0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Doe mee met warmetruiendag

Doe je mee? Trek je warmste trui aan en zet de verwarming één graad lager dan normaal. Vandaag is het namelijk warmetruiendag!

Warme wát dag?

Warmetruiendag is een actie van Klimaatverbond Nederland, in samenwerking met de groene energieleverancier Greenchoice. De dag is in 2007 in het leven geroepen, om mensen te stimuleren om op een gemakkelijke manier energie te besparen en minder CO2 uit te stoten. Per graad verminder je namelijk je energieverbruik en CO2 uitstoot met wel zes procent! Warmetruiendag is dus eigenlijk een dag die je iedere dag zou moeten vieren. Daarmee bespaar je niet alleen de wereld een hoop schadelijke gassen, je eigen portemonnee heeft er ook baat bij!

Wat kun je doen op warmetruiendag?

Landelijk zijn er vele initiatieven op warmetruiendag. Denk daarbij aan acties op scholen, bij verenigingen, op kantoren, maar ook thuis kun je deze dag extra aandacht geven. Trek bijvoorbeeld je lievelingstrui aan of haal die foute kersttrui nog eens uit de kast. En voor de echte fanatiekelingen: download de speciale warmetruiendag breipatronen en brei je eigen speciale trui!

doe mee met warmetruiendag 2017 brei je eigen trui breipatroon wat is warmetruiendag

Op de site warmetruiendag.nl vind je talloze ideeën en acties. Laat je inspireren en doe mee!

Wanneer is het warmetruiendag?

Warmetruiendag valt jaarlijks rond 16 februari. Dit is de dag waarop in 1997 het verdrag van Kyoto werd getekend. Een protocol waarin de grootste industrielanden ter wereld afspraken hebben gemaakt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dit jaar valt de dag op vrijdag 10 februari. En in vergelijking met vorig jaar (in 2016 was en maar liefst 9˚C) belooft een koude dag te worden! Met gevoelstemperaturen van -12 in het Noorden tot -8 in het Zuiden van het land belooft het een echte winterdag te worden en is een warme trui geen overbodige luxe.

Happy warmetruiendag!

doe mee met warmetruiendag 2017 ideeen voor warmetruiendag wanneer is warmetruiendag energievergelijk.nl

Besparen op je energierekening

Warmetruiendag is een goed initiatief om jezelf nog eens extra bewust te maken van besparen. Besparen op energie betekent niet alleen dat dit gunstig is voor het milieu, het betekent ook dat je bespaart op je energierekening. Het heeft dus twee voordelen. In onze energiewijzer geven wij tips rondom het besparen op energie. Lees erover en doe er je voordeel mee.

Warmetruiendag 2017 gemist? Op 16 februari 2018 is de volgende…


Geplaatst door:

Saskia Driessen

Geen Reacties op: Doe mee met warmetruiendag

  • Je reageert op de
    reactie hierboven:

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd


  • Schrijf een reactie:

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd