Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit zijn de goedkoopste energiecontracten voor stroom en gas (april 2024)

Aan het begin van april blijven de stroom- en gasprijzen vrijwel hetzelfde vergeleken met de start van maart. Maar onder de oppervlakte vinden veranderingen plaats: verschillende energieleveranciers passen hun aanbod van vaste, variabele, en dynamische contracten aan.

Daarom ging ik vandaag alle tarieven en aanbiedingen voor je langs en presenteer ik in dit artikel een overzicht van de goedkoopste energiecontracten met:

 • Vaste tarieven
 • Variabele tarieven
 • Dynamische tarieven

Lees dus snel verder.

Vaste tarieven

Contracten met vaste tarieven voor zijn momenteel het meest populair bij huishoudens. De tarieven liggen laag en worden gecombineerd met scherpe kortingen.

Hieronder laat ik zien waar de goedkoopste opties liggen bij een overeenkomst van één of drie jaar.

1 jaar

EnergiebedrijfStroomprijs per kWhGasprijs per m3Korting
1. Budget Energie€ 0,268€ 1,250€ 180
2. Oxxio€ 0,253€ 1,253Tot € 330
3. Pure Energie€ 0,271€ 1,273€ 150
4. Energiedirect€ 0,236€ 1,240Tot € 190
5. Vandebron€ 0,258€ 1,254€ 240
Tarieven en bonussen gelden per 2 april 2024

Deze aanbiedingen vergelijk je hier.

3 jaar

EnergiebedrijfStroomprijs per kWhGasprijs per m3Korting
1. Energiedirect€ 0,264€ 1,290Tot € 250
2. Essent€ 0,284€ 1,321Tot € 290
3. Vandebron€ 0,256€ 1,279€ 240
4. Innova Energie€ 0,276€ 1,239Geen
5. Budget Energie€ 0,280€ 1,286Geen
Tarieven en bonussen gelden per 2 april 2024

Vaste tarieven met zonnepanelen

Als eigenaar van zonnepanelen op je dak, zoals ikzelf, merk je wellicht dat het vinden van het ideale energiecontract steeds complexer wordt. Dit komt doordat veel energiemaatschappijen extra (soms verborgen) kosten in rekening brengen.

Denk hierbij aan:

Daarom heb ik onderzocht welke energiecontracten het meest voordelig zijn voor huishoudens die energie terugleveren aan het net.

Punten die belangrijk zijn

Voordat ik de resultaten met je deel, wil ik eerst drie belangrijke punten bespreken waar een contract voor zonnepaneelbezitters in mijn ogen aan moet voldoen:

 • Een zo laag mogelijke gasprijs
 • Een zo laag mogelijk vastrecht
 • Geen terugleverkosten

De stroomprijs of terugleververgoeding kan ook van belang zijn, al is dit afhankelijk van hoeveel stroom je verbruikt en of je netto energie teruglevert aan het net.

Top 5

Dit zijn de vijf beste contractopties in combinatie met panelen.

Leverancier en contractStroomprijs
per kWh
Gasprijs
per m3
Vastrecht
stroom & gas
1. Energiedirect
1 jaar vast
€ 0,236€ 1,240€ 17,48
2. Essent
1 jaar vast
€ 0,292€ 1,360€ 18,97
3. Powerpeers
1 jaar vast
€ 0,239€ 1,266€ 20,98
4. Vattenfall
1 jaar vast
€ 0,274€ 1,323€ 18,97
5. Oxxio
1 jaar vast
€ 0,253€ 1,253€ 21,98
Tarieven gelden per 2 april 2024

Heb je zelf zonnepanelen en zoek je hulp bij het vinden van het beste energiecontract voor jouw verbruik en teruglevering?

Neem dan contact op met één van onze energie-experts.

Variabele tarieven

In de variabele contracten zijn de tarieven behoorlijk wat gezakt ten opzichte van maart. Dat geldt ook voor de lopende contracten bij de grotere energiebedrijven.

Toch raad ik je op dit moment aan om niet te kiezen voor een variabel contract. Je kunt vaak veel meer besparen met een vast of dynamisch contract. Zelf heb ik mijn dure variabele contract ook ingeruild voor lage vaste tarieven.

Top 5

Voor de volledigheid heb ik hieronder wel een overzicht gemaakt van de vijf goedkoopste contracten voor de maand april.

LeverancierStroomprijs per kWhGasprijs per m3
1. Clean Energy€ 0,282€ 1,211
2. Energie VanOns€ 0,282€ 1,174
3. Budget Energie€ 0,274€ 1,226
4. OM€ 0,265€ 1,212
5. Mega€ 0,284€ 1,283
Tarieven gelden per 2 april 2024 en kunnen maandelijks wijzigen

Dynamische tarieven

Wie flexibiliteit zoekt wilt profiteren van de allerlaagste tarieven kan beter kiezen voor een dynamisch energiecontract. De dynamische stroomprijs ligt vandaag rond 16 cent per kilowattuur en ongeveer 1,11 euro per kuub gas. Zeer scherp dus.

De prijsslag kan behaald worden door te kiezen voor een leverancier met lage vaste kosten en inkoopvergoedingen voor stroom en gas.

Top 5

De actuele top 5 voor dynamische contracten:

EnergiebedrijfVastrecht
per maand
Inkoopvergoeding
per kWh
Inkoopvergoeding
per m3
1. Tibber€ 11,98€ 0,0212€ 0,0591
2. Atoom Alliantie€ 12,10€ 0,0212€ 0,0726
3. Budget Energie€ 11,98€ 0,0210€ 0,0750
4. Zonneplan€ 12,50€ 0,0200€ 0,0800
5. Vrijopnaam€ 13,00€ 0,0200€ 0,0799
Kosten gelden per 2 april 2024

Vergelijking maken tussen alle vaste, variabele en dynamische contracten?

Raadpleeg dan de energievergelijker.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

61 reacties

 • IIneke

  Ik moet mijn contract verlengen bij Energiedirect, maar de prijs die ik moet betalen ligt hoger dan jullie doorgeven.
  Per kWh 0,33 en voor gas 1,23. Dit is incl zonnepanelen.
  Jammer dat vaste klanten meer moeten betalen

  Reageren
  • TTake Amsing

   @Ineke
   Ik hweb precies dezelfde ervaring, voor vaste klanten wordt de prijs bewust omhoog gezet.. Dit is al de 2e keer dat me dat overkomt en achteraf krijg je dan een telefoontje waarin ze vragen waarom je bent overgestapt. Ik heb nog gebeld om te vragen of ze de prijs voor vaste klante ook wilden aanpassen, was beslist niet mogelijk. Achteraf kan alles schijnbaar..

   Reageren
 • RRichard

  Het komt er gewoon op neer bij iedereen moeten we gewoon flink dokken of je nu bij Engie of Vattenfall zit. De een pakt je nog harder dan de ander, die belooft dit, die weer dat en ondertussen moeten wij in de buidel tasten. Bij de een moet je betalen als je zonnepanelen hebt daar wordt je gewoon gestraft bij de ander wordt je beloond zoals ANWB ENERGIE daar heb je tenminste nog dagen dat je gratis stroom hebt of tenminste een negatieve stroom prijs waar nog wel 17 cent belasting over komt dat niet uitmaakt blijft het nog negatief.

  Waarom staat ANWB ENERGIE er niet tussen bij goedkoopste dynamische contract is wel 1 van de goedkoopste waar de expert het allemaal vandaan haalt ik weet het niet maar volgens mij kijkt hij niet overal

  Reageren
  • KKoen Kuijper

   @Richard

   ANWB Energie is juist één van de duurdere dynamische energiebedrijven. Dat laat deze excel-tool goed zien.

   Reageren
   • GGoel

    @Koen Kuijper

    Waarom die tool zo ENORM handig is, is omdat het de vooralsnog onbekende variabele, de (toekomstige) stroom- en gasprijs, extraheert, terwijl je bij gegeven jaarverbruik tóch kan vergelijken welke dynamische aanbieder het goedkoopst is.

    Omdat dynamische energie in de toekomst steeds belangrijker zal worden (en op termijn mogelijk zelfs het enige energiecontract), verdiend deze tool verdiend een prominente plek op de website!

    Reageren
 • MMartin Willemse

  als we straks gedwongen een warmtepomp moeten nemen, waar 1 kilowatt, 5 kilowatt aan warmte op kan leveren, maar de stroom wordt opgewekt waar de rookgassen de stratosfeer in gaan waar ze mogelijk 10 maal zo veel opwarming veroorzaken, als wanneer het gewoon de schoorsteen uit komt, lijkt dan contraproductief te zijn als we gedwongen worden om de opwarming tegen te gaan.

  Reageren
  • GGoel

   @Martin Willemse

   Welke rookgassen leveren zonnepanelen, windmolens, en kernenergiecentrales op?

   Reageren
 • PPier

  Ik zit bij green choise en heb 10*3,5wp (3,5kw Wp) zonnepanelen. Douche me maar 1-2 x per week net als vroeger. Stook geen 21° (max. 19°) en heb altijd de slaapkamer ramen open.
  Krijg elk jaar geld terug en betaal €13,-/mnd variabel. Het mnd. bedrag gaat alleen maar omlaag.
  Geweldig zit dat mij, maar hoe anderen aan die hoge mnd. bedragen komen is bij mij een raadsel? Ja kan een Koukleum zijn, elk hoekje moet warmte hebben, te grote hutten, ja slecht geïsoleerde woning. Ja ik verwen mij niet aan warmte, en ben nooit verkouden.
  Bij mij heeft de Woningstichting alles goed met isolatie ja goed geregeld. Ik zal van ze leven nooit een koophuis willen hebben. Ik nl. ben geen ontevreden figuur.
  Klopt niet ieder heeft dat.

  Reageren
  • Hh.wolbers

   @Pier

   ik zou zeggen laat je thermostaat eens ijken ,je zet hem op 19 maar misschien is het toch 21 graden heb dit al vaker beleefd.

   Reageren
   • PPier

    @h.wolbers

    Beste Wolbers en Goel, Mijn andere Themometers in de buurt van de THERMOSTAAT geven het zelfde beeld vrijwel gelijke temperatuur aangave. De terug levering dat kun je zeker zien, Maar waar wordt niet gelogen? Zelfs jij of anderen kun je niet op alles geloven, zeker niet als het niet in HUN straatje PAST.
    Zelfs mijn wasmaschine kan ik programmeren op dat hij overdag draaid. Green Choice heeft het Dag en Dal tarief gebruik omgedraaid Jong, zodat ik overdag mijn eigen stroom ga gebruiken. en s’avonds zuiniger word. Klopt helemaal de zon schijnt niet altijd, maar over het hele jaar gezien valt dat mee. Mensen ja zeker 85% doen niks uit zich eigen alleen als het geld opleverd. Er zijn zelfs mensen die eigen inisiatieven nemen (misschien die 15%) en niet dat KUDDE gedrag vertonen, (met de te grote HUT/Auto etc.).
    En voor de zekerheid ik ben geen Energie maatschappijen op handen dragend persoon, waar omzet alleen teld, ook bij mijn huidige GC niet met variabel contract, en dat blijft zo voorlopig, weet je anders gaat mijn mnd bedrag een stuk omhoog, en hoe kan dat dan?? ook bij andere Energie maatschappijen wordt ie 5x zo hoog /mnd.

    Reageren
    • GGoel

     @Pier

     Ik begrijp en respecteer dat je tevreden bent met GreenChoice, maar als jij je gegevens in de Energievergelijker (bovenaan de pagina) invult weet ik zeker dat er een gunstiger energieleverancier is (met dus letterlijk betere tarieven). Moet je natuurlijk wel op prijs sorteren (sommige mensen vergeten dat).

     Afgezien van dat ben ik er van overtuigd dat je met een dynamisch contract nóg gunstiger uit bent.

     Wat is je jaarverbruik (gas en stroom) en teruglevering (stroom)? Gewoon even invullen, sorteren (en niet vergeten te klikken op elke “Toon tarieven” !) en je ziet dat wat je dacht (dat je het beste zat) niet geheel strookt met de werkelijkheid.

     Succes! 🙂

     Reageren
     • PPier

      @Goel
      Zo Goel dat hebben we nu net gedaan jong. Goedkoopste dan ga ik naar €26,-/mnd. en de duurste €84,-/mnd. Vast . Zelfs binnen Greenchoice moet ik naar €42,-/mnd. Hoe kan dat bij mijn huidige variabel van €13/mnd. dat Greenchoice zelf heeft voorgesteld, terug was van €19,- naar €13,-/mnd. Nu. Bij 350m3 gas en 1200Kw /jaar =Dal plus Normaal tarief. Terug leveren 3200Kw. . Netto €356,- terug gekregen afgelopen jaar. Misschien liegt GC wel net als die andere E-bedrijven ook liegen. En verder met andere woorden mijn mnd bedrag zou Nul kunnen zijn!
      Overigens met respect, wat doe ik dan verkeerd zonder dat ik verkouden er van wordt als anti koukleum – en anti-kuddeloper. Laat mij maar op €13,- staan.
      Met respect, ik heb geen last van zeker kloppende temperaturen van 18-19°, mijn lichaam verbrandt ook nog vet en een vest heb ik ook nog voor aan te trekken. Veel succes voor allen.

      Reageren
  • GGoel

   @Pier

   Welke energieleverancier heb je? Heb je die al eens vergeleken in de Energievergelijker (je kan er ook teruglevering invullen).

   Reageren
 • NNorbert

  Ik zit nij Engie wordt niks over gezegd doet die niet mee

  Reageren
  • GGoel

   @Norbert

   Die vindt je doorgaans door onderaan de vergelijking op “+Toon meer resultaten” te klikken.

   Reageren
   • GGoel

    In de Energievergelijker bedoel ik. En klik dan op: “Toon tarieven” om de daadwerkelijke kWh- en gasprijs te zien!

    Reageren
 • RRonald

  Het wordt steeds ingewikkelder, we moeten intussen energie experts zijn om het allemaal te begrijpen. Zelf ben ik goed op de hoogte en bekend met deze materie, maar een meer leek snapt er niets meer van. En dit alles grotendeels doordat de Overheid een salderingsregeling heeft bedacht en vervolgens zijn afspraak niet nakomt, jawel, om het nu niet af te bouwen. Dit kost de totale samenleving veel geld, met name de mensen zonder zonnepanelen, een steeds minder transparant verdienmodel van de leveranciers en tot slot een achterlijke prijsstijging van netbeheerder, zakelijk in 2 jaar ca. 80% voor grootverbruikers. Eerder waren leveranciers alleen voor het leveren, nu moeten ze ook (noodgedwongen) kosten in rekening brengen voor klanten omdat de overheid vind dat salderen bij de leverancier thuishoort. Waarom niet gewoon naast de huidige BTW vrij regeling gewoon 5 jaar een SDE voor particulieren? Dan heeft de leverancier deze shit niet, en de klanten ook niet. En als laatste, wat maakt het voor mij nu als particulier of ik 25 ct. Of 35 ct. Betaal voor levering? Na salderen is het 0 Euro, dus zorg dat je minimaal evenveel teruglevert als dat geleverd wordt, dan resteert vrijwel nihil verbruikskosten. De maandelijkse kosten zonder verbruik en kosten voor terugleveren zijn dan nog de enige pijlers om keuze op te baseren.

  Reageren
  • WWRM

   @Ronald ik denk velen maakt het veel uit of het 25 of 35 cent

   Preken voor eigen parochie? en slechts waar het u voordeel brengt of wellicht geen nadeel

   Reageren
  • GGoel

   @Ronald

   De salderingssubsidie kan en moet worden afgeschaft. Ook vaste en variabele contracten zijn achterhaald. Daarna is het een stuk simpeler (en goedkoper).

   Reageren
 • DDennis Verlaan

  Hallo,
  In het lijstje met contract opties met panelen staat bij Energiedirect een korting tot 250,- Maar als we op de website of google kijken zien we er niets van terug. Klopt deze informatie?

  Groeten Dennis

  Reageren
  • KKoen Kuijper

   @Dennis Verlaan

   De korting is afhankelijk van je postcode, maar bedraagt doorgaans tussen de 200 en 300 euro.

   Reageren
 • WWRM

  Vandaag was een grote dag voor de ratio

  Eneco trekt de stekker uit de warmtenetten in Utrecht

  Het was voor woningeigenaren en sociale huurders gewoonweg te duur

  Eindelijk komt de weerstand en verzet tegen warmtetransitie op gang

  Nu de volgende gemeenten als Nijmegen met Bruls en Arnhem met Cathelijne Bouwlamp en de d66 GroenLinks ideologie

  Als die sancties en klimaatbeleid ideologie door de shredder

  Reageren
 • NNed Erbrink

  Er zijn tegenwoordig ook combi tarieven, dus dynamisch stroom en gas vast voor 1 jaar (bv Eneco). Anders kun je ook 2 leveranciers nemen, 1 voor stroom en 1 voor gas, beide voor 1 jaar vast bv.

  Reageren
  • GGoel

   @Ned Erbrink

   Goeie tip!

   Reageren
 • RRon

  Spijt als haren op mn hoofd Coolblue is niet zo cool wel blue.
  Jammer dat we geen Arabisch gas krijgen voor 15€ct m3

  Reageren
  • GGoel

   @Ron

   Wat is er niet goed aan Coolblue?

   Arabisch gas is LNG, dus sowieso duurder dan wat we vroeger kregen: pijpleidingengas uit Rusland.

   Reageren
   • WWRM

    @Goel Het was inderdaad goedkoper dat Russische gas welke ook milieu technisch beter was en goedkoper

    Helaas zijn we nu door sancties overgeleverd aan Amerikaanse en Arabische leveranciers , en voor zover er sprake is van afhankelijk hebben we de ene door de andere vervangen en zijn we er met open ogen ingetrapt

    Overigens doen al die politici vrolijk mee, die hebben hun baantjes op termijn zeker gesteld nu ze in de pas lopen.

    In mijn optiek is het uitgestelde corruptie, er is niet veel verschil tussen nu of achteraf betaald worden.

    Reageren
 • EEdwin

  We worden met elkaar flink belazerd o.a. door de overheid met b.v. weer extra belastingen op energie enz. Denk dat ik ook maar ga vluchten naar een land waar ik nooit aan het bestaande stelsel bijgedragen heb, dan krijg je alles in je schoot toegeworpen en de rest mag een jaar later volgen.

  Reageren
  • NNico

   @Edwin
   Overheid wil ons met energiebelasting uit het gas verwijderen!

   Reageren
   • GGoel

    @Nico

    De energiebelasting is inderdaad enorm hoog. Wat ik mis is informatie die deze belasting uiteenzet in componenten, zodat de burger kan zien waar het op is gebaseerd.

    Reageren
  • RRonald

   @Edwin, ik begrijp je reactie, maar feitelijk betalen we als particulieren kleinverbruikers netto geen energiebelasting. Namelijk omdat de eenmalige heffingskorting op energiebelasting al zo hoog is waardoor je er meestal geld aan overhoudt. Iemand die erg weinig verbruik elektra heeft verdiend dus aan de heffingskorting die verbruiks onafhankelijk is. Groet Ronald

   Reageren
 • RRiny

  Ik krijg nu voor iedere kW 0,07cent terug van Essent. Ik zie nergens een terugleververgoeding in de tabel. Hie zit dit?

  Reageren
 • PP.a.m de Kok

  Zat bij Frank en kreeg na afloop €1000
  terug

  Reageren
  • Mmieke van krugten

   @P.a.m de Kok
   had je daar een variabel contract
   dus iedere maand een amdere betaling of een vast contract
   ik heb ook frank variabel volgende maand een jaar dus ben heel benieuwd
   wat het einde jaar het kost

   Reageren
   • GGoel

    @mieke van krugten

    Frank dynamisch is in ieder geval één vd duurste.

    Reageren
 • PPatricia

  Volgens mij kun je je beter zorgen maken over andere dingen.

  Reageren
 • KKees

  Er bestaan geen goedkope contracten met een gastax van 71 ct, 800000 inwoners zitten met dikke dekens op de bank, water op de ramen en schimmel op de muren, bedankt Rob Jette.

  Reageren
 • HHJ de Vries

  Nou ik weet het niet hoor maar mijn verlengaanbod bij energiedirect ziet er qua tarieven een stuk minder rooskleurig uit…(in het bezit van panelen)
  Stroom € 0,334
  Gas € 1,227
  Dus ik neem aan dat de tarieven in het artikel alleen voor nieuwe klanten gelden.
  En waarom wordt er nog steeds over piek en dal tarieven gesproken? Deze zijn gewoon hetzelfde dus dat is eigenlijk achterhaald.

  Reageren
  • CCees Rombouts

   @HJ de Vries

   Hier idem, vlgs Energie Direct zijn lage tarieven alleen voor nieuwe klanten. Mogelijk dat ik volgend jaar weer nieuwe klant wordt….

   Reageren
   • HHJ de Vries

    @Cees Rombouts

    Ik ben overgestapt naar Eneco. 1 jaar vast gas € 1,16 stroom € 0,26 en dat was gelukkig net twee weken voordat ze besloten dat zonnepanelen bezitters nu ook moeten gaan betalen voor hun teruggeleverde stroom. Ik ontspring dus nog een jaartje de dans…

    Reageren
   • EEdje

    @Cees Rombouts

    Gewoon nieuw contract afsluiten op naam van echtgenote.

    Reageren
    • CClaire van Teijlingen

     Goed idee Ed

     Reageren
  • RR de Jonge

   @HJ de Vries

   Ik had dezelfde ervaring en ben dus overgestapt naar greenchoice.

   Reageren
  • DDorry

   @HJ de Vries
   U hebt gelijk ik zit ook bij energiedirect 《geen zonnepanelen ) heb nu variabel mijn nieuwe aanbod is gas 117.928 en stroom normaal 0.25991
   Voor 3 jaar

   Reageren
  • HHeleen

   @HJ de Vries

   Bij greenchoice heb je wel piek en dal. En is dal tarief juist overdag.

   Reageren
 • BBeyazsir

  Er zijn grote gas en olievelden gevonden voor de kust van Gaza rondom Cyprus in en rondom Turkije voor Algerije dus verwachting is dat de prijzen flink gaat dalen.

  Reageren
 • NNan Nigg

  Dacht dat het advies was gas bij ene leverancier te nemen en electra bij een ander en dan ieder jaar te wisselen, i.v.m. de bonussen. Kan daar ook rekening mee worden gehouden met je veegelijkingssite

  Reageren
 • FFemina van Beek

  Let op allemaal. Jetten heeft aan vattenfall Diemen van de electriciteit fabriek een biomassacentrale te maken (biomassacentrales stoken meer CO2 dan gas. Samsom heeft tijdens de klimaattoppen bedongen dat CO2 uitstoot boekhoudkundig niet meetellen. En Jetten heeft bepaald dat alle huishoudens die GEEN stadgas hebben nog meer moeten gaan betalen voor hun gas. Dat zijn in A’dam dus meer dan 1 op de 5 huizen plan heeft hij naar de Raad van Staten gestuurd.

  Reageren
  • MM

   @Femina van Beek

   Top dat je dit plaatst. Die gasten in Den Haag draaien de mensen een rad voor ogen. De mond vol over hoe je beter zou moeten werken/leven/energie gebruiken/hoeveel je mag pinnen/etc maar vooral dat je moet betalen, betalen, betalen. Het is één grote maffia show in Den Haag. Daar vindt de echte criminaliteit plaats onder de ‘volksvertegenwoordigers.’ En het wordt nog veel gekker.. mark my words.

   Reageren
   • MMo

    @M

    Helemaal mee eens!!

    Reageren
    • WWRM

     @Mo Rustig het stort van zelf in

     Eneco trok de stekker uit warmtenetten in Utrecht en Utrecht heeft wellicht de eerste eer het Waterloo van Jetten te zijn

     Voorlopig is die niet naar Elba maar het eerste begin is er

     Reageren
   • CCor

    @M het zijn geen volksvertegenwoordigers maar incompetente REGENTEN. Energie is in Nederland veel duurder dan byv België, evenals veel andere zaken

    Reageren
 • GG.j.kosik

  Ik gebruik alleen stroom voor alles in mijn woning .wij hebben geen gas. Maar wie is de goedkoopste stroom leverancier

  Reageren
  • GGoel

   @G.j.kosik

   Dat kan je zien in de energievergelijker bovenaan deze pagina. Vul gewoon 0 in bij je gasverbruik.

   Reageren
  • RRomy

   @G.j.kosik

   Dit zou ik ook willen weten. Ik heb zonnepanelen en een warmtepomp. Verder heb ik geen gas.

   Reageren
 • MMartijn

  Hoi,

  Wij zijn op zoek naar de meest goedkope deal voor alleen gas.

  Hebben jullie daar ook overzichten van?

  Reageren
  • KKoen Kuijper

   @Martijn

   Als het om vaste contracten gaat heeft OM Energie momenteel de laagste gasprijs: 1,146 per m3.

   Dynamisch kan eventueel ook een optie zijn, maar meer risico.

   Reageren
 • GGoel

  Ook eens interessant om te weten is dat de te verwachten stroomprijs voor NL van 2025 tot 2028 alleen maar (fors) zal dalen (~17%) en gas van 2025 tot 2029 ook (~13%).

  Natuurlijk zijn dit voorspellingen waarbij extreme gebeurtenissen (oorlog, maar ook gasprijsoorlog) niet zijn te kwantificeren, maar globaal geeft het wel een richting aan, terwijl een vast contract een stuk minder zekerheid geeft dan gedacht (faillissement, mogelijk korte duur over van contract na extreme prijsverhoging) en een dynamisch contract het voordeel heeft dat er geen risico-opslag premie bovenop zit en je ook nog eens op een gunstig moment je vaatwasser en wasmachine kan gebruiken/programmeren.
  Om die reden ben ik nog steeds van mening dat een dynamisch contract gunstiger is.

  Reageren
  • AArjan

   @Goel

   Niet als je zonnepanelen op je dak hebt liggen!!

   Reageren
   • MMark

    @Arjan

    Leg eens uit. Ik heb 5 zonnepanelen en een dynamisch contract. Ik heb nog nooit zoveel teruggekregen. Wat doe ik fout dan?

    Reageren
   • Jjoke Goedhart

    @ben 10 jaar bij Engie via de woningbouw zonne panelen er op gekregen heb ieder jaar terug gekregen en nog niet hoeven bij te betalen dus blijf lekker bij Engie zitten

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.