Zoeken?
Doorzoek de website:

Uw antwoord niet gevonden? Neem dan contact op met een van onze experts.

China gaat 1.171 nieuwe kolencentrales bouwen

- 62 reacties

Chinese corporaties zijn van plan om maar liefst 1.171 nieuwe kolencentrales te bouwen. 80 procent van de centrales komt in China te staan, de rest in het buitenland. Op moment van schrijven zijn er zelfs al 471 Chinese kolencentrales in aanbouw, zo blijkt uit gegevens van de Global Coal Plant Tracker. 700 centrales staan in de planning.

Ondertussen is het sluiten van één enkele centrale in Nederland groot nieuws en tegelijkertijd een druppel op de gloeiende plaat als we kijken naar netto CO2-reductie wereldwijd.

Klimaatdoelen niet haalbaar

De nieuwe kolencentrales in China zorgen ervoor dat het vrijwel onmogelijk wordt om de klimaatdoelen, afgesproken in Parijs, te behalen. In dat akkoord staat dat de klimaatopwarming moet worden beperkt tot 1,5 graden Celsius ten opzichte van het pre-industriële niveau.

Als alle geplande bouw voltooid is, telt China meer dan 3.500 kolencentrales. In Nederland staan slechts vijf actieve centrales.

Niet alleen China

Niet alleen in China, maar ook in veel andere landen staat de aanbouw van nieuwe centrales in de planning. Wereldwijd gaat het om 1.600 nieuwe geplande centrales in, waaronder:

 1. China: 700
 2. India: 446
 3. Turkije: 93
 4. Filipijnen: 79
 5. Japan: 45
 6. EU: 27
 7. Zuid Korea: 26
 8. Zuid Afrika: 24

Kolencentrales worden gezien als zeer schadelijk voor het milieu. Ze stoten niet alleen CO2 uit, maar ook stikstofdioxiden, zwaveloxide en kwik uit.

Bronnen

Cijfers zijn afkomstig van Carbontracker.org.

De carbon tracker gebruikt onder meer satellietbeelden en machine learning om in te schatten hoeveel kolencentrales er wereldwijd (in aanbouw) zijn.

Overig:

62 reacties op: “China gaat 1.171 nieuwe kolencentrales bouwen”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.
 • China is al zijn kolencentrales aan het vervangen door Nucleaire centrales

  Dirk -

  Schrijf een reactie op: Dirk

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Bericht is fake nieuws. 150 is een waarschijnlijker getal. https://www.nu.nl/nucheckt/5808351/nucheckt-geen-bewijs-dat-china-plannen-heeft-voor-1171-kolencentrales.html bovendien doet china meer aan milieu dan Nederland. Check je bron!

  David -

  Schrijf een reactie op: David

  Het e-mailadres blijft prive.
  • China doet idd iets aan haar eigen milieu. Dit doen ze door kolencentrales te bouwen in het buitenland voor eigen gebruik, vaak in ontwikkelingslanden. Hetzelfde dus als wat GL wil. Hier sluiten en vervolgens stroom importeren uit Duitsland . Dat Duitsland vervolgens een bruinkoolcentrale bouwt aan de Nederlandse grens om te kunnen voorzien van deze extra behoefte vergeet men voor het gemak even… Hypocriet noemen ze dat..

   Maurice -

   Schrijf een reactie op: Maurice

   Het e-mailadres blijft prive.
   • China verkoopt kolencentrales aan het buitenland omdat de EU en USA het verboden hebben om nucleaire centrales te verkopen zonder hun toestemming

    Dirk -

    Schrijf een reactie op: Dirk

    Het e-mailadres blijft prive.
 • Rutte is gek. D66. Groenlinks. CDA. PVDA. Praat me niet van deze mongolen.

  Pieter -

  Schrijf een reactie op: Pieter

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Sven -

  Schrijf een reactie op: Sven

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Er wonen 1.386.000.000.000 mensen in China. Als we de nieuw te bouwen kolencentrales meerekenen, dan staan er 3.500 kolencentrales in China.
  Er wonen 17.080.000 mensen in Nederland. Er zijn 5 kolencentrales.

  Oftewel er staat 1 kolencentrale in China op een totaal aantal mensen van 396.000.000
  Er staat een kolencentrale in Nederland ten opzichte van 3.400.000 Nederlanders

  Anders geformuleerd. Per hoofd van de bevolking staat er in China 0, 000000002 kolencentrales
  In Nederland heeft ieder hoofd van de bevolking 0,000000294
  Dat is een verhouding van 1 : 147

  Ron Jagers -

  Schrijf een reactie op: Ron Jagers

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Beste Ron,

   Je maakt een denkfout. Volgens jouw berekening wonen er in China 1.386 x miljard mensen. Maar in feite wonen er 1.386.000.000 (1,38 miljard). Dat is duizendmaal minder.

   Met andere woorden er staat in China 1 kolencentrale op een totaal van 396.000 inwoners. Dat is ruim acht keer zoveel als in Nederland.

   Ron een beetje dom? -

   Schrijf een reactie op: Ron een beetje dom?

   Het e-mailadres blijft prive.
 • We moeten stoppen met die klimaat gekte het gaat de burger bakken geldkosten.

  Nuus -

  Schrijf een reactie op: Nuus

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Nou het is al te laat!
  Ben geen doemdenker maar de jeugd van nu gaan hele rot dingen meemaken met het milieu!
  Maar dat weet onze regering ook wel hoor,die willen alleen maar geld in het laatje zien!
  Het is gewoon handel het milieu.

  Dafie -

  Schrijf een reactie op: Dafie

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit is pas het begin in Nederland, veel bedrijven gaan ten onder hier met als gevolg duizenden werklozen en Klaver en Jetten met duim omhoog. De hemcentrale is als eerste aan de beurt en wie volgt? De landen om ons heen lachen zich kapot en verwelkomen de bedrijven die hier worden weggepest door GL en D’66 .

  Jan -

  Schrijf een reactie op: Jan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • De groene energie sector levert alleen maar banen op check zelf de feiten in plaats de bangmakerij van baudet te geloven.

   Haverkamp -

   Schrijf een reactie op: Haverkamp

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Alles wat NL gaat doen leverd naar mijn idee niet veel op wanneer de rest van de wereld niet meegaat in beperking can Co2 uitstoot.

  Ceetje -

  Schrijf een reactie op: Ceetje

  Het e-mailadres blijft prive.
 • allemaal kolencentrales heel wereld moeten dicht weg er mee

  jurjen -

  Schrijf een reactie op: jurjen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • China doet best veel aan het milieu. Meer dan Nederland in ieder geval. In China komt ongeveer 30% van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. in Nederland is dat 14%. Naast dat China kennelijk nieuwe kolencentrales bouwt is er geen land die meer zonnepanelen en windmolens heeft. Van deze hoeveelheid kolencentrales lees ik overigens nergens iets over behalve hier. Ik weet wel dat China vol aan het investeren is in Afrika en dat zij daar kolencentrales aan het bouwen zijn. Zo heeft Afrika in de toekomst ook elektriciteit en kan de economie daar ook gaan bloeien. Dit heeft ook veel voordelen voor China..

  Het bekende argument dat Nederland maar moet gaan betalen en investeren en dat de rest van de wereld niet mee doet is in ieder geval onzin. In Europa staan we 1na laatste. Alleen Frankrijk staat nog onder ons. China is al jaren bezig met investeren en ze doen relatief gezien ook veel meer dan wij. En al zou klimaatverandering niet door de mens veroorzaakt worden is het alsnog slim om in nieuwe hernieuwbare bronnen te investeren. Olie & Gas wordt steeds schaarser en dit kopen we van andere landen die veel macht hebben over de prijzen. Wanneer we zelf onze eigen energievoorzieningen beheren zijn we veel minder afhankelijk en het is duurzaam dus zijn de kosten alleen nu hoog en zijn ze in de toekomst laag. Ik snap de frustratie en de zorgen bij mensen heel goed maar ik denk dat investeren in hernieuwbare bronnen Nederland veel goeds zal doen in de toekomst en ik ben bang dat als we nog langer wachten hiermee dat het in de toekomst nog meer geld gaat kosten.

  Johan -

  Schrijf een reactie op: Johan

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Zet dan in en investeer in ontwikkeling van efficiënte en nieuwe energiebronnen. Windmolens en zonneparken in deze uitvoering hebben teveel nadelen. Daar niet mee doorgaan. Geef de tijd aan betere alternatieven.

   Henk Schuster -

   Schrijf een reactie op: Henk Schuster

   Het e-mailadres blijft prive.
  • En dat weet jij? Wat is jou bron?

   Dave -

   Schrijf een reactie op: Dave

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Hoeveel co 2 is nodig om een auto te recycleren? euro 2,3 of 4iesel die nog perfect gekeurd maar stad niet meer inmag volgens de norm. Hoeveel CO2 is nodig voor de nieuwe Euro 6 te maken? Heb een Ducato monster met 916 blok verbruik5 liter. Mijn Hypermotard is van 2018 is euro 4 verbruikt slechts 6 liter !!! Is een ecologisch motor mag ik nog jaren de stad mee in???

  Jan vermeulen -

  Schrijf een reactie op: Jan vermeulen

  Het e-mailadres blijft prive.
 • De aanname dat CO2 de reden is van de opwarming van de aarde is niet aangetoond! De aarde is zeker14 miljard jaar oud en uit de aardagen blijkt dat er geen enkel verband bestaat tussen CO 2 en de dan heersende temperatuur! Verder is er niets zinvols te melden over de zotheid van de milieugekte in Nederland! Het klimaat is niet maakbaar de aarde is een onderdeel van een onmetelijk stelsel! Zo onmetelijk dat wij het niet kunnen bevatten! Lees het boek van Croonenburg “De menselijke maat” hij is hoogleraar aan de TH van Delft en Geoloog! Zijn mening wordt compleet genegeerd, en ook die van andere geologen, door de linkse politiek en de milieuextremisten! Of wel overschreeuwd! Rutte en zijn Groen Links leiden Nederland naar de afgrond!

  Van aHerk -

  Schrijf een reactie op: Van aHerk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Eens met het feit dat berichtgeving eenzijdig is, maar Croonenburg is al 10 jaar geleden gestopt in Delft…

   C.J.Rovers -

   Schrijf een reactie op: C.J.Rovers

   Het e-mailadres blijft prive.
   • En daarmee klopt zijn uitleg niet meer? Kunnen de huidige wetenschappers wel aantonen dat hun “berekeningen” betrouwbaar zijn? Is aantoonbaar, dat de Nederlandse, geplande investering dan effect heeft op het klimaat? Of is het zinvoller de bouwers van kolencentrales eerst op andere gedachten te brengen.

    Henk Schuster -

    Schrijf een reactie op: Henk Schuster

    Het e-mailadres blijft prive.
  • Het aardse klimaatsysteem is inderdaad complex. En ja veranderingen , in temperatuur en CO2 zijn er altijd geweest. Maar die veranderingen besloegen wel minimaal 250 jaar zoals de temperatuur stijging tussen 900 en 1200 na chr. en temperatuurdaling tijdens het Maunder minimum 15e en 16 eeuw ( effect tot in de 17e eeuw ). Al deze golfbewegingen zijn geleidelijk geweest. Nu is er duidelijk een trendbreuk. De laatste 20 jaar zijn er duidelijke signalen dat zowel de temperatuur als het weer grillige vormen aannemen. Je hoeft geen milieu extremist te zijn om je zorgen te gaan maken. Het is goed om alvast voor te sorteren op die vrij plotselinge veranderingen. Dat is geen gekte maar het gezonde verstand gebruiken en alle onderzoeken en feitelijke ( klimaat ) gebeurtenissen serieus te nemen. En.. de afgrond is zo diep als u hem zelf maakt. Ik wens u veel wijsheid.

   J.Mewe -

   Schrijf een reactie op: J.Mewe

   Het e-mailadres blijft prive.
   • De trendbreuk is er alleen in de modellen, niet in de objectieve werkelijke metingen!
    Voor uw klimaathoax ismaar een conscensus bij 0.3 % van de wetenschappers (de werkelijkheid van uw 97% verhaal waar 99% vd antwoorden niet mee is genomen)

    John -

    Schrijf een reactie op: John

    Het e-mailadres blijft prive.
  • Er is inderdaad een heleboel onzin te vinden op het internet als het gaat om global warming. Vrijwel altijd vanaf blogs en nieuws sites. Als je echt wilt weten hoe het volgens klimaatwetenschappers zit kijk dan eens op youtube een paar filmpjes van potholer54. Heel erg duidelijk en alles onderbouwd met klimaat wetenschap.

   Ronald -

   Schrijf een reactie op: Ronald

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Dit draait uit op een krankzinnige wedloop waarbij in Nederland een fractie van een procent bespaard wordt op CO2 uitstoot terwijl er wereldwijd honderden procenten bij komen.
  Ik laat de kosten voor de besparing in Nederland buiten beschouwing.

  Peter Kirchhoff -

  Schrijf een reactie op: Peter Kirchhoff

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Is dit geen FAKE NEWS?

  Dick -

  Schrijf een reactie op: Dick

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Ja. De genoemde bronnen melden helemaal niets over 1171 te bouwen kolencentrales.

   KDaver -

   Schrijf een reactie op: KDaver

   Het e-mailadres blijft prive.
   • Nee. Je kunt het ook gewoon googlen, dan vind je al snel vele bronnen die de hoge aantallen bevestigen. Niet altijd 1171, maar meestal teksten als ‘More than 1000 new coal plants’.

    DLinders -

    Schrijf een reactie op: DLinders

    Het e-mailadres blijft prive.
 • Waar zijn de Nederlanders mee bezig?

  Theunis -

  Schrijf een reactie op: Theunis

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Als de huidige regering zo begaan is met het milieu waarom.doen ze elk huishouden dan geen bv.10 zonnepanelen cadeau .Straks komt er waarschijnlijk weer een hele hete zomer en dan bsn je goed bezig als regering.Tor nu is het alleen maar zoveel mogelijk geld uit de zak kloppen van de burger zondd dat die er iets voor terugkrijgt.

  Sjaak -

  Schrijf een reactie op: Sjaak

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat willen de energiemaatschappijen niet. Wordt er niets meer verkocht.

   Henk Schuster -

   Schrijf een reactie op: Henk Schuster

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Wij 3 op 17 miljoen, zij 1.171 op 1 miljard. Chinezen dragen heel vaak mondkapjes. Er zijn heel veel windmolens. Ze komen er wel

  Elly -

  Schrijf een reactie op: Elly

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En Nederland moet ook overal weer vooroplopen. Vorige week was er programma op de Duitse tv over vulkanen e.d. met betrekking tot het klimaat. In 1257 barste er twee vulkanen uit, waarbij de top totaal in elkaar zakte met als gevolg een enorme temperatuursdaling van 2 graden in Europa. Dit hield een paar jaar aan. Zeg het maar.!!! We moeten het met zijn allen doen wereldwijd! Was pas in Zuid-Amerika. Zij doen er nog helemaal niets aan, terwijl het zeewater temperatuur bij Peru op dit moment 24 graden is terwijl het normaal rond deze tijd 20 graden is. Dit is veel zorgelijker. Zeg maar zo: verkiezingen komen er weer aan.

  Peter -

  Schrijf een reactie op: Peter

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Wat mij steeds weer verbaast, is dat men zich op de borst klopt. als er plannen aangekondigd worden, “om de CO2 uitstoot met zo en zoveel te verminderen”. Alsof die CO2 uitstootvermindering 1 op 1 dan zal leiden tot “beperking van de opwarming tot 2 graden, liefst tot 1,5 graden”. Dit is de eerste denkfout. Want die uitstootvermindering moet dan wel wereldwijd gerealiseerd worden. En zelfs in Nederland lukt dat niet eens. De tweede denkfout wordt gemaakt als men denkt dat 1,5, of pakweg 2 graden minder opwarming, plotseling alle nadelen van de klimaatverandering als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Eeen dommere conclusie ken ik niet. Wat zijn uberhaupt dan al die vreselijke gevolgen van de klimaatverandering? Wat steeds genoemd wordt is zeespiegelstijging. Voor wie is dat dan zo verschrikkelijk? Alleen als het snel gebeurt, bijvoorbeeld meters in een halve eeuw, zal het problemen gaan geven voor bewoners aan de zeekusten. Maar als het langzamer gebeurt, en als de voortekenen niet bedriegen is daar veel meer kans op, is er genoeg tijd om ons daaraan aan te passen. Verder, alle andere ellende die ons voorspeld wordt, zoals weersextremen, vreselijke droogte, ellendige natheid en overstromingen, tornado ‘s, noem maar op, daarvan is tot nu toe niets aangetoond, zelf het IPCC erkent dat.
  En over de eventuele voordelen van klimaatverandering, want die zijn er ongetwijfeld ook, daarover hoor je niemand. Slecht nieuws haalt de kranten en de publiciteit nu eenmaal eerder dan goed nieuws.

  Johan Cramer -

  Schrijf een reactie op: Johan Cramer

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En hier in DenHaag zit Rutte met zijn samengeraapte zooitje te dromen en liegen.

  Henry -

  Schrijf een reactie op: Henry

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En wij maar betalen voir milieu, is toch van de pot gerukt hier in Nederland. Als ze wereldwijd dezelfde ideeën hebben ben ik ook bereid. Ik doe al veel, zonnepanelen gescheiden afval en meer van die dingen. Maar zolang die grootmachten zo doen, heeft dat wat wij in Nederland doen helemaal geen zin, totaal niet. Dan alleen geld uit de zak kloppen van de bevolking. Stoppen met die onzin en ga eerst in de wereld met die landen bezig. Kan me hier echt kwaad over maken. Ze willen graag allemaal een speldje daar in Den Haag dat ze het goed doen, maar van mij kunnen ze een vijfduimer in het hart krijgen, wat een arrogante vertoning van dit kabinet weer. Dat belangrijg is, is een feit , maar zo werkt het NIET.

  Frits -

  Schrijf een reactie op: Frits

  Het e-mailadres blijft prive.
 • In hoeverre is dit gefactcheckt?

  Dick Metserlaar -

  Schrijf een reactie op: Dick Metserlaar

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik begin steeds meer te geloven dat het allemaal bedoeld is om het publiek bang te maken. Duik maar in de geschiedenis en je zult dat er altijd wel iets was waar we bang voor moesten zijn. In de jaren 80 waren ze in de VS bang voor de russen en de atoombom. Hoeveel schuilkelders zijn voor niks gebouwd? In de jaren 60 waren Nederlandse wetenschappers overtuigd dat de wereld afkoelt. Nu is het opwarming. Wij gaan niks veranderen in de wereld ook al is heel Nederland 100% co2 vrij. De rest blijft lekker zijn troep de lucht in spuiten. Ik neem in ieder geval geen kinderen en bespaar ik ze de ellende. Mocht je willen lezen over de nieuwsartikel van de jaren 60 zag ik het via dumpert. https://www.dumpert.nl/mediabase/7643351/613a39cc/ondertussen_in_1970.html

  Claudio -

  Schrijf een reactie op: Claudio

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Ik snap er niets meer van. Waarom Nederland zo nodig weer een voorbeeld moet stellen en voorop wil lopen

  Karola Leidelmeijer -

  Schrijf een reactie op: Karola Leidelmeijer

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Omdat er in Nederland veel geld ligt om op te rapen. Je gaat Venezuela toch niet vragen om mee te betalen als ze blut zijn? Dit is niet vanwege de aarde of ons klimaat maar alleen maar om geld.

   Claudio -

   Schrijf een reactie op: Claudio

   Het e-mailadres blijft prive.
  • Dat is in België juist hetzelfde geval, bij mijn weten zijn er in de wereld al miljoenen jaren klimaatveranderingen aan de hand, dus ik geloof niks meer van zever die ze verklaren.

   Luc -

   Schrijf een reactie op: Luc

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Haha en wij laten ons weer een keer en rad voor de ogen draaien wie zijn er nu dom

  Rene -

  Schrijf een reactie op: Rene

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Succes ! China en die andere landen zijn de eerste die met de bijbehorende luchtvervuiling geconfronteerd worden

  Ed Kuijper -

  Schrijf een reactie op: Ed Kuijper

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Waardeloos zo gaat de wereld kapot . Ik hoop dat ze,allemaal astma krijgen . Klote schiena

  Will -

  Schrijf een reactie op: Will

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Liet de NOS dit soort zaken maar wat vaker zien, maar ja die linkse rakkers hoor je daar nooit over

  Erwin -

  Schrijf een reactie op: Erwin

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Beste Koen, heb je een betrouwbare bronvermelding voor jouw artikel?

  Niels -

  Schrijf een reactie op: Niels

  Het e-mailadres blijft prive.
 • In China zijn ze 10 keer verder als hier met verduurzaming. Wat in 2021 hadden afgesproken hebben ze in 2017-2018 alberijkt. Wij Nederlanders maar 30%. Dit komt vooral door den Haag zelf. Veel te veel regels voor zonnepanelen en windmolens te plaatsen.

  Leon -

  Schrijf een reactie op: Leon

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dan Ken jij de chinesen nog niet , mijn vrouw komt er vandaan en ik heb er 5 jaar gewoond, droom maar lekker verder ! In China stoken ze alles op wat maar brandbaar is , maar voor het oog en de formaliteit klopt alles aardig in de grote steden alhoewel je daar nauwelijks zonnepanelen tegen komt.
   Wat hun doen kunnen we hier in geen miljoen jaar weg compenseren dat is de realiteit en dat kunnen veel niet aan die gedachte. Hopelijk zorgt dit niet voor teveel klimaat stress.

   Bennie -

   Schrijf een reactie op: Bennie

   Het e-mailadres blijft prive.
 • Hier zijn we lekker bezig om de voel op te ruimen om het klimaat te redden. 1 kolencentrale dicht in Nederland 1600 meer in andere landen.
  Lekker bezig Nederland (Rustte)

  Jan -

  Schrijf een reactie op: Jan

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Natuurlijk! Alle huidige technieken doorontwikkelen. Lees de studievoorstellen in mijn profiel.

  Johannes Greefkes -

  Schrijf een reactie op: Johannes Greefkes

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En wij in Nederland laten ons belazeren door Rutte en co en Brussel om over te stappen op zonnepanelen,windmolens electr.auto’s enz enz om het klimaat te sparen en verder op jagen ze weer aan tonnen vervuilde troep in de lucht Rutte en co wordt eens wakker

  Reint -

  Schrijf een reactie op: Reint

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Nee, het zijn Jesse Klaver en Rob Jetten die dit doordrammen, als met een bekertje water in een badkuip vuil water denken dat dan het schoon wordt, wat ons ook nog heel, heel veel geld gaan kosten.

   Donna -

   Schrijf een reactie op: Donna

   Het e-mailadres blijft prive.
 • China is al zijn kolencentrales aan het sluiten en vervangen door KERNCENTRALES
  De 1171 waar dit artikel over gaat slaat op de electriciteits centrales die ze gaan bouwen in Afrika
  Het zijn wel kolencentrales van de laatste generatie met een minimum aan vervuiling en geen bruinkool centrales gelijk in Duitsland
  BTW , het zijn kolencentrales geworden omdat de EU erop tegen was om China kerncentrales te laten leveren aan bepaalde afrikaanse landen ………

  Dirk -

  Schrijf een reactie op: Dirk

  Het e-mailadres blijft prive.
  • Dus.., als China kerncentrales i.p.v. kolencentrales neerzet is dat daar wél veilig en goed? Waarom is dat hier dan niet mogelijk en vloeken in de kerk?

   Ed -

   Schrijf een reactie op: Ed

   Het e-mailadres blijft prive.
   • Kerncentrales zouden hier ook prima kunnen maar de meeste mensen denken bij het woord kerncentrale gelijk aan bijv Tsjernobyl waardoor ze gelijk gaan protesteren

    Jeffrey -

    Schrijf een reactie op: Jeffrey

    Het e-mailadres blijft prive.
  • China gaat 1171 kolencentrales bouwen in Afrika ? Heb je daar ook een link van ?

   John -

   Schrijf een reactie op: John

   Het e-mailadres blijft prive.
   • Maakt het daadwerkelijk uit waar ze die gaan bouwen? Niet alleen China, ook andere landen gaan bouwen. Daar gaat het om.

    Bjorn -

    Schrijf een reactie op: Bjorn

    Het e-mailadres blijft prive.
 • En het gekke is, iedereen is er tegen en toch gaan we het weer doen.

  Ton -

  Schrijf een reactie op: Ton

  Het e-mailadres blijft prive.
 • Zo kan je zien dat al de politieke partijen van het pad af zijn kost weer een hoop mensen hun baan en het levert niks op ik walg van rutte en zijn boevenbende

  K heijkoop -

  Schrijf een reactie op: K heijkoop

  Het e-mailadres blijft prive.
 • En wij in Nederland betalen voor het klimaatakkoord hoe gek kun je zijn.

  ria schouren -

  Schrijf een reactie op: ria schouren

  Het e-mailadres blijft prive.