0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Energiebelasting stijgt in 2018

De energierekening stijgt naar verluid in 2018 met 70 euro per jaar.  Dit is het gevolg van een besluit in het nieuwe regeerakkoord van Rutte III. Het kabinet verhoogt per 2018 de energiebelasting. Tegelijkertijd wordt de belastingvermindering verlaagd. Dit heeft als gevolg dat een gemiddeld gezin in 2019 zo’n 200 euro meer betaald dan nu het geval is.

Wat is energiebelasting?

De overheid heft belasting over je energieverbruik. Deze belasting wordt geïnd op je energierekening. Je betaalt dit bedrag dus in eerste instantie aan je energieleverancier. Deze hevelt het weer door aan de belastingdienst. Per 2018 stijgt de energiebelasting. De overheid wil op deze manier consumenten stimuleren om minder energie te verbruiken. Helaas zijn tot op heden nog geen maatregelen aangekondigd om de consument te ondersteunen op het gebied van energiebesparing, door bijvoorbeeld subsidies op energiebesparende maatregelen.

Belastingvermindering energie

Je betaalt dus belasting over je elektriciteit- en gasverbruik. Tegelijkertijd krijg je ook een belastingvermindering. De gedachte achter de belastingvermindering is dat een deel van het energieverbruik wordt gezien als basisbehoefte. De Rijksoverheid stelt de hoogte van de belastingvermindering jaarlijks vast. Per 2018 daalt dit bedrag dus. Een gemiddeld gezin betaalt 200 euro meer voor energiegebruik tussen 2017 en 2019, zo berekende Vereniging Eigen Huis.

Compenseer de hogere belasting

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier kan in veel gevallen helpen. Een slimme overstap kan een jaarlijkse besparing tot wel 450 euro opleveren. Hiermee compenseer je ruimschoots de hogere energiebelasting. Deze online energie-vergelijker berekent binnen enkele seconden wat je kunt besparen.

Wil je zelf energie besparen? Lees hier makkelijke tips voor energiebesparing.

 


Geplaatst door:

Saskia Driessen

Geen Reacties op: Energiebelasting stijgt in 2018

  • Je reageert op de
    reactie hierboven:

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd


  • Schrijf een reactie:

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd