Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit zijn de 4 best bewaarde geheimen bij het switchen van energieleverancier

Ben je van plan om op korte termijn een switch te maken van energiebedrijf? Lees dan eerst de onderstaande vier geheimen, voordat je de knoop doorhakt.

Ontdek hoe je slim kunt besparen door je stroom- en gascontracten te scheiden, jaarlijks te profiteren van overstapbonussen, te switchen tussen leveranciers voor de beste deals, en slim gebruik te maken van je wettelijke bedenktijd.

1. Stroom en gas kan bij twee verschillende aanbieders

Het is vaak een slimme zet om voor stroom en gas aparte contracten af te sluiten. Zo kun je profiteren van de meest concurrerende tarieven, aangezien sommige aanbieders uitblinken met goedkope gasprijzen, terwijl anderen excelleren met lage stroomtarieven.

Je kunt ook creatief gaan en een dynamisch contract (voor alleen gas) combineren met een vast contract voor stroom. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als je zonnepanelen hebt. De dynamische gasprijs is namelijk een stuk lager dan het meest goedkope vaste contract.

Zo betaal je bij Next Energy zo’n 1,12 euro per kuub, ten opzichte van 1,20 euro per kuub bij Oxxio. De goedkoopste vaste stroomprijs ligt momenteel bij Energiedirect (circa 25 cent).

Bij wie mogelijk?

Het is mogelijk om bij elke energieleverancier een afzonderlijk contract voor stroom af te sluiten. Echter, de optie voor een individueel gascontract is niet altijd mogelijk.

Gelukkig is het verkrijgen van een los gascontract zeker haalbaar, bijvoorbeeld via de online kanalen bij de volgende aanbieders:

 • Next Energy (+ € 25 korting)
 • ANWB Energie
 • Frank Energie
 • Pure Energie
 • Energie VanOns
 • Eneco
 • Vattenfall
 • Engie

2. Je kunt ieder jaar een overstapbonus claimen

Een niet te onderschatten voordeel van een overstap van energiebedrijf is het recht op overstapbonussen. Deze bonussen, vaak meer dan 250 euro, worden meestal uitgekeerd aan het einde van je contractjaar.

Door deze cyclus te herhalen en jaarlijks over te stappen, ontstaat de kans om jaarlijks van bonussen te profiteren. Dit kan je energierekening flink verlagen.

Het is daarom aan te raden om bij het aflopen van je contract altijd het aanbod te verkennen en de aanbieders met de meest aantrekkelijke bonussen te vergelijken.

De hoogste bonussen van dit moment krijg je bij:

 1. Essent: tot € 400
 2. Energiedirect: tot € 300
 3. Oxxio: tot € 240

3. De loyaliteitsbonus voor nieuwe klanten is hoger

Energiebedrijven hebben de neiging om nieuwe klanten aantrekkelijkere aanbiedingen te doen dan ze aanbieden bij contractverlengingen voor bestaande klanten.

Ook dit kan in je voordeel werken door niet in te gaan op het verlengaanbod van je huidige leverancier, maar altijd de keuze te maken voor een andere maatschappij.

TIP
Zodra je voor minimaal een jaar geen klant bent geweest bij een energieleverancier, word je weer beschouwd als een nieuwe klant.

Je kunt dus bijvoorbeeld de onderstaande volgorde aanhouden:

 • Januari 2024: Overstap naar Essent
 • Januari 2025: Overstap naar Budget Energie
 • Januari 2026: Overstap naar Essent
 • Januari 2027: Overstap naar Budget Energie

Bij iedere switch word je gezien als nieuwe klant en kun je weer opnieuw gebruik maken van de overstapbonus.

4. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van een nieuw energiecontract, heb je wettelijk recht op 14 dagen bedenktijd. Deze periode is essentieel om je beslissing eventueel te heroverwegen.

Bijvoorbeeld als:

 • De tarieven onverwachts dalen en je elders een lager tarief kunt vastzetten
 • Een concurrent je een verbeterde overstapbonus biedt

In dat geval kan je binnen de periode van 14 dagen je contract kosteloos annuleren en overstappen naar de betere optie.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

46 reacties

 • WWRM

  Accepteer gewoon dat u een bepaald bedrag betaald en als het redelijk laat het gewoon gaan

  Zolang er gekken rondlopen waarop gestemd wordt van d66 gaat het niet anders worden met energiebelasting geopolitiek een Adam en Adam samenleving en andere flauwekul

  Pak uw winst of verlies Bespaar wat of switch en zie de bandbreedte

  Reageren
  • WWRM

   @WRM
   Ik ben wellicht iets te vroeg naar Vandebron geswitcht nadat ik eerder budget energie had

   Maar die wilden niet 6 maanden voor datum een nieuw contract

   Het blijft gokken en achter gezien is het prijsverschil 5 euro per maand

   Langer Wachten had mij aanzienlijk meer kunnen kosten dan 5 euro

   Het lijkt een soort random runner maar langer wachten kost statistisch gezien altijd meer geld

   Reageren
   • JJan Paul

    @WRM en de tijd/hoofdbrekens die je ook bezig bent met providors, verzekeringen etc.

    Reageren
 • AAnna

  Heb in 2020 vast contract voor 5 jaar genomen bij Essent ik begon met 0,13 normaal tarief 0,12 cent dal tarief gas was toen 0,67 cent na 2 jaar begonnen ze op te hogen nu 4 jaar later zit ik op 0,20 normaal tarief 0,20 dal tarief en 1,00 gas zonder iets te laten weten hogen ze op. Gelukkig zit ik nog met stroom en gas tarieven onder het bedrag wat nu de meeste energie maatschappijen vragen maar, ik heb mijn lesje wel geleerd.Vanaf nu nooit meer langer dan 1 jaar contract afsluiten. Gewoon effe de tijd nemen om uit te zoeken welke de goedkoopste op moment is en als je de juiste hebt zul je er 1 jaar van kunnen profiteren

  Reageren
  • GGoel

   @Anna

   Inflatie en verhogingen belastingen mogen contractueel gewoon worden verrekend.
   En je had een goed contract gegeven de extreme prijsverhogingen door de overgang van pijpleidingegas naar LNG. Die tarieven vindt je nu niet meer behalve met dynamisch.

   Reageren
 • EEdgar

  Alles goed en wel , als de zogenaamde slimme meter daadwerkelijk slim is, en niet door enexis wordt afgeschakeld omdat de data transfer van KPN niet werkt. De amateurs krijgen het niet voor elkaar net zo als overstappen en bedenktijd niet functioneren; alles op de rug van de consument.

  Reageren
 • AAda van Es

  Per 11 juli 2023 heb ik heb een eenjarig contract afgesloten bij essent zekerheidsgarantie gas 1 jaar
  Gas €1,41546 per m3
  Bij toeval kwam ik er achter dat ik per 1 januari 2024 € 1,52824m3 betaal
  Ik heb toch een vast contract ??
  Na telefonisch contact kreeg ik de volgende uitleg.
  Dit kwam door de verhoging van de belastingen .
  Hoezo dat de belastingen en toeslagen verhoogd zijn dat begrijp ik en dat staatonder belastingen en toeslagen vermeld maar dit zijn de kosten van het gas per m3 .€1,41546 .
  Vlgs Essent is het nl zo er zit ook nog een gedeelte belasting in het tarief gas verwerkt en daardoor is het bedrag verhoogd
  Hoezo ik heb getekend voor €1,41546 de belastingen en toeslagen staan toch apart.
  Nee het staat onder variabele leveringskosten
  Ik snap er geen snars meer van
  Dus mijn vastcontract stelt geen klap voor en er is nooit over gesproken dat vast helemaal niet zo vast is .
  Zo onbetrouwbaar en zo onduidelijk gemaakt dat je er gewoon niet achter komt wat ze allemaal doen .

  Reageren
  • HHG

   @Ada van Es,

   Het klopt inderdaad dat de prijs die je betaalt incl belastingen is. Dat die nog eens apart vermeld worden, doet niet ter zake. Dus een belastingverhoging is een tariefsverhoging. Dit geldt voor alle maatschappijen. Je kan ze van veel dingen beschuldigen, maar dit verhaal gaat niet op, want ze betekenen belastingverhogingen gewoon door.

   Reageren
  • MMaarten

   @Ada van Es
   Hoi Ada,ik voel mee met jou .Ik ben 1 van de gedupeerde HEM energie klant,ook met een “vastcontract”.Ik kan niet overstappen,ik zou dan 1700 euro boete moeten betalen.Ik voel me zo belazerd en dom.Wens jou succes

   Reageren
   • PPeter

    @Maarten

    HEM staat onder toezicht door de ACM! Dat zegt genoeg bv opdringerige telefoondiensten naar mensen toe, afspraken niet nakomen, niet reageren enz heel veel klachten… Succes anders alles afsluiten, jassen aan, uit eten en bij de buren gaan douchen.

    Reageren
  • GGoel

   @Goel

   En JA, dat is inclusief alle belastingen en toeslagen 😀

   Reageren
 • HHermine

  Nou, die bedenktijd van 14 dagen werkt niet altijd. Zat bij Vattenfall (variabel), overgestapt naar Greenchoice (vast 1 jaar), maar binnen de termijn van 14 dagen geannuleerd om bij Vattenfall te blijven. Kreeg toch een eindafrekening van Vattenfall en een rekening van Greenchoice voor een paar dagen energieafname. Greenchoice geeft de fout toe, maar kan niks zeggen ze richting Vattenfall. Ik moest nieuw contract afsluiten bij Vattenfall. Nadeel voor mij nu € 60,00 aan stroom moeten afrekenen, die ik niet kan compenseren met opgewekte stroom.

  Reageren
  • PPeter

   @Hermine
   De bandieten op deze markt maken meteen de overstap klaar naar de andere energie leverancier
   En hup snel naar het volgende prooi.

   Reageren
 • RRika

  Hoe werkt überhaupt het switchen?
  Er ligt maar 1 leiding….

  Reageren
  • GGoel

   @Rika

   Switchen is een puur administratieve handeling voor de klant.

   Switchen doe je door op één vd vele vergelijkingssites zoals deze je gegevens in te voeren en dan te kiezen welke energieveleverancier je wilt en het contract aan te gaan. Er veranderd fysiek niks, je wordt ook niet eventjes afgesloten oid, je krijgt alleen van een ander bedrijf de factuur. En je betaald in de regel minder als je overstapt elk jaar. Of je gaat naar een dynamische leverancier, dan betaal je sowieso de laagste prijs.

   Reageren
   • GGoel

    @Goel

    Dynamische energieleveranciers vergelijken doe je het beste door te Googlen op:
    “Het grote day ahead / dynamische energieprijzen topic.”

    Reageren
  • TTheo

   @Rika
   Ben eigenlijk ook heel benieuwd hoe dat werkt ??

   Reageren
   • GGoel

    @Theo

    Lezen helpt. Bijvoorbeeld hierboven.

    Reageren
 • JJ. van Zanten

  Bij Vandebron betaal ik per 1 januari 2024 €435 per maand voor een 1-jarig contract. Via de veiling van de Vereniging Eigen Huis heb ik een nieuw 1-jarig contract bij jawel!! Vandebron!! We gaan nu € 179 per maand betalen voor een 1-jarig contract. Overstappen loont dus wel degelijk.

  Reageren
  • HHendrik

   @J. van Zanten .: dank je voor de informatie en TIP, vergelijken loont dus fors.

   Reageren
   • JJaiwan

    @Hendrik
    De vergelijking van Van Zanten klopt niet. Kijk naar de kosten per eenheid en niet naar je ‘maand’ bedrag, want dit is een voorschot.

    Reageren
  • HHG

   @J. van Zanten: het gaat niet om de totaal prijs per maand maar om de prijs per m3 of kwh. Misschien hebt u wel een lager verbruik opgegeven bij aanmelding.

   Reageren
 • TTon

  Gewoon die energiebelasting omlaag. Ik betaal nu dynamisch 41 cent m3 en 70 cent belasting. Op het eindbedrag nogmaals btw. Dit is te belachelijk voor woorden. Met het motto we willen jullie demotiveren om van het gas af te gaan!
  By the way mijn gemiddeld jaar verbruik is 79 euro pmnd voor stroom en gas. Heb 8 panelen en dynamisch contract. Het kan wel om te besparen maar bij mij staat de verwarming gewoon op 18 graden ongeacht de buitentemperatuur en alleen aan op plaatsen waar nodig. Maar de grootste boosdoener is de overheid met hun b.t.w op een levensbehoefte.

  Reageren
  • GGoel

   @Ton

   Als je klaagt over belasting dan kan je je het beste afvragen: heb ik wel goed gestemd, dus rechts? Want met alle abjecte hobbies vd linkse partijen moet het geld wel worden binnengeharkt. Vandaar die extreme belastingdruk in NL.

   Reageren
   • RRene stabel

    @Goel
    Ik denk dat je vergeten bent dat rechts al meer dan 10 jaar aan de macht is . Hoe kan je dan zeggen dat je rechts moet stemmen als de prijzen al zo lang stijgen? Onder een rechtse regering.

    Reageren
    • GGoel

     @Rene stabel

     CU links, d66 links, CDA centrum, VVD onder Rutte LINKS.

     Reageren
   • TTon van der Beek

    @GoelJa hoor ik heb goed gestemd. En klagen over belasting die ik niet dat betaal ik gewoon. Maar dat energiebelasting op een levensbehoefte zo zwaar wordt belast is te zot voor woorden. En dan een noodfonds oprichten voor mensen die het moeilijk hebben om gas te betalen?
    Gas kost nu maar 41 cent terwijl de belasting bijna het tweevoud is. Het Rutte zooitje heeft alles kapot gemaakt!

    Reageren
    • MMo

     @Ton van der Beek

     Er is weer een noodfonds voor mensen die als ze zoveel procent van het inkomen betalen voor de energierekening krijgen ze een vergoeding.Wat ik me nu dus afvraag is dat als je van de winter zonder verwarming onder een deken zuinig wilde doen en je dus onder die grens blijft je dus gestraft wordt….immers degene die wel bv elke dag douchen en de verwarming aan hebben gehad die krijgen compensatie….?? Uitzonderingen natuurlijk voor mensen die in tochtige huizen wonen want dat die gecompenseerd worden is terecht.Wat een land……..

     Reageren
    • GGoel

     @Ton van der Beek

     Er zijn veel misvattingen over gas en belastingen.
     Die prijs van gas is slechts dat: het gas. Het moet dan nog naar elk huis worden getransporteerd en daar is een gigantische infrastructuur voor nodig. Ondanks de belastingen moet onze overheid nog steeds veel geld bijleggen om het kloppend te maken.
     In andere landen wordt energie en de bijbehorende infrastructuur enorm gesubsidieerd. Consequentie is dat de maatschappij als geheel armer wordt en ook die infrastructuur zwaar wordt verwaarloosd en de burger geheel niet meer enige realiteitszin van de kosten van energie hebben.
     Nederland heeft dit decennialang erg goed en goedkoop kunnen regelen maar door de imperialistisch inval van Rusland in Oekraïne zijn wij gedwongen van pijpleidingengas over te schakelen op LNG, wat factoren duurder is. Die klap en het overschakelen op stroom heeft in het begin veel kosten, maar op termijn zal het juist weer goedkoper worden, en zijn wij onafhankelijk van gestoorde regimes zoals Rusland en ideologisch gestoorde en moordzuchtige landen in het Midden-Oosten.

     Er is overigens een reële kans dat bij een eventueel toekomstig normaal regime in Rusland wij weer pijpleidingengas krijgen. Maar die kans lijkt vooralsnog niet heel groot.

     Reageren
    • WWRM

     @Ton van der Beek Gewoon aanvragen ook als u denkt het niet te krijgen Zand in de olie

     Reageren
 • JJan

  Interessante materie , zekere de tips en vergelijkingen.

  Vreemd toch hoe steeds bepaalde leveranciers , die ook zelf energie maken, en niet alleen maar door verkopen, de befaamde tussen handel, niet op vergelijkings site komen of hoe deze niet vermeldt worden. Ook hier weer .

  Uiteindelijk zijn we een dief van onze eigen zak, het overstap concept etc wekt in haar geheel kosten verhogend, ergens moeten die bonussen en kortingen ook weer teruggehaald worden. En als het te duur wordt krijgen we van de staat een bonus om te compenseren. Raadt wie dat betaald ? Juist de belasting betaler en dan zijn we zelf , dus uiteindelijk schieten we onszelf in de voet.

  Ik ben het eens met reakties dat we dit zagen cq hadden moeten zien aankomen. Al toen we onze provinciale energie bedrijven voor miljarden verkochten.

  Energie is geen cq zou geen open markt product moeten zijn , althans niet moet prive huis houdens. Het zou met vaste kost prijs plus prijzen geleverd moeten worden.

  Ik hoop echt dat we met de Nederlandse bevolking een actie kunnen ontwikkelen, waarbij we energie weer uit de open markt halen en overheid gecontroleerd gaan leveren. Tussen handel zou hier verboden moeten worden.
  Volgens mij opereert Nederland nog steeds gasvelden op de Noordzee. Naast wat we in Groningen hadden. Dat is wellicht te weinig.

  Toekomst moet echt anders, dit gedoe nu met al dat overstappen en betalen voor terug leveren etc.

  Waar is de visie waar is het inzicht en de juiste grotere kenners en technische personen , die een goed energie generatie en distributie incl. Trein en opslag en hergebruik, inclusief de verschillende opties voor maken van energie nu eens neerzet in een strategisch model voor , laten we zeggen 50 jaar , met steeds elke 5 jaar herziening en aanpassing. En steeds nieuwe technieken creëren, stimuleren en inpassen.

  Politieke partijen hebben hier over geen ideeën gecreerd en was geen inzet in de verkiezingen. Het blijft echt sukkelen.

  Kortom ik ben al jaren bij dezelfde leverancier. Heb langdurige contracten, 3 jaar, want ergens zag ik de leende die er nu is wel aankomen. Ik pleit juist voor niet overstappen. Jaag de markt niet aan.

  Ik kies ook voor een echte Nederlandse aan bieder die ook echt groene stroom kan leveren…zelf opgewekt in Nederland .

  Ieder zijn keuze maar het moet en kan ook anders….is wel een ommezwaai vor nodig.
  Uiteindelijk is het huidige energie handel en distributie model niet sustainable…..

  Reageren
  • GGoel

   @Jan
   “Uiteindelijk zijn we een dief van onze eigen zak, het overstap concept etc wekt in haar geheel kosten verhogend, ergens moeten die bonussen en kortingen ook weer teruggehaald worden.”
   Energiemaatschappijen hebben overstap bonussen om je te verlokken naar hen te gaan. Vervolgens zal een deel blijven (de slapers) na het verlopen vh contract en daar verdienen zij (grof) aan.

   “k ben het eens met reakties dat we dit zagen cq hadden moeten zien aankomen.”
   Jij zag de imperialistische oorlog van Rusland tegen Oekraïne en het daaropvolgende afsluiten van pijpleidingengas naar Europa aankomen?

   “Al toen we onze provinciale energie bedrijven voor miljarden verkochten.”
   Genationaliseerde bedrijven zijn zonder uitzondering duurder, logger, en minder innovatief.

   ¨Energie is geen cq zou geen open markt product moeten zijn”
   Jij wil de gasopwekking in Qatar (Nederlands) nationaliseren?

   “Het zou met vaste kost prijs plus prijzen geleverd moeten worden.”
   Het heeft een vaste prijs: die van de gasboringen met daarbovenop transport, distributie, en andere kosten. Het verschil in contractprijs komt in de regel door verschil in speculatie: immers, een vaste prijs aanbieden voor gas dat in de toekomst wordt opgewekt heeft een risico in zich: risico-opslag. Dat hebben dynamische contracten overigens niet, want direct gekocht, volgende dag geleverd: geen risico-opslag.

   “Ik hoop echt dat we met de Nederlandse bevolking een actie kunnen ontwikkelen, waarbij we energie weer uit de open markt halen en overheid gecontroleerd gaan leveren.”
   Onze energie wordt op de open (wereld) markt ingekocht.

   ¨…betalen voor terug leveren etc.”
   Er wordt niet betaald voor terugleveren. Je krijgt een lagere prijs omdat terugleveren in de zomer veel goedkopere stroom is dan in de winter.

   “een strategisch model voor , laten we zeggen 50 jaar , met steeds elke 5 jaar herziening en aanpassing.”
   Aahhh, de communistische 5 jaren plannen. Ja, dat werkte echt GE-WEL-DIG

   Reageren
 • RRoland

  Ik verbruik mijn eigen overtollige opgewekte stroom wel op in de wintermaanden middels elektrische kacheltjes.
  Hier liggen straks al 8 jaar 15 panelen.
  Het is geen vetpot, 3300kwh zonne-energie per jaar. Maar meer heb ik niet nodig!

  En via homewizard kan ik dat prima compenseren met mijn gasverbruik.

  Reageren
 • WWRM

  Ze hebben geen van alle het buskruit uitgevonden inclusief Jetten behalve hoe die zijn eigen zakken vult

  Al eerder waren er al simulaties in Duitsland als iedereen een electrische kachel zou aansteken alles van de energie transitie zou klappen

  Al eerder waren er al Blackouts in Australië

  Inmiddels zijn er prijsvragen hoe we alles boven de 50 procent kunnen aanvullen boven de productie zonnepanelen en windenergie

  Kijk die Jetten is onbenul totaal niet opgeleid

  Men wist het al lang dat alles zou instorten

  Reageren
  • WWRM

   @Wim We kunnen toch 2 dingen constateren dat die op geen enkel moment enige opleiding heeft genoten welke aan energie of klimaat was gerelateerd en dat die daarmede rond 180.000 verdiend of iets wat daarvoor gaat

   Reageren
 • HHendrik

  De winst marges bij energie maatschappijen is nog veel te teveel, en de waanzin om geld te vragen voor terugleveren energie van zonnepanelen is asociaal. Van de regering moesten we net als met alle idiote ideeën allemaal zonnepanelen ( zelf kopen) en nu wordt je gestraft ( net als met alles) wat ze bedenken,maar nu kunnen ze het zogenaamd niet kwijt.
  Maar wil je als nieuw bedrijf stroom dan hebben ze het niet.

  Reageren
  • RRoel

   @Hendrik
   Je weet hoe het komt dat ze het niet meer kwijt kunnen en een nieuw bedrijf geen energie kan krijgen?

   Dat heeft alles te maken met de infrastructuur. Vergelijk het met de rivieren die het water niet meer aankonden. Het net kan de hoeveelheid stroom niet meer aan.
   Kabeltjes zijn te dun…..(o.a.)
   Er is dus gewoon teveel energie op bepaalde momenten….

   Reageren
   • WWinnie

    @Roel, dit is eigenlijk een beetje een open deur. Het punt is natuurlijk dat de infrastructuur pas wordt aangepakt als alles vastloopt. Om van de energietransitie een succes te maken moet er voldoende opslag en ruimte op het net zijn. Beiden zijn door de energie minister Jetten verwaarloosd.
    Hij geeft liever Tesla subsidie aan mensen die dat niet nodig hebben dan dat geld in het stroomnet te investeren.
    Nu wordt de zonnepaneel eigenaar, die geïnvesteerd heeft gestraft omdat het oneerlijk zou zijn naar degenen die het geld in de zak hielden. Dat zijn oa de coöperaties/verhuurders van sociale huurwoningen.
    De regering moet iedereen die bijdraagt aan de energietransitie belonen met goede teruglever tarieven en een adequaat stroomnet. Verder een regeling voor lokale opslag van energie, liefst op buurt of straat nivo. Dat kan H2 zijn of batterij pakketten.

    Reageren
 • JJohn

  Dat klopt helemaal ben 4 jaar bij essent mijn verleng aanbod is aan zien lijkt hoger dan een kennis van mij zijn gaat naar de mijne en ik stap over naar die van haar schilt ons 300 euro per jaar

  Reageren
  • Hhkwvi

   @John,
   Kijk bij Essent eens wat je betaald voor stroom als je wel of geen zonnepanelen aangeeft bij het invullen van je gegevens voor een aanbieding!
   5 tot 6 cent goedkoper als je ze niet hebt, rara hoe kan dat toch, is dit nu discriminatie of verborgen kosten innen?
   Als ze nu nog een echte vergoeding gaven voor de gratis stroom die ze krijgen dan zou ik er nog iets van snappen, nu is het gewoon list en bedrog!

   Reageren
 • KKervyn

  Ik word helemaal GEK van al dat geswitcht, kunnen we niet gewoon eens effe normaal doen met zijn allen!?

  Bijvoorbeeld je zit nu bij energieleverancier X bij wie wat waar ben je in het hier en NU voordeliger uit PUNT.

  Het moet geen geheim zijn gewoon duidelijke transparantie maar kennelijk is dat onmogelijk in dit land want het moet kennelijk allemaal sadistisch zijn bah!

  Reageren
 • JJeurissen

  Ja dat hebben wij ook geweten bij Essent. De boeven. Eerst een driejarig contract aanbieden met veel hogere prijzen. Dat hebben we geweigerd waarna we inmiddels een eenjarig contract kregen aangeboden omdat we zonnepanelen hadden. Met trouwe klanten (33 jaar) houden ze geen rekening laat staan dat ze een bonus krijgen. We zijn eindelijk overgestapt. En idd wanneer ze volgend jaar met een beter aanbod komen, wie weet. Ze naaien hè waar je bij staat. Het vertrouwen in Essent is weg.

  Reageren
  • HHans van der Snavel

   @Jeurissen ik heb een vraagje.
   Mijn op leeftijd zijnde moeder heeft enkel aow en ook een 1 jarig contract bij Essent ( tot juni), en van de woningbouwvereniging enige tijd geleden ook 6 zonnepanelen op het dak gekregen.
   Ze denkt er ook over om Essent te verlaten..naar welke maatschappij bent u overgestapt, en is dat een beetje een betrouwbare leverancier?

   Reageren
   • JJos

    @Hans van der Snavel
    Eneco dat scheelt echt veel gewoon een belletje
    Hans succes

    Reageren
  • VVictor

   @Jeurissen

   Ben 1 week geleden nog naar Essent gegaan ( en wij hebben zonnepanelen ) ….en we hebben een 3 jarig contract gekregen tot jan. 2027 ! En….. we gaan 80 euro minder betalen per maand, dus klopt niet wat ik soms lees !

   Reageren
   • GGoel

    @Victor

    Wat je bij die vaste/variabele contracten per maand betaald is niet wat je uiteindelijk moet betalen. Het is in het belang van die energiemaatschappijen om een laag maandbedrag te adverteren, wat dus niet met de realiteit hoeft te kloppen. Zodoende krijgen zij veel klanten, en de naheffing die je krijgt omdat je eigenlijk per maand meer had moeten betalen verrekenen zij na de contractperiode gewoon met de bonus waar je zo blij mee was.
    Sigaar uit eigen doos dus. Dat heb je met dynamisch niet: gewoon gemiddeld altijd goedkoper.

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.