Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,8

Klantenservice


9,6

Algemeen


9,8

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen verschillen per uur
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, is de prijs laag
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand.

Goed om te weten:

 • Bij Tibber kun je geen gas afnemen
 • Het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

186 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • DDaan – 26 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber heeft een duidelijke app die uitbreidbaar is met allerlei gadgets. Erg goed gedaan. Mijn auto opladen gebeurt mooi tijdens de goedkope uurtjes in de nacht. Laad regelmatig voor onder de 20 cent per kW. Je kunt echt serieus besparen op je elektriciteitskosten als je een beetje oplet en aanpast. Echt een aanrader.

  Reageren
  • GGer – 14 februari 2023

   @Daan allemaal mooie verhalen over laagtarief verbruik.
   Mn autoladen.
   Maar zie nergens iets over terug leveren.
   Hoe doen ze dat.

   Reageren
 • RRon – 25 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mooie overzichtelijke app, waarmee ik gebruik en kosten gemakkelijk kan volgen en kan sturen en waarmee ik ook laadpaal automatisch op het goedkoopste tijdstip laat laden. Hierdoor hebben we veel lagere kosten dan bij het prijsplafond en tevens bij onze vorige leverancier.
  Tibber timmert goed aan de weg met ook de laagste vaste kosten ten opzichte van de andere leveranciers van dynamische contracten. Erg aantrekkelijk.

  Reageren
 • AAlex – 25 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Absoluut enthousiast over dynamische energietarieven en Tibber in het bijzonder. Nu bij bewolkt, windstil weer tikken de uurtarieven overdag net die van het prijsplafond aan. Komend weekend steekt de wind weer wat op en kunnen we weer aanzienlijk lagere tarieven verwachten, met name s’nachts.
  Tibber helpt met het verder inperken van de kosten door applicaties in de app waarmee bijvoorbeeld de laadpaal bij de laagste kWh tarieven gaat laden. Goed overdacht en goed voor de portemonnee (en het electriciteitsnetwerk natuurlijk).

  Reageren
 • NNicole – 24 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een hele handige app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen.

  Deze maand zitten we gemiddeld op 28ct per kWh; flink lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • VVan Dieten – 23 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Blij met onze overstap naar Tibber. De tarieven zijn gebaseerd op vraag & aanbod van electriciteit en zelfs de laatste dagen met weinig wind en zon blijft de gemiddelde prijs onder de 35ct.
  Onze kosten voor januari zitten nu rond de 27ct/kWh en s’nachts daalde de prijs regelmatig naar 15-16ct, een mooi moment om dan een wasje te starten of de auto op te laden. Al met al een goede keuze dus.

  Reageren
 • TTom – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer lage kosten en goede communicatie

  Zeer lage kosten en geweldige communicatie. Tibber store is ook een leuke toevoeging voor energiebesparende producten

  Reageren
 • VVal – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een fijne energieleverancier!!
  Wat een fijne energiebedrijf! Op vragen wordt snel gereageerd per mail. Altijd vriendelijk en behulpzaam. En niet onbelangrijk: de dynamische prijs. Wat een verschil! Het milieu profiteert ook. Kan niet beter toch?! Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom tegen de inkoopprijs per uur.

  Reageren
 • MMargriet – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  “Tibber levert een dynamisch stroomtarief op basis van vraag en aanbod. Bij harde wind, veel zon en/of een lage vraag is het tarief dus ook laag. Zo gebeurt het regelmatig dat het kWh tarief vrijwel de hele nacht op 15.5ct staat. Ideaal moment dus om de auto op te laden of een wasje op de tijdklok te starten.

  Op de prijs zit een bescheiden vaste maandelijkse toeslag waaraan Tibber verdient en een kleine toeslag per kWh om de kosten te dekken. De toeslagen die Tibber in rekening brengt zijn de laagste van alle leveranciers van dynamische contracten. ”

  Als je slim met je stroomgebruik omgaat kan je rekening aanzienlijk omlaag. Om 13.00 worden de uurtarieven voor de komende dag bekend gemaakt en weergegeven in de overzichtelijke app van Tibber. Hiermee kan je je gebruik sturen: gewoon de vaatwasser, wasmachine of laadpaal op de timer en aanzetten wanneer de stroom het laagst is. Tibber heeft daarnaast voor veel apparaten slimme aansturing in hun app ingebouwd, waardoor je dit automatisch kunt laten uitvoeren.

  En het levert wat op: deze maand zitten we tot nu toe op 24 ct/kWh, aanzienlijk lager dan het prijsplafond van 40ct en zelfs de laatste dagen met weinig wind en zon blijft de gemiddelde prijs onder de 34ct.

  Reageren
 • SSander Steegstra – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Erg blij met tibber. Koppelbaar met Homey en mijn auto en boiler opwarmen als de stroom goedkoop is.

  Reageren
 • EE. de Bruijn – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vanaf december zitten we bij Tibber. Sindsdien hebben we nog geen kWh afgerekend tegen de tarieven die onze vorige leverancier bood. Ook deze maand komen we met gemiddeld 24 cent nog lang niet aan de 0.40 euro/kWh van het prijsplafond.

  Tibber ondersteunt het besparen met een overzichtelijke app, welke tevens de laadpaal bij de laagste tarieven kan aansturen. Daarnaast verkopen ze allerlei handige gadgets om verder te besparen in hun shop.

  Reageren
 • MMenno – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Doe er je voordeel mee!

  Reageren
 • EE. Dor – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Heel tevreden met Tibber. Regelmatig s’nachts de auto opgeladen voor 16ct/kWh. Deze maand zitten we net boven de 23ct, een stuk lager dan het prijsplafond van 40ct. En zelfs nu er wat minder wind is blijft de prijs gemiddeld onder de 34ct.

  Tibber helpt bij het besparen met een overzichtelijke app met slimme applicaties en handige gadgets in hun shop.

  Reageren
 • SSandman – 19 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstap was super snel geregeld en als je de klantenservice nodig hebt dan hoef je geen half uur in de wacht te staan maar wordt er direct opgenomen.

  Dit bedrijf is echt zo veel beter dan vattenval.

  Reageren
  • JJohn – 30 januari 2023

   @Sandman
   Hoezo in de wacht staan Sandman? Ik dacht dat je alleen maar per mail kan communiceren met Tibber….

   Reageren
 • EE. Bakker – 18 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber, een aanrader voor iedereen met een variabel contract.

  Ruim een maand zitten we nu bij Tibber en we hebben er nog geen moment spijt van gehad. Ons gemiddelde tarief ligt ruim onder die van het prijsplafond, 0.25 euro/kWh dit jaar tot dusverre. Dit komt doordat het gemiddelde tarief simpelweg lager ligt, maar ook omdat het met de vooraf bekende uurtarieven eenvoudiger is het verbruik op de goedkopere momenten te plannen.

  Bij Tibber wordt je hierin geholpen door een mooie overzichtelijke app, waarin ook allerlei applicaties gekoppeld kunnen worden die je helpen eea te automatiseren.

  Gas levert Tibber niet, dus dat wordt nog door onze oude leverancier geleverd.

  Reageren
 • MMaik – 18 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag de claim van Budget Energie dat zij de eerste maatschappij zijn die energie leveren onder het energieplafond. De eerste energieleveranciers die onder het energieplafond zitten met hun tarieven waren toch echt dynamische energieleveranciers, Budget Energie! De gemiddelde prijs afgelopen 30 dagen bij Tibber was €0,24 incl. belastingen.

  Zelf ben ik laatst overgestapt naar Tibber, hierdoor is ons maandelijkse voorschot ruimschoots gehalveerd. Door het energieplafond van dit jaar kan het alleen maar positief uitpakken om een dynamisch energiecontract te hebben, de maximale prijs is toch €0,40 onder het energieplafond.

  Reageren
 • KKoen – 17 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  We zitten nu bijna twee maanden bij Tibber en zijn erg tevreden met onze keuze. Het dynamische contract van Tibber geeft ons de mogelijkheid de kosten te drukken door in de goedkopere uren de was te draaien en de auto op te laden. En de gemiddelde prijs zal op maandbasis niet boven het prijsplafond van 40ct/kWh uitkomen. Een risico is er dan ook vrijwel niet dit jaar. En bevalt het niet, dan kunnen we per direct weer overstappen.

  Onze kosten voor januari zitten nu rond de 24ct/kWh en s’nachts zien we de prijs vaak dalen naar 15-16ct, veel lager dan het prijsplafond. Al met al een goede keuze dus.

  Reageren
 • AApK – 17 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Aan de snelheid en vakkundigheid van de helpdesk zouden veel bedrijven een voorbeeld aan moeten nemen

  Super fijne ervaringen gehad. Prijzen liggen nog ver onder het prijsplafond wat mijn vorige leverancier standaard rekent. 40 cent is nu gemiddeld 26 cent

  Reageren
 • MMerel – 16 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijn om te zijn overgestapt naar Tibber, hierdoor is ons maandelijkse voorschot ruimschoots gehalveerd. Door het energieplafond van dit jaar kan het alleen maar positief uitpakken om een dynamisch energiecontract te hebben, de maximale prijs is toch €0,40 onder het energieplafond.

  Reageren
  • MMarco – 23 januari 2023

   @Merel

   Moet je wel rekening houden met je maximale verbruik waarvoor je prijsplafond telt in de maanden. Die variëren dus bij tibber
   Januari Max 339 en juni Max 159 alles erboven betaal je dus de marktprijs

   Reageren
 • YYvonne – 16 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantvriendelijk bedrijf: snel antwoord op mijn vragen, soepele overstap, alles keurig geregeld en op de afgesproken tijd.

  Mooie overzichtelijke app, waarmee ik mijn gebruik en kosten volg en waarmee ik ook de warmtepomp en laadpaal automatisch op het goedkoopste tijdstip laat aansturen. Hierdoor hebben we veel lagere kosten dan bij onze vorige leverancier, ook met prijsplafond. Kortom: een aanrader.

  Reageren
 • YYvonne – 16 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantvriendelijk bedrijf: snel antwoord op mijn vragen, soepele overstap, alles keurig geregeld en op de afgesproken tijd.

  Mooie overzichtelijke app, waarmee ik mijn gebruik en kosten volg en waarmee ik ook de warmtepomp en laadpaal automatisch op het goedkoopste tijdstip laat aansturen. Hierdoor hebben we veel lagere kosten dan bij onze vorige leverancier, ook met prijsplafond. Kortom: een aanrader.

  Reageren
 • KKos – 15 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Super fijne ervaringen gehad. Prijzen liggen nog ver onder het prijsplafond wat mijn vorige leverancier standaard rekent. 40 cent is nu gemiddeld 26 cent

  Aan de snelheid en vakkundigheid van de helpdesk zouden veel bedrijven een voorbeeld aan moeten nemen

  Reageren
 • EE. Cornelissen – 15 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij zijn in december overgestapt naar Tibber en hebben onze eerste 6 weken er nu dus opzitten. En tot volle tevredenheid, de besparing was aanzienlijk. Om een indruk te geven: de kWh prijs bij onze vorige leverancier, Budget Energie, ging per 3 december omhoog naar 0.61 euro/kWh. Bij Tibber kwamen we over december uit op 29 ct/kWh. Deze maand zitten we tot nu toe op 23 ct/kWh, aanzienlijk lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Besparen gaat op twee manieren:
  (1) Bij Tibber betaal je een dynamisch stroomtarief op basis van vraag en aanbod. Bij harde wind, veel zon en/or een lage vraag is het tarief dus ook laag. Zo gebeurt het regelmatig dat het kWh tarief vrijwel de hele nacht op 15.5ct staat. Ideaal moment dus om de auto op te laden of een wasje op de tijdklok te starten. Op de prijs zit een bescheiden vaste toeslag waaraan Tibber verdient. De opslag waar de traditionele leveranciers hun risico’s afdekken hoeft Tibber niet in rekening te brengen, waardoor de tarieven bij Tibber aanzienlijk lager zijn.
  (2) Als je slim met je stroomgebruik omgaat kan je rekening verder omlaag. Om 13.00 worden de uurtarieven voor de komende dag bekend gemaakt en weergegeven in de overzichtelijke app van Tibber. Met deze tarieven kan je je gebruik enigszins sturen: gewoon de vaatwasser, wasmachine of laadpaal op de timer aanzetten wanneer de stroom het laagst is. Tibber heeft daarnaast voor veel apparaten slimme aansturing in hun app ingebouwd, waardoor je dit automatisch kunt laten uitvoeren.

  Tibber levert geen gas. Dit hebben we bij onze oude leverancier gelaten.

  Reageren
 • DDaan – 15 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goeie inzichtelijke app. Lage stroomprijzen!! Zeker in de nachten, erg goed te combineren met een elektrische auto.

  Reageren
 • YYvonne – 15 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantvriendelijk bedrijf: snel antwoord op mijn vragen, soepele overstap, alles keurig geregeld en op de afgesproken tijd.

  Mooie overzichtelijke app, waarmee ik mijn gebruik en kosten volg en waarmee ik ook de warmtepomp en laadpaal automatisch op het goedkoopste tijdstip laat aansturen. Hierdoor hebben we veel lagere kosten dan bij onze vorige leverancier, ook met prijsplafond. Kortom: een aanrader.

  Reageren
 • YYannik – 15 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds begin november lid en sindsdien ruim onder het prijsplafond!

  Reageren