Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

1 miljoen huishoudens overgestapt van energieleverancier

Koen Kuijper

0 reacties

energie overstappen leverancierConsumenten kiezen er steeds vaker voor om een overstap te maken naar een andere energieleverancier. In 2014 kozen maar liefst één op de zeven huishoudens voor een andere energie-aanbieder. Dat komt neer op ruim één miljoen huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De ACM erkent verder dat consumenten veel winst kunnen maken door over te stappen van energieleverancier. Vooral bij grote huishoudens, waar veel stroom en gas wordt gebruikt, zijn de potentiële besparingen na een overstap erg hoog, soms tot wel 400 euro op jaarbasis. Deze besparingen zitten hem enerzijds in de lagere tarieven voor stroom/gas en anderzijds in de welkomstbonus die nieuwe klanten krijgen. De welkomstbonus is echter vaak alleen van toepassing als de consument overstapt via een energievergelijkingssite.

Positief

Het overstapgedrag in de energiebranche wordt door de ACM gezien als positieve ontwikkeling: bedrijven doen beter hun best voor goede service en het aanbieden van scherpe stroom- en gastarieven. De consument profiteert hier direct van.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.