Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

60 miljoen voor energiebesparende maatregelen

0 reacties

Energie besparenHuiseigenaren kunnen vanaf 15 september een subsidie krijgen voor het invoeren van energiebesparende maatregelen in huis. Dat blijkt berichtgeving van de Rijksoverheid. In totaal komt er 60 miljoen euro extra beschikbaar.

Woningeigenaren komen in aanmerking als zij tenminste twee soorten isolatie met voldoende omvang toepassen. De volgende soorten isolatie komen in aanmerking: dak, gevel, vloer/bodem, spouw en glas. Er is ook een subsidie voor andere energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld geïsoleerde deuren, energiezuinige kozijnen of driedubbel glas.

Hoogte subsidie

De hoogte van een subsidie bedraagt ongeveer 20 procent van de isolatiekosten. De subsidie is er overigens niet alleen voor de huiseigenaren, maar ook voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). De subsidie geldt dan per appartement.

De subsidie is per 15 september aan te vragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Om de energiebesparende maatregelen te kunnen financieren, kunnen eigenaren eventueel een lening bij het Rijk afsluiten tegen gunstige voorwaarden.

ISDE-subsidie

Voor het investeren in voorzieningen die energie opwekken, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of een pelletkachel is er een ISDE-subsidie beschikbaar.

Ook voor verhuurders zijn er diverse opties om te investeren in duurzame energie en deze investering ook terug te verdienen, blijkt uit eerdere berichtgeving.

Lees ook: verhuurder mag vergoeding vragen voor duurzame woning

Campagne

Half oktober start de overheid met een driejarige campagne waarin verschillende thema’s met betrekking tot energiebesparing centraal staan. ren. Vooral huiseigenaren die nog niets of weinig doen aan energiebesparing worden gestimuleerd om dat juist wel te doen. Om dat te bewerkstelligen wordt er bijvoorbeeld duidelijk geïnformeerd over de verschillende subsidiemogelijkheden en wordt er informatie gebundeld waarbij de verschillende mogelijkheden duidelijk inzichtelijk worden gemaakt.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.