Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit zijn de 5 duurste energieleveranciers van dit moment

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn de tarieven bij de Nederlandse energieleveranciers fors gestegen. Maar ook in de rest van EU is een aanzienlijke stijging merkbaar.

Toch is Nederland erg duur vergeleken met de meeste landen om ons heen, blijkt uit een analyse van deze site. Zeker als het gaat om gas betalen we hier het toptarief, tot ongenoegen van veel burgers.

Welke energieleveranciers zijn op dit moment het duurste? En waar ben je juist het goedkoopste uit?

We zochten het uit.

Grote verschillen in tarieven leveranciers

Belangrijk om te benoemen is dat er tussen Nederlandse energietarieven forse verschillen zitten. Zo ligt het laagste stroomtarief rond de 35 eurocent per kWh. Voor stroom is dat circa 1,85 euro.

Schrik niet: de hoogste prijzen gaan richting de 80 eurocent per kWh en ruim 3,40 euro voor gas.

Top 5: duurste leveranciers

Een overzicht van de 5 duurste energieleveranciers van dit moment (oktober 2022):

#LeverancierStroom (per kWh)Gas (per m3)
1Clean Energy€ 1,098€ 4,142
2Eneco€ 0,958€ 4,630
3Oxxio€ 0,925€ 3,729
4Pure energie€ 0,913€ 4,394
5Vattenfall€ 0,891€ 4,118
Cijfers oktober 2022 volgens modelcontracten website energieleverancier

Behoort jouw energieleverancier tot de duurste van 2022? Check het hier.

Misschien kun je deze bedrijven dus tijdelijk even links laten liggen, al kunnen de prijzen volgende maand weer helemaal anders zijn.

Gunstiger geprijsd

Maar welke energieleveranciers zijn dan wel gunstig geprijsd?

Een paar maatschappijen hebben op dit moment scherpe tarieven:

 1. NextEnergy
 2. United Consumers
 3. Budget Energie

De kans is aanwezig dat sommige leveranciers tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen. Check de actuele tarieven van energiebedrijven waar dat wel kan.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

34 reacties

 • LLiek

  Het beste wat je hiertegen kunt doen? Samen een eigen energiewinning opzetten, zonder winstoogmerk,…voor en door burgers!! Kom op mensen, kennis en talent hebben we hier zat toch? Doe er iets mee samen! Wees niet zo verdomd afhankelijk van deze grote spelers! Daar gaat het namelijk fout!!

  Reageren
  • DDirk

   @Liek

   Klopt
   Maar hoe zet je zoiets op?

   Reageren
 • JJan van Almelo

  Bedank Kaag en Jetten maar, de meest onbekwame, trieste figuren uit de hedendaagse politiek.

  Reageren
 • JJappie

  Beste mensen, allemaal direct overstappen naar variabele tarieven. Stop met spekken van de zo genaamde Eneco,’s en andere grote energie bedrijven. Ze harken u zuur verdiende geld zo binnen. Zonder schaamte. Te triest voor woorden.

  Reageren
 • Ssjon

  Kale gasprijs voor mij is 32,54 cent maar ik moet betalen 1,37 cent verschil is belasting op belasting en leveringskosten. Hoe den Haag mij naait. Kaag ( D66) hobby moet betaald worden.

  Reageren
 • Ssjon

  Kale gasprijs voor mij is 32,54 cent maar ik moet betalen 1,37 cent verschil is belasting op belasting en leveringskosten.

  Reageren
 • HHarry crapts

  Julie hebben allemaal gelijk, hoe kun je deze maatschappij bewoorden? Het is een grote maffia bende geworden daar in Den Haag, kan het niet anders bewoorden
  Die Rutte vertrekt straks naar Brussel! Na de verkiezingen,en laat ons hier achter met massa’s schuld,bedankt Mark.
  En toch denk ik nog steeds dat hij opnieuw verkozen wordt,hoe kan dit nou!omdat er toch meer rijken zijn dan armen,de rijken zijn erop vooruit gegaan en wij worden steeds armer,triest de energiebeheerders worden steeds rijker,en niet te vergeten de aandeelhouders van het kabinet,ze lachen zich rot daar.
  Kan niet alles schrijven wat ik denk! Dan ga ik over de schreef. Pfffffff triest

  Reageren
  • LLenz

   @Harry crapts

   Hoe toch op man rijken worden rijker…. We nivelleren al jaren!
   Laat mensen naar eens wat harder werken voor hun centen!

   Nederland hangt van de toeslagen aan elkaar! Hard werken word niet meer beloond. Iemand die 5500 bruto verdiend betaald 2600 belasting per maand (en krijgt niks) tegenover iemand die 2000 bruto verdiend, 170 euro belasting betaald, zorgtoeslag, kindgebonden budget, sociale huurwoning etc. .. krijgt ( en met netto met een van geld thuis komt) . Hou toch eens op met janken joh, die ‘ rijken’ betalen de belasting en toeslagen voor je……

   Reageren
   • WWouter

    @Lenz
    Dan begrijp ik niet goed waarom U geen salaris verlaging aanvraagd , zo rond 2000 euro dan heeft U ook al die voordelen die U noemt

    Reageren
   • AAnne

    @Lenz precies, stoppen met al die toeslagen zodat de mensen gaan werken voor hun centen ipv handje ophouden en klagen!!

    Reageren
   • JJan

    @Lenz
    Wat de ene aan huursubsidie enz. krijgt. Krijgt de ander in waardevermeerdering van zijn huis. Zo is alles geregistreerd in NL en ik ben er ook ziek van als elke maand de helft weg gaat. Dus van mij mogen de subsidies er ook grotendeels af. Nadeel is dat dan de salarissen omhoog moeten, wat gevolgen heeft op onze export. Sja keuzes.

    Reageren
    • AAns Cornelissen

     Ja, iedereen die kan werken ben blij. Weet jij wat het is als je niet meer kunt. Dan ben je blij met elke cent die je krijgen kunt want een uitkering is geen pretje. Ik had er wat voor over als ik kon werken. En kom niet aan met vrijwilligers werk want ik verrek van de pijn. Dus dat is geen optie.

     Reageren
  • MMarco Jansen

   @Harry crapts

   Miss dat, Nederland eens een energie bedrijf moet opkopen e er, als, vroeger zelf de touwtjes in handen nemen.. onee dat, is, een oplossing, dssthkuden brillo sponsjes niet, van lees rutten

   Reageren
 • RRuut

  Komt allemaal door de Marokkanen

  Reageren
  • IIngrid

   @Ruut
   Hoe bedoel je dat?

   Reageren
  • MMarco Jansen

   @Ruut

   idioot dat, dit, wordt toegelaten

   Reageren
  • JJacky Mol

   @Ruut
   Even een vraag: bepaalt , zoals u beweert, de Marokkaanse gemeenschap in Nederland dan de tarieven voor onze energie? Of, bedoelt u mogelijk dat het land Marokko de grootste en enige leverancier van energie aan Nederland is, ook voor de consument? Wel, indien er sprake is van het laatste: uw opmerking slaat nergens op want, het land Marokko exporteert noch gas noch elektriciteit……..Voor wat betreft uw opmerking dat het de schuld zou zijn van de in Nederland wonende Marokkaanse mensen, dat de energie tarieven zo hoog zijn, wil ik u vragen e.e.a. nader te onderbouwen en toe te lichten……Echter, ik ben er bijna zeker van dat uw bewering berust op: discriminatie, rassenhaat en belediging……..Advies: plaats beter dergelijke reacties en/of opmerkingen niet meer op dit discussie platform, ok??

   Reageren
 • SStamps Albert

  Schandalig dat Eneco de duurste leverancier is van alles en dat voor je eigen volk, moet de regering meteen nationaliseren, mensen uitbuiten ten koste van de aandeelhouders

  Reageren
  • WWiel

   @Stamps Albert: Helemaal mee eens. Marktwerking meteen stoppen. Slaat nergens op deze machtsvertoning en wij maar dansen naar de pijpen van deze leveranciers, lopen gewoon binnen.

   Reageren
 • OOpaatje

  Zoals zo vaak gezegd: vooropgezet plan om Nederland kapot te maken door Rutte en consorte!! Oprotten die handel..!!

  Reageren
  • MMarco Jansen

   @Opaatje

   precies al die reageer kneuzen krijgen allemaal een draaiboek waar ze zicht, aan moeten houden van, derijskte.. kunnen ze weer al die dingen doen die niet mogen he brillo spons rutten…

   Nog wat mensen..

   sinds when laten volwassen mensen zich leiden door rijkeLUIS kinderen die hun vertellen wat en niet te doen.. sinds when…

   Weet zelf wel hoe me leven te leiden hoor
   jullie lijden alleen maar een land naar de afgrond voor macht, en lust… bah, bah,

   Reageren
 • JJoost

  Iedereen aan de subsidie voor windmolens en zonnepnelen meebetaald, verkopen ze de opgeleverde stroom aan datacentra.

  Reageren
 • MMevr. H. van Oversteeg – Jasper

  Ik heb sinds juni 2020 Zonnepanelen en Warmtepomp, maar alles valt onder elektra en kom ik dus door die warmtepomp in een hoger Kwh tarief. Wat mij dan weer meer gaat kosten. En de Regering ons maar de duurzaamheids artikelen aanpraten en dan doe je dat en ben je nog het haasje, ze worden bedankt. En alles komt door de OOrlog in de Oekrine, aan me zolen, geloof er geen klap van, dit alles was al lang van te voren bedacht en de Energie Maatschappijen gingen er lekker in mee, bracht GOUD geld voor ze in het laadje, en maar denken dat wij allemaal achterlijk zijn. NU niet dus, maar sta in zekere zin wel machtelolos tegen over dit grote apparaat !.

  Reageren
  • RRene Ceuppens

   @Mevr. H. van Oversteeg – Jasper

   Groot gelijk

   Reageren
  • PPeter

   @Mevr. H. van Oversteeg – Jasper
   Tja, mooi land is het geworden.
   Rutte, de eerste president die Nederland binnen 10 jaar geheel naar de knoppen wist te brengen door de bevolking gigantisch in onbalans te brengen waardoor we nu op alle fronten worden afgestraft doormiddel van b.t.w. verhogingen omdat dit financieel niet meer op te brengen is, wat hij “even” vergeten was….

   Reageren
   • MMarco Jansen

    @Peter

    Ik haat het brillo sponsje hoor..

    Maar jullie mensen kiezen toch,zelf…
    Ze proberen een landje te runen.. en me sne te besturen al, eeuwen..

    wij volwassenen weten zelf wel hoe te leven en wat, goed of slecht is…

    kojk na corona dat zijn, da de geleerde ik als lomb school iemand heet de meeste wereld problemen, o, opgelost hoor.. tis niet, zo, moeilijk..

    Maja dan krijg, je pim, fortuin capriolen.. ik, eg niks. wer heb nu een reante uitkering met subsidies..

    Ik geniet gaan jullie maar betalen..

    Reageren
  • JJos

   @Mevr. H. van Oversteeg – Jasper

   Triest idd met uw warmtepomp.

   Reageren
  • Mmevr. G.Wieringa

   @Mevr. H. van Oversteeg – Jasper
   Ik ben heet helemaal met u eens. Poetin krijgt de schuld. En dat is ook een schurk. Maar die heeft het zetje gegeven dat Den Haag heelgoed uitkwam.

   Reageren
  • HHans

   @Mevr. H. van Oversteeg – Jasper

   Ja precies zoals je zecht het zijn demonen

   Reageren
 • AA.M.Emo

  Gaat die € 190 in november na de leverancier of na je eigen rekening gestort ? ( ps ook December) vraag

  Reageren
  • BBianca

   @A.M.Emo

   Dit gaat naar de leverancier, groetjes Bianca

   Reageren
   • JJet

    @Bianca
    Nee hoor
    Gewoon zelf op de rekening gekregen

    Reageren
 • JJacobus

  Als de energie leveranciers het morgen 10 cent naar beneden doen dan gooit de regering een maand later wel weer een toeslag op waardoor we 13 centen meer moeten betalen het geld in Nederland zo dat Jan de arbeider betaald toch wel of ze nu wel of niet rond kunnen komen van hun inkomen

  Reageren
  • NNagiha

   @Jacobus
   Daarom morgen meedoen aan de ‘VLAG-dag’ en a.s. DI vooral je rug laten zien in DH!!

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.