0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Een uur het licht uit: Earth Hour 2017

Het is bijna zover! We doen een uur het licht uit om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Op zaterdag 25 maart om 20.30 uur is het weer Earth Hour, een wereldwijd initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Voor het elfde jaar op rij doen huishoudens en bedrijven op de laatste zaterdag van maart een uur het licht uit. Op die manier wordt energiebesparing gepromoot en de uitstoot van koolstofdioxide verminderd. Aandacht vragen voor het klimaatprobleem, daar draait de actie om. Doe je ook mee?

Wat doe jij in het donker?

Onder het mom: Wat doe jij in het donker? organiseert WNF Nederland heel veel leuke activiteiten. Daarnaast zijn veel gemeenten ook zelf actief. Zo kun je in het donker dieren knuffelen op een kinderboerderij in Brabant, deelnemen aan een candle light diner in de Waag in Amsterdam of meelopen met lampionnen-tochten in het Gooi.

Wie doen er mee?

Earth Hour begon in 2007 in Australië. De eerste stad die meedeed was Sydney. Tegenwoordig doen meer dan 172 landen mee. Grote, beroemde gebouwen als de Eiffeltoren, het Colosseum, de Brandenburger Tor, Times Square en Golden Gate Bridge doven hun lichten. Nederland doet sinds 2009 mee aan de actie. Zo gaan bijvoorbeeld de Euromast, de Erasmusbrug en het Koninklijk Paleis in Amsterdam op zwart. Ook andere gemeenten doven lichten van belangrijke gebouwen, fonteinen en stadhuizen. Op kleinere schaal vinden tal van burgerinitiatieven plaats.

Wat doe jij tijdens Earth Hour?

Op de site van het WNF vind je genoeg leuke acties om aan mee te doen bij jou in de omgeving. Geen zin om de deur uit te gaan? Geen punt, gebruik onderstaand lijstje als inspiratie voor een geslaagd Earth Hour.

 1. Dineer bij kaarslicht.  Alleen, met je geliefde, een groep vrienden of je buren: een diner bij kaarslicht is altijd gezellig!
 2. Maak een vuur. Maak met je hele straat een kampvuur. Marshmallows, warme chocomel of wat sterkers erbij, en het uur vliegt voorbij.
 3. Gebruik #earthhour.  Twitter, Facebook of Instagram jouw persoonlijke Earth Hour-moment.

Wat is het effect?

Het feitelijke effect is natuurlijk maar gering van deze actie. Het gaat vooral om bewustwording en om aandacht vragen voor het klimaatprobleem. Als je echt energie wilt besparen kun je denken aan overstappen naar een andere (groenere) energieleverancier. Of onderzoek de mogelijkheid om zelf energie op te wekken.

Happy Earth Hour!

 


Geplaatst door:

Saskia Driessen

Geen Reacties op: Een uur het licht uit: Earth Hour 2017

 • Je reageert op de
  reactie hierboven:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd


 • Schrijf een reactie:

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd