Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit verandert er per 1 januari 2024 aan je energierekening

Vanaf 1 januari 2024 staan er belangrijke wijzigingen op stapel voor jouw energierekening en tarieven. Deze aanpassingen hebben zowel betrekking op de kosten van gas als op die van elektriciteit.

In dit artikel leg ik helder en eenvoudig uit wat deze veranderingen zijn en wat ze betekenen voor jouw maandelijkse lasten.

Hieronder een overzicht van alle vijf veranderingen voor 2024.

1. Gastarief omhoog

De energiebelasting op gas gaat in 2024 fors omhoog, namelijk van € 0,5927 naar € 0,7054 per kubieke meter, inclusief btw. Dit verschil zorgt ervoor dat de gasprijs bij alle leveranciers in één klap met ruim 11 cent per kuub stijgt.

Wat betekent dit voor je gasrekening?

Voor iemand met een gasverbruik van 1.169 m3, wat gemiddeld is in Nederland, betekent dit komend jaar een toename € 11 per maand op de maandelijkse gaskosten.

Energiereuzen Vattenfall en Essent gaan om die reden ook hun tarieven verhogen per 1 januari 2024.

2. Stroomtarieven omlaag

Aan de andere kant maakt de overheid het belastingtarief op elektriciteit weer gunstiger.

Deze daalt in 2024 van € 0,15245 per kilowattuur (kWh) naar € 0,13164 per kWh. Dat komt neer op een verschil van 2,1 cent per kWh.

Wat merk je hiervan in de praktijk?

Met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 2.479 kWh, leidt dit tot een vermindering van ongeveer € 4 per maand op je elektriciteitskosten.

3. Stijging heffingskorting

Een positieve ontwikkeling is dat de heffingskorting, ook wel ‘vermindering energiebelasting’ genoemd, volgend jaar omhoog gaat. Dit komt er op neer dat je een hogere korting krijgt van de overheid op je energiekosten.

De korting stijgt van € 596,86 naar € 631,39, wat neerkomt op een bedrag van bijna € 3 per maand op de energielasten.

4. Hogere netbeheerkosten

Een minder gunstige ontwikkeling is de verhoging van de netbeheerkosten. Deze stijging is nodig vanwege grootschalige investeringen in de verbetering en het onderhoud van het stroom- en gasnetwerk. Door de verschuiving van gas naar stroom zijn er vooral op dat terrein miljarden nodig om het netwerk uit te breiden en aanpassen.

De ACM schat dat huishoudens hierdoor ongeveer € 7 meer per maand aan netbeheerkosten zullen betalen (voor stroom en gas samen). De uiteindelijke kostenstijging hangt natuurlijk wel af van je netbeheerder.

5. Geen energietoeslag of prijsplafond

De overheid doet volgend jaar veel minder om de hoge energiekosten van huishoudens te dempen:

 • Er is geen prijsplafond dat de tarieven beneden de € 1,45 per m3 en € 0,40 per kWh houdt
 • Er is geen energietoeslag van maximaal 1.300 euro voor huishoudens met een laag inkomen

Er komt in 2024 wel weer een mogelijkheid om je te beroepen op het Noodfonds Energie. Dit fonds werd begin dit jaar in het leven geroepen en was toen goed voor 165.000 aanmeldingen. De regeling krijgt in 2024 een vervolg. Wat de nieuwe voorwaarden zijn en wanneer je je kunt aanmelden, is nog niet bekend.

Wijziging energiekosten per 1 januari 2024

Als we al deze wijzigingen in de energierekening van 2024 bij elkaar optellen, zien we het volgende beeld:

 • Gaskosten: ▲ € 11 per maand
 • Stroomkosten: ▼ € 4 per maand
 • Heffingskorting: ▼ € 3 per maand
 • Netbeheerkosten: € 7 per maand

Netto: € 11 per maand

Belangrijk om te benoemen is dat dit plaatje geldt bij een gemiddeld stroom- en gasverbruik van 2.479 kWh en 1.169 m3.

Gebruik jij veel stroom en weinig of geen gas? Dan kan het juist zijn dat je volgend jaar een lagere energierekening hebt.

Verkiezingen

Naast de aangekondigde wijzigingen in de energietarieven, spelen ook de aanstaande verkiezingen (woensdag 22 november) een belangrijke rol in de toekomstige energieprijzen. Met de verkiezingen in het vooruitzicht zijn er partijen zoals Nieuw Sociaal Contract en de PVV die pleiten voor een verlaging van de energiebelasting op gas.

Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat er volgend jaar verdere aanpassingen worden gemaakt aan je energierekening. We zullen deze ontwikkelingen nauwlettend volgen en je hier op de hoogte houden van eventuele veranderingen.

Energiebedrijven gaan tarieven aanpassen voor 2024

Wat betreft de energiebedrijven. Die zijn momenteel bezig hun tarieven aan te passen aan de nieuwe energiebelastingen, heffingskortingen en netbeheerkosten voor 2024.

Vattenfall heeft dit op 20 november grotendeels al gedaan via haar website en afsluitstraat voor de vaste contracten. Dat is goed te zien in de gas- en stroomtarieven, die zijn veranderd.

Hieronder een overzicht van de tariefwijzigingen bij Vattenfall:

Leverancier1 oktober1 november21 november*
Vattenfall – 1 jaar vast€ 0,342 per kWh
€ 1,268 per m3
€ 0,346 per kWh
€ 1,268 per m3
€ 0,306 per kWh
€ 1,376 per m3
Vattenfall – 3 jaar vast€ 0,352 per kWh
€ 1,359 per m3
€ 0,357 per kWh
€ 1,359 per m3
€ 0,337 per kWh
€ 1,448 per m3
*Incl. belastingtarieven 2024

Wil je de tarieven van Vattenfall vergelijken met die van andere energiebedrijven? Kijk dan hier.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

230 reacties

 • JJohannes Jacobus Schaafstra

  Ik geloof dat de hele D66 kliek zoals Jetten, De Groot en Kaag de zooi flink belazerd hebben met hun zonnepanelen, windmolens, auto’s met een stekker, warmte pompen en wij moeten ineens van het gas af van van Kaag! Hierbij hartelijk dank voor het stemmen op D66 ( Kaag heeft inmiddels eieren voor haar geld gekozen en is vertrekken, maar wel een boel ellende achter gelaten )

  Reageren
 • WWRM

  We zouden allemaal onze gal moeten spuwen op Rob Jetten

  U bent allemaal bezig de planeet te redden met 0.000037 graad maar de keerzijde u heeft gezondheid schade en zit in de koude

  Ik zou zeggen Google op rob jetten email en u kunt in contact komen met de rijksoverheid of u gebruikt het contact formulier van d66

  Wellicht krijgt u een net antwoord of verdere sprookjes van deze figuur

  Reageren
  • GGoel

   @WRM

   Rob Jetten/D66: Gasprijs kunstmatig verhogen, de bevolking dag in dag uit vertellen dat zij niet meer fossiele brandstoffen moeten gebruiken, en vervolgens met zijn evenzo walgelijke wederhelft naar Argentinië VLIEGEN.

   In een gezonde maatschappy zou zo iemand gevierendeeld worden!!

   Reageren
 • WWRM

  Vandaag ga ik wat eens harder In feite zijn Kaag en Jette schenders van de EVRM Energie is een eerste levensbehoefte en het ongebreideld verhogen van de energie belasting bij minimalisering van AOW en uitkeringen vormt direct een verdrag schending indien met de hoogte van de uitkering in feite energie niet meer betaalbaar wordt en mensen in feite in de koude gezet worden

  Het eventuele vermeende hogere doel maakt in feite niet uit, omdat het feitelijk effect naar hun eigen zeggen slechts 0,00007 graad zou zijn

  Je kunt er niet om heen , Jetten en Kaag schenden feitelijk de mensenrechten

  Reageren
  • PPiet

   @WRM
   Dit is helaas niet alleen Den Haag, probeer maar eens om geen groene stroom af te nemen, omdat je tegen windmolens en zonnepanelen bent, simpelweg onmogelijk. Jaren geleden ben ik uit protest weg gegaan bij Vattenfall omdat ze een van de grootste aanjagers zijn van die verschrikkelijke windparken op zee… maar via een omweg blijf je mee doen…

   Reageren
 • NNellij

  In Den Haag moeten ze eens rekening gaan houden met de mensen en hun ego’s aan de kant zetten en gaan regeren en het leven voor de mensen betaalbaar te maken zodat niet die grote bedrijven er met het kapitaal van door gaan maar sommige zitten zelf mee in die grote bedrijven en denken aan hun eigen portemonnee in plaats van aan hun eigen Nederlandse bevolking

  Reageren
 • SSandra

  Ach mensen, de hele overheid heeft ze wel.ze hebben het warmpjes en permitteren zich van alle gemakken.druk maken heeft totaal geen zin,mensen worden ziek van de stress en hup ook nog meer ziekte kosten en ga maar door.maar in Nederland zou dat allemaal niet mogen.zie zoveel mensen om me heen die het gewoon slecht gaat,niks te lachen.dankjewel aan onze politiek.

  Reageren
 • HH.P.Khouw

  Gasprijs is al duur, waarom moeten de overheid de belasting hierop verhogen. Veel mensen wonen in appartementen, ze kunnen geen zonnepanelen permitteren die de energie kosten sterk kan verminderen. Banken moeten lage rente rekenen voor leningen bedoeld voor zonnepanelen. Terug zaldereing moet worden verlengd. Minimaal nog 5jr. Zonnepanelen op de gevel, voor appartementen, moeten worden toegestaan.

  Reageren
 • WWim

  Ach laten we niet klagen.vorig jaar 2×190 euro gekregen en 1300 euro via de gemeente.ook dit jaar weer 1300 euro.trek dit dan eerst van de rekening af en dan mogen we niet klagen.

  Reageren
  • HHarrie

   @Wim
   Ja jij wel Wim

   Reageren
  • RRobert

   @Wim

   Nou Wim,
   Ik zat net boven de norm en kijg geen 1300,- en 2x 190
   welterusten

   Reageren
 • AAlfrieda Groeneveld

  Ben afgelopen november 3 weken niet thuis geweest, niet gestookt,niet gekookt,niet gedoucht(niet thuis haha)krijg ik overzicht vattenfall heb ik afgelopen november meer verbruikt dan in november 2022,Hoe dan…vorig jaar nog met 2 mensen in huis

  Reageren
  • GGoel

   @Alfrieda Groeneveld

   Wat jij nodig hebt is een ‘live’ meter waarmee je op een App op je mobiel kan zien wat je verbruik DAN is. Ook kan je per week/maand/jaar zien wat je toen hebt verbruikt.

   Dat krijg je gratis bij Zonneplan. Heb je ook nog eens gegarandeerd de goedkoopste energie (over langere termijn). Kijk gewoon op hun site en vul je eigen gegevens in.

   Reageren
 • DDorisvanD

  Nederlanders pikken gewoon alles. De energieleveranciers zijn gewoon zakkenvullers. Energiebedrijven hadden nooit moeten privatiseren. Ze hebben ons nu in de tang,en weet dat de energiebelasting er ook niet om liegt.
  Straks hebben we niets meer te eten,en moeten naar de voedselbak……. Fijne kerstdagen.
  De zorg en energie brengt vele mensen naar de afgrond.Ronduit schandalig !
  Met elkaar maar demonstreren lijkt me.

  Reageren
  • PPeter v/d W.

   @DorisvanD
   Je kunt de overheid wel van alles de schuld geven, kijk ook even naar je eigen keuzes in je leven. Afgezien van ziekte/ handicap bepalen je keuzes, je maatschappelijke positie. Dat proces begint al op school. Je moet er zelf wat van maken in je leven en niet altijd maar kijken naar deoverheid om je uit de pure te trekken. De overheid, dat zijn je buren, vrienden, familie die belasting betalen waar jij dan weer van meeprofiteert. Ik ben zelf laag begonnen maar heb het inmiddels goed. Dat komt door hard, heel hard werken en de juiste keuzes te maken, pas dan kom je boven het maaiveld uit.

   Reageren
 • KKoning

  Mensen die het nu al niet kunnen betalen nog meer in de schulden de energie maatschappijen mijoenen winst waardeloos diefstal

  Reageren
 • SSuzana

  Hele maand november, heb ik niet hoger dan 16 graden gedraaid, het kostte 205 euro, ik snap niet meer, ik heb geprobeerd met een elektrische kacheltje beetje warmer te maken, schiet nergens op, alweer zelfde, gas lager, stroom hoger, komt zelfde uit, het is gewoon niet leuk in de kou te zitten en nog eens 250 euro voor een maand te betalen (gas en stroom). Waroom Nederland heeft duurste energie prijs in Europa?

  Reageren
  • SSylvia

   @Suzana
   ik hoop niet dat t waar is, maar er gaan geruchten en beweringen dat dit is om de immigratie te kunnen bekostigen, we gaat t zien, voor n paar tientjes kan je een warmtedeken kopen bij bv Blokker. heb er ook een en heb er veel plezier van

   Reageren
   • WWRM

    @Sylvia U vergeet nog de Oekraïeners en het oorlogje spelen van Rutte Hij maakt goede sier binnen de nato en je kan bijna denken hij koopt zijn nieuwe baantje over de rug van de Nederlanders

    Overigens zal het weinig uitmaken alles wijst er op dat die Oekraïners de oorlog gaan verliezen

    Overigens een denkertje Stel ze zouden winnen wie gaat de opbouw betalen

    Reageren
    • PPeter v/d W.

     @WRM
     En ik maar denken dat dit forum gaat over energievergelijken in NL. De wappies van FvD gebruiken het om hun totaal niet ter zake doende onzin over Oekraine te spuien. Valt me mee dat je nog niet begint over dat de wereld plat is, wat een niveau…Koop maar gauw dat nieuwe boek van Thierry, wordt ie lekker rijk van!

     Reageren
    • MMark

     @WRM

     ik zou wel eens willen weten wat het Nederland heeft gekost dat baantje van Rutte bij de NAVO waar hij al jaren op loert en hij houd maar niet op, blijf maar uitdelen.

     Reageren
   • MMarc

    @Sylvia, waar heb je dit vandaan? Facebook? Of een andere betrouwbare nieuwsbron? Of iemands dikke duim?

    Reageren
  • HH

   @Suzana

   Ik zal het ook niet weeten hoe ik veder moet leven met een gas en elektriciteit rekening van 733 per maand voor heen 300 persaandacht.

   Reageren
  • VVan Duuren

   @Suzana
   Ik begrijp jou zeer hoge kosten niet . Ik heb iedere avond de verwarming op 20 graden staan ongeveer 2:30 uur dan gaat hij uit .wij zijn met 2 pers. Wij douchen , koken 3x per week , ik was en strijk . Ik was in November €145,00 kwijt aan energie . ????

   Reageren
   • VVincent

    @Van Duuren misschien is jouw huis beter geïsoleerd ik heb mijn verwarming niet hoger dan 19graden en staat de helft van de dag en hele nacht uit.. kosten 132 eu alleen aan gas vorige maand

    Reageren
   • IIk 275€personen

    @Van Duuren

    Reageren
 • JJannie

  Wie denken jullie die ons Nederland naar de vernieling heeft geholpen .kosten omhoog inkomens niet btw omhoog enz.de regering zorgde voor de armoede grens.Word toch wakker.straKs geen kontakt geld op zak .thermostaat omlaag.alles word voor jou geregeld

  Reageren
 • WWim Groothoff

  Netbeheerkosten ook weer omhoog omdat we moeten overstappen op elektrische auto’s die voor Jan modaal niet te betalen zijn maar waar Jan modaal op deze wijze wel aan mee moet betalen

  Reageren
  • PPaul Klein Tuente

   @Wim Groothoff Elektrische autos zijn onderdeel van de oplossing. Bidirectioneel laden beter dat auto’s bijdragen aan verminderen piek belasting.

   Reageren
 • VVd berg

  Wat ik niet begrijp is, waarom laten wij, de gewone mens dit toe ? Er moet toch een mogelijkheid zijn om een paar zonnepanelen te plaatsen, en daar energie uit te halen, zorgen dat de energie maatschappijen het nakijken hebben? Miss wordt het allemaal wat minder luxe, maar de tijd dat “alles’ betaalbaar was, en “vanzelf” ging is allang verleden tijd, er moet een manier zijn, men moet van het id af dat de overheid wel voor ons zorgt!! We moeten voor onszelf gaan zorgen….

  Reageren
  • AAnnemiek

   @Ik begrijp echt niet dat ‘links’ de schuld krijgt van 13 jaar moedwillig neo liberalistisch het land kapot maken. ?????

   Reageren
  • HHerman

   @Ik
   De VVD heeft de afgelopen jaren wel links D66 beleid mede mogelijk gemaakt. En de CU is bepaald geen rechtse partij, eerder een iets links van het midden partij.

   Reageren
 • HHans

  De arbeidersklasse wordt al eeuwen belazerd !
  Het zijn zo’n ongelooflijke angstige hokjesdenkers dat ze het gewoon toelaten.

  Reageren
 • KKees

  D66, 9 zetels is 9 zetels teveel, gelukkig zitten er al 15 mensen warmpjes thuis, maar zitten wij in de kou…..

  Reageren
 • BBas

  Wie nu nog steeds een vast contract afsluit is ( mag je zelf invullen)
  Dankzij het dynamisch contract hebben wij dit jaar, dus vanaf 1 januari tot heden, voor stroom € 0,28 en voor gas € 1,31 betaald. De genoemde prijzen zijn nog hoog omdat ook bij dynamische contracten de prijzen begin dit jaar ook hoog waren. Als we alleen het laatste half jaar rekenen zou dit nog veel lager zijn.

  Reageren
  • RRonald

   @Bas

   Leuk voor je.
   Wij betaalden op papier 33ct voor een kWh (IRL niks ivm panelen) en voor gas 1.27
   Contract wat liep van 03/2022 04/2023

   Lekker rustig leven is dat. Ik zie altijd van die zenuwelijers die hele dagen moeten kijken wanneer de stroom het goedkoopst is op de wasmachine aan te zetten om 12ct te besparen.

   Stroom nu vast op 32ct en gas op 127ct

   Reageren
 • EEd

  Edje T
  We worden weer gefopt eerst gas hoog elektrische tijd laag . Mensen gingen minder gas verbruiken en meer elektrischetijd de kacheltjes waren niet aan te slepen nu bijna iedereen elektrische kacheltes gebruikt elektra goedkoper dan gas .gaat elektra ineens omhoog en gasprijs naar beneden ra ra

  Reageren
  • WWim

   @Ed

   Denk dat je het nogmaals moet lezen, gas wordt duurder, stroom goedkoper.

   Reageren
  • JJdevrie

   @Ed
   elektriciteit is per kilojoule niet goedkoper dan gas. 1 kuub gas is ongeveer gelijk aan 10,2kwh elektriciteit wat betreft energetische waarde (uitgedrukt in joule). 1kwh kost gemiddeld ongeveer € 0,31 dus dat is per kuub 10,2 × € 0,31 = € 3,16 terwijl een kuub gas gemiddeld € 1,35 kost. Dus verwarmen met een elektrisch kacheltje is de achterdeur uit en veel duurder dan met gas.

   Reageren
 • KKees

  Hopelijk gaat het nieuwe kabinet weer zorgen voor betaalbare eerste levensbehoeften zoals energie, ziektekosten en wonen.

  Reageren
 • WWRM1

  Al onze critische berichten worden geweigerd We weten allemaal waar we voor betalen

  Als u dit spelletje wilt prima maar ik zit 30 jaar in automatisering

  Nu wordt het pas leuk of uw filters beter zijn dan mijn intelligentie

  Of uw NPO politiek of milieu Defensie achtige toestanden beter zijn dan ik

  Lets play

  Reageren
  • FFrans Belgers

   @WRM1
   Als inderdaad uw kritische gestelde vragen worden geweigerd zie ik dit als n vorm van consumentemisleiding de objectiviteit is weg, een aangifte hiervan zou gedaan moeten worden.
   Succes met in beeld brengen hou het werkelijk is

   Reageren
   • WWRM1

    @Frans Belgers We weten allemaal waar we voor betalen en de onderliggende oorzaak Daar gaat deze website niets aan veranderen Deze website kan alleen slaafs navolgen zoals die doet of op zijn minst kritisch zijn

    Reageren
    • JJa toch!

     @WRM1
     Dat laatste kun je wel vergeten want ze gaan niet in hun eigen vlees snijden!

     Reageren
 • RRed1952

  De energieheffing is in 1996 budgetneutraal ingevoerd door het paarse kabinet Kok.
  Er vond een verrekening bij de inkomstenbelasting plaats in de vorm van een algemene heffingskorting.
  Inmiddels bestaat de algemene heffingskorting bijna niet meer en is de energiebelasting dubbel verhoogd.
  De energieheffing zelf en de verhoogde BTW.
  Zo wordt je door de politiek en staat gebruik als pinautomaat.

  Reageren
 • KK.

  Lieve mensen… waar hebben wij het over denk eens even na op het toilet ga eens 1x poepen op een dag denk dan eens wat dit kost aan belasting verpakking, closet papier van de supermarkt, belasting,lampje aan op het toilet energie belasting, doorspoelen waterschappen etc etc. Te gek te veel om allemaal te benoemen. Het is belasting op belasting. 21 % op 21% .Welke rekenkamer kan mij eens vertellen hoeveel belasting 1 pers op jaarbasis totaal alleen al betaald. Poepen kun je niet ophouden maar velen en de overheid kunnen tijdens je toilet bezoekjes wel eigen hand ophouden. Daar zit toch een luchtje aan ?

  Reageren
  • MMaria

   @K.
   Ik ga wel 2, soms 3 keer, wat kost dat dan allemaal, denk erover om het in de vuilniszak te doen

   Reageren
   • MMargarethe

    @Maria

    Goed idee, sluit mij bij aan.

    Reageren
   • HHannah

    @Maria

    Of poepzakjes van de hond gaan gebruiken, dat kan ook.

    Reageren
    • MMaria

     @Hannah gaat gegarandeerd ernaast

     Reageren
  • BBo

   @K.naar aanleiding van een programma op sbs6, 50 50 een spel, was inderdaad die vraag hoeveel krijgt de overheid per jaar aan belasting, ik heb uitgerekend hoeveel dat per dag voor iedere bewoner zou zijn. Ongeveer 2200 per dag per bewoner zij krijgen zo’n 4 miljard belasting per jaar tel uit je winst.

   Reageren
  • JJT

   @K.

   Tja dan met z’n allen maar weer de natuur in.

   Reageren
 • MMyrta

  Pvv heeft gewonnen laten wij positief blijven denken en hun een kans geven om te kijken wat ze kunnen relasieren want wat onze Rutte en zijn gevolg al die jaren van ons heeft uitgeperst kan niet in een paar maanden of een jaar opgelost worden mensen met een dubbele pensioen zoals dienst jaren en hun aow kunnen nog wat opzij leggen maar iemand met een alleen een aow of een uitkering zijn letterlijk aan het overleven ik ben volkomen met Julie een ’s maar laten wij allemaal positief blijven en wie het wel kan permitteren om te verduurzamen het doen

  Reageren
 • AAlexander

  Wat is slim ik kan gaan verlengen bij essent daar blijft ik bij betaal nu 60 euro aleen dat contract loopt in 2024 mei af me vraag is verstandig om nu te verlengen met prijsplafond of na winter in mei als contract afloopt essent zegt niks dus wat is jullie advies duivels dilemma

  Reageren
  • DD.R

   @Alexander
   Nu vastzetten mag een half jaar ervoor de prijs gaat in januari omhoog maar nu vastzetten is deze prijs houden voor de vastgezette tijd

   Reageren
   • JJohan

    @D.R Zo werkt het niet. Dit gaat niet om het gas zelf wat duurder wordt maar om de belasting die er overheen komt en de netbeheerkosten . Ik heb zelf een vast contract van 5 jaar maar reken maar dat mijn m3 prijs per 1 januari ook omhoog gaat, dat was afgelopen jaar ook al het geval.

    Reageren
   • RRvA

    @D.R slecht advies! De prijzen van vaste contracten zijn nog hoog om in te spelen op de angst van het laatste jaar. Marktprijzen zijn al zeker een half jaar flink gedaald. Het prijsplafond bepaalt niet de tarieven maar de markt van vraag en aanbod. Een vast energiecontract wordt niet afgesloten met een prijsplafond maar met een vaste prijs voor levering per kWh. Met name als je teruglevert zijn er hele goede variabele of dynamische aanbieders een stuk goedkoper dan een vast contract.

    Reageren
  • RRon

   @Alexander, Ik zat tot december bij Essent voor 52 euro per maand variabel voor 1900 KW / Jaar.
   Ik ben prijzen gaan vergelijken en kwam uit bij Engie voor 32 per maand terwijl Essent inmiddels 46 euro per maand vraagt voor contract van 3 jaar ( aanbod essent van 15 dec ) De offerte van Engie helemaal na geplozen en klopte helemaal, geen speld tussen te krijgen dus 1 jaar contract afgesloten.
   Krijg dagelijke email met overzicht per dag maar ook nog per uur !!!!. Je ziet zelfs hoe laat je de tv aanzet of wanneer je kookt Recensies van Engie zijn op uitzondering na goed. Tot op heden geen spijt van overstap. Krijg ook nog 50 euro korting op de eerste jaar rekening. Doe er je voordeel mee.

   Reageren
 • JJanBerenst

  Energievergelijker,
  Waarom zetten jullie geen moderator aan het werk om al dit vreselijke gezwets en trollenpraat (uit Poetins fabriek) in deze reactierubriek tegen te houden?

  Reageren
  • JJonko

   @JanBerenst zeur zak

   Reageren
   • PPeter v/d W.

    @Jonko

    En jij een russenknecht

    Reageren
  • WWRM

   @JanBerenst Putin is echt niet verantwoordelijk voor de extreme verhoging van de energie belasting en netbeheer kosten

   Ook niet voor de strategie hoe verder met energie en belasting

   Dat was toch echt d66 en een vvd die het slaafs navolgde

   Ik kan u net zo goed een trol van de eu en Nederlandse overheid noemen

   Reageren
  • WWRM

   @JanBerenst Genoeg Nederlanders gaan weg naar landen als Hongarije voor een ander mensbeeld en geopolitiek beeld

   Velen gaan weg naar Spanje in verband met energie kosten

   U kunt niet aannemelijk maken laat staan bewijzen laat staan een statistisch verband aantonen dat dit alleen aanhangers zijn van Putin

   Het was toch echt de Nederlandse overheid en d66 die de energie belasting en overige kosten verhoogde

   Voor de rest het was toch echt geen Putin die 100 miljard in de plomp gooide totaal voor klimaat en stikstof beleid en 4 miljard vluchtelingen beleid beleid en 4 miljard voor de Oekraïne voor oorlog voeren

   Reageren
  • TTinka

   @JanBerenst jij kunt niet meepraten, je hebt duidelijk wat gemist de afgelopen vier jaar.

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.