Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Aarde 0,3 graden warmer door besluit VS

Koen Kuijper

0 reacties

Het besluit van Donald Trump om zich terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs zal op termijn resulteren in een temperatuurstijging van zo’n 0,3 graden. Dat stelt de WMO, een meteorologische dienst van de Verenigde Naties. Het gaat vooralsnog om een schatting, omdat er nog geen onderzoek is gedaan naar de exacte invloed van de opzegging van het klimaatakkoord door de Verenigde Staten.

Wat vaststaat, is dat de VS zich niet zal inspannen om het aantal broeikasgassen terug te dringen waardoor de opwarming van de aarde zijn vrije loop heeft.

Hoge kosten

Trump trekt zich naar eigen zeggen terug, omdat de kosten die komen kijken bij de klimaatmaatregelingen te veel geld zouden kosten. Verder stelt hij dat de VS al behoort tot de meest milieuvriendelijke landen ter wereld en dat er geen akkoord nodig is waar Amerikaans werknemers de dupe van worden.

Merkel

Bondskanselier Merkel gaf aan dat de strijd tegen klimaatverandering er niet minder op wordt nu Trump heeft besloten zich terug te trekken. Europa, China, Canada en veel andere landen blijven pal achter het klimaatakkoord staan. Ook Minister Koenders benadrukt dat de verandering die in 2015 is ingezet, niet is te stoppen.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.