Bij deze energieleverancier ga je vier keer zoveel betalen
Klanten van energieleverancier Budget Energie gaan vanaf begin september fors meer betalen voor stroom en gas. Wie voorheen nog 200 euro per maand kwijt was, moet straks drie tot vier keer zoveel betalen.
Dat blijkt uit een aantal voorbeelden van klanten die hun contract aan de Volkskrant hebben laten zien.
Ook op social media wordt geschokt gereageerd op de enorme termijnbedragen die worden gevraagd. Het gaat vaak om een verhoging van meerdere honderden euro’s.
Onrust
Volgens Budget Energie zijn de tariefverhogingen het directe gevolg van onrust op de groothandelsmarkt. De energieleverancier ziet zich genoodzaakt om de tarieven te verhogen, omdat de prijzen op de stroom- en gasmarkt ook snel stijgen.
Bij NLE en Budget Energie, die samen onder het hetzelfde bedrijf vallen, zijn zo’n 700.000 huishoudens aangesloten. Het is daarmee de vierde energiemaatschappij in Nederland.
Ook bij Vattenfall stegen de energietarieven voor een variabel contract aanzienlijk, maar alleen voor nieuwe klanten.
Slechts één keer per half jaar
Normaal gesproken verhoogt een energieleverancier bij een variabel contract slechts één keer per half jaar de variabele stroom- en gasprijs. Alleen bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld als er grote prijsschommelingen zijn, wordt de prijs eerder gewijzigd.
Budget Energie voert echter sinds begin januari iedere maand prijsaanpassingen door. Voor september is er echter sprake van een enorme prijsverhoging voor veel klanten.
Het doorvoeren van energietarieven mag in principe tussentijds, stelt ook de ACM. Maar dit moet dan wel gebeuren aan de hand van wisselende marktomstandigheden. Budget Energie moet dus aantonen dat de prijsstijging daadwerkelijk is gekoppeld aan hogere kosten die ze moet maken voor de inkoop van stroom en gas.
Ooffgrid
Het zijn allemaal opportunisten die je omwille van puur winstbejag het vel over de oren trekken! Net bij Eneco gestart op 2 augustus en binnen 3 weken horen we dat de beloofde €0,614 per terug geleverde kWh ineens naar een schamele en gierige 9 cent gaat.
In normaal Nederlands noem ik dit oplichting en misleiding!
De oolog wordt door de grotere bedrijven en onze overheid misbruikt om nog wat extra geld uit de beurs van de bevolking te trekken, niets meer en niets minder.
Een benzine aggregaat dat warmte en stroom oplevert en kort bewaart in een buffertank en Accu’s voor de 4 donkere maanden is nu rendabel. Tot aan € 5 per liter brandstof is deze opzet rendabel.
Reageren