Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Betere samenwerking EU op energiegebied

0 reacties

Energie EUEuropese landen zouden op energiegebied beter samen moeten werken, vindt de Europese Commissie. Alleen zo kan Europa ook in de toekomst verzekerd zijn van een stabiele energielevering en onafhankelijk worden van energietoevoer uit landen buiten Europa, zoals Rusland. Om dit te bereiken moet de energie-infrastructuur verbeteren en een betere communicatie tot stand komen.

Solidariteit

De Europese Commissie presenteerde dinsdag een plan en energiepakket waarin de solidariteit tussen verschillende EU-lidstaten centraal staat. Zo zouden buurlanden elkaar moeten helpen om huishoudens en essentiële diensten, zoals ziekenhuizen van stroom te voorzien in het geval van een stroomstoring of tekort aan elektriciteit of gas.

In het plan staat ook dat consumenten gemakkelijker toegang moeten krijgen tot informatie die ze helpt om inzicht te krijgen in hun eigen energieverbruik. Op die manier kunnen particulieren betere keuzes maken die kunnen helpen bij de algehele energiebesparing.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.