Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit worden de nieuwe verlaagde Eneco tarieven (februari 2023)

Energiemaatschappij Eneco gaat de energietarieven per februari 2023 verlagen. Dat is goed nieuws voor klanten die het financieel zwaar hebben en boven de verbruikswaarden van het prijsplafond uitkomen.

Tot een verbruik van 2.900 kWh en 1.200 m3 betaalt iedereen een vast tarief van respectievelijk 40 eurocent en 1,45 euro. Maar daarboven betaal je het tarief dat staat in je contract.

Stroom- en gasprijs

Positief is dus dat een variabel contract bij Eneco in een derde van de gevallen goedkoper wordt volgend jaar.

De stroom- en gasprijs komt dan uit op:

  • € 2,41 per m3 gas
  • € 0,64 per kWh stroom

Eneco houdt wel een slag om de arm:

We blijven afhankelijk van de marktontwikkelingen die onder meer onder invloed staan van de geopolitieke situatie.

Woordvoerder Eneco

Vorige maand kondigde Eneco ook al aan een verlaging van hun energietarieven door te voeren.

Wat doen de andere leveranciers?

Voorlopig zien we nog geen signalen bij andere leveranciers dat de stroom- en gasprijzen gaan dalen.

Wij houden dagelijks de prijzen bij voor stroom en gas van alle Nederlandse energieleveranciers.

Vaste contracten

Ook vaste energiecontracten wordt voorlopig nog niet aangeboden door Eneco of andere energieleveranciers.

Maar minister Rob Jetten van Klimaat en Energie wil wel dat dergelijke contracten volgend jaar weer worden aangeboden door alle leveranciers.

Daarvoor moet wel de wet worden aangepast, zodat energieleveranciers beter beschermd worden bij een contractbreuk. Op dit moment betaal je bij een vroege opzegging slechts 100 euro als het contract binnen 1,5 jaar afloopt. Dat moet straks een stuk hoger worden, zodat het voor leveranciers interessant blijft om vaste contracten aan te bieden.

Nu een goedkoop energiecontract nodig?

–> Check de laagste prijzen van dit moment

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

243 reacties

  • MMike

    Het zal best zo zijn dat de energie prijzen omhoog moeten door de wereld toestanden….maar waarom moet deze regering ons extra naaien met zulke hoge btw op noodzakelijk levensproducten zoals ook eten brandstof openbaarvervoer en ga zo maar door. 5% zou redelijk zijn

    Reageren
    • AArie

      @Mike

      Zolang de VVD regeert blijf je problemen krijgen. VVD staat voor, Vereniging van dieven.

      Reageren
    • Ssebco

      @Mike

      Wil je dan ook aangeven waar de regering dan het geld vandaan moet halen? Je hebt het hier over tientallen miljarden.

      Reageren
  • FFlorijn

    Wie deze prijzen op dit moment betaald moet eens kijken op de website van Frank energie. Niet allen vandaag, maar blader eens terug naar de vorige maanden. De abonnees van de grote energieleveranciers trekken de haren uit hun hoofd.

    Reageren
    • FFlorijn

      @Florijn
      Vannacht laden we onze electrische auto op voor € 0,113 per kwh inclusief alle opslagen. Aan de publieke laadpalen gaat dat € 0,55 worden.

      Reageren
    • FFj heijkoop

      @Florijnik vind het belachelijk dad deprijzen zo hoog leggen kijk naar de prijzen inde supermark t die gaan per week om hoog hun worden rijk en wij worden armer door te hoge prijzen

      Reageren
  • RRene Wigman

    Basis behoeften als energie, zorg, wonen weer onder de zorg van de overheid. Marktwerking moet weg uit basisbehoeften. Dankzij 4 kabinetten Rutte met steun van links/midden partijen is alles weggegeven aan grote multinationals en aan de EU. Wat overgebleven is zijn de crisissen, veroorzaakt écht en alléén door het beleid van 12 jaar VVD/Rutte en linkse partijen als D66 en anderen. Én de bemoeienis/ wetgeving vanuit Brussel. En dit is géén sprookje. Wilt u anders? Stem ANDERS!!! Niet klagen nu maar anders met uw stem omgaan. Wilt u advies? Uit de Euro, en uit de EU. De EU is alleen uit op de vele miljarden spaar- en pensioen gelden van u. U hoeft mij niet te geloven, maar dit is helaas de echte waarheid. En niet wat de media u voorschotelen. Of u nu gelooft of niet. U wordt door de media (NPO, NOS en andere linkse media) misleid met halve waarheden en achtergehouden informatie. Wordt wakker en wordt wijs. Het is úw toekomst en van uw gezin.

    Reageren
    • AAns Bruins

      @Rene Wigman helaas zijn de meeste Nederlanders niet zo goed op de hoogte. Men blijft nog steeds de blauwe ogen van Rutte geloven, daarom ben ik bang dat de volgende verkiezingen te lang op zich laten wachten om maar iets te kunnen veranderen. Het lijkt alleen maar erger te worden en wij Nederlanders huppelen achter Den Haag aan, terwijl wij eigenlijk de “baas”zijn over Rutte en consorten. De vraag is dan, welke baas laat zich ringeloren door zijn medewerkers en wordt niet geinformeerd over de gang van zaken!!! De baas ( wij dus met zn allen)beslist,niet de werknemer en zeker niet alleen maar in overleg toch?? Referendum terughalen over belangrijke zaken?

      Reageren
      • MMike

        @Ans Bruins

        Allereerst aankomende provinciale staten gaan stemmen op nationale zorgverzekering en energie terug bij de overheid. Welke partij?

        Reageren
        • AAnton van Straten

          @Mike @50plus partij handen af van het pensioen, nationaliseren van de energiesector, geen enkel project meer in buitenlandse overheids handen en terug naar de nutsvoorzieningen zorg, vervoer, energie

          Reageren
      • FF redel

        @Wijn
        Helemaal mee eens viespeuken zijn het

        Reageren
    • GGerard

      @Rene Wigman

      Helemaal mee eens! Er is geen woord van gelogen!

      Reageren
    • RROnald

      @Rene Wigman. Weggegeven aan …. “en aan de EU”. U begrijpt denk ik niet helemaal dat “de EU”even zo onzinnig is als “de overheid”

      Ik ben benieuwd wat er aan volgens u allemaal wel goed gaat lopen? Of heeft u nog steeds geen idee van enige planmatige aanpak voor de toekomst?

      Reageren
    • JJp

      @Rene Wigman wappie

      Reageren
    • AAndre Wolters

      @Rene Wigman
      U zegt helemaal goed! Ik ben het 100% met je eens. #StemZeWeg.

      Reageren
    • MMike

      @Rene Wigman

      Wat is jouw advies Rene

      Reageren
    • PPhogerwerf

      @Rene Wigman heel goed om schreven dat is omdat niemand de uitzendingen van ON kijkt daar is dit ook zo uitgelegd door AbFlipse
      afgelopen dinsdag

      Reageren
    • PPiet Schrijvers

      @Rene Wigman

      Jij slaat de spijker precies op zijn kop. Geweldig!!

      Reageren
    • PPim van Kesteren

      @Rene Wigman

      Helemaal mee eens.

      Reageren
  • PPeter

    Dit is volgens informatie alleen voor bestaande klanten. Nieuwe klanten betalen veel meer. 2 dagen geleden nog met ze gebeld.

    Reageren
    • SS haama

      Wat een oplichters zij jullie van ene op m meter gas kost 145 maar niet 245 en stroom kost 0.40 dat is afgesproken met jetten zijn allemaal zakken vullen die energie leverancier

      Reageren
  • IInge

    Wat ik niet begrijp is dat de energieleveranciers ontzettend veel winst maken in deze tijd.Wie neemt wie nou in de maling?

    Reageren
  • WWappie

    Lekker allemaal aan de slimme meter. Lekker makkelijk, wat heb je te verbergen, niks toch?

    Nu allemaal huilen met je prijsplafond per maand. Dankzij je slimme meter. Goed gedaan hoor.

    Groet,

    Wappie.

    Reageren
    • AArrie

      @Wappie
      Ze hebben het voor elkaar steeds meer macht over de mensen en maar graaien en geen duidelijkheid. Het volgende is al het cash geld weg en een plaatje op je fiets het wordt een grote controle over de mensen.

      Reageren
    • DDwayn

      @Wappie je kan gewoon bellen en je toestemming verheffen dat ze jou meter niet meer mogen uitlezen maandelijks.

      Reageren
      • EEmmy

        @Dwayn ja maar dan doen ze dat eens per jaar. En dan halen ze gewoon alle data in een dag binnen. Dan weten ze nog alles van je. Slimme meter is sluwe meter! Weigeren dus!

        Reageren
  • PPetra

    Hoe zit het intussen met de blokverwarming, zit bij Eneco.
    Nog steeds geen duidelijkheid.

    Reageren
  • DDanielle

    Weet je wat het grootste schandaal op dit moment is………… Een vriend van ons kwam bij een tuinder in het Westland die hele lege kassen had ivm te hoge energiekosten. Onze vriend vroeg, waarom staan er hier duizend lamoen aan terwijl de zon schijnt en jou kassen leeg zijn………….. De tuinder vertelde dat een grote energie Maatschappij waar hij bij zit hem gevraagd heeft dit te doen omdat ze hun overtollige electra niet kwijt konden. Deze tuinder krijgt hiervoor 400 per uur en dat 8 uur per dag zolang het nodig is. En dan ook nog bij windmolens, windmolens hebben in zee 2 kabel, 1 naar de wal en 1 de zeebodem in, als ze teveel energie hebben en deze niet meer kwijt kunnen aan de wal gaat dit rechtstreeks de zeebodem in. Ja joh, en wij als klootjes volk maar betalen. Het is een grote corrupte bende. Energie Maatschappij S….D…N moet zich diep schamen. En geloof het of niet. Dit is geen sprookje uit het boom van GRIMM

    Reageren
    • GGeer

      broodje aap!!!!!!!!!!!

      Reageren
    • TThomas

      @Danielle
      Het is waar wat je zegt, maar dat is een totaal ander probleem m.b.t. opslag. De prijzen slaan nergens op, maar overcapaciteit bij veel wind en dergelijke zal altijd blijven bestaan. Ga niet dit soort dingen roepen als je niet weet waar je het over hebt. Stroom moet gewoon direct gebruikt worden i.v.m het niet op kunnen slaan.

      Reageren
    • HHooi

      @Danielle
      Waarom dit verhaal? Waar haal je die wijsheid vandaan? Laat de bronnen maar eens zien? Je kunt wel meer vertellen maar als je dat gaat geloven??? Dan ben ik zeker een pannenkoek.

      Reageren
  • HH.T Nelemans

    Heb nu ook een slimemeter voor warmte alleen omdat ik geen stopcontact in de kast heb waar de meter staat kunnen ze deze niet uitlezen de monteur vertelde dat ik nog een mail zou krijgen van Eneco maar tot op heden nog niets van gehoord

    Reageren
    • MMarianne

      @H.T Nelemans
      Bij mij vorige week precies hetzelfde gebeurd. Ik heb stadsverwarming, u ook?

      Reageren
  • NNorbert

    Wat mij tegen het verkeerde been schopt is dat we van het gas moeten. Prima maar ik kom niet uit met de 2400kwh met een gasloos huis. (hebben een jaren 60 huis aangepast aan deze tijd en toekomst) Ook niet hoe de opbouw is in de maanden. Ze gaan nu ook al beslissen wat je pm mag gebruiken. Alles wat er boven kost je meer. Ik ben van mening als ze dit doen mag je eerst het plafond op maken voor je meer betaald. En mensen die geen of nog nauwelijks gas gebruiken meer electra mogen verbruiken. Bijv 1m3 gas is 3kwh

    Reageren
    • JJeroen

      @Norbert

      Goed idee van Norbert! Een totaal plafond voor electra en gas gecombineerd. Werkt voor verwarmen en koken.

      Reageren
    • LLambert vos

      @Norbert
      Waanzin is het en we hebben groene stroom voor jan l ik zit bij eneco omdat ze groene stroom hebben dus goed koper ze slaan overal wT ze kunnen een slaatje uit het is nooit genoeg meer meer dat is het gewoon van het gas af verplicht zou het moeten zijn

      Reageren
    • WWappie

      @Norbert
      Fijn he, die slimme meter?
      Niemand had wat te verbergen toch?
      Al die slimme meter weigeraars waren wappies toch?

      Succes met je slimme meter.

      gr.
      Wappie

      Reageren
  • IIk

    Ben benieuwd hoeveel de aandeelhouders cashen!
    Pluk de Staat door het plafond (lees de gewone man) leeg en verkopen de Togo.

    Reageren
  • YYves

    Hoe worden de tarieven voor stadsverwarming (boven het prijsplafond) aangepast?

    Reageren
    • GGoofy

      @Yves, dat zou ik ook wel graag willen weten want je hoort er niemand mee over!

      Reageren
      • JJohn

        @Goofy
        Als je alles goed had gevolgd had je dit geweten 49.75 t/m37gj als je daar overeen gaat betaal je 90 euro per gj dus reken uit je winst zou niet stoken als je ook wilt eten
        Succes all

        Reageren
    • MMan

      @Yves

      Eneco bijv. Heeft de tarieven voor stads verwarming zo hoog gezet. Gelijk het maximum tarief wat de acm heeft beplaald. Klanten die verplicht bij eneco zitten door het stads verwarming worden genaaid en nieuwe klanten gaan nu zo worden gelokt die zullen daarna ook vast en zeker genaaid worden. Neem een een vaste contract het is mogelijk om een vast contract te nemen doen !!!

      Reageren
  • JJan

    Het is de moeite waard om eens even naar ANWB energie te kijken

    Reageren
  • PPetra

    Koen/Bart,

    Ben ik verplicht tot verkoop van mijn kWh aan de energieleverancier?

    Wij hebben zelf gespaard voor de door ons aangeschafte zonnepanelen. Alle lasten – inclusief verhoging opstalverzekering- zijn voor ons. De maatschappij wil wel de lusten, terwijl wij de teveel opgewekte kWh graag zelf willen behouden (voor bijvoorbeeld een eventuele slechte zomer).

    Verkopen voor 0,09 cent/Kwh en daarna mijn eigen kWh terug kopen voor minimaal 0,60 cent/Kwh klopt toch niet?

    Reageren
    • PPaul

      @Petra
      Da’s inderdaad een heel trieste transactie voor opwekkers van zonne-energie.
      Eigenlijk snap je niet waarom de overheid de energiebedrijven de hand boven het hoofd houdt bij de afbouw van de salderingsregeling en bovendien een slechte stimulans voor de consument om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan.
      De pay-back tijd wordt hierdoor wel heel erg lang, dat werkt demotiverend.

      Reageren
    • PPierre

      @Petra

      De komende 2 jaar geldt de salderingsregeling nog voor de volle 100%. Dus zolang je niet meer opwekt dan dat je in een jaar gebruikt, betaal je niets voor je elektraverbruik. Wat je in de zomer teruglevert, gebruik je dus in de winter. Die 9 ct is pas van toepassing als je meer teruglevert dan je in een jaar gebruikt.

      Reageren
    • BBert

      @Petra
      Wel is natuurlijk wel zo dat particulieren meestal de stroom verkopen op momenten dat iedereen levert en vaak deze kwh wegstreept tegen dure winterstroom, markttechnisch gezien. Dit wordt thans met subsidie opgelost door de belasting betaler.
      Eerlijk zou zijn, dat je levert tegen marktprijs en ook weer afneemt tegen marktprijs. Dus geen contractprijzen.

      Reageren
    • JJuppie

      @Petra
      Gewoon opgeven wat er verbruikt is, opgewekt net zo veel als verbruikt.

      Reageren
    • EEd

      @Petra

      In NL zijn ze nog niet zo wijs, hier in Spanje sla je de stroom op in batterijen die vrijwel in iedere bouwmarkt te koop zijn voor weinig. Als je dan stroom tekort komt word er bijgeladen vanaf de vaste aansluiting of met een generator. Ik betaal hier niets voor mijn stroom en verbruik nog geen 20 euro gas per maand. Gas is hier overigens veel goedkoper als dat ze in de media in NL doen geloven. Alles in NL is een grote leugen en je ziet het pas als je er weg bent

      Reageren
  • RRene de otter

    En hoe worden de tarieven voor de stadsverwarming?
    Verleden jaar 26.00 per Gj toen 46.00 per Gj en in januari boven een -bepaald- plafond 91.00 per Gj…..

    Reageren
    • FFred

      @Rene de otter

      Bij eneco heb ik bericht gehad word 97 euro per gj

      Reageren
  • HHans

    Energieverziening had nooit geprivatiseerde mogen worden, want energie is van vitaal belang voor de same leving. De SP zet zich als enige politieke partij in om de deze fout terug te draaien.

    Reageren
    • PPiet

      @Hans
      Nee Hans dat was Pim al helaas vermoord door Melkert met zn linkse vriendjes

      Reageren
    • PPeter

      @Hans

      Nou helemaal mee eens, maar de regering heeft het verkocht aan het aandeelhouders casino, die hebben maar 1 doel, meer en meer winst, en dat wordt nooit terug gedraaid verkocht is verkocht ,het wordt hier zo langzamerhand America 2 , bedankt vvd, d66 .

      En er ligt hier nog meer te pakken.

      Reageren
    • PP

      @Hans

      Nou helemaal mee eens, maar de regering heeft het verkocht aan het aandeelhouders casino, die hebben maar 1 doel, meer en meer winst, en dat wordt nooit terug gedraaid verkocht is verkocht ,het wordt hier zo langzamerhand America 2 , bedankt vvd, d66 .

      En er ligt hier nog meer te pakken.

      Reageren
      • MMadeleine

        @P
        Vergeet niet dat die verkoop al jaren geleden was en heel links heeft meegeteld. Dus ook PvdA en GroenLinks Links. Ze zagen allemaal $tekens…

        Reageren
        • EErnie

          @Madeleine
          Het zijn idd dié linkse rakkers die ook de deuren wagenwijd open gezet hebben voor alles en iedereen die maar wil komen profiteren van onze welvaart. En tevens destijds een nep oliecrisis hebben georganiseerd en die volgens mij ook achter de moord op Pim zitten.
          Iedereen geeft momenteel enorm af op Rutte. Maar vergeten wordt dat het programma van de vvd niet meer kan worden uitgevoerd, omdat er te veel anderen in de coalitie zitten met hele andere belangen, zodat geen enkele partij meer kan voldoen aan dat waar hij eigenlijk voor staat. Dit kan je maar op één manier oplossen.
          GOED STEMMEN.
          Stem niet op een leuk poppetje, maar op een partij met een programma waar jij je goed bij voelt. Als het maar niet een linkse partij is. We kunnen GEEN sinterklaas bijven spelen.

          Reageren
  • Ccor

    Ik lees deze week dat de inkoopprijs van 1 megawattuur 180 euro is voor energie bedrijven (Eneco), dus 1000 kilowatt/uur, 0,18 euro per kilowatt, dus de energieprijs gaat verdrievoudigd naar de consument, kan men de windmolen plannen van Shel/Eneco op de Noordzee beter op een lager pitje zetten, consumenten Eneco dragen mogelijk veel bij aan de investeringen in de windmolen parken op de Noordzee, vandaar Eneco duurste energie leveransier

    Reageren
  • HHans P

    Jullie noemen Vattenval helemaal nergens : professionals in slecht inkopen van gas (contracten).
    We zijn eraan overgeleverd tenzij je afzwaait naar andere energiemaatschappij

    Reageren
  • MMike

    In opstand komen en zorgen dat dit kabinet valt!! Ja21 en BBB

    Reageren
  • LLeon

    Hoe kan het dan dat ik van 0.69 cent kWh naar 0.77 cent ben gegaan midden in de maand zonder waarschuwing???? Stelletjes oplichters zijn het…….ik lever stroom krijg 9 cent en hun verkopen het 8 keer zo duur…. Verder is mijn huis gasloos maar die besparing krijg ik met de stroomprijs weer teniet gedaan. Vanwege een contract voor wind en zonne energie. Oplichters zijn het allemaal

    Reageren
  • MMarja

    Hoe kunnen ze nu al weten, wat de prijzen in februari zijn. De gasprijs daalt nog steeds kwa inkoop. Maar ze willen net als Den Haag hun zakken vullen van ons Nederlanders

    Reageren
  • RRonald

    Nog steeds belachelijk dat je stroom hebt van Eneco van zon en wind en dat je betaalt voor stroom gemaakt van gas. Oplichting eerste klas. Groen doen wordt wederom bestraft. Geen stimulans om groen te leven.
    Schande

    Reageren
  • PPetra Bouman

    Wat een smerige leugenaars zijn al die energie leveranciers….zogenaamd geen winst oogmerk hebben…omg hoe verzin je het!!
    Dieven en criminelen zijn het en zeker Eneco…Essent en Vattenvall..
    En het ergste is nog dat jullie weten dat er vrije en gratis energie is….kijk de geschiedenis maar eens goed voor degene die dit niet geloven of de kop in de grond hebben zitten!!

    Reageren
    • FFor Freedom

      @Petra Bouman
      Groot gekijk, zitten allemaal in 1 complot incl die gastjes in DH en Brussel…

      Reageren
      • LLammertink

        @For Freedom
        Criminelen zijn alle inergie leveranciers. Ik heb van die 2maal 190 euro nog geen cent gezien!!! Ik ben bij oxxio. Vroeger was alles beter en in dit geval is dat zo. Boeven zijn het.

        Reageren
        • CCees

          @Lammertink toch moet ik daar even op reageren. 15 nov 1e 190,-€ ontvangen en op 7 december de 2e 190,- keurig gedaan. Heb ook een mail ontvangen over de fout die ze gemaakt hebben met de los-vast contracten dus krijg ik van de 30,-€ die ik maar betaal, in feb 2023 nog een klein deel van terug. Deze maand ook de eindafrekening gekregen en ook daar, ondanks dat ik maar 30,- p/m betaal, 1073,-€ terug en ook deze is keurig op tijd over gemaakt. Kortom wij hebben een vrolijke kerst dit jaar ( wel je eigen geld natuurlijk) moet wel een opmerking plaatsen dat wij sinds 2019 geen gas meer gebruiken en 10 zonnepanelen hebben liggen. 9 cent is inderdaad jammer maar heb ze voor ons eigen gebruik aangeschaft en niet om daar winst op te kunnen maken. Dit laatste weet je natuurlijk in NL dat ze dit altijd aanpakken. Iedereen toch rijen kerstdagen.

          Reageren
    • HHenk

      @Petra Bouman
      Beste Petra, gratis bestaat niet. Bedrijven moeten winst maken om te kunnen investeren en geld te kunnen aantrekken. Jij werkt bij een organisatie welke door de overheid of andere instelling wordt gefinancierd. Dan hoef je nooit aan winst/verlies te denken. Zolang de winsten niet extreem zijn, is er niets verkeerds aan de hand. Waarom jij het criminelen noemt maak je niet duidelijk maar zonder bedrijven staat Nederland stil. Andersom ook, zonder onderwijs of politie kunnen we ook niet.
      Kijk maar eens wat de energie bedrijven investeren in windparken op zee. Binnenkort start Eneco I.s.m Shell aan de bouw van een nieuw park.

      Reageren
    • BBernardus

      @Petra Bouman
      Wij schelden nu. Waar waren jullie toen VVD met PvdA met KOK bedrijven gingen privatiseren. Daar is alle ellende begonnen. Water, Gas,Electra, zorg enz.

      Reageren
      • PPeter

        @Bernardus

        Kijk eindelijk iemand die het bij het rechte eind heeft! Dat privatiseren hadden ze nooit moeten doen sindsdien is het allemaal belachelijk duur geworden. Hetzelfde geval met die achterlijke zorgverzekering.
        Wordt tijd dat die zakkenvullers in Den Haag een schop onder hun dikke reet krijgen

        Reageren
    • KKlein

      @Petra Bouman
      Duitsland levert voor 12 cent per m3
      Nederland levert veel gas aan Duitsland zeer goedkoop .Gas uit Slochteren voor 5 cent
      In Nederland 1.45 .met de lasten
      IN DE PLAATS KOLHAM en omgeving Slochteren .WOUDBLOEM
      Aardbevingen .

      Reageren
  • PPiet

    Maandprijs 180,- nu loopt kontrakt af en moet ik 450,- betalen. Maar had vorig jaar nov 20 zonnepanelen geplaatst. En wat doen ze nu? De opbrengt van vorig jaar nemen ipv dit jaar. Dus heb maar 67kwh (ipv 7mwh )terug berekening volgens hun. Zo rekenen ze dus met zonnepanelen. Gewoon teruglevering nemen van nov 2021 want die waren pas geplaatst dus weinig opbrengst.

    Reageren
    • FFrans

      @Piet, neem een dynamisch contract van zonneplan.nl/energie.
      Nu al 1.40 gas en 30 cent stroom.

      Reageren
      • JJeroen

        @Frans
        Pas daarmee op, want met zonnepanelen krijg hij nu hetzelfde terug! Met een een dynamisch contract krijgt hij weinig bij veel zon en omgekeerd.

        Reageren
      • PPieth

        @Frans

        Ik ken niet de details van een dynamisch contract maar kan me niet voorstellen dat dit met salderen gunstig is. Hoe gaat dat met salderen over een heel jaar, in de zomer lever ik makkelijk 80kwh per dag terug, in de winter slurp ik er 30 tot 40 per dag van het net af. Die 80 in de zomer zijn flink minder waard dan de kwh die ik in de winter verbruik.

        Reageren
    • MMatthijs

      @Piet
      Frank Energie
      Mijn leverancier ging failliet eind 2021. Verplicht over naar Eneco, dus 200 per maand en afrekenen indien meer.
      Ik direct naar Frank energie.
      Heb in de afgelopen 12 maanden via dynamisch contract per maand gemiddeld 140 betaald. Heb ook 5 zonnepanelen. Wordt en maandelijks verrekend en elk jaar op jaarnota inzichtelijk gemaakt.

      Reageren
  • PPietje Puk

    Wat een smerige leugenaars zijn al die energie leveranciers….zogenaamd geen winst oogmerk hebben…omg hoe verzin je het!!
    Dieven en criminelen zijn het en zeker Eneco…Essent en Vattenvall..

    Reageren
    • PPeter

      @Pietje Puk

      Maar je moet wel van hun energie kopen.

      Reageren
      • PPippi langkous

        Maar idd klaagt over de winst van energie maatschappijen en zelf willen ze ook winst over hun eigen zonnepanelen hoezo hypocriet. En nog wat, niet iedereen heeft zonnepanelen en kunnen ook niet ivm huurhuis, daar is ’t gas plavond voor stelletje jaloerse lui. Deze mensen kunnen geen warmtepomp nemen en dan 8000 kwu zeker dokken.

        Reageren
    • JJoop

      @Pietje Puk

      Reageren
    • JJoop

      @Pietje Puk
      Oplichter metelkander ga eerdaag over op aggegraat

      Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.