Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

380 euro korting in november/december op je energierekening

Ieder huishouden in Nederland krijgt de laatste 2 maanden een korting van in totaal 380 euro op de energierekening. Dit voordeel wordt direct verrekend door je huidige energieleverancier. Dat maakt het kabinet vandaag bekend.

Voor de energienota van november en december ontvangt dus ieder huishouden een voordeel van 190 euro per maand. Op deze manier wil het kabinet iedereen tegemoet komen voor de hoge energierekening.

Lees ook: Zo krijg jij de energiecompensatie (van € 380) op je rekening, check het hier.

Bovenop het energie plafond

Dit is dus nog een voordeel bovenop het energie plafond die per 1 januari 2023 ingaat. Eerder vandaag werd al bekend dat de volumegrens en de maximale prijs gunstiger gaat uitvallen dan in eerste instantie bekend is gemaakt.

Zo gaat er vanaf volgend jaar een vaste lagere prijs gelden voor zowel gas als stroom tot een bepaald verbruik, namelijk:

 • Stroom: tot 2.900 kWh; maximale prijs: € 0,40 per kWh
 • Gas: 1.200 m3 gas; maximale prijs: € 1,45 per m3

Als je meer verbruikt dan het plafond, dan betaal je daarboven gewoon het tarief uit je huidige energiecontract.

In samenspraak met de energieleveranciers had het kabinet al voorgesteld om vanaf 1 november al de energieprijzen te gaan verlagen. Maar nu is het duidelijk in welke vorm. Het voordeel van in totaal 380 euro is voor iedereen, ook voor Nederlanders met een vast contract.

Inmiddels heeft Essent donderdag bekend gemaakt de tarieven nogmaals te verhogen per 7 november, voor haar bestaande klanten.

Mijn kosten zijn lager, wat dan?

Een veel gehoorde vraag is direct bij dit nieuws: wat als je energiekosten lager zijn dan 190 euro in november of december. Krijg je dan je kosten terug tot aan maximaal 190 euro, of krijg je het verschil tussen je eigen nota en de compensatie terug?

Iedereen met een eigen aansluiting ontvangt 190 euro compensatie in zowel november als december . Wanneer jij dus een energierekening hebt van bijvoorbeeld 100 euro, dan krijg jij nog 90 euro teruggestort. Dat geldt ook wanneer je zonnepanelen hebt en je dus een deel van je stroom teruglevert.

Ben je benieuwd of je met een nieuw energiecontract minder dan die 190 euro kan gaan betalen? Maak dan hier een vergelijking.

2.500 euro voordeel

Het kabinet heeft berekend dat een huishouden met een normaal verbruik zo’n 2.500 euro voordeel geniet door de invoering van het energie plafond.

Daarnaast kunnen de laagste inkomens volgend jaar wederom een energietoeslag aanvragen van 1.300 euro.

Al met al laat het kabinet zich van een goede kant zien, om iedere Nederlander een steuntje in de rug te geven.

Twee energieleveranciers

Toch blijven veel mensen nog met vragen zitten.

Hoe zit het bijvoorbeeld wanneer een huishouden stroom en gas bij twee verschillende energieleveranciers heeft afgesloten?

Ook hier heb ik nog niets over gelezen, maar wat mij een logische stap lijkt is dat de korting geldt per huishouden en niet per energieleverancier. Ik vermoed dan ook dat je in dat geval bij één leverancier de korting ontvangt en bij de andere niet.

Blokverwarming

En hoe zit het met de Nederlanders die een blokverwarming hebben? Dit zijn toch al snel zo’n 450.000 huishoudens. Zij delen een verwarmketel met meerdere huizen en deze groep lijkt daardoor buiten de boot te vallen.

Een motie om op zoek te gaan naar een oplossing voor deze groep is inmiddels aangenomen.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

408 reacties

 • VVanbavinckhove

  En nergens zie ik total énergie .. Hebben we ook recht?

  Reageren
 • AAC pot

  Ik vind het belangrijk dat iedereen het geld krijgt ook de mensen die de cv ketel delen

  Reageren
 • IIrma de Jong

  Wij hebben naast een eigen woning (hoofdverblijf) ook een vakantiewoning met eigen gas-, electra- en watermeter. Geldt de compensatie van EUR 190,— voor de maanden november en december 2022 ook voor vakantiewoningen? Op internet lees ik enerzijds dat de compensatie geldt voor ‘inwoners’ maar vaak lees ik ook dat eea geldt per ‘aansluiting’.

  Reageren
  • DDennis

   @Irma de Jong Het is een vrij “domme” regeling. Als u voor de vakantiewoning een andere energieleverancier heeft is de kans zeer groot dat u ook voor de vakantiewoning een tegemoetkoming krijg. Wij krijgen ook dubbel omdat stroom en warmte van 2 verschillende leveranciers komt. Netjes over gebeld, maar ze kunnen het niet individueel aanpassen….

   Reageren
 • MMarian

  Heb een vast contract betaal 76 euro bij budgetenergie

  Geen recht op de 380 denk ik

  Wie weet het

  Reageren
  • HHenny

   @Marian

   Dat je dit durft te vragen zeg. Er zijn mensen die 800 euro per maand betalen als het niet meer is. Bah walg hier van

   Reageren
   • MMarian

    @Henny
    Bemoeienis

    Reageren
   • WWybe

    @Henny

    Ik betaal 40 euro p/m, denk je dat dit uit luxe is?

    Reageren
   • EEnola Gay

    @Henny Droeftoeter

    Reageren
   • FFrans

    @Henny
    Waarom mag iemand dat niet vragen. De regels zijn i nederland altijd erg moeilijk. Een gewoon mens heeft een advocaat nodig om de regels te begrijpen. Volgens mij ben jij een deuger bah ik walg van dergelijke mensen

    Reageren
  • MMenno Wielenga

   @Marian
   Jawel. Iedereen krijgt die compensatie. Jouw maandbedrag is €76. €190 – €76 = €114. En dat keer 2. Wel goed lezen hé .

   Reageren
  • Ppeerke

   @Marian

   Volgens mij krijgt iedereen € 190, p/m. Let op! Je geeft aan dat je € 76,- p/m betaald (voorschot) maar de werkelijke kosten kunnen in nov en dec hoger zijn.

   mvg, Peerke

   Reageren
   • MMarian

    @peerke

    Ja heb ik ook gehoord
    Maar ik heb wel vast contract
    Bedankt voor de info

    Reageren
  • CCora

   @Marianje krijgt dan 190 euro min die 76 euro gestort dan zit je dus november en december gratis en krijgt geldterug

   Reageren
  • HHannie

   @Marianik heb ook vast maar ook dan heb je recht daarop

   Reageren
  • Tterpstra

   @Marian
   Iedereen krijgt de 2x 190 euro, ongeacht contract of inkomen. groet,t

   Reageren
  • PPeetje

   @Marian ieder huishouden krijgt die 380 euro of je nu een vast of variabel contract hebt. Dit staat in het artikel. Behalve bij gedeelde voordeuren en 1 ketel. Dat wordt nog uitgezocht

   Reageren
  • Vviktor

   @Marian

   Je krijgt 190 euro korting per maand. Voor jou gaat het dus als volgt: 190 – 76 = 114. Je krijgt dus 114 terug in de maand december en november

   Reageren
   • HHenri

    @viktor
    Lekker uitgelegd! Dus als ik volgens jou voorbeeld 189€ betaal krijg ik 1€ terug 190-189.
    Ik ga hier verder maar niet op in.

    Reageren
   • HHenri

    @viktor
    Lekker uitgelegd! Dus als ik volgens jou voorbeeld 189€ betaal krijg ik 1€ terug 190-189.
    Ik ga hier verder maar niet op in.
    Gewoon storten zou ik zeggen.

    Reageren
  • BBertram

   @Marian
   Dit is voor iedereen.
   dit staat boven vermeld

   Reageren
  • HHenk

   @Marian
   Skere tatta ben je.

   Reageren
   • MMarian

    @Henk

    Het is goed met je fijne
    Gr marian

    Reageren
  • DDennis

   @Marian Iedereen krijgt €190,00. Hoe hoog of laag uw energierekening ook is.

   Reageren
 • KKraaypoel

  Zit ik heel zuinig te doen waardoor ik waarschijnlijk buiten de boot val? Minder dan 100 per maand. Is dit juist”?

  Reageren
  • JJoke

   @Kraaypoel Een iedereen in nederland krijgt het gewoon. ongeacht je maandbedrag maar per bedrijf werken ze verschillend de 1 verrekend het met het maand bedrag. de ander betaald gewoon heel het bedrag aka 190 p/m Een ander verrekend het me je jaar verekening.kijk of je op je maatschapij Hun optie kunt vinden.

   Reageren
 • PPeet

  Ik ben zo’n uitkeringstrekker om het maar even in de term te houden van de haters. Ik krijg die toeslagen en nu die kortingen en ben er superblij mee. En nee ik gebruik het niet voor de energie nota waarom niet? Omdat ik het hele jaar maar 7GJ(stadsverwarming) verbruik wat gelijk staat aan 31,6 x 7 =221 kuub gas dus bijna niets. Hoe? Ik zet nooit de verwarming aan behalve als ik bezoek krijg en douch 2x 1 1/2 minuut per dag dus 3 minuten totaal. Met een uitkering moet je wel want geld voor meer is er dan niet. Want met vastrecht erbij betaal ik dan nog €80 per maand. Nu heb ik dan een voordeel door de toeslagen en korting en daar kan ik dus nu iets leuks voor doen. Dus mensen die nu zitten te klagen over de toeslagen voor ons vergeten wel even dat ze zelf tot nu toe totaal geen moeite hadden om lekker te stoken elke dag want ja dat was betaalbaar met zoveel inkomen. Nu moet er ineens zuinig worden gedaan en dan maar klagen tegen de mensen die van bezuinigen een dagelijkse bezigheid hebben gemaakt. Zo kinderachtig en zo afgunstig. Ik klaag toch ook niet als jullie 3x per jaar het vliegtuig pakken op vakantie. Meerdere auto’s voor de deur hebben. Lekker kleding kunnen kopen en boodschappen kunnen doen met kopen waar je trek in hebt ipv te letten wat in de aanbieding is. Ik klaag niet totaal niet ik gun iedereen zijn dingen. Ik ben oprecht gelukkig met hele kleine dingen zoals wandeling met mijn hond in mooie natuur, een heerlijk zonnetje op mijn bol en dan lekker met kopje koffie in de tuin genieten. Heerlijk meer heb ik niet nodig. Ik ben niet materialistisch dat boeit me niets. Ik accepteer zoals het komt en gaat. En ja ik heb nu vrijheid en hoef niet onder het juk van een baas. Dat kan ik ook niet meer want ben 100 % afgekeurd. Maar klagen nee het is wat het is en ik geniet van de dingen die ik nog wel heb. Een huisje met een tuin, te eten en te drinken mijn huisdieren en meer heb ik niet nodig.nmisschiem zouden meer mensen dat eens moeten doen minder ipv alleen maar meer en meer.

  Reageren
  • PPaul

   @Peet
   Ben het deels eens met jouw reactie, met een kanttekening.
   Andere mensen met een lagere uitkering kregen van de gemeente de toeslag uitgekeerd.
   Als ik om me heen hoor, gebruiken deze mensen de toeslag om andere dingen te kopen.
   Aan de ene kant is dit waar ze zelf voor kiezen, maar wat ALS ze de energie rekening niet meer kunnen betalen, ondanks de € 1300,00 + € 380,00 de ze ontvangen?
   Dat ze een narekening krijgen van € 1500,00?
   Peet, zoals ik goed gelezen heb, heb jij het gewoon goed in orde.
   Ik ben ook 100 % afgekeurd maar heb gelukkig een vast contract tot augustus 2024.
   Dat de gemeente mij deze toeslagen uitbetaald, dat gaat bij hun volautomatisch.
   Die toeslag staat aan de kant, en dat wat ik zou krijgen van de leverancier zal ook aan de kant gezet worden. Mijn motto is : Beter voorkomen als genezen.
   Niemand weet hoelang deze prijzen blijven.
   Maar ik denk, dat als alles weer normaal is, de leveranciers de prijzen NIET omlaag doen.
   Bij hun wordt miljoenen winst gemaakt in de afgelopen periodes, en de consument moet zich letterlijk en figuurlijk blauw betalen?
   Wie kan mij dat verklaren.

   Reageren
  • PPipo

   @Peet
   Ik lees toch wat afgunst in uw bericht. U vergeet denk ik wel dat de mensen die zoals u zegt wel geld hebben om de kachel aan te zetten daar 50 (incl reistijd) uur hard voor moeten werken. Daarbij werken zo ook voor uw uitkering. Ik krijg die 1300 net niet.

   Reageren
  • JJolanda

   @Peet
   Inderdaad lekker genieten
   Mijn zegen heb je
   Mijn zegen heb je

   Reageren
  • MMonique

   @Peet
   Ik heb ook een uitkering, krijg geen enkele vorm van toeslag, cv kan niet aan vanwege de kosten, in geen 20 jaar vakantie gehad, meubels/kleding of wat dan ook gekocht!
   Ik kan niet buiten in de natuur LOPEN, als ik kon lopen was ik niet 100 % arbeidsongeschikt geraakt, ik kan niet buiten in de tuin zitten!
   Ik zit ongeveer 20 € te hoog voor welke toeslag dan ook, al mijn budget gaat op aan hoge huur, medicijnen en medische kosten etc.
   Je bent lekker veroordelend terwijl je je hand ophoudt en in de tuin zit te niksen of nog KAN wandelen, JIJ bent een schande voor deze maatschappij en oordeelt over de redenen waarom anderen geen toeslag krijgen met een kop zo stom als het achtereind van een varken!
   Bah, kotsmisselijk wordt ik van mensen die nog wel zouden kunnen werken maar het niet doen en nu leuke dingen doen van onterechte toeslagen!

   Reageren
   • SStijn

    @Monique
    Jij kan ook werken.
    Ik kots op mensen die zich verschuilen achter hun handicap of aandoening. Wordt een mens Ipv een nietsnut die alleen maar loopt te klagen dat andere mensen het zo veel beter hebben. Jij bent een schande voor de mensheid. Jij oordeelt over mensen die zich schikken over hun lot en mogelijk maken wat mogelijk is.
    Bah, kotsmisselijk wordt ik van mensen die alleen maar klagen die niet iets maken van wat ze nog wel kunnen maar wel lopen te roeptoeter wat ze allemaal niet hebben en dat anderen kwalijk nemen. Ga dood of doe iets nuttigs!

    Reageren
   • SStijn

    @Monique

    Zieliger.

    Reageren
 • DDien

  Ik begrijp er helemaal niks van
  En de gemeente mag zelf bepalen of iemand geld krijgt
  Ik had een aanvraag ingediend werd gelijk afgewezen.ik opnieuw een aanvraag ingediend en gezegd dat ik dubbele kosten heb mijn man zit door ongeval in verpleeghuis wat mij geld kost hij internet en ik en zo meer.
  Daarbij ben ik bedlegerig en heb een speciaal matras die dag en nacht onder stroom staat en electrische rolstoel enz.ik heb dus netjes een brief geschreven kreeg bericht u krijgt binnen 6 weken antwoord nou ik hoor gewoon helemaal niks.vind wat dat betreft niet echt fijn dat gemeentes het mogen bepalen want als ze zo met je omgaan niks laten horen is echt niet netjes.iedereen zei nou jij hebt er zeker recht op.ik dacht het ook.maar dat je helemaal niks hoort dat vind ik het ergste.

  Reageren
 • DDelilah Schaap

  Ik huur van makelaardij Van der Linden ik woon particulier en betaal alles collectief. Nu betalen ze dit niet uit waar kan ik terecht om hulp te vragen? Ik heb hier toch ook recht op?

  Reageren
  • PPetra

   @Delilah Schaap

   Het is alleen voor mensen met een eigen energiecontract (dus op naam). Heb ik helaas ook niet dus ik denk dat wij buiten de boot vallen.

   Reageren
 • GGuus Emo

  Ik probeer om mijn €1300 te krijgen Gemeenten Nieuwegein gebeld die zegt WAO plus pensioen u verdient te veel ? Leest ik verder ( pensioen wordt niet mee geteld ?) Nieuwegein houd dat vol en Eneco zegt. die € 380 , november en December word berekening in januari en Februari ? Hoe zit dat nou ( ik heb alle instantie gebeld maar komt er niet uit ) ja kasje naar de muur gestuurd

  Reageren
  • WWybe

   @Guus Emo

   Hier vind je alle info over dit onderwerp.

   Reageren
   • WWybe

    @Wybe
    Hier kun je de aanvraag doen, RSDKRH.NL

    Reageren
 • Ssebco

  Eneco geeft de volgende informatie:

  Een vaste korting in november en december, wat houdt dit in?
  Om je al zo snel mogelijk te helpen ontvangen huishoudens en andere kleinverbruikers in november en december al een vaste korting van € 190 per maand. De korting geldt voor zowel vaste als variabele contracten en wordt via de energieleverancier uitgekeerd.

  Op dit moment werken we uit hoe deze vergoeding precies uitgekeerd gaat worden. Zodra dit bekend is informeren we je hierover. Je kunt erop rekenen dat de volledige korting in 2022 al aan je uitgekeerd wordt.

  Reageren
 • GGeorge Owusu

  Hoe kan ik aanvragen komen

  Reageren
 • OOma Tonny

  We worden weer blij gemaakt met een dooie mus er is nog niets zeker ik heb het ook nog niet in het nieuws voorbij zien komen

  Reageren
 • Bb

  Je moet je voorschot bedrag nu juist verlagen voor komende drie maanden.
  Dan heb je iig direct baat bij de beloofde 380 euri.

  Reageren
  • JJoke

   @b

   Geen slimme opmerking. je maandbedrag niet omlaag doen voor je en berekening hebt gedaan , Kijk naar wat het prijsplafond doet. zit je eronder dan zit je met lagere prijzen dan dat je net erboven komt. Pas dan kun je je maandbedrag vaststellen .

   Reageren
 • MMiesje

  Ik heb rijksoverheid 2 x gebeld. Of die 380,00 verrekend wordt met het jaarverbruik.
  Ze wisten nog niet hoe dit zou gaan gebeuren. Ook mijn energieleverancier wist van niks, was afwachten. Dus 2 x 190,00 is wel bekend of verandert dat ook nog weer.
  Niemand weet het. Ik heb een vast contract en ga er maar vanuit dat het op niets uitloopt.

  Reageren
  • NNader

   @Miesje als het goed word gekeurd dan krijg je het via je stroom leverancier in de eerste 2 weken van november de eerste deel van €380 krijgt en dan de laatse deel in de eerste 2 weken van december.

   Reageren
   • JJoke

    @Nader dit is per bedrijf verschillend De ene betaald gewoon uit de ander verrekent het met je maand bedrag . Jekrijgt dan het verschilt bv 190 – 75 = 115,-

    Reageren
  • Hhans

   @Miesje

   Volgens de recente info,die inmiddels bijna heel Nederland heeft bereikt en gelezen.
   Is het wel zeer duidelijk,dat de 380 euro aan iedereen word uitgekeerd in november en december 2022.
   De energie leveranciers zijn hiervan op de hoogte,het enigste wat er nu nog moet gaan gebeuren,volgens overheid,is het op de juiste wijze in het systeem voeren,bij elke nuts bedrijf als leverancier.
   Dit verhaal is zo duidelijk als het maar zijn kan.

   De overheid heeft dit zelf gepubliceert.

   Reageren
 • AAgnieszka

  Wat als ik een bedrijfscontract heb? Heb ik een bedrijf aan huis? en komt er een korting voor zakelijke klanten?

  Reageren
 • YYvonne

  Update:
  Vattenfall heeft al gereageerd in mijn Vattenfall op de vergoeding van 380 euro ( ik heb variabel) het plan moet nog wel worden goedgekeurd maar ze zijn al bezig met de voorbereidingen
  190€ November als je dan nog klant bent wordt 2e week van November op je rekening gestort en 190€ als je dan nog steeds klant bent word in december op je rekening gestort

  Reageren
  • JJelly

   @Yvonne

   Hoi heb toevallig net gelezen hoe ze dat gaan doen ze gaan die overgebleven geld houden zodat ze gaan verrekenen met jaar afrekening zodra toch nog over is dan pas krijg je op je rekening gestort maar ja iedere leveranciers doen anders moet nog van mij even afwachtend wat ze gaan doen

   Reageren
   • JJoke

    @Jelly wat Yvonne schrijft is juist. Het is wel per iedere leverancier verschillend hoe het uitbetaald word. dus ja het kan worden verkend met je maand bedrag. Vattenval betaald dus gewoon uit.

    Reageren
 • LLucas

  gisteren een motie ingediend in kamer, mensen met vast contract en laag verbruik geen compensatie 380 euro, als het uitvoerbaar is, de kans groot voor wordt gestemd

  Reageren
  • YYvonne

   @Lucas
   Dus wat jij zegt is, als je erg zuinig bent geweest omdat je bang bent voor een hoge energierekening en daardoor een laag verbruik hebt, je waarschijnlijk door die motie het mis kan lopen? Als dat zou gaan gebeuren dan hadden ze net zo goed de kachel lekker kunnen aandoen op 20 graden, dan was je wel meer kwijt maar dan had je het wel lekker warm en die 380 euro compenseert dat verbruik dan wel weer, beetje de omgedraaide wereld vind je niet

   Reageren
   • YYvonne

    @Yvonne

    Gaat alleen om een vast contract en een laagverbruik, ik lees net de motie
    Ik dacht en een vast contract en variabel contract met laagverbruik

    Reageren
    • LLucas

     @Yvonne

     klopt helemaal , alleen wel raar dat het straks wel kan , en eerst niet uitvoerbaar was om alleen variabel te compenseren

     Reageren
    • WWybe

     @Yvonne

     Vast contract of niet, ik vind dat iedereen die 380€ zou moet krijgen, ik zit op 40€ p/m met een inkomen van 1039,00 is dus niet van luxe.
     Die 380€ stelt mij in staat, om zorgeloos de winter door te komen met mijn petroleumkachel aan en de cv uit.

     Reageren
     • Ddennis

      @Wybe misschien moet je dan meer gaan werken

      Reageren
     • YYvonne

      @dennis
      Dat vind ik niet zo’n nette opmerking van jou, je weet niet waarom diegene dat inkomen heeft

      Reageren
     • WWybe

      @Yvonne

      Dank je Yvonne!! je hebt gelijk, er zit meer achter.

      Reageren
     • IIneke

      @dennis

      Stoer hoor de meute naparaten. Je weet niet eens waarom dat zo is. Hou je bij je eigen deurmat. Daar ligt zeker weten genoeg troep onder.

      Reageren
     • NNader

      @dennis hhhhhh werken loont niet meer of je moet minimaal €2200 p.m gaan verdienen .

      Reageren
     • WWybe

      @dennis
      Als dat ging dan deed ik het echt wel, maar Epilepsie en Dystonie betekenen dat ik regelmatig uitval, m.a.w. mijn gezondheid sucks big time, maar mij hoor je niet klagen, het heeft alleen als consequentie, dat er geen hond is die mij nog aanneemt en ben ik afgekeurd, zit ik in de WAO, fijne dag.

      Reageren
     • RRichard

      @Wybe heb je wel al de 1300 energietoeslag al aangevraagd?

      Reageren
     • WWybe

      @Richard

      Yep, vorige week, naar ik begrepen heb gaat de verwerking hiervan 2 tot 3 weken duren, thanks voor de reminder.. 🙂

      Reageren
     • JJoke

      @Wybe Iedereen in nederland krijgt het bedrag. Ongeacht inkomen of energie rekening dus 2x 190. de Energietoeslag is ander verhaal daar is wel toetsing bij maar die is bij div gemeente zelfs opgerekt. kzou zeggen niet geschoten is altijd mis. nb: toeslagen etc worden niet bij je inkomen geteld .

      Reageren
   • TTheo

    @Yvonne het is compensatie voor de hoge energie rekening. Geen gratis geld cadeautje. Misbruik maken van deze regeling zou flink bestraft moeten worden naar mijn mening. Bizar dat mensen nu al nadenken hoe ze de zaak kunnen belazeren. Wees blij dat de overheid ervoor zorgt dat iedereen zijn energie nota kan blijven betalen. Ze hadden ook kunnen zeggen, zoek het maar uit.

    Reageren
    • YYvonne

     @Theo
     Ik weet niet waarom je op mij reageert en op welke reactie
     Maar replyen op een stukje geschreven tekst zou handiger zijn
     Maar zoals jij zegt dat het een compensatie moet zijn op een hoge rekening dan hadden ze alles (energietoeslag ed) anders aan moeten pakken. En wie belazert nu wie

     Reageren
    • Oozzie

     @Theo
     Beste Theo,
     We hoeven niet ‘dankbaar’ te zijn. Het is ons eigen belastinggeld dat wordt uirgedeeld. Als het belastinggeld niet voldoende is moet er worden geleend middels staatsleningen. Staatsleningen moeten uiteidelijk ook weer worden terugbetaald door de belastingbetaler. De belastingbetaler zijn wijzelf. Realiseer je ook dat een groot deel van die hoge energieprijs wordt veroorzaakt door diezelfde overheid dmv energiebelasting en btw. Zelfs op de energiebelasting zit nog eens btw.

     vriendelijke groeten,
     Ozzie

     Reageren
  • NNancy Cloets

   @en belgieè

   Reageren
  • JJordy

   @Lucas De kans is groot dat het niet eens uitvoerbaar is en je krijgt daardoor alleen maar meer individuele gevallen waar naar gekeken moet worden. Lijkt me dus een onverstandige motie. Ik heb bijvoorbeeld een vast energiecontract waarbij ik expres heb gekozen om te koken op elektriciteit en ik heb een elektrische ketel. Hierdoor verbruik ik geen gas bij deze energieleverancier, maar daarnaast heb ik wel blokverwarming. Blokverwarming lijkt nu al buiten de boot te vallen en als deze motie wordt aangenomen zal je een groot deel van de 450.000 huishoudens het alleen maar moeilijker maken.

   Reageren
   • LLucas

    @Jordy

    Helemaal mee eens, ik zit in zelfde schuitje, dinsdag maar afwachten als het in stemming komt, hopen dat het niet mogelijk is.

    Reageren
  • Ppoldie

   @Lucas
   is vandaag 11okt2022 weg gestemd.
   dus iedereen krijgt het.

   Reageren
   • LLucas

    @poldie

    Klopt, partijen kabinet tegen gestemd, was niet uitvoerbaar, was voor stemming al bekend door brief van kabinet voor stemming. Fout Kaag, had motie moeten afraden. Ik ben tevreden, scheelt weer 380 euro

    Reageren
 • Kkrofi

  € 250 rekening voor 12 maanden. en nu is €500 voor 3 maanden niet normaal

  Reageren
  • JJelly

   @krofi
   Omdat ze nu kans hebben om meer geld in te pikken het zijn graaiers want straks 1 jan kan het niet meer.

   Reageren
 • JJames Martens

  Komende 2 maanden 380 euro korting, om het vanaf januari 2023 met een tientje per maand erbij weer terug te nemen. Schiet lekker op.

  Reageren
 • MM. Gerritse

  Mooie praatjes Meneer Rutte, maar ik geloof het allemaal pas als het op mijn bankrekening staat.
  Ik probeer bv al een maand contact te leggen met Vattenfall om mijn voorschot te verhogen maar dat blijkt een hopeloze zaak. De correspondentie via wattsap wordt gewoon niet beantwoordt.
  Ik vraag me af of ik de enige ben maar ik vrees het ergste..

  Reageren
  • DDerksen

   @M. Gerritse
   Ik heb mijn bedrag verhoogd via de Vattenfall app. Direct geregeld

   Reageren
   • TTheo Kuijl

    @Derksen
    zelfde: via de app verhoogd
    Ook controle verbruik via de app
    ( Slimme meter)

    Reageren
  • JJoma

   @M. Gerritse
   Via de app van Vattenfall kun je dat zelf regelen.
   Heeft u de app al???
   Via playstore te downloaden.

   Reageren
  • SStevens

   @M. Gerritse

   Kan je aanpassen op de site van Vattenfall met je eigen account.

   Reageren
  • Eelly

   @M. Gerritse

   ben ook al weken bezig om contact te krijgen.
   Mijn vraag is heel simpel :
   zijn de gegevens in je persoonlijke app van Vattenfall echt de juiste mbt mijn verbruik.

   Reageren
  • JJosé

   @M. Gerritse
   Inloggen bij “mijn” Vattenfall………
   Kan men van alles zelf regelen.
   Groet

   Reageren
  • GGert Schuurmans

   @M. Gerritse
   Als je je maandelijkse voorschot wilt verhogen kanje dat gewoon het makkelijkste doen middels mijn Vattenfall.

   Reageren
 • SS.J.

  Krijgen? Vanochtend hoorde ik Kaag zeggen dat ze nog niet weet waar het geld voor deze rekening weg moet komen.

  Reageren
 • KKarin

  Hallo,
  Ik heb (complex werd oorspronkelijk als woon- zorgcomplex verhuurd aan 96 huurders) vloerverwarming en warm water via de warmtepomp/blokverwarming. Mij jaarverbruik (bij 19 graden vorig jaar) was 6660 kWh.

  Daarnaast gebruik ik nog ns 1100 kWh voor tv, koelkast, lampen etc. Ik ben afgekeurd.
  Ik kan me niet permitteren om de helft van mijn inkomen aan huur en de andere helft voor energie uit te geven. Dan moet ik in een hutje op de hei gaan wonen.
  Compenseren zou fijn zijn aangezien we hier milieutechnisch schone gebruikers zijn. Nou, nu niet. Verwarming en warm water zal waarschijnlijk niet meer aan gaan

  Reageren
 • PPeter

  Hoezo Het kabinet laat zich van zn goede kant zien? Al jaren heeft de overheid een verdienmodel op energie met exorbitant hoge accijnzen dat de burger betaalt, nu kan de burger dit niet meer betalen doordat dezelfde overheid ervoor kiest de Russen te boycotten met enorme prijsstijgingen tot gevolg. Nu het eens slecht gaat met hun verdienmodel moet de overheid terecht opdraaien voor de rekening. Niks goede kant, gewoon een verplichting naar de burger. Net als een bedrijf te maken heeft met goede en slechte tijden. In goede tijden dient men te reserveren voor slechte tijden

  Reageren
 • MMarianne

  Krijgen van de regering? Je krijgt niets. links- of rechtsom betaal je alles allemaal in 2024 terug.

  Reageren
  • SSam

   @Marianne
   Heb je liever dat je het nu betaald, of als je inkomen weer iets stabieler is. Natuurlijk zorgt de overheid ervoor dat ze het uiteindelijk terug krijgt, anders zijn er hoge staatsschulden.

   Reageren
   • JJoma

    @Sam

    Wat minder investeren in een oorlog die niet de onze is, wat minder luxe boten voor “vluchtelingen” houden we de staatskas op peil…..

    Reageren
   • MMarianne

    @Sam

    Natuurlijk ben ik “blij” dat we dit nu “krijgen”. Er zijn echter heel veel mensen die denken dat we het echt allemaal zomaar even krijgen. Maar dat is dus niet zo. Het verlicht misschien nu een beetje maar ik heb zelf het idee dat we het uiteindelijk straks driedubbel terug moeten betalen. Toekomst kijken kan niemand (moet je ook niet willen). Maar het voorgevoel heb ik wel

    Reageren
  • AAgnes

   @Marianne

   Je krijgt ook echt niets van de regering want de heffingskorting energiebelasting krijgen wij nu niet.En met die korting was ik stukken minder kwijt, zelfs met de hogere tarieven, dan nu met lagere tarieven. Het valt mij op dat niemand dit heeft gezien, ook niet Kassa.

   Reageren
 • JJohanna

  En stadsverwarming? Ik hoor daar weinig over.

  Reageren
  • JJames Martens

   @Johanna

   Zomers als de zon schijnt met 25 graden.

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.