Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

380 euro korting in november/december op je energierekening

Ieder huishouden in Nederland krijgt de laatste 2 maanden een korting van in totaal 380 euro op de energierekening. Dit voordeel wordt direct verrekend door je huidige energieleverancier. Dat maakt het kabinet vandaag bekend.

Voor de energienota van november en december ontvangt dus ieder huishouden een voordeel van 190 euro per maand. Op deze manier wil het kabinet iedereen tegemoet komen voor de hoge energierekening.

Lees ook: Zo krijg jij de energiecompensatie (van € 380) op je rekening, check het hier.

Bovenop het energie plafond

Dit is dus nog een voordeel bovenop het energie plafond die per 1 januari 2023 ingaat. Eerder vandaag werd al bekend dat de volumegrens en de maximale prijs gunstiger gaat uitvallen dan in eerste instantie bekend is gemaakt.

Zo gaat er vanaf volgend jaar een vaste lagere prijs gelden voor zowel gas als stroom tot een bepaald verbruik, namelijk:

  • Stroom: tot 2.900 kWh; maximale prijs: € 0,40 per kWh
  • Gas: 1.200 m3 gas; maximale prijs: € 1,45 per m3

Als je meer verbruikt dan het plafond, dan betaal je daarboven gewoon het tarief uit je huidige energiecontract.

In samenspraak met de energieleveranciers had het kabinet al voorgesteld om vanaf 1 november al de energieprijzen te gaan verlagen. Maar nu is het duidelijk in welke vorm. Het voordeel van in totaal 380 euro is voor iedereen, ook voor Nederlanders met een vast contract.

Inmiddels heeft Essent donderdag bekend gemaakt de tarieven nogmaals te verhogen per 7 november, voor haar bestaande klanten.

Mijn kosten zijn lager, wat dan?

Een veel gehoorde vraag is direct bij dit nieuws: wat als je energiekosten lager zijn dan 190 euro in november of december. Krijg je dan je kosten terug tot aan maximaal 190 euro, of krijg je het verschil tussen je eigen nota en de compensatie terug?

Iedereen met een eigen aansluiting ontvangt 190 euro compensatie in zowel november als december . Wanneer jij dus een energierekening hebt van bijvoorbeeld 100 euro, dan krijg jij nog 90 euro teruggestort. Dat geldt ook wanneer je zonnepanelen hebt en je dus een deel van je stroom teruglevert.

Ben je benieuwd of je met een nieuw energiecontract minder dan die 190 euro kan gaan betalen? Maak dan hier een vergelijking.

2.500 euro voordeel

Het kabinet heeft berekend dat een huishouden met een normaal verbruik zo’n 2.500 euro voordeel geniet door de invoering van het energie plafond.

Daarnaast kunnen de laagste inkomens volgend jaar wederom een energietoeslag aanvragen van 1.300 euro.

Al met al laat het kabinet zich van een goede kant zien, om iedere Nederlander een steuntje in de rug te geven.

Twee energieleveranciers

Toch blijven veel mensen nog met vragen zitten.

Hoe zit het bijvoorbeeld wanneer een huishouden stroom en gas bij twee verschillende energieleveranciers heeft afgesloten?

Ook hier heb ik nog niets over gelezen, maar wat mij een logische stap lijkt is dat de korting geldt per huishouden en niet per energieleverancier. Ik vermoed dan ook dat je in dat geval bij één leverancier de korting ontvangt en bij de andere niet.

Blokverwarming

En hoe zit het met de Nederlanders die een blokverwarming hebben? Dit zijn toch al snel zo’n 450.000 huishoudens. Zij delen een verwarmketel met meerdere huizen en deze groep lijkt daardoor buiten de boot te vallen.

Een motie om op zoek te gaan naar een oplossing voor deze groep is inmiddels aangenomen.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

408 reacties

  • AAngel

    Ik woon in Ede

    800 euro energietoeslag gekregen
    Lees dat de 500 euro extra in oktober word overgemaakt dus afwachten maar

    Reageren
  • RRemi

    Dus een huishouden van 11 personen krijgt net zoveel als een huishouden van 1 of 2 personen? Voor ons is dit zwaar vervelend want we kunnen het zo niet betalen. We kunnen dit huis ook heel slecht isoleren.

    Reageren
  • SSylvia

    Hoe gaat het met de vergoeding als je met je zonnepanelen je eigen verbruik kunt bedruipen.
    Krijg je de vergoeding dan ook.

    Reageren
    • MMutd

      @Sylvia waarom denk je zo. Je hebt toch geen last van gestegen prijzen. Het is een noodmaatregel. Zo jammer dat je in eigen belang denkt

      Reageren
      • SSandra

        @Mutd
        Uhhh, iedereen is toch vrij om aan zijn eigenbelang te denken?? Wat is daar mis mee? Ze stelt gewoon een vrasg en jij hangt daar je eigen oordeel aan vast.

        Reageren
    • Ssebco

      @Sylvia

      Wat valt er niet te begrijpen aan ieder huishouden? Er zijn verder geen voorwaarden aan verbonden.

      Reageren
  • HHeidi

    Essent verhoogt hun tarieven eerst in november en december meer dan alle andere leveranciers en verdeeld de onterecht gevraagde tariefverhoging in oktober onrechtmatig als extra kosten bovenop de tarieven van november en december omdat ze zijn teruggefloten door het Rijk, een gemene wraakactie en ongelooflijk dat dit ongestraft blijft!!!!
    Zo wordt het bedrag van 190 voor de laatste twee maanden van 2022 veel lager dan bij de andere energieleveranciers..! Essent afnemers worden daarom gedupeerd..!

    Reageren
    • YYvonne

      @Heidi
      Gewoon opzeggen weg gaan dit gaan we niet vergeten wat ze doen krijgen ze koek van eigen deeg

      Reageren
      • BBrigitte Bramer

        @Yvonne

        Dit ga ik ook zeker niet vergeten
        Als het rustiger word wat ik hoop ga ik weg bij Essent

        Reageren
    • EEveline

      @Heidi

      Oxxio doet ook zo iets. Kondigen een tariefsverhoging aan voor gas/licht per 4 oktober. Stellen het uit ivm commotie 30 dagen en verhogen tarief nog hoger dan de aangekondigde per 4 oktober.
      Ik ga van 1,67 gas naar 3,33 per Kuub gas. Dan had ik liever geen uitstel.
      Het is boeventuig!

      Reageren
      • GGregory kamarzarian

        @Eveline

        Ik zit bij united consumers. Ik krijg van dit jaar 600 euro terug! Zeker de moeite waard om naar te kijken. Succes allemaal.

        Reageren
      • KKnapen

        Mensen die nu meer moeten aan de levetancier dat ze t maandbedrag verhogen eerst een klacht indienen bij de leverancier t. Gas is gedaald op 1.74 euro de kuub doen ze er niks aan melden bij ACM daar een klacht indienen ze proberen t mijn maandbedrag van 699 is gezakt naar 250 niet klagen maar eve dat doen maar de meeste mensen klagen maar maar doen er niks tegen

        Reageren
    • HH

      @Heidi
      Schei toch uit man, hou je mond als je geen idee hebt wat je roept. Essent blijft na verhoging nog veruit bij de goedkoopste horen….

      Reageren
      • MMevr v d Roest

        @H
        Volgens mij is dat idd zo, gelukkig heb ik ern vast contract tot eind 2023.

        Reageren
    • LLyana

      @Heidi
      Idd zo zie ik ’t ook, zit ook bij essent, even snel prijzen oppompen, en dan gaat je 190 korting weer omlaag.
      Ik ga 2,33 per kubb betalen vanaf Nov…. Omdat ze v Okt ook verdeeld hebben over Nov en Dec

      Reageren
    • Eeliza

      @Heidi

      Ja, ik kreeg gisteren ook de nieuwe tarieven van Essent. Schandalig. Aangezien we in november en december meer gas zullen verbruiken dan in oktober, hebben we er geloof ik ook nog meer nadeel van, dan dat de tarieven in oktober zouden zijn doorgegaan. Dat dit zomaar kan ! En je kunt niks, overstappen gaat op dit moment al helemaal niet.

      Reageren
  • NNel

    Hoeveel energietoeslag je krijgt verschilt per gemeente. Wij krijgen in ieder geval 800 euro. Dit bedrag wordt vanwege de vele aanvragen pas in november uitgekeerd. Over die 500 euro toeslag moet nog vergaderd worden bij ons in de gemeente. Of we dit krijgen hangt af van; de hoeveelheid aanvragen en hoeveel geld de gemeente in kas heeft.

    Reageren
  • PPH de Groot

    Mijn energie contract loopt op 5 september 2022 af en dat is voor 1 november 2022. Hoe zit dat dan moet ik dan de volle mep betalen of is ook een regeling voor?

    Reageren
  • DDe schoen

    Goedemiddag, er wordt gesproken over verlaging van …. We verrekenen 190 euro er komt een energie plafond maar voorlopig kan je je eigen termijn bedrag niet aanpassen want dat doen de energie bedrijven voor je, minder betalen mag niet maar meer mag absoluut wel al verhoog je het naar € 2000

    Reageren
    • PP.groen

      @en waar ik die 500 euro compensatie die je dit jaar nog zou krijgen bovenop die 800 euro daar hoor je niks meer van he nee dat wordt door je neus geboord en volgend jaar weer 1300 euro nou ik moet het eerst nog zien kom eerst maar met die 500 euro

      Reageren
      • NNatasja

        @P.groen
        Die had je al binnen moeten hebben hoor

        Reageren
        • BBeer

          @Natasja
          Ik heb ook die 500 extra niet ontvangen, wat moet ik nu doen?

          Reageren
          • FF de Jong

            @Beer
            Normaal hoor je de energietoeslag in één keer te ontvangen in totaal dus 1300 euro,maar ik weet juist niet hoe het met jou gemeente zit, het kan zijn dat ze deze maand nog die 500 euro over maken als na betaling, ik zou even bij de gemeente informeren

            Reageren
          • JJojo

            @F de Jong wat je hier vertelt is onzin. Van die 500euro boven op de 800 was nog lang geen sprake. Toen die 800 bekend werd. Die 500 komt einde van de deze maand!!!

            Reageren
          • EEnid Damoen

            Ik heb nog de 500euro niet gekregen.

            Reageren
          • JJeroen

            @H weer zo’n kortzinige domme reactie. Of iedereen maar in de ww begonnen zijn vanaf de jeugd er zijn ook mensen die 20 of 30 jaar gewerkt hebben ei .

            Reageren
          • MMvdl

            @Beer

            Mischien kun je met je handen werken. Ipv ophouden.

            Reageren
          • DDini

            @Beer

            Je kan het nog tot 31 oktober aanvragen bij je gemeente

            Reageren
        • SS

          @Natasja

          Hangt erg van de gemeente af, bijvoorbeeld mensen uit gemeente Haarlem krijgen het halverwege oktober.

          Reageren
          • TTon

            @Sin Delft krijgen wij die 500€nog helemaal niet, ze zijn er nog over aan het vergaderen of wij die 500€ krijgen.

            Reageren
        • RRia

          @Natasja nee hoor heel veel mensen hebben dit nog niet ontvangen.. antwoord van gemeente is dat Den Haag het nog niet over heeft gemaakt naar de gemeentes..pas als dat gedaan is kunnen ze die 500 euro uitbetalen.

          Reageren
        • WWendy

          @Natasja
          Idd due heb ik van mijn gemeente ook helemaal gekregen. Eerst 4x 200 en de laatste 500 vorige week.

          Reageren
      • PP.lugten@casema.nl

        @P.groen die 500 euro moet je al gehad hebben als je de 800 ook hebt gehad .Zoniet moet je het via de gemeente aanvragen .is een speciaal formulier die je moet invullen..Wel DIGD er bij houden..

        Reageren
        • BBritney

          @P.lugten@casema.nl
          Dat is echt onzin ik heb de 800 al lang gehad maar de extra 500 word hier pas eind oktober overgemaakt

          Reageren
      • HHakfoort

        @P.groen Ik woon in Drenthe in plaats EMMEN en ik heb een email vd gemeente Emmen gekregen dat die E 500,00 voor 1 oktober op de rekening staat !
        Eind september bedrag E 500,00 binnen gekregen !!!
        Ik heb die E 800,00 al lang gehad. Of gemeente bellen welke maand komt en als al E 800,00 heb gehad krijg je zeker die E 500,00 vriendelijke groeten Sissie

        Reageren
      • HHetty

        @P.groen
        Nou ik woon in Zwijndrecht daar hebben wij het wel gehad ook Dordrecht Papendrecht sliedrecht gewoon de drechtsteden daar hebben ze het gehad ik zou naar jou gemeente bellen al ik jou was

        Reageren
      • JJ van leeuwen

        @P.groen de 500 euro krijgt u waarschijnlijk net als ik in december bij veel gemeente, even. Uw gemeente raad plegen er over .

        Reageren
      • JJojo

        @P.groen einde van deze maand

        Reageren
      • SSjors

        Nog steeds geen 500 gekregen. De 800 was al een drama om te krijgen. Heel veel bewijzen moeten laten zien bij de gemeente.
        Daarom is het met deze regeling vaag maar wat er nu beloofd wordt eerst zien dan geloven. De energie maatschappijen rommelen erg met hun prijzen.

        Reageren
      • MMarian

        @P.groen

        Wat zeur men nou. Wij krijgen helemaal niets nadat niets.weet je waarom?? Om dat wij iets meer verdienen dan 1350 per maand netto!! Hoe vindt je dat dan?

        Reageren
        • MMonic

          @Marian
          Er zijn ook gemeentes waar je afgerekend wordt op je spaargeld. Maak dat eerst maarvop wordt er dan gezegd. Terwijl er ook zat mensen zijn met spaargeld die het wel krijgen

          Reageren
        • DDorette

          @Marian

          Reageren
      • CCgmm Coster

        @P.groen

        Wij in Leiden hebben in september de 500 euro ontvangen.

        Reageren
      • DDini

        @P.groen

        Kan je nog aanvragen voor 31 oktober

        Reageren
    • PPeterlugten

      Volgens mij mag de energie leverancier niet je afgesproken bedrag verhogen alleen als je het zelf verhoogd dan mag je dat niet verlagen..En de maandlijkse termijnen is een voorschot die 1x per jaar in januari of augustus in een jaar afrekening wordt afgerekend..

      Reageren
  • YYkie

    Wimpie en Max krijgen het ook hoor En die hebben een fikse salaris verhoging gehad

    Reageren
    • WWil

      @Ykie

      Zit 30 euro boven de norm krijg daarom geen 1300 euro pech

      Reageren
      • CCees

        @Wil
        En wat is de norm?

        Reageren
        • JJos Meijers

          @Cees de norm is 1244 exclusief vakantiegeld voor een alleenstaande, en rond de 1900 voor een stel. Beide bedragen zijn netto.

          Reageren
      • JJohnB

        @Wil Tjeemig, Wil, da’s balen! Kun je voor volgend jaar nog iets regelen? Misschien zorgen dat je 31 euro minder inkomsten hebt en binnen de norm valt?

        Reageren
  • MMarga Lambers

    Hoe zit het dan met de energie die bij de huur in zit.

    Reageren
    • PPeterlugten

      @Marga Lambers

      Dat is waarsch blokverwarming dat is ook het zelfde eind afrekening..Moet je even bellen met woning stichting..Kan zo wezen je krijgt dat geld gewoon gestort..Dus bij eindafrek zelf verrekenen..En ik denk dat veel mensen die die toelage hebben gehad nog dieper in de shit komen de meesten hoor ik hebben het verbrast..En wat je ook niet hoort wat doet belasting met die bedragen is dat belasting vrij .of komt dat bij je inkomen en komt toeslagen plafond niet in gevaar. En dat weet niemand.

      Reageren
  • Aagneta

    en hoe zit het met de mensen die in oktober al meer zijn gaan betalen???

    Reageren
    • GGeert

      @agneta

      Niks, je krijgt je compensatie gewoon in november en december via de energieleverancier.

      Reageren
      • HHeidi

        @Geert

        Essent verhoogt de tarieven van november en december nog extra bovenop de aangekondigde tarieven omdat ze in oktober niet mochten verhogen, zo krijgen ze toch hun berekende extra geld en zijn Essent gebruikers de dupe, tot nu toe wordt Essent hier niet voor gestraft, crimineel is dit…

        Reageren
  • BBianca

    Mensen met een vast contract krijgen ook 1300 euro dat is niet eerlijk wij moet ons maar redden

    Reageren
    • BBiancijoy

      @Bianca

      Daar ben ik het niet mee eens. Als je jaren geleden een variabel contract hebt afgesloten. Heb je zelf die gok gewaagd. Ik ben toen gegaan voor een vast contract, omdat ik niet wilde “gokken” met mijn geld. En kon ik dus het vaste bedrag, meenemen in mijn budget.

      Reageren
      • JJack

        @Biancijoy Klopt helemaal!

        Reageren
      • KKarin

        @Biancijoy
        Makkelijk praten hoor. Het advies van Vattenfall was toen ‘zet het absoluut niet vast’.

        Reageren
        • JJmg

          @Karin

          En jij hebt geluisterd naar degene die voordeel gaat halen uit jouw contract? Als je het vast zet is het hun probleem en nu heb jij vrijwillig gezegd “oh nee joh ik neem dat risico wel over van jullie”

          Ik heb hem lekker vast staan op 0.20€ omdat het vrijwel nooit lager is geweest en daar ook geen aanleiding voor was.

          Eigen schuld dus dat je naïef was.

          Reageren
        • JJeannette

          @Karin

          Hebben ze bij mij niet gezegd was je eigen keuze
          Of je kon variabel of vast zetten ik heb toen gekozen om het vast te zetten
          en het is altijd je eigen keuze wat je doet

          Reageren
        • WWim Cornelisse

          @Karin, je geloofd toch nietveen eenzijdig advies. En ik vraag mij af of ze dat letterlijk zo hebben gezegd. Je hebt zelf toch ook verstand Mijn bank vond destijd het een goed idee om mijn hypotheek deels te beleggen ik niet. Ben in het verleden ook vaak gebeld door bedrijven die zeiden dat mijn hypotheek goedkoper kon. Kon ook, maar dan zat er ik ook veel langer aan vast, dus feitelijk duurder en niet op in gegaan. Zelf logisch nadenken is het devies.

          Reageren
        • WWim Cornelisse

          En ik vraag mij af of ze dat letterlijk zo hebben gezegd. Je hebt zelf toch ook verstand Mijn bank vond het destijd een goed idee om mijn hypotheek deels te beleggen, ik niet. Goed besluit niet te doen. Ben in het verleden ook vaak gebeld door bedrijven die zeiden dat mijn hypotheek goedkoper kon. Kon ook, maar dan zat er ik ook veel langer aan vast, dus feitelijk duurder en niet op in gegaan. Zelf logisch nadenken is het devies.

          Reageren
    • BBranca

      @Bianca je had ook een keuze om het vast te zetten. Iemand die het vast heeft gezet en de prijs zou veel goedkoper zijn geworden dan werd er ook gezegd u had het vast gezet dat is het risico. Mensen met vast contract hebben het risico durven nemen en jij niet maar moet je nu ook niet zeggen dat het oneerlijk is

      Reageren
    • RRudi

      @Bianca jij bent wel erg zielig figuur ,afgunst druipt er af. Mensen met een vast contract hebben toen de keus gemaakt ,jij hoogstwaarschijnlijk niet omdat je toen dacht misschien zakt het nog wel. Hebberigheid ikke ikke als ik het maar heb ,de rest interesseert je niet . Nu krijg je het deksel op de neus ,andere mensen hebben destijds dus goedgekozen. Dat nu iedereen het krijgt kunnen die mensen ook niks aan doen ,doet de overheid toch . Maar dat je zo afgeeft op deze manier dan laat je je werkelijke ik zien . Sorry zielig figuur

      Reageren
    • AAad

      @Bianca
      Mensen die een vast contract hebben afgesloten gaan voor zekerheid maar betalen daarvoor een iets hogere prijs dan een flexibel contact de mensen met een flexibel contact willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten ik heb al heel lang vaste contracten afgesloten juist om er zeker van te zijn dat ik niet meer maar ook niet minder hoeft te betalen dat heet zekerheid. Er is een paar jaar geleden een prijs verlaging geweest ja toe hadden mensen met een vast contract even pech dus is het terecht dat mensen met een vast contract ook mee profiteren. Had nou ook maar een vast contract genomen maar nee ik ga niet meer betalen dan nodig is. Dus

      Reageren
    • CCorinne

      @Bianca

      1300 euro is alleen voor de mensen met een heel laag inkomen. Die trouwens soms nog meer krijgen dan iemand die net boven minium zitten en daardoor nergens recht op hebben.
      Daarnaast hebben wij zonnepanelen en een vast contract. We hebben voor die zonnepanelen een hoop geld betaald en we doen ultra zuinig met gas. En daarom zouden wij nu gestraft worden en niet die 2x 190 euro krijgen. Ook een beetje krom

      Reageren
      • CCees

        @Corinne/Bianca,
        Die 190,-€ tegemoetkoming op de energierekening is voor elke gezin.

        Reageren
    • GGer

      @Bianca
      Ja en de mensen met een variabele hebben voorgaande jaren geprofiteerd

      Reageren
    • HHans

      @Bianca
      Dat zijn waarschijnlijk mensen met een laag inkomen.
      Ik heb ook een vast contract en betaal maar 103 euro per maand totaal voor gas en electra.
      In november 2023 loopt mijn contract af en zien we wel wat er tegen die tijd is…
      Maar ik heb geen 1300 euro gehad hoor.

      Reageren
    • EEllie

      @Bianca
      Hoe kom je bij deze onzin? Ten 1e heeft die 1300 euro met je inkomen te maken, ten 2e zijn er mensen (zoals ik) die in augustus DIT jaar met hogere tarieven dan het prijsplafond,een vast contract hebben genomen, die wachten nog op bericht of zij ook onder deze lage tarieven gaan gelden, ik verzeker U dat ik geen €1300, – krijg of ooit heb gehad, dit heeft niets met wel of niet een vast contract te maken!

      Reageren
    • JJeroen

      @Bianca over twee jaar is het nog zo met hoge maand kosten, dus mensen met een vast contract zullen het toch echt moeten op sparen er zo niet eerlijk in de wereld .

      Reageren
    • SSylli

      @Bianca ik ken meerdere mensen die in een goed geïsoleerde flat wonen en daardoor een heel laag verbruik hebben. Ze betalen minder dan €100,- per maand aan energiekosten. Ook zij hebben recht op de compensatie waardoor ze per saldo meer krijgen dan ze betaald hebben. Beetje krom vind ik.

      Reageren
    • PPieter

      @Bianca

      Ik maak al zeker 40 jaar gebruik van vaste kontrakten en betaal al 40 jaar een paar cent per kw of kuub meer dan mensen die voor variabel kiezen. Dit om plotselinge prijsverhogingen van de leveranciers op te vangen. Heeft u mij ooit horen klagen?

      Reageren
    • SS. Eiting

      @Bianca
      Een vast contract heeft niets te maken met je inkomen. Je krijgt een toeslag van E 1300.00 omdat je te weinig inkomen hebt. Ik krijg ook geen toeslag(heb ook een vast contract) omdat ik AOW en een klein pensioentje heb.

      Reageren
  • JJacqueline

    First create a problem, then offer a “solution”
    En dan zijn er nog mensen die dankbaar zijn voor deze “oplossing”

    Reageren
    • SStefan

      @Jacqueline
      Ze hadden ook niks kunnen doen en volgens jou beredenering alleen het probleem veroorzaken.

      Reageren
      • AAnna

        oh, en nu zijn ze helden in jou ogen. Hadden ze niets gedaan, hadden ze opstand en nu hebben ze op sluwe wijze weer mensen in slaap gesust.

        Reageren
        • GGeert

          @Anna

          Juist, ze zijn wel wat laat met de compensatie, maar dat wil niet zeggen dat we allemaal schapen zijn. Dit is een begin en we hopen natuurlijk voor meer compensatie door 2023 heen.

          Reageren
    • PPeter

      @Jacqueline
      Je bent een van weinigen die wakker is.

      Reageren
    • EEliza

      @Jacqueline
      Ja, er lopen meer schapen rond met 2 poten dan met 4 poten !

      Reageren
  • JJoannie

    @Mirjam hoekstra idd. dit stond in 2009 in een boek allemaal al beschreven.

    Reageren
    • PPeer

      @Joannie

      Welk boek

      Reageren
  • JJacqueline

    @Mirjam hoekstra
    Mensen blijven in winterslaap helaas

    Reageren
  • AAlly

    Het lijkt mij dat die €190 p/m een compensatie is voor de geen die dus ameer gaan betalen in de maanden november / december tot aan de planfondprijs.

    Reageren
  • WWilleke

    Ik krijg in november mijn jaarnota waar dan gelijk mijn nieuwe termijnbedrag in opgenomen is. Enig idee hoe het dan gaat met die 190 euro??

    Reageren
  • MMonique

    Ik lees nog steeds nergens terug hoe het berekend wordt als je zonnepanelen hebt.

    Reageren
  • TTita

    En de rijke mensen krijgen die ook €190 ?

    Reageren
    • RRichard

      @Tita
      Ja waarom niet. Dat zijn ook meestal mensen die zich helemaal suf werken he.
      Rare opmerking

      Reageren
    • AAnja

      @
      Maar natuurlijk , alles op de grote hoop.

      Reageren
    • BBiancijoy

      @Tita
      Waarom niet. De meeste rijke mensen. Hebben hard gewerkt voor hun geld. En zijn daarom “rijk”. Waarom zouden zij geen voordeel mogen hebben. Ze betalen meer belasting. En hebben meestal harder en meer gewerkt. Dan mensen die niet “rijk” zijn. Om het maar even in Jip en Janneke taal te benoemen.

      Reageren
      • AAki

        @Biancijoy
        Nja… Om te zeggen dat rijke mensen meer en harder hebben gewerkt kun je niet zonder meer zeggen.
        Vaak zit hier een groot deel geluk achter of gewoon betere begin omstandigheden.
        Op z’n hoogst kun je zeggen dat die mensen gemiddeld meer risico hebben gelopen om rijk te worden maar rijk word je niet met werken… Een eigen bedrijf starten (risico), geluk hebben met investeringen (geluk), rijke familie hebben (betere begin omstandigheden)… Daar komt bovenop dat als je eenmaal geld hebt je makkelijker geld kunt verdienen omdat bijvoorbeeld 100k investeren voor ons een enorm risico is maar iemand die al rijk is leid een stuk minder risico.

        Reageren
      • RReggie

        @Biancijoy
        Ik wil hier even een kleine nuance in aanbrengen. Niet alleen de rijken mensen werken hard voor hun geld. Zij hebben vaak de hersenen en de mogelijkheden gehad om te studeren. Daardoor een betere baan en een hoger salaris. Niet ieder mens heeft het niveau om een beter betaalde baan te krijgen. Of krijgen van hun ouders/ schoonouders een jubbelton en hebben dus geen beter financieel begin. Laten we elkaar respecteren en ervan uitgaan dat we allemaal hard werken en ons steentje bijdragen. Dus ook allemaal recht hebben op die 190 euro. En inderdaad de belastingdienst rekent af wie wat verdiend heeft en aan belasting moet betalen.

        Reageren
      • RRonald

        @Biancijoy dus de rijke hebben harder gewerkt dan mensen die minder hebben oftewel jij hebt vast rijke familie of je zit in de politiek.Dus mensen die jaren zich kapot hebben gewerkt voor hun pensioen, stratenmaker, bouwvakkers,fabrieksarbeiders zijn in jouw ogen niks maar hebben in mijn ogen meer recht op die 190 euro dan mensen die niet op 1000 euro hoeven te kijken.

        Reageren
  • GGeert Dukkerhof

    Hallo…ik betaal elke maand veel !! Extra te veel !
    Ben heeeel zuinig. Superzuinig.
    Krijg miss zelfs wat terug door mijn hoge maandtarief.
    Heb ik toch ook recht op die bijdrage lijkt me ?
    Bvd v uw reactie.
    Gr Geert

    Reageren
    • 11bakellende

      @Geert Dukkerhof

      Er staat: IEDER huishouden

      Reageren
  • FFrannie

    En hoe zit het dan voor de mensen die blokverwarming hebben en energie gezamenlijk betalen die in de huur wordt bijgeteld in de huur krijgen die dan ook deze tegemoetkoming

    Reageren
    • TTdom

      @Frannie

      Als je nou het artikel eens uitleest had je deze vraag niet hoeven stellen, Frannie

      Reageren
  • VVossen

    Hoe gaat dit dan als je van 1 energiebedrijf t gas af neemt en van t andere energiebedrijf stroom afneemt?

    Reageren
  • VVossen

    Hoe gaat dit in werking als je bij 1 energiebedrijf stroom afneemt en bij t andere energie bedrijf gas afneemt

    Reageren
    • GGeert

      @Vossen

      Dan krijg je helemaal niks, want de ene energiebedrijf zal denken dat de ander jou dit bedrag gaat gunnen natuurlijk. Daardoor gaat geen enkel jou dit bedrag geven. Pech is dat.

      Mvg

      Geert

      Reageren
  • MMarlon

    En wat blijft er van over want daar gaat natuurlijk nog de belasting vanaf. Doen net alsof ze ons een cadeau geven. Drijven zelf de prijzen op met hun belachelijke sancties tegen Rusland en het zijn tenslotte onze eigen belasting centen die we terug krijgen. Die gaan een keer niet naar asielzoekers of naar schadevergoedingen van ons slavernij verleden waar het geld van mensen die hier niks aan kunnen doen gaat naar mensen die er geen last van hebben gehad. Mensen wordt wakker we worden gepiepeld waar we bij staan. Hypocriet Den Haag

    Reageren
    • AAnoniempie

      @Marlon, en net zo als die €400,-compensatie eerder merkte ik niets van energie bedrijf kwam bijna elke maand met een nieuw hogere prijs

      Reageren
    • KKees van Leeuwen

      @Marlon en wat gebeurt er met mensen zoals ik , die in een ongeïsoleerd een steen dik huis wonen gebruik gemiddeld 1500 a 1700 kuub gas?

      Reageren
    • EEef

      @Marlon
      Inderdaad Rusland heeft hier niets mee te maken.De energie bedrijven en de tweede slaapkamer doen dit zelf.Hollandbetaald de hoofdprijs vanheen europa.Zit nu nog bij Energie direct voor 0,28 cent per kuub gas vanaf nov 3,09 per kuub.

      Reageren
      • TTuurlijk

        @Eef

        1 kuub gas voor 0.28 cent… Tuurlijk. In 2014 was de prijs al boven de 0,50. En langer dan 5 jaar vast doen ze niet. Sterk verhaal

        Reageren
    • EEl padrino

      @Marlon ja net wat je zegt. Eindelijk eens naar ons ipv naar de buitenlanders die klagen over het eten en zo. Wij hebben hier gewoon recht op. Ze hebben ons ook al die 800 en die 500 euro door onze neus voorbij laten gaan ! Vind dat de mensen die die 2 bedragen hebben gehad geen recht hebben op de 190 euro in november en december. Maar dat is mijn mening

      Reageren
      • JJoannie

        @El padrino waarom hebben ze die 800, en 500 door je neus geboord ? Even opnieuw aanvragen want de bedragen zijn verhoogd.

        Reageren
      • NNita

        @El padrinoJe hebt helemaal gelijk.
        Wij werken ook hard voor ons geld,en pissen iedere keer langs het potje toevallig wij ook temaken hebben met de hoge energie kosten per maand en de boodschappen die duurder zijn geworden.wij moeten maar zorgen dat we alles per maand rond breien.
        Mensen zitten nu tezeiken
        Maar mensen in een uitkering of met een laag inkomen krijgen gewoon toeslagen 800 compesatie nog eens 500 euro.
        De overheid is gewoon dom.
        als of ze het gebruiken voor hun energie rekening .
        En dan krijgen ze volgend jaar weer eens 1300 euro.
        Meschien moeten wij ook maar stoppen met werken .

        Reageren
        • NNita

          Durf niet eens me kachel aan tezetten aangezien wat ik nu per maand betaal
          Ik heb een kind met een beperking die een bepaalde temperatuur in de slaapkamer moet hebben maar daar kan ik nu niet eens aan voldoen.
          Ik vind het lach wekkend als ik lees wat sommige mensen per maand maar hoeven tebetalen ik zou daar graag mee willen ruilen en dan nog klagen of ze die 190 euro compesatie wel krijgen.
          en dan hoogwaarschijnlijk 800 en 500 compesatie al gekregen?

          Reageren
  • SSkye

    Beetje lachwekkend dit constant dezelfde vraag en energie bedragen van 120 euro?? Als ik die had zette ik de thermostaat meteen 2graden hoger

    Reageren
  • SS Pale

    Ik kreeg 3 weken geleden bericht van eneco energie bedrijf dat per 1 oktober maandelijks € 430 euro moet gaan betalen met een klein pensioen/ Aow.
    Ik weet niet hoe het uit gaat zien voor mij.

    Reageren
    • AAnnelies

      @S Pale

      U heeft dan recht op 1300 compensatie
      Moet u wel zelf aanvragen

      Reageren
      • MM.Wolters

        Maximale gas prijs€1.45 m3
        Is dat incl leveringskosten?
        M Wolters

        Reageren
      • WWim

        @Annelies
        Waarom beweerd U dit, weet U wat iemand een “klein pensioen” noemt of vind?
        Alleen mensen met inkomen rond 120% (sommige gemeenten 130%) op bijstandsniveau kunnen dit aanvragen, niet IEDEREEN die aow en een pensioen heeft!
        En zeer krom, als ze dan nog lage contract-tarieven hebben krijgen ze het ook, het is een belachelijk systeem die €1300,- en wordt vaak niet aan de gas en licht rekening uitgegeven, maar goed zal mijn jalousie wel zijn dat ik hard werk en er nèt niet voor in aanmerking kom, maar ik ken ook ouderen met een echt klein pensioen die er OOK net naast pissen hoor!

        Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.