Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Collectieve zonne-energie steeds populairder

Koen Kuijper

0 reacties

Zonnepark NederlandParticulieren in Nederland investeren de laatste tijd steeds meer in parken met zonnepanelen. Het is daarom niet gek dat er in 2015 twee keer zoveel collectieve zonneparken in gebruik zijn genomen als in 2014. Dat meldt Energie Business. Inmiddels hebben consumenten al 6,5 miljoen euro geïnvesteerd in diverse zonne-projecten.

In Nederland zijn er nu 83 zonneparken opgestart doordat consumenten hier geld in hebben geïnvesteerd. Een belangrijke speler is ZonnepanelenDelen. Zij hebben een marktaandeel van 44 procent in collectieve zonne-energie. Het bedrijf meldt nu een heuse versnelling te zien in het aantal investeerders.

Obligatie

Het idee van collectieve zonne-energie is vrij simpel: iemand investeert een bepaald bedrag via een platform. Die persoon krijgt vervolgens een jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie. Aan het einde van de looptijd van het project krijgt de investeerder zijn geld weer terug, net zoals bij een obligatie. De investeerder draagt daarmee bij aan het milieu, maar bespaard door het uitgekeerde rendement ook geld. Vooral voor huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hebben, is dit dé mogelijkheid om toch te profiteren van de voordelen die zonne-energie met zich meebrengt.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.