Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Deze 11 energieleveranciers zijn goedkoper dan het prijsplafond

De gas- en elektriciteitsprijzen op de handelsbeurzen zitten al een tijdje in een dalende trend.

Dat is goed nieuws voor consumenten, want hierdoor zijn er inmiddels 11 energiebedrijven die met hun tarieven onder het prijsplafond duiken. Dat blijkt uit een rondgang van deze site.

In dit artikel benoem ik ze alle 11 en laat ik zien hoeveel goedkoper je uit kunt zijn.

Prijsplafond

Eerst even dat prijsplafond.

Want hoe zat het ook alweer?

De overheid heeft begin dit jaar een maximale prijs voor elektriciteit en gas ingesteld op:

 • € 0,400 per kWh stroom
 • € 1,450 per m3 gas

Dit zijn de maximumtarieven als je onder een vooraf bepaald verbruik blijft. Verbruik je meer dan? Dan betaal je het tarief in je contract. Is je tarief lager? Dan betaal je altijd dat tarief.

Maar welke energiebedrijven hebben dan een tarief onder het plafond?

Hier komen ze.

2 variabele contracten

Allereerst zijn er twee leveranciers met een variabel energiecontract die goedkoper zijn dan het prijsplafond:

LeverancierStroom /kWhGas /m3
1. Budget Energie€ 0,390 € 1,391
2. Coolblue Energie€ 0,393€ 1,412
Peildatum: 08-02-2023

Goed om te weten:

Bij Budget Energie worden de tarieven maandelijks bijgesteld en bij Coolblue om de drie maanden.

Tip: Wil jij weten wat deze lage tarieven betekenen voor je maandelijkse energiekosten en of een overstap loont?

Vul je verbruik en postcode dan hier in.

9 dynamische contracten

Ook bij alle dynamische energiecontracten ligt de energieprijs in 2023 beneden de tarieven in het prijsplafond. Dat is ook logisch, want de dynamische prijzen bewegen mee met de tarieven op de elektriciteits- en gasbeurs. En die dalen de laatste tijd sterk.

Bij de volgende dynamische energie-aanbieders zit je beneden het prijsplafond:

 1. NextEnergy
 2. Frank Energie
 3. ANWB Energie
 4. Tibber (stroom)
 5. EasyEnergy
 6. Zonneplan
 7. Mijndomeinenergie
 8. All-in-power
 9. EnergyZero

Gemiddelde dynamische energieprijs

Dit zijn de gemiddelde prijzen in de dynamische contracten:

MaandStroom /kWhGas /m3
Januari 2023€ 0,330€ 1,435
Februari 2023€ 0,354€ 1,362
Peildatum: 08-02-2023

Let op: In de tabel is rekening gehouden met een inkoopvergoeding van 2 eurocent per kWh en 8 eurocent per m3. De gemiddelde prijs in februari is niet volledig, maar voorlopig.

Prijzen verschillen per uur

Gemiddelden zijn echter slechts gemiddelden bij een dynamisch energiecontract. De stroomprijs kan namelijk ieder uur verschillen. Voor gas verschilt de prijs per dag.

Om echt te besparen is het daarom zaak om je stroomverbruik (vraag) af te stellen op de momenten waarop het tarief het laagste ligt.

Grote verschillen in kosten

Het ene dynamische energiebedrijf is trouwens de ander niet. Er zitten soms behoorlijke prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders op de markt, blijkt uit een rondgang van deze site.

Dat heeft te maken met twee soorten kosten:

 1. De vaste kosten per maand (abonnementskosten voor de levering)
 2. De inkoopkosten (per kilowattuur en kuub) die de leverancier rekent bovenop de variabele prijs

Een overzicht van deze kosten vind je in de tabel hieronder:

EnergiebedrijfVaste kosten
per maand*
Inkoopkosten
per kWh
Inkoopkosten
per m3
All-in-power€ 6,65€ 0,0302€ 0,0907
ANWB Energie€ 7,01€ 0,0212€ 0,0827
EasyEnergy€ 5,00€ 0,0259€ 0,0959
EnergyZero€ 7,51€ 0,0212€ 0,0828
Frank Energie€ 5,00€ 0,0253€ 0,2627
MijnDomein Energie€ 7,51€ 0,0212€ 0,0828
Next Energy€ 5,00€ 0,0221€ 0,1286
Tibber€ 3,99€ 0,0180n.v.t.
Zonneplan€ 6,25€ 0,0030€ 0,0500
Laatst gecontroleerd op: 8 februari 2023

De 5 goedkoopste energieleveranciers van dit moment vind je hier terug.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

75 reacties

 • MMartijn

  Vd bron is vandaag aangepast voor 1jr: 1,44 gas en 0,397 stroom

  Reageren
 • BBrandon

  Ik zit bij Zonneplan met gemiddeld 32cent per kwh incl btw. Wat zijn de kosten van de andere dynamische aanbieders? Met die kale prijzen kan ik niet goed uitrekenen.

  Reageren
 • SSywert

  @Hugo jonge, laat ze kletsen. Reageer je op mn appje? Ik weet weer een leuk handeltje. Heb al tijdje niks meer van je gehoord. Iets met vastgoed en duurzaam. Moneymoneymoney.

  Haha Sywert

  Reageren
 • JJohn

  Ik heb vattenfal zeer tevreden.. heb 10 zonnepanelen geen gas en woon in een nieuwe woning nu 2 1/2 jaar. Betaal niks kreeg afgelopen november 400 terug zonder maar iets te betalen. Nu betaal ik ook niks maar moet €0 39 ct per Kwh betalen en daar gaat dan 25% korting vanaf maar door de teruggave energiebelasting krijg ik geld terug. Iemand zegt ook warmtepomp gebruikt in koude maanden 700 tot 900 Kwh dat bestaat niet. De thermostaat staat op 15 het hele jaar en het is hier altijd minimaal 21 graden. Goed geïsoleerde woning dus. Ik ben niet de enige hier staan 90 van dezelfde woningen en iedereen krijgt geld terug een paar niet maar die hebben energieverslindende apparaten zoals aquarium jacuzzi wasdroger en die kijken nergens na. Verder goed idee BBB stemmen.

  Reageren
  • IIng

   @John
   Als je warmtepomp goed functioneert is 700 tot 900 kwh absurd. Mijn vorige huis (A++) verbruikte ik max 400 kwh tijdens heel koude dagen. Jaarverbruik was 3500 kwh. Nu woon ik in een A+++ nieuwbouw woning, luchtdicht gebouwd, de helft kleiner maar een bagger warmtepomp. In dec helaas ruim 650 kwh in 3 weken, zonder bewoning of aangesloten apparatuur. Na 4 maanden zit ik zo’n beetje op de helft van het jaarverbruik van mijn vorige huis.

   Reageren
 • PPaul

  Daarom zijn we 4km over de grens gaan wonen (D) stroom 27ct/kWh en Gas ≈ 57ct/m3 we gaan langzaam van het gas af. Een paar zonnepanelen 3000kWh/jr. , Airco gekocht 40% minder gas en 10% meer stroom en einde van het jaar CV weg (R95%) > mono warmtepomp (R400%) ……… zo kan het ook!

  Reageren
  • AAd

   @Paul

   Hoi Paul. Ik zie dat je weinig aan het betalen bent in Duitsland. Zijn dit de bedragen die voor heel Duitsland gelden. Of komt daar nog meer bij zoals energiebelasting en btw en netbeheer. Nu kernenergie is gestopt zal er meer bruinkool en kolen gebruikt worden. En omdat de netten gekoppeldzijn voor gas,elektra en waterstof tussen de diverse europeese landen. Gaan wij onze duurbetaalde, met belasting leveren aan o.a. Duitsland.

   Reageren
  • AAd

   @Paul
   Zijn dit prijzen voor heel Duitsland. Zijn dit prijzen inclusief energiebelasting, btw en netbeheer kosten. Of exclusief.

   Reageren
 • MMaria

  Ik zit bij engie en krijg altijd terug!
  Gelukkig

  Reageren
  • JJeroen

   @Maria Dat betekent dat je voorschot te hoog is ten opzichte van je daadwerkelijke verbruikskosten. Het zegt niets over de energieprijzen van Engie.

   Reageren
   • AAnoniem

    @Jeroen
    Precies! Want Engie heeft op dit moment voor ons hele hoge energie prijzen!

    Reageren
 • JJoop

  Wanneer de ene mens over de andere heerst is het totaal diens nadeel, maar ook zo zal het niet blijven, uw koninkrijk komen en uw geschiede, God koninkrijk in handen van zoon zal een eind maken aan alle ongerechtigheid en of u het gelooft of niet het zal gebeuren

  Reageren
  • RRichard

   @Joop als de bijbel niet alleen maar een goed geschreven boek was en God bestond zoals hij daarin staat omschreven, had je nu vast een goed punt. De context is mij niet duidelijk maar jou vast wel en daar gaat het om.

   Reageren
 • RRob

  Nederland word het strand van Europa. Nederland moet binnen 10 jaar kapot. Er staan dan alleen nog windmolens voor Europa te draaien, als het gas er af is kunnen zij de elektra prijzen weer opschroeven. En onze ministers die onervaren zijn zitten dan met een mooie job in het europarlement.

  Reageren
 • PPim

  De staat moet middel groot energie maatschappij overnemen.
  Dan de prijs halveren ,dan heb je ook geen zakkenvullers meer.
  En dan iedereen die over kan stappen moet dat doen!

  Reageren
 • JJohn

  Frank zit alleen qua stroom onder het prijsplafond. Qua gas zitten ze al heel februari boven het prijsplafond, en zijn ze meer dan 20 cent per kuub duurder dan de rest van de dynamische aanbieders.

  Reageren
  • DDon

   @John
   Tip: kunt ook stroomcontract en gascontract bij 2 verschillende aanbieders onderbrengen

   Reageren
 • AAlbert

  Ik hoor hier alleen maar over overstappen of prijzen enz. Laat je eigen nu eens niet gek maken wij zitten bij Vattenfall al jaren met 25 procent korting sinds ruim een jaar hebben we variabele energie en gas dat het meer geworden is dat weet iedereen iedereen hoor ik over bedragen van 500 tot 1300 euro per maand hoe dan je kan ook kijken wat je ermee kunt doen en natuurlijk de ene huis Is het andere niet Ik heb een Midden woning nu sinds november met nieuwe ketel warmte pomp en airconditioning volgens de berekeningen moet je het gemiddelde nemen over het hele jaar wij kregen vorig jaar 755,00 terug we hadden een verbruik van gemiddeld 6000kw en 1200 kip gas.
  Als je deze dingen aan banden wilt leggen het Is niet alleen maar energie en gas maar ook zorg enz.dan moet je eens goed na denken waar je op stem Ik wil niet zeggen dat ze altijd naar tevredenheid zullen doen maar wij Nederlanders schreeuwen wel maar blijven toch voor de vvd , d66 enzovoort stemmen ga eens bij de SP of BBB kijken

  Reageren
  • RRog

   Stem VVD, met pvda, groen links of sp is dit land binnen 5 jaar failliet, dan worden alleen hongerige bijstand parasieten gevoed.

   Reageren
   • PPalucho

    @Rog

    Dan maar liever de lucht in. VVD alleen maar voor mensen die het goed hebben. Nog nooit zo’n asociale partij gezien

    Reageren
   • BBarry

    @L. Schutten

    VVD misschien heb je gelijk, maar wat dacht van PvdA .
    Het begon met de Uyl 40 miljard uit de schatkist geplunderd.
    Kok 45 miljard weg geroofd bij het ABP.
    Dan hebben we een minister van financiën die banken en bedrijven op koopt.
    En 2012 kabinet VVD en PvdA die bezuinigingen 87 miljard euro op de zorg.
    En dan is er nog een Christelijke partij CDA die geeft het Groninger gas weg voor niets.
    De hele politieke santenkraam last de Groningers barsten.
    Ik zou zeggen stem BBB daar kom je weg mee

    Reageren
   • DDennis

    @Rog vvd?? Ben je mesjogge? Die maken alleen de rijken rijker.
    Verder stemmen is voor de domme! Je hebt niets te vertellen, niet over de coalitie, de concessies, wat er tussendoor gebeurt, zoals een oorlog, of virus, etc. 1 grootte poppenkast.
    Dat je daar nog in trapt.
    Vvd, is een stinkpartij die de onderklasse, en de lage middenklasse expres kapot maakt.

    Reageren
  • JJohn

   @Albert
   Wat een onzin. Ga maar eens goed kijken

   Reageren
  • PPit

   @Albert. Blijf jij maar lekker de hoofdprijs betalen. De korting is een wasse neus. Dat je daar intrapt. En dat je geld terug krijgt is gewoon dom, want dan heb je veel te veel voorschot betaald. Als ze failliet waren gegaan was je mooi bedonderd.

   Reageren
  • AAppie Heikn

   @Albert

   Oot van interpunctie gehoord?

   Die zgn mooie korting van 25% is alleen op de kale stroomprijs

   Reageren
 • JJolanda

  Wat ik me afvraag : waarom dalen de prijzen opééns zo hard? Naar mijn weten is de oorlog in Oekraïne nog aan de gang terwijl juist DIT gebruikt is als verklaring voor die enorme prijs stijgingen…..
  Voor mij is het duidelijk: we worden belazerd waar we bijstaan!!!

  Reageren
  • AAllo

   @Jolanda
   Er zijn meer dan genoeg redenen gegeven voor de daling van de prijs, oa in de artikelen op nos en nu.nl. Het is altijd gemakkelijk om te roepen dat we BELAZERD zijn, als je echt wil weten waarom de prijs nu omlaag gaat zou ik één van deze artikelen rustig doorlezen

   Reageren
   • HHenk

    @Allo
    Waarom hebben de energiemaatschappij en zo idioot veel winst gemaakt in 2022 Dat is toch zakken vullen of heb ik het niet helemaal goed begrepen. En nu doen ze de prijs kunstmatig hoog omdat het bevolking subsidie heeft gehad van de staat. Bestaat dat beter gelijk aan de energiemaatschappij kunnen geven zodat hij de prijslaag konden houden was handiger geweest

    Reageren
  • GGerard

   @Jolanda
   Helemaal mee eens, alleen we doen er niets aan. Maar o wee als we voor 5 cent beduveld worden bij de bakker, dan vliegen we hem aan en lopen we z’n winkel voorbij.

   Reageren
   • BBen

    @Gerard

    Als men een pompstation negeer zal het failliet gaan of de prijs omlaag moeten doen.
    En zo ook met supermarkten enz.
    Begin met Shell en AH .

    Reageren
  • WWiebe

   @Jolanda

   Ja precies daar gooide ze het op. Dat het aan de oorlog ligt. Opeens ligt alles aan de oorlog. Maar tis gewoon spel van den haag om alles omhoog te stellen. En dit blijft ook zo ben ik bang voor. Het wordt niet meer zoals 20 jaar geleden of zelfs niet jaar of 2-3 geleden.

   Reageren
  • RRaym

   @Jolanda
   Vraag en aanbod. Oorlog is nog steeds bezig ja. Dat klopt in begin kwam ons gas voor groot deel uit Rusland. Nu halen wel vloeibaar gas uit Amerika en andere landen. Dit betekent we nu niet meer afhankelijk zijn van Rusland voor ons gas. Ook heeft er mee we zuinig zijn gaan doen. Hierdoor is er minder gas verbruikt dan verwacht. En blijven onze gasvoorraden gevuld.
   Dit zorgt voor een stabielere gasprijs.

   Reageren
   • TTo

    @Raym
    Ipv afhankelijk van Russisch gas nu van vloeibaar us gas.?

    Paar jaar geleden was die sector in us ten dode opgeschreven door lage olieprijs. Door oorlog opeens herrezen. Blijk naar wie profiteert van welke situatie. Kortom belangen op wereldtoneel bepalen.
    Rest is poppenkast voor afleiding. Wat echt speelt.
    In Nederland is energie velen malen duurder dan elders in Europa. Heeft ook veel met infrastructuur te maken, die teweinig capaciteit heeft. En vooral om schakelingen. Van gas export naar gas import.

    Reageren
 • TTheo

  Per Jan overgestapt naar anwb Energie snap van de prijzen daar ook niks deze maand verbruikt tm 12 februari 30 m3 50 kw elec tot kosten 61 euro terwijl uurstanden 70 eurocent gas en 16 eurocent elec

  Reageren
  • JJan

   @Theo
   De prijzen die je noemt zijn de kale gas/electra prijzen inclusief btw. Daar komt nog wel de energiebelasting (nogmaals met btw) bovenop. Dat is voor gas bijvoorbeeld €0,60p/m3. Heb zelf alleen gas bij ANWB. Komt inderdaad ergens rond de €1,30p/m3 op dit moment. Dus wel onder het prijsplafond van €1,45.

   Daarbovenop komen nog de netbeheerderkosten + vaste maandkosten van ANWB. Omdat dit vaste kosten zijn wordt dit niet per m3 of kWh gerekend maar per dag (ook als je nul afneemt betaal je vaste kosten).

   Overigens komen ook bij contracten waarbij het prijsplafond geldt deze netbeheerkosten er nog bij. Deze zijn dus ook niet klaar voor €1,45p/m3 en €0,40p/kWh.

   Best ingewikkeld allemaal, maar in de huidige markt wel het goedkoopst uit met dynamisch contract.

   Reageren
  • Iimpie

   @Theo
   Ik heb ongeveer ook zoveel verbruikt en kom ook op zon bedrag. Verbruik practisch niets.

   Reageren
  • Özden Tuna

   @Theo
   Dan zou ik even een andere afdeling van de ANWB, de Pechservice, bellen

   Reageren
 • IInke

  Bugdet Energie vertelt dat hun tarief €0,39 cent is voor energie om klanten te kunnen werven, maar dat klopt niet want ik zit bij Budget Energie en ik moet voor februari € 0,78 per KWH voor stroom betalen en de tarief voor maart is €0, 47 per kwh.
  Voor gas zijn de tarieven bij Budget Energie €2,32 per kubieke meter in februari en voor maart is het tarief
  €1,51 .
  Conclusie: de tarieven bij Budget Energie zijn nog steeds hoger dan het prijsplafond!
  Om klanten te werven bazuinen ze rond dat ze onder het prijsplafond liggen, heel triest!

  Reageren
  • JJeanet

   @Inke
   Ik weet niet of daar nog belasting over betaald word tja dan word het naar ons berekend maar dat staat er niet bij

   Reageren
 • EErik

  De bovengenoemde energieleveranciers zijn niet de goedkoopste, next energie is dat op dit moment. Mocht dynamische energie stijgen ook dan komt de prijs niet boven het prijsplafond.

  Reageren
  • AAnko

   @Erik

   Next Energie staat er nota bene tussen.

   Reageren
  • LLTC

   @Erik
   Als je rekent met de bedragen die je echt moet betalen dan is Next Energy duurder dan Zonneplan en Tiber.

   Reageren
 • JJohan

  Voor iedereen met zonnepanelen plannen; wacht hiermee. Mijn hok is dat stroom over ca 2 jaar naar de 10 cent per kwh gaat, dit ivm stroomoverschot.

  Reageren
 • PPieter

  Eneco biedt een vast contract voor de goedkoopste maanden.
  Dus lekker makkelijk!

  Reageren
  • SSira

   @Pieter

   Eneco is het slechtste wat je kan kiezen! Rekening van meer dan 1000 voor een huishouden van 1 volwassene en 2 kinderen. Vóór de prijsstijgingen was Eneco nog oke. Maar nu stap ik over!

   Reageren
   • CCor

    Eneco blijft met zijn tarieven voor de stadsverwarming
    in Nieuwegein ook hoog mede door het alleenrecht dat ze hebben

    Reageren
  • DDanielle

   @Pieter. Geef eens een voorbeeld dan, ik ben Eneco klant maar ziet niets van hele goedkope tarieven, ze zijn nog steeds heel duur.

   Reageren
   • AAM

    @Danielle

    ik heb zojuist 6 maanden gas en electra vast gezet bij eneco.
    tarief electra 38,9ct dal, 44,3 ct piek, en gas 1.527 per m3. Ik pak in elk geval heel maart nog mee als enigszins koude maand.

    Gaat in 23 dagen na aanvraag.

    Reageren
 • SSonja Bosman

  Laten we hopen dat de kleine winkels ook
  Open kunnen blijven.
  Als we dan toch niet afhankelijk zijn van Rusland
  Zo we horen in het nieuws
  Laten we dat dan ook maar voelen

  Reageren
 • JJacqueline

  Zit bij Woonenergie. Betaalde in december 0,84 per kwh stroom en in januari 1,04 per kwh stroom. Ik heb een warmtepomp. Komt niet boven de 18,5 graden 18 zonnepanelen en ik wordt door de heren afgerekend op €450,– per maand. Hoezo prijsplafond???????

  Reageren
  • MM

   @Jacqueline
   Dit heb ik ook, het verbruik met warmtepomp ligt in de winter maanden rond de 700 tot 900kwh. Dit maal 3 is al 2400kwh gemiddeld. Boven de 2900kwh betaal je dus de prijs zoals overeengekomen met je leverancier 84cent of 1,04.

   Reageren
 • GGeorge J.M Vos

  De door ons elke dag duur betaalde politici kijken toe hoe de maffia energie leveranciers 5x zo hoge energietarieven, aan de trouw belasting betalende Nederlander, berekenen en deze ook met maffia doordrenkte politici verhogen ook de belasting aan deze “domme” burgers

  Hoe is dit mogelijk!!

  Reageren
  • PPiet

   @George J.M Vos
   Ja door dat we vroeger lagen te slapen George. Marktwerking met Liberaal trekjes heet dat met IEDERE keer worden zij de grootste (met Hypo-Villa af/optrekjes ook nog). Diverse Partijen waarschuwden daar voor zoals de SP, Maar jij en HEEL VEEL anderen lagen alleen maar te dromen (Huisje Grote Auto Kindje en boompje Beestje) en te slapen. Marktwerking jongen, maar ja het ideale ja dat bestaat niet.

   Reageren
  • DDave

   @George J.M Vos
   De ze politieke zitten er niet voor ons .

   Reageren
  • AAlbert

   @George J.M Vos
   Er is maar een manier om hier vanaf te komen stem op een partij die voor de arbeiders zijn.
   Er zijn schijnbaar de meeste die op de vvd gestemd hebben

   Reageren
   • TTheo

    @Albert:Er bestaat geen partij voor de arbeiders meer .Zijn allemaal asiel,slavernij,Zwarte Piet partijen geworden, ondertussen zit Opsporing verzocht elke week nog stampvol met getinte daders, bomaanslagen, plofkraken, drugshandel, loverboys, overvallen, laffe diefstallen door phissing van onze bejaarden. En dan zegt die Jesse Klaver ook nog dat er niks aan de hand is.Er zijn buurtcouches nog in de multi-culti wijken omdat de ouders niet weten wat goed opvoeden is.Gewoon massaal, BBB,PVV dan kan er orde op zaken gesteld worden. Pim zei:dit land gaat naar de verdoemenis en hij had gelijk.

    Reageren
    • CCor

     @Theo helemaal mee eens kots misselijk wordt je ervan Mvg Cor

     Reageren
    • MMaria

     @Theo
     Helemaal mee eens!
     Het wordt tijd dat we iets gaan doen!!!

     Reageren
 • SSecreve

  Zij verplichten je een slimme meter!! Maar voor wie? Alleen zij worden er wijzer van. Hij blijkt waak niet het juiste getal aan tegeven, en jij bent de klos want als er iets aan mankeert moet jij de kosten betalen. Waarom? Zij verlpichten jou toch. Dan ook hun kosten ter controle.

  Reageren
  • HHalbe

   @Secreve

   Een slimme meter is niet verplicht en als je wil kan je weigeren, om hem uit te laten lezen.

   Reageren
   • GGerdek

    @Halbe
    Of die verplicht is weet ik niet zeker maar dat je hem zelf uit kan zetten ben ik 100% met je eens. Volgens mij moet je zelf toestemming geven voor uitlezen op afstand.

    Reageren
    • GGerrit

     @Gerdek
     Ik heb ook nog iets over de slimme meter, wat heb je aan een meter als ze het toch de stand niet overnemen . Ik had volgens de meterstand precies 2000 m3 gebruikt 0p dejaarrekening in Nov. Dan komt de,,Calorische factor er bij = 2,2% was 44 m3. Dan beginnen ze voor de volgende periode wel weer op die zelfde eindstand te tellen, dus die 44 m3 word nogmaals geteld, is dus 88m3 betaal je bij de volgende afr. × € 2.54 gewoon extra voor noppes reken maar uit. GROTE SCHANDE !!! Waarvoor heb je dan eigenlijk een meter ??
     En waar blijft het prijplafond ?
     Er wordt ook nu de oude prijs berekend . Grijp eens in Regering .

     Reageren
     • AAad Arisz

      @Gerrit

      Fijn hè zo’n minister Jette van D66 er moet echt een ommekeer komen in de politiek een partij die er voor de burger is en niet alleen maar voor de grote bedrijven de burger wordt keihard belazerd.

      Reageren
     • AAnko

      @Gerrit

      Verdiep jezelf er even in wat die correctie betekent in plaats van “grote schande” te roepen.

      Want nu kom je een beetje onnozel over.

      Reageren
     • BBientje

      @Gerrit
      Met je eindafrekening wordt het prijsplafond verrekend.

      Reageren
   • PPiet

    @Halbe @Secreve
    Verplichting komt hier eerstdaags ook, in Belgie krijgt men nu al een boete met weigeren van die Slumme meter!

    Reageren
 • SSecreve

  Het wordt tijd dat de regering een prijs afspraak maakt.
  Voor alle bedrijven.
  Dan worden wij niet als melkkoe gezien maar als betaalde burgers.
  Zo als het hoort.

  Reageren
 • FFrans

  Volgens mij door een AI chat geplaats dit bericht van de AI energie bedrijven hou er is mee op met deze onzin jullie kunne de pit op en failliet van mij het hele circus.

  Reageren
  • PPierre

   @Frans
   De site energievergelijk zet deze berichten er alleen op om mensen via hun over te laten stappen, dit is een verdien model voor alle vergelijkings site’s.

   Reageren
 • SSmits

  Ik denk dat we eens op moeten houden met deze vergelijkings onzin. Het zorgt alleen maar voor onrust. De energiemaatschappijen hebben bij dit Liberale kabinet gewoon vrij spel. Wordt je niet door de hond gebeten, dan wel door de kat. Hoe je het ook wendt of keert, de gewone burger is altijd de klos.

  Reageren
  • SSimon

   @Smits
   Klopt helemaal

   Reageren
  • SSoe

   @Smits
   Gelijk hebt je 100%. Altijd de consument de dupe ervan.

   Reageren
  • GGerard korven

   @Smits, zelf denk ik dat wij als burger minder waard zijn dan een zandkorrel. We leven niet in een welzijns maatschappij.

   Reageren
 • KKos

  Nieuwe klant en die betalen minder en dat geloof jij
  Probeer het ma eens
  Dit is echt niet zoo

  Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.