0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Goedkoopste energieleverancier

Niemand wil te veel betalen voor stroom en gas. Gelukkig kun je zelf een hoop maatregelen treffen om te besparen op je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning of het tegengaan van sluipverbruik bij huishoudelijke apparaten.

Een snellere manier van geld besparen is overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Dit kan een besparing tot 450 euro per jaar opleveren. Maar hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

 

Jij bent uniek!

Wat voor een ander de goedkoopste energieleverancier is, hoeft dat niet voor jou te zijn. Iedere consument is uniek. Welke energieleverancier het goedkoopste is voor jou, is afhankelijk van een aantal zaken:

  • je woonplaats
  • de grootte van je huishouden
  • je energieverbruik op jaarbasis

En dan nóg kunnen je energiekosten per jaar verschillen. Ben je in verbouwing? Reken dan op een flink hoger stroomverbruik door het gebruik van energieverslindende apparaten. Heb je net een baby? Ook dan stijgt het stroom- en gasverbruik. ’s Nachts branden lampen in huis en ineens verbruik je liters meer warm water voor het vullen van badjes en kruikjes….

 

Vergelijken doe je zo

Het is slim om jaarlijks opnieuw een energievergelijkingstest te doen. Niet alleen omdat je eigen situatie misschien veranderd is, maar ook omdat tarieven voor stroom en gas wisselen. Energieleveranciers komen geregeld met aantrekkelijke kortingen of speciale overstap-acties. Regelmatig wisselen van energieleverancier kan daarom zeker de moeite waard zijn. Het invullen van de test duurt slechts een minuut en binnen enkele seconden ontvang je een compleet en up-to-date overzicht van de -voor jou- goedkoopste energieleveranciers. Besparen was nog nooit zo makkelijk!

 

Kies de goedkoopste energieleverancier

Na het invullen van de vergelijkingstest krijg je meteen de voor jouw situatie goedkoopste leveranciers te zien. Je kunt nu kiezen. Heb je je keuze gemaakt?  Dan is het zaak om over te stappen.

Overstappen gaat zo:

  1. Klik op ‘Aanvragen’
  2. Vul je persoonsgegevens in en druk op ‘Bestelling plaatsen’
  3. Je overstap wordt in orde gemaakt

Een overstap duurt meestal tussen de zes en acht weken. Na de bevestigingsmail van je nieuwe leverancier heb je nog twee weken bedenktijd. Mocht het allemaal niet bevallen, kun je dus vrij eenvoudig weer terug naar je oude leverancier.  

In de meeste gevallen is overstappen gratis. Het kan echter zijn dat je een overstapboete moet betalen. Dit wordt ook wel een opzegvergoeding genoemd en komt alleen maar voor bij contracten met een einddatum. Dit bedrag verschilt per aanbieder en kan variëren tussen de 50 euro en 250 euro. Check van te voren dus goed de algemene voorwaarden bij je huidige leverancier. En bedenk: in sommige gevallen loont het zelfs om een overstapboete te betalen!

 

De grootste is niet altijd de goedkoopste

Op onze site vergelijken we niet alleen grote aanbieders als Nuon of Essent, maar ook kleinere aanbieders als OXXIO en Energiedirect.nl.  Een overzicht van alle aanbieders vind je hier.

Benieuwd welke leverancier voor jou het goedkoopst is? Ontdek het met de online energievergelijker.