Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Aanpak energieakkoord is succes

Koen Kuijper

0 reacties

energieakkoordUit een evaluatie van het energieakkoord dat werd gesloten op 6 september 2013, blijkt dat de aanpak van het akkoord effectief is en dat de doelen van het energieakkoord binnen handbereik zijn. Dat stelt de Nationale Energieverkenning 2016 (NEV).

Hernieuwbare energie

Per 2023 zou 16 procent van de opgewekte energie duurzaam moeten zijn en moet er de komende jaren 1,5 procent energiebesparing per jaar worden gerealiseerd. Tot slot is er tussen 2014 en 2020 behoefte aan 90.000 arbeidsjaren.

De energietransitie is volgens de NEV een feit: steeds meer daken zijn uitgerust met zonnepanelen en in verschillende sectoren wordt ingezet op energiebesparing. Daarnaast worden er de komende jaren extreem grote windmolenparken op zee gebouwd. Deze gaan behoren tot de grootste ter wereld en vormen een belangrijke rol in het behalen van de doelstelling van 14 procent hernieuwbare energie in 2020.

Broeikasgas

De NEV schat verder in dat de broeikasreductie per 2020 uitkomt op ongeveer 23 procent ten opzichte van 1990. Dat betekent dat ook de reductie van 25 procent CO2 ten opzichte van 1990 dichterbij komt. Dit in het kader van het Urgenda-vonnis.  In de onderstaande infographic van de NEV worden alle klimaatdoelen en onderdelen van de energietransitie visueel in kaart gebracht.

infograpic-nev-2016-energieakkoord

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.