Geen reacties

Dit worden de nieuwe Vattenfall tarieven (1 juli 2022)

Zojuist is bekend geworden dat ook klanten van Vattenfall (vroeger bekend onder de naam Nuon) meer gaan betalen voor hun energiecontract vanaf 1 juli 2022. Het gaat om zo’n 20 euro per maand voor de variabele contracten.

Voor klanten met een vast contract verandert er tot dusver niets. Enkel kunnen zij wel profiteren van het verlaagde btw-tarief dat het kabinet gaat doorvoeren.

Deze verhoging is extra pijnlijk voor diens klanten, aangezien Vattenfall begin april ook al een verhoging doorvoerde van maandelijks 11 euro.

Benieuwd of dit goedkoper kan? Hier kun je energie vergelijken.

Geen verrassing

Geheel als verrassing komt deze stijging niet, gezien de tendens van de afgelopen maanden binnen de energiemarkt. De verhoging is wel een stuk lager dan een andere energiereus.

Essent verhoogt de tarieven namelijk per 1 juli met gemiddeld 50 euro.

Vattenfall laat op zijn beurt weten dat het energie slim heeft ingekocht en dat daardoor de prijsstijging relatief meevalt (zeker ten opzichte Essent).

Grote energieleverancier

Vattenfall heeft niet bekend gemaakt hoeveel klanten op dit moment een variabel contract hebben. Het concern voorziet zo’n 2 miljoen huishoudens van energie.

Hiermee zijn ze de derde grootste energieleverancier van Nederland.

De gehele top 5 ziet er zo uit:

  1. Essent (50 euro stijging per maand)
  2. Eneco (28 euro verlaging per maand)
  3. Vattenfall (20 euro stijging per maand)
  4. Nuts Groep (n.n.b.)
  5. Greenchoice (n.n.b.)

De prijsverhoging kan overigens lager of ook nog veel hoger uitvallen, aangezien die 20 euro is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 2250 kWh stroom en 1200 m3 gas.

Benieuwd waar je op dit moment het goedkoopste uit bent? Check dan hier ons prijsonderzoek.


Reageren?

Reageren?

Geen reacties

Schrijf reactie

Reageren?