Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Dit verandert er aan je energierekening per 1 januari 2023

Bart Koenraadt

564 reacties

Er gaat in 2023 een hoop veranderen in jouw energierekening. De overheid probeert met het prijsplafond stroom en gas betaalbaar te houden, maar aan de andere kant stijgen vrijwel alle kosten.

Het kan daarom alsnog zo zijn dat je komend jaar meer gaat betalen voor energie.

Een overzicht met de 6 dingen die komend jaar gaan veranderen in de energierekening van jouw huishouden:

1) Er komt een prijsplafond

Er geldt per 1 januari 2023 een prijsplafond op je energiekosten.

Dat betekent dat je een maximumbedrag betaalt voor:

 • Gas: € 1,45 per m3 tot 1.200 m3
 • Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh

Deze bedragen zijn inclusief energiebelasting en btw.

Tarieven wel omhoog

Als je meer verbruikt dan de getallen in het prijsplafond, betaal je voor iedere kWh of m3 de tarieven die staan genoemd in je energiecontract. En, zoals we zien bij de 5 grootste energieleveranciers, gaan die fors omhoog.

Het is dan ook sterk aangeraden om je huidige contract onder de loep te nemen.

Of de energierekening voor jouw huishouden omlaag kan, check je hier.

2) De BTW gaat omhoog

De btw op alle energiekosten stijgt in 2023 van 9 procent naar 21 procent. Dit betekent dat je gehele energierekening volgend jaar duurder wordt, want op alle kosten wordt er btw in rekening gebracht.

Denk aan:

 • De kale variabele tarieven
 • De energiebelasting
 • De netwerkkosten
 • De vaste leveringskosten

3) De energiebelasting stijgt

De energiebelasting voor stroom verdubbelt komend jaar en voor gas betaal je straks 10 cent extra per verbruikte kuub.

Een overzicht van de energiebelastingen:

Energiebelasting20222023
Per m3 gas€ 0,4902€ 0,5927
Per kWh stroom€ 0,0733€ 0,1525
Bedragen zijn inclusief btw

Wat merk je hiervan?

Stel, je betaalt nu 2,50 euro per kuub gas, inclusief 9 procent btw. Dat wordt dat komend jaar 2,88 euro inclusief 21 procent btw.

Je energieleverancier moet de nieuwe energietarieven voor komend jaar tijdig met je communiceren.

4) De korting op de energiebelasting gaat omlaag

De vermindering energiebelasting, ook wel heffingskorting genoemd, gaat per 1 januari 2023 aanzienlijk omlaag.

Dat is ongunstig voor alle huishoudens in Nederland.

In 2022 bedraagt de heffingskorting gemiddeld 784 euro, inclusief btw. Komend jaar daalt de heffingskorting naar 597 euro, inclusief 21 procent btw.

Bijna 16 euro per maand duurder

Dat is omgerekend 15,58 euro per maand wat je extra gaat betalen.

Het prijsplafond heeft hier geen effect op, omdat je de heffingskorting krijgt ongeacht je energieverbruik.

5) De netbeheerkosten worden hoger

De netbeheerkosten van een gemiddeld huishouden stijgen volgend jaar tot wel 10 euro per maand. Dat laten netbeheerders weten in hun berichtgeving.

De stijging per standaard huisaansluiting bij de grootste netbeheerders:

 • Stedin: + € 10,02 per maand
 • Liander: + € 9,17 per maand
 • Enexis: + € 6,25 per maand

De transportkosten voor stroom en gas gaan omhoog vanwege de hogere btw en een stijging van de energieprijzen. Ook netbeheerders voelen de pijn van de hogere energieprijzen.

Daarnaast gaan de tarieven omhoog vanwege de hogere inkoopkosten van de landelijke netbeheerder TenneT, die op zijn beurt ook te maken heeft met hogere kosten als gevolg van de inflatie.

6) De vaste leveringskosten vallen hoger uit

Tot slot zien we dat de vrijwel alle energiebedrijven hun vaste leveringskosten (vastrecht) verhogen. Je betaalt komend jaar tussen de 1 en 2 euro per maand meer. Hierover ontvang je bericht van je energiebedrijf.

150 euro per jaar

De vaste leveringskosten hebben betrekking op alles rondom de levering van jouw stroom en gas, zoals bedrijfs- en administratiekosten. Je betaalt ze ongeacht hoeveel stroom en gas je verbruikt. Het prijsplafond heeft hier geen effect op.

De vaste leveringskosten bedragen in 2023 circa 150 euro voor stroom en gas samen.

TIP

Door te switchen van energieleverancier kun je op zoek naar een energiemaatschappij met lagere vaste en variabele kosten. Vergelijk de nieuwe prijzen hier.

Ook zorg duurder

Niet alleen de energierekening verandert per 1 januari 2023. Ook de zorgverzekering wordt volgend jaar fors duurder. Gelukkig kun je daar nu ook zelf iets aan doen.

Check hier hoeveel jij kunt besparen op je zorgkosten.

564 reacties

 • PP

  Hoe fijn zou het zijn als de regering al deze reacties zou lezen en er dan ook daadwerkelijk iets positiefs mee zou doen voor ons mooie Nederland!
  Ik zou me kapot schamen als ik op dit moment zou mogen regeren….

  Reageren
  • CCorry

   @P
   Ik ook en niet zoon klein beetje ook

   Reageren
 • RRoes

  Logisch dat er gestaakt gaat worden in alle sectoren en dat er hoge percentages salaris wordt gevraagd. 20% salarisverhoging zou heel normaal zijn om alles nog te kunnen betalen. De werkgevers zullen wel moeten anders ligt straks heel Nederland stil

  Reageren
  • JJan

   @Roes
   Als de lonen omhoog gaan gaan de prijzen ook omhoog het moet ergens van betaald worden. Lonen omhoog en prijzen omhoog is weer goed voor Den Haag komt er weer meer loonbelasting binnen en btw

   Reageren
   • PPeter Roymans

    @Jan
    Krijg je 100 euro bij in januari pakken ze (de regering of een andere instantie) 200 euro van je af. Het lijkt wel een graaicultuur

    Reageren
 • EEls

  Els
  Ben 75 en 42 in de zorg gewerkt altijd op de pvda gestemd maar ga nu naar Pieter Omzichtig , de enige eerlijke en oprechte politicus. PvdA is mijn partij niet meer sinds ze samen zijn met GL .Klaver heult mij teveel met de regerings partijen mee.D66 is een partij die denkt dat ze de macht hebben , maar niet over de ouderen.Waar is de leider van de ouderen partij? Nier te horen of te zien.

  Reageren
  • JJan

   @Els
   Ik 67 jaar, ben ook altijd PVDA stemmer geweest. Helaas voor deze partij, die niet meer in mijn straatje past in diverse opzichten. Ik ga met jouw voorkeur mee en stem voor Pieter Omtzigt die vooral in deze moeilijke periode eerlijk en loyaal overkomt naar onze landgenoten toe en die dan ook van mij in een volgend Ruttevrij kabinet de nieuwe coalitie mag vormen.

   Reageren
 • CCasey

  Hallo allemaal,

  De regering moet meer o.a surplus asset management uitvoeren.
  Zet een goede mix van topmanagers uit het goede bedrijfsleven , denk aan alle branches met tekortkomingen en jong en oud politici ’s bijelkaar in een nood denktank en los de probleem strategisch op.
  Geef het dan max 3 jaar en kijk dan wat goed en verkeerd is gegaan.

  Reageren
  • JJac

   @Johny

   ..maar goed dat ze miljarden verdienen, hebben ze hard nodig om oa: asiel-, sorry- en oorlogsfinancieringsbeleid te kunnen betalen..

   Reageren
  • AAnnie

   @Johny

   Helemaal mee eens

   Reageren
  • CCountry danseres

   @Casey

   De gene die het wil en gaat over neme vullen ook hun zakken net als deze regering gestoord zijn ze

   Reageren
 • PPeter prinsen

  Peter,
  Zag net dat de btw op energie volgend jaar omhoog gaat van9 naar 21 % de overheid geeft met een hand en de andere hand steelt het weer terug. Hoe noem je dat,? Legale diefstal?

  Reageren
  • RRia

   @Peter prinsen

   Ze beloven te helpen maar ze duwen ons gewoon kopje onder het zijn een stelletje dieven en leugenaars

   Reageren
  • AArnold

   @Peter prinsen

   Doet een beetje aan het “Balletje Balletje” spel denken, nietwaar?

   Reageren
 • WWim

  Ze hebben zelf een goed salaris in den Haag daarom hebben zelf geen last van in de koude te zitten maar Nederland gaat er onder zo vreselijk geef ze ook een klein salaris dan merken ze wat wij mee moeten maken ben 72 aow er

  Reageren
 • PPetra

  Laat die BTW verhoging maar eerst een jaartje zitten.

  Reageren
 • PPiet

  Door te isoleren en te besparen word alles duurder. Maar we móeten wel.
  Maatschappijen en overheid krijgen daardoor minder binnen dus alles moet omhoog!

  Reageren
  • PPardoel

   Overheid zit zelf warm en geen aanbiedingen bekijken en een goei stuk vis of vlees maar veel mensen hebben armoe maar dat zien ze niet in den Haag ik hoop dat ze allemaal een nieuwe bril kopen.

   Reageren
 • PPijn in mijn hart

  Hoe het momenteel gaat is teleurstellend. Rijke worden rijker er arme worden armer. Je ziet zelf nu dat de tweeverdieners het moeilijk hebben. De overheid die er nu zit begrijpt echt werkelwaar niet dat de berekeningen die ze nu maken dat ze Nederland kapot maken. De burgers kunnen niet voor alle fouten van het kabinet opdraaien. Als ik groffe fout had gemaakt bij mijn werkgever dan was ik waarschijnlijk allang ontslagen. Het kabinet smijt met ons geld wat wij als burger hebben moeten inleveren. En dan een dubbele rekening van hun krijgen. Ze moeten hun eigen salarissen maar gaan inkorten voor de fouten die ze hebben gemaakt. Daar kunnen ze ook de kas mee vullen. Schandalig gewoon hoe Nederland zo snel is veranderd. Een welvarend land waar nu een groot gedeelte van de burgers naar de voedselbank moeten. Het doet me pijn om dit te zien.

  Reageren
  • FFrancis

   @Pijn in mijn hart
   Dat vind ik ook! Je hebt helaas gelijk

   Reageren
 • BBeatrix Scheepbouwer

  Is het is mijn schuld en andere mensen die gas en stroom gemaakt hebben en met torenhoge lasten moesten betalen? Ga eens klagen bij de overheid, regering, politiek, Europese Unie zijzijn VERANTWOORDELIJK voor en niet wij. Energie maatschappijen moeten en mag ook niet bij klanten opeisen en schulden maken omdat wij niet kunnen betalen. Omgekeerde Wereld tegen het kwaad , kom op met een beter en beste alternatief door politiek. Wij gaan naar de verdoemenis. WIJ KUNNEN HET REDDEN MET TORENHOGE ENERGIE om niet betalen.

  Reageren
 • GGreetje

  Wat worden wij Nederlanders beet genomen door dit Schwabinet. Gas in overvloed. Ik betaal mij straks wezenloos aan energie. Ik bewoon 62M2, heb 2 gaskachels, waarvan ik er één gebruik. Koken doe ik niet veel, heb een boiler waarvan het TF signaal afgehaald is met het gevolg, dat ik een schakelklokje heb moeten laten plaatsen voor het automatisch opwarmen ’s nachts. Bedrag, dat ik moet betalen €370 pm. Te gek voor woorden. Een duivels plan! Klopt echt niets van. Sterkte allen. Ik betaal dit bedrag niet, dat kan ik niet. Hooguit € 175. Ik zal het gasbedrijf bellen. Zij lopen binnen. Walgelijk!

  Reageren
  • RRehaen

   @Greetje
   Het gros van de nederlanders heeft wel gekozen voor dit kartel .
   Ondanks dat ze zijn moeten aftreden wegens WANBELEID. Dus ???
   WIE IS NU DEBET AAN AL DEZE MAATREGELEN
   Ze komen nu al reeds bijna dagelijks op tv.
   Waar ze de hemel in worden geprezen
   En het gepeupel stemt erweer op

   Reageren
 • RR. Plantaz

  Je kunt je afvragen waar al dat geld blijft. In elk geval niet bij de mensen met de “handen aan het bed”.
  Daarbij is de service bij de zorg er niks beter op geworden en de wachttijden -zelfs bij de huisarts – langer. Ben je 1 minuut te laat moet je een nieuwe afspraak maken, maar in de wachtkamer heb ik al vaker langer dan 3 kwartier op mijn beurt moeten wachten…

  Reageren
  • GGossie

   @R. Plantaz lezen is een vak dit gaat over energie… De miljarden verdwijnen naar eneco en essent

   Reageren
   • JJokes

    @Gossie
    Het laatste stukje gaat ook over zorg. Dus Plantaz heeft goed gelezen. Alleen de meeste reacties gaan natuurlijk over de energie

    Reageren
  • HHettylabordus1705@gmail.com

   @R. Plantaz

   Zouden we niet teveel weg geven aan anderen en niet eens op moeten houden om iedereen maar binnen te halen en te papieren?

   Reageren
 • NNicolette

  Als je geld hebt voor dure telefoons
  te kopen hebt je ook geld om je
  energie rekening te. betalen

  Reageren
  • Eemmetje

   @Nicolette wat een stomme reactie, hokjes denken?

   Reageren
  • TTon

   @Nicolette
   Wzt een belachelijke opmerking

   Reageren
  • LLucia

   @Nicolette mee eens.
   Mensen vergeten ook vaak dat ook zij die het gas en stroom verzorgen een salaris krijgen en dat ook zij die kosten moeten betalen.

   Reageren
   • RRien

    @Lucia

    Denk eerst na ,voordat je schrijft.ook jij komt aan de beurt om het niet meer te kunnen betalen.ee schande dat in een geciviliseert land er voedselbanken en armoe is,terwijl er te pas en te onpas mensen hier binnen komen,zonder uitzicht op woning of werk.maar wel op kosten van ons hier logeren,criminaliteit bedrijven en ja,recent zelfs moorden

    Reageren
  • JJohn

   Mogen we nog ie5s hebben of moet alles afgepakt worden jij leeft zeker notebook de zak van je ouders@Nicolette

   Reageren
  • LLiesbeth

   @Nicolette

   Als je geen verstand hebt hoef je ook geen dure telefoon

   Reageren
  • WWelome to The Great Reset

   @Nicolette
   Jaja daar heb je weer zo’n deugburger. Nicolette retteketette zeker de schuld van Vladimir Poetin he?

   Reageren
 • RRico

  En straks gaan we ook meebetalen aan nieuwe asielzoekers centrum en uitkeringsgerechtigden ( ik heb het altijd een vies woord gevonden) Wie is een uitkeringsgerechtigde?

  Reageren
  • Eemmetje

   @Rico

   iemand die zijn hele leven heeft gewerkt en ziek wordt? iemand op leeftijd? iemand die geen werk kan vinden: bijstand? wat is er mis met iemand die een uitkering krijgt? tsjonge jonge

   Reageren
   • CCooky

    @emmetje

    Het woordje KRIJGT zegt alles…..

    Reageren
   • WWillie

    @emmetje
    Sorry, geen werk kan vinden. Waar een wil is is werk. Dus die nononsins van geen werk kunnen vinden is gekwetst. Voor de verderrest zieke en oude mensen OKE

    Reageren
  • WWilma

   @Rico
   Ik vindt het heel erg wat je schrijft. Zelf heb ik 27 jaar hard gewerkt in de zorg. Ik ben helaas ziek geworden en kon niet meer werk ben afgekeurd. Het is laag bij de grond wat je schrijft.

   Reageren
 • SShaam

  Straks moeten we ook voor de opgewekte zonnepanelen energie belasting betalen

  Reageren
  • EE.van Dragt Langan

   Niet normaal voor al mensen hard werkende mensen ok alles wordt arme
   Alles duurdere hoop een oplossing komt

   Reageren
  • BBas

   @Shaam dat gebeurd/moet al

   Reageren
 • MMarcel

  Wel gek dat 30/40000 in je huis steekt om van het gas af te komen
  Aantal zonnepanelen er bij voor meer besparing
  En dan gaan al de vaste kosten gewoon omhoog en terug leveren word niet meer rendabel
  Eerst iets geven en dan met de hark terughalen

  Reageren
 • AArend

  Het is een ramp voor de consument dat wat eerst overheidstaken waren, denk ook aan de zorg openbaar vervoer, de post etc nu in private handen zijn oftewel bedrijven en aandeelhouders die zoveel mogelijk winst willen maken. Met dank aan de VVD en de PvdA, Wim Kok. Hoogste tijd om er weer een overheidstaak zonder winstoogmerk van te maken. Beter voor de kwaliteit en je portemonnee.

  Reageren
  • UUschi Smit

   @Arend

   Dit kabinet heeft ons in de ellende
   Gestort, ze hebben nu ook nog de BTW verhoogd omdat ze geld nodig
   Hebben voor hun hobby’s.

   Reageren
   • JJoo

    @Uschi Smit vreselijk, Waarschijnlijk voor asielzoekers of de Oekraine wordt ons geld gebruikt

    Reageren
  • GGreetje

   @Arend, wat dacht je van de duivelse partijen D666 en GL, die beslissen even hard mee. Keihard. Walgelijke regering!

   Reageren
 • AAntonie

  Inflatie is gewoonweg diefstal, en dit is allemaal poppenkast,

  Reageren
  • JJulia

   @Antonie
   Inderdaad, zeggen ze ook eerst dat de kinder opvang gratis wordt, maar nu wordt het ineens veel duurder, kunnen ze op korte termijn niet terugdraaien, maar ze kunnen wel op 1 dag van alles verhogen, heel raar

   Reageren
 • BBabs Timmerman

  Hoe moeilijk of ook makkelijk is dit rekensommetje? Maatschappijen lopen geen enkel gevaar, want dat wordt allemaal bij de consument gelegd. Zij hebben nog nooit zó veel winst gemaakt als nu. Hoe is het mogelijk dat met steeds meer computer gestuurde systemen, waar lonen voor mensen ophouden, er zoveel meer kosten zouden zijn ontstaan?

  Reageren
  • RRob

   @Babs Timmerman
   Als je het woord “complot” in de mond neemt is dat een vies woord geworden. Toch schuilt dit m.i. achter het hele verhaal. De regering komt geld te kort door eigen misstanden. Oorlog, EU, asielzoekers stroom, milieu eisen, vergiffenissen enz. Ik ben opgevoed dat als je geen geld hebt kun je iets niet kopen maar moet je sparen. Deze regering geeft geld uit wat er eigenlijk niet is op lange termijn en vordert dit zogenaamd via o.a. de hooge energie kosten terug. Dit is schandalig te noemen. Als burger eis ik nieuwe verkiezingen. Met mij veel anderen, maar daar heeft Den Haag sch… aan. Bah

   Reageren
   • EErik Rutterkamp

    @Rob

    100 procent mee eens.
    Hoelang pikt Nederland dit nog?

    Reageren
    • AAstrid

     @Erik Rutterkamp

     We pikken alles veel te lang .

     Reageren
    • JJoo

     @Erik Rutterkamp
     Zolang het grootste gedeelte nog op de bank zit , zal er niks veranderen. Overal worden acties gevoerd, klein, groot. Demo’s. Wekelijks zelfs. Iedereen de straat op.

     Reageren
  • GGregoor

   @Babs Timmerman

   Ja komt mede door RUTTE en toch stemmen op vvd

   Reageren
   • KKrulletje

    @Gregoor
    Precies. Alleen gaan de mensen die het treft niet stemmen, want teveel gedoe
    En zo blijft Pinokkio dus mooi zitten.

    Reageren
 • WW

  Nog ff en dan is er geen personeels tekort meer , want dan zijn alle mkb’s failliet door de energieprijzen.Heeft Den Haag weer een probleem opgelost.Jammer voor de kleine ondernemer , maar ja die krijgen dan misschien een bijstandsuitkering.Ben van €650 naar €3000 in de maand gegaan en volgend jaar naar de €4000 . 26 jaar een eigen horeca zaak en nu kapot gemaakt door Corona en energie .Bedankt Den Haag.

  Reageren
 • RRene

  Ik ben benieuwd hoeveel schreeuwers in Nederland gewoon weer ouderwets gaan kiezen voor de zittende macht. Straks komen de beloftes weer en geloofd half Nederland weer in deze sprookjes en leugens. Terwijl Rutte zelf heeft gezegd dat de verkiezing beloften de dag na de verkiezingen letterlijk de prullenbak ingaan omdat er onderhandeld moet worden met andere partijen. U denkt dat het stemgedrag zal veranderen?? Ik niet. Ik ben 64 en heb teveel verkiezingen meegemaakt om te weten dat de Nederlander zich graag laat voorliegen en het graag wil geloven. Dat heet mentaliteit. Dat verander je niet zomaar bij een bevolking. Dus iedereen die verandering wil…bekeer 2 mensen in je omgeving en je hebt een meerderheid in je gelijken. Doe je niets dan schreeuwen? Dan veranderd er niets. Het is aan u en mij…

  Reageren
  • JJoke

   @Rene precies dat!!

   Reageren
  • FFlicka

   @Rene, als je gelooft dat verkiezingen nog eerlijk verlopen heb je gelijk.
   Ik geloof er niet meer in.

   Reageren
 • LLeo Fobseca

  Nu moeten we boeten voor de slechte beslissingen en het gebrek aan visie van onze overheid.
  Sinds oktober 2021 betaal ik (meer dan) het dubbel aan energie kosten (bijna 6 maanden voordat de oorlog met Oekraïne begon).
  De gevolgen van slechte beslissingen waren al zichtbaar lang voordat de oorlog uitbrak.
  De laatste regeringen hebben ons tot marionetten gemaakt die afhankelijk zijn van Rusland, China en de Verenigde Staten.
  Met minder geld in onze portemonnee worden wij ook “economische marioneten” van de overheid.
  Op deze manier onze economie en toekomst is in gevaar!!
  Er zijn experts die hadden deze situatie gewaarschuwd.
  De impopulaire Trump had ervoor ook gewaarschuwd en nu moeten we boeten voor de onbekwaamheid van de regering.

  Reageren
  • AA

   @maar de centjes moeten ergens vanaf komen ? Anders gaan we met zijn allen , de regering doet het nog niet zo slecht maar wij willen te veel .
   Natuur

   Reageren
   • WW

    @A voorbeeld 1 : ouders 45 jaar gewerkt klein pensioentje €150,00 vragen tegemoetkoming energie via gemeente (€1300 en nog wat)Komen niet in aanmerking inkomsten €25,00 teveel.zitten letterlijk en figuurlijk in de kou.
    Voorbeeld 2:Man vrijgezel 60 jaar ,geen inkomen.Gestopt met werken ivm erfenis en een leuke geldprijs.Kan rondkomen met zijn eigenvermogen tot pensioen , gun ik hem van harte.Maar omdat hij geen inkomen heeft krijgt hij wel die €1300,00 en nog wat.Met de aanvraag vragen ze je het hemd van je lijf ,maar niet wat je op de spaarrekening hebt staan.Hoe krom kan het zijn.

    Reageren
    • BB

     @Wmaar naar 45 jaar werken hadden die mensen voor naast hun klein pensioen toch ook wel iets kunnen sparen
     Ik vind het niet eerlijk zoals u dit verwoord dat je je spaargeld moet opeten en geen extra mag krijgen omdat je vroeger zuinig bent geweest (anders had je geen spaargeld)
     Dus als je niks hebt en op de norm zit moet je wel geholpen worden en als je zuinig bent geweest moet je zelf maar je broek ophouden

     Reageren
     • FFrans

      @B, daar ben ik het helemaal mee eens!
      En wat betreft hoge energiekosten, mensen hebben gekozen voor variabel contract, dus dat is gokken en niet voor zekerheid kiezen… e. s. d. b?

      Reageren
    • MMoi

     @W je moet wel degelijk opgeven hoeveel spaargeld je hebt, zelfs de waarde van je auto wordt naar gekeken. En 25 euro is net zo goed te veel als 200 zou zijn.

     Reageren
   • WWillem

    Eerst uit Europa d66 verbieden met hun achterlijke plannen dan is er weer ruimte voor boer en in de overheid financiën en referendum instellen dan kan het volk zelf beslissen waar het geld heen gaat zo moeilijk is het niet om Nederland weer gezond te maken en welvarend

    Reageren
    • JJoo

     @Willem juist uit de EU. En deze criminelen uit de regering. En dat glibberige zogenaamde koningshuis weg. Die kosten ons miljoenen….

     Reageren
 • CCHH van Lier

  Voor mij valt het wel goed uit. Essent zou graag van mij zien: € 242 per maand. Echter heb ik het op € 120 laten zetten. En volgens deze nieuwe berekening (onder plafond) zou ik:
  €109,57 moeten gaan betalen. Ik heb dus goed gegokt wat betreft het echt verbruik. En mij niet gek laten maken door Essent zelf..

  Reageren
  • AAnnie

   @CHH van Lierik denk het zelfde heb na de afrekening van vorig jaar gekeken en zit ver onder het plavon.Wat ze nu gaan doen dus betaal nog steeds het zelfde,kon volgens Vattenval na 90 euro maar betaal 120 en dat blijf ik ook doen het dubbele wat de mensen nu betalen is een voorschot

   Reageren
 • AAlbert

  Wat wilt u eten? Doe maar een broodje belasting.

  Reageren
 • GGerard

  In Den Haag weten zij niet meer waar ze mee bezig zijn Het is toch belachelijk, een prijsplafond en dan alle belastingen omhoog .
  Stem niet meer op deze idioten

  Reageren
  • BBen

   @Gerard
   het probleem is: ze weten veel te goed waar ze mee bezig zijn: graaien, graaien graaien, als ZIJ maar geld binnen krijgen, de rest van NL kan ze niets schelen

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.