Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Consumenten wisselen massaal van energieleverancier

Koen Kuijper

0 reacties

Energieleveranciers in NederlandHet aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier is in de laatste 12 maanden nog nooit zo hoog geweest. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). 17 procent van de consumenten heeft tussen de zomer van 2015 en 2016 een overstap gemaakt naar een andere energieleverancier. Daarnaast blijkt dat 64 procent van de overstappers dat al voor de tweede keer of vaker heeft gedaan.

Tot 300 euro te besparen

Consumenten zijn over het algemeen dus niet zo trouw aan hun energieleverancier en dat is volgens de ACM een goed teken: het moedigt de energiebedrijven aan om met elkaar te concurreren en een zo scherp mogelijke prijs voor de energieafnemer aan te bieden. Iemand die nog nooit is overgestapt, kan volgens de ACM tot 300 euro per jaar besparen op de energierekening. Een aanzienlijk bedrag. De daadwerkelijke besparing hangt vooral af van de looptijd van het contract.

Competitieve markt

Volgens de ACM heeft Nederland één van de meest competitieve energiemarkten. Dat komt omdat er veel verschillende energiemaatschappijen zijn en dat het maken van een prijsvergelijking vrij eenvoudig is voor de consument. Dat leidt er toe dat relatief veel mensen wisselen van leverancier.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.