen.

    Reageren
 • JJohan

  Bij Eneco houden ze van vieze spelletjes en geven ze niks om vaste klanten. Ben een tijd bezig geweest om wat beweging te krijgen van hen als vaste klant om een jaarcontract af te sluiten. Totaal geen beweging, uiteindelijk kort geleden toch maar een contract afgesloten bij hen omdat ik anders veel opgewekte energie voor een belachelijke prijs aan hen moest verkopen.

  Nu zie ik dit……

  Reageren
 • PP boeser

  Zit al vanaf 1961 bij Vattenfall ,maar een beetje belonen ??????? Maar waar moet je nu naar toe??? En doen ???? Vast of variabel binnen 3 weken beslissen ,ben niet zo,n overstapper maar ?????

  Reageren
  • PPeterlugten

   @P boeser
   Ik weet niet hoor maar bij vattenfal zit ik 5 jaar .En dit jaar krijg ik op mijn electra 25% blijfkorting op mijn jaarrekening.En als je vaste klant bent .zou ik daar over bellen .Maar vattefall kan je ook een persoonlijk accound aanmaken en je verbruik controleren..En deze crisis ben ik zelf bewuster met energie omgegaan .1e een ayrfrier gekocht .En oven gebruik ik sporadische.En die is een stroomvreter .En augustus naar variabel kontract En maand termijn van 85 € naar 188€ en in april advies naar 46 € .tot augustus .Maar omdat ik er aan gewend bent is de schatting 1000€ terug .En nu advies wachten tot augustus. En termijn zal nog kunnen dalen.. en woning tussenwoning , 4kamers en heb ook een vriezer 2 tv .s en 2 aquaria.En gas is ver onder prijsplafond.

   Reageren
 • WWim

  Het is toch van de zotte dat de stadswarmte een heel jaar hetzelfde en zeer hoog blijft. Monopoliepositie. Robje Jetten, waarmee ik nog in de Nijmeegse raad heb gezeten en je toen al niet uitblonkwat intellligentie betreft, zou met een nieuwe warmtewet komen, maar ja dat lukt de slimmerd niet. Deze zou dan niet meer gekoppeld zijn aan de gasprijs. Maar nu ook de gasptijs daalt, blijft de stadswarmte gekoppeld aan de oude prijs. Rob was toch bij prorail gebleven. Had je misschien als klimaatdrammer iets beter gepresteerd.

  Reageren
 • AAnand Binda

  Je zou kunnen zeggen dat de groten veel geld verdienen over onze rug. Ze moeten een flex vast contract aanbieden net als bij hypotheken. Zakt de prijs dan ga je automatisch mee. Ja toch. En dat is dan een win win situatie.

  Reageren
 • SSonja

  Net mijn jaarnota van Eneco over de periode juni 2020-juni 2021 erbij gepakt. Ik betaalde toen per kWh stroom dal tarief €0,06 en normaal tarief €0,075. Per vandaag zijn nieuwe tarieven van Eneco voor mij ingegaan die net onder het plafondtarief van €0,40 blijven. Ik wacht wel even met een vast contract; eerst zien hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen, volgens mij kan er best nog wel wat van af als ik de tarieven vergelijk met die van voor de energiecrisis ps ik heb een gasloos appartement

  Reageren
  • SSoe

   @Sonja
   Helemaal gelijk heb je. Regering gesteld prijsplaform helpt niet mee want het wordt gekeken als meetpunt van de prijs in algemeen. Veel te veel hooge prijs is die prijsplafond in vergelijking met 3 jaar geleden.

   Reageren
 • Aa.brandsen

  ben al 48 jaar klant vind dat dit wel eens beloond mag worden bv gratis toon ipv per maand ongeveer €4,00

  Reageren
  • AAnand Binda

   Toon was ooit gratis maar nu betalen +++ elke mnd abonnements kosten, Boeven zijn het. Mijn Toon is kapot dus alles opgezegd oude thermostaat erop. Deze moet eigenlijk gratis vervangen worden. Voor de 15 jaar तुन zou je al 2 nieuwe kunnen halen toch???

   Reageren
   • PPeterlugten

    @Anand Binda Toon is door eneco ingebracht maar ga je weg bij Eneco kan je je abonnement gewoon voortzetten die 4€ betaal je aan Toon .En dat was bij Eneco ook al.En eneco is 2015 overgenomen door mitsubishe En Oxxio is ook eneco.Zo word je genaaid zeker nu 1juni de nieuwe regels voor opstappen. E n Essent EON heeft ook veel submaatschappijen. En ook wel belangrijk de vergoeding voor hoogcalorische gas naar laagcalorische gas Want nu is het LNG gas en moet geshikt worden gemaakt voor de consument. Dus altijd vragen..

    Reageren
  • PPeterlugten

   @a.brandsen zit bij vattefall en elk jaar blijven korting van 5% op elektra .En zit nu op 25% .En was pineuts maar deze tijd mooi meegenomen. Is 25% op de eindafrek die ik in augustus krijg .En het advies .wachten ondanks de nieuwe kontracten. Die zijn voor over stappers.

   Reageren
 • FFrank

  Zit bij Zonneplan ( zijn dan wel Dynamische prijzen) maar altijd nog stukken goedkoper dan deze energie boeven.
  En zelfs geld toe wanneer je stroom afneemt.
  Ook goede teruglevering vergoeding. (Maar wanneer de prijs- is dan moet je wat je terug levert betalen) is maar een paar cent of je zet die tijd de panelen uit en verbruikt verl sroom

  Reageren
  • MMo2

   @Frank

   ANWB-energie voor dynamisch is ook laag op gas en elektra. Kent ook geen winstopslag als bin grote aanbieders. Alleen administratie kosten.

   Reageren
 • TTheo Kerkhof

  Lees niks over prijzen stadsverwarming

  Reageren
  • TTon Belo

   @Theo Kerkhof
   Zijn die prijzen niet voor het hele jaar vastgezet ?

   Reageren
 • LLutfi

  Wat schandalijk heb vaste tarief voor gas bij lumineus 0,12cent /khh dat is best redelijke prijs

  Reageren
  • TToppie

   @Lutfi

   Inclusief belastingen? Denk het niet. Dus tel er maar 15ct bij op. Verschil is vrijwel weg.

   Reageren
   • RRamon

    @Toppie is dat zo ? Ex. Btw

    Reageren
 • BBea

  Ik heb nog steeds variabel
  Bij Eneco.
  Ben een ( slapende klant) zoals men dat noemt. Nooit veranderen.Eneco daar blijf ik bij.gr

  Reageren
  • DDiana

   @Bea
   Ik ook hoor Bea…niet jij alleen ondanks ik al een klant ben bij Eneco al 23 jaar…Maar blijkt wanneer je verhuis ,weer onderaan begin als klant…En als trouwe klant ,vindt ik dat ze ons alsnog beter op de hoogte kunnen brengen van de gang van zaken ondanks geen vast contract…Maar wel als trouwe klant..Omdat we het niet beter weten…Groetjes..
   Hoop dat u jaar Nota mee valt 2023

   Reageren
   • RRyan

    @Diana
    Nou ik ben over 4 dagen weg bij Eneco. Schifting hoge prijzen. Ik zit zometeen bij Next Energie met een dynamisch contract. Gemiddeld 0,25 kWh en €1 m2.

    Genoeg momenten dat energie maar 0,15 is en zelfs duikt het naar negatief waardoor je juist geld verdient door stroom te gebruiken.

    Ik verwacht nog een dikke eind nota helaas maar daarna ben ik van ze af

    Reageren
 • MMath

  Waarom is Essent een flink stuk duurder dan Eneco.
  Wil graag een meerjarig contact afsluiten bij Essent maar niet onder deze voorwaarde.

  Reageren
  • MMoon

   @Math
   Helemaal gelijk, ik keek er van op hoe duur ze nu bij Essent zijn bij een 3 jarig contract.Ik had lliever bij Essent gebleven maar ik vind dit een reden om op zoek te gaan naar een andere energieleverancier.

   Reageren
 • JJan

  Wij zijn heel tevreden over Eneco, maar we zijn dan ook gasloos, dat scheelt ook flink in de kosten

  Reageren
  • RRamon

   @Jan een hybride pomp doet per jaar ongeveer 5000kw stroom het is maar wat je goedkoop vind een warmtepomp ruim het dubbele.

   Reageren
   • TThijs

    @Ramon
    Heb een all electrick warmtepomp heeft afgelopen jaar ong 4500kw gebruikt.
    Twee onder eenkap woning 5 slaapkamers dus geen kleine woning.
    Kort gezegd wanneer je ong 1500m3 gebruikt, gebruik je met een cop waarde van 3,5 ong 4000 kw aan stroom denk dat het dan best meevalt.

    Reageren
   • MMark

    @Ramon hier ook gasloos met een all-in warmtepomp. Meerverbruik is gemiddeld 1600kWH per jaar extra en geen gas meer. Groot huis van 130m2 400m3 6 kamers uit 1997

    Dus de kosten vallen enorm mee. Gewoon kwestie van het juiste concept kiezen

    Reageren
    • GGerard

     @Mark

     Wat voor warmte pomp heb je en wie heeft hem geïnstalleerd bvd

     Reageren
 • AAnne

  Lees niets over terug levering

  Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.