Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,8

Klantenservice


9,5

Algemeen


9,8

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen verschillen per uur
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, is de prijs laag
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand.

Goed om te weten:

 • Bij Tibber kun je geen gas afnemen
 • Het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

209 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • Kkiki – 16 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prijsverschil tibber
  ik heb me aangemeld bij tibber 14.01.23
  ik ben heel tevreden de gemiddelde prijs van vandaag 0. 36 cent terwijl ik daarvoor over de 70 cent betaalde, snachts is het heel goedkoop zo rond de 25 cent overdag iets hoger, en alles kun je volgen via een handige ap die je gratis kunt downloaden

  update 27.01.22.prijs ligt nu tussen de 25 en 40 cent,

  02.02.2023 is de gemiddelde prijs 36 cent

  de prijs is lager als er veel wind en zo’n is, rond de 25

  bewolkte dagen 35/40 cent maximum

  16.02
  in een halve maand pas 30 euro stroom verbruikt bij mij oude leverancier zou ik nu al over de 80 euro zitten, scheelt enorm ik ben nog steeds tevreden en blij ermee

  Reageren
 • SSjoerd – 13 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is veel meer dan een leverancier van stroom. Door de handige app krijg je inzicht en is het gewoon leuk om energie te besparen! En dat gaat heel goed met die lage uurtarieven!

  Naast lage tarieven, heeft Tibber dus een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen en met de power ups kun je apparaten aansturen.

  Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Reageren
 • AArnoud – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wel een hele hoge verhoging Garantie van Oorsprong (GvO) voor groene stroom en onbalanskosten van €0,002/kWh naar €0,018/kWh. Is dat niet bijna 1000% verhoging?

  Reageren
 • MMarie – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijn dynamisch energiebedrijf. Overstap ging moeiteloos. Mooie duidelijke app. Ook leuk dat je kunt sparen voor leuke gadgets.

  Reageren
 • MMichael – 06 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Best tevreden met Tibber. Merk al direct een groot verschil in mijn maandelijkse kosten. Voorheen bij Oxxio een schandalig hoog bedrag per kWh moeten betalen. Nu betaal ik gemiddeld wel 70% minder! Ook is het fijn dat we achteraf per maand betalen wat we verbruikt hebben. Je betaald dus nooit te veel of te weinig. Top!!

  Reageren
 • JJohan Vooren – 06 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Stop met vaste en variable tarieven en stap over naar dynamisch! Helder, transparant en inzichtelijk! Je kunt deze ook weer op ieder ogenblik opzeggen, geen probleem. Daarnaast (door het prijsplafond) kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast zeer lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Ik heb bijvoorbeeld Netatmo weerstation en slimme thermostaten eenvoudig kunnen installeren. Ook heb ik mijn Tesla op de app aangesloten. Zo kan ik opladen wanneer de stroom laag is.

  De stroom is tot nu toe in ieder geval lager dan mijn vorige aanbieden (budget energie), blij dat ik daar weg ben!

  Reageren
 • RRik – 05 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijn dynamisch bedrijf! Overzichtelijke app.

  Reageren
 • Mmarvin – 04 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Het fijne van Tibber is dat ze een scandinavisch bedrijf zijn dat daar al meerdere jaren actief is. Daardoor hebben ze reeds veel integratie met andere elektronica die je zo via hun app kan instellen om bij lage prijzen gedurende dag te laten draaien. Denk aan het opladen van elektrische auto’s, warmtepompen en airco’s die via wifi verbonden kunnen worden.

  Tibber zou ik persoonlijk alleen adviseren als je na salderen (of als je geen mogelijkheid heb om te salderen omdat je geen zonnepanelen hebt) veel meer elektriciteit gebruikt. Je krijgt bij Tibber (en andere dynamische leveranciers) namelijk de elektriciteitsvergoeding van dat uur. In de zomer (als er veel zon is) levert het dus minder op dan in de winter.

  Tot op heden heb ik minder betaald dan mijn vast contract maar je moet wel reeel zijn. Dit hoeft NIET altijd goedkoper te zijn. als er in de wereld iets ernstigs gebeurd kan het zo zijn dat de prijzen serieus door het dak gaan waardoor je (veel) meer betaalt dan bij een vast (variabel) contract. Maar ja, dat soort contracten moet je als een soort verzekering zien. je betaalt meer, en je hebt dan ook de zekerheid dat je energieprijs gedurende een bepaalde periode vast staat.

  Reageren
  • AAnne – 04 juni 2023

   @marvin
   Hoi,
   Mijn vraag is nu, ik lever met 40 panelen nog veel terug. Nog geen elektrische auto en pomp. Lrijg wel elektrische waterpomp boiler. Maar nog een ketel op gas, met optie aansluiten pomp in toekomst. Is de keus dan slim om over te gaan op tibber?
   Groet

   Reageren
 • EEvelien – 03 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Een slimme zet wanneer je nu nog variabele tarieven hebt! En door het prijsplafond kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Ook deze maand was het gemiddelde tarief een stuk lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • JJeroen K – 02 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds drie maanden zijn we klant. We dachten dat we de enige waren maar zagen laatst op het nieuws dat heel veel mensen overstappen naar een dynamisch contract. Wanneer je de website van Tibber leest, is het eigenlijk ook een no-brainer. Natuurlijk bestaat het risico dat het tarief ineens explodeert (maar dan krijg je direct meldingen in de app en kun je je gebruik hier op aanpassen). Daarnaast geldt natuurlijk als gigantisch grote voordeel dat de (dynamische) prijs ook weer gewoon daalt. Dat doet het bij de grote energiereuzen niet. Daar betaal je nu nog steeds de hoofdprijs. Dus ofwel je gehele contract de hoofdprijs, of slechts enkele weken in een jaar. Zoals geschreven: no-brainer…

  Nu met de app van Tibber zie je ook duidelijk dat de prijs (hoewel nog steeds wel hoger dan 1 á 2 jaar geleden) al behoorlijk gezakt is. Ter vergelijk: in de afgelopen drie weken hebben we nog nooit het prijsplafond (€ 0,40 per KWh) betaald. Het gemiddelde over de afgelopen drie weken ligt ongeveer op € 0,30 per KWh. Dit geeft al wel aan dat de prijzen van de grote energiereuzen ( gemiddeld € 1,0 per KWh) rekening houden met een behoorlijke marge. Ik geloof dan ook niet dat de mensen die nu kiezen voor een dynamisch contract ooit weer een “vast” contract nemen. Je zou ook wel gek zijn…

  Wat ik ook heel tof vindt, is dat Tibber je echt helpt met minder energie verbruiken (want minder energie is natuurlijk sowieso goedkoper) én je écht motiveren om je gebruik iets aan te passen qua tijd. Het scheelt echt om bijvoorbeeld voor de piek te verwarmen óf ’s nachts of ’s middags te wassen. Door goed inzicht te krijgen in de tarieven (elke dag om 13:00 uur zie je de tarieven van de dag er op) kun je zelf rekening houden met de dynamische prijs.

  Voordeel van Tibber:
  – Elke uur een andere KWh prijs;
  – Goed inzicht in je verbruik’;
  – Slimme gadgets (zoals alleen laden bij een lage KWh prijs);
  – Maandelijks besparen t.o.v. grote energiereuzen.

  Reageren
 • JJoyce – 01 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prijsverschil tibber
  ik heb me aangemeld bij tibber 14.01.22
  ik ben heel tevreden de gemiddelde prijs van vandaag 0. 26 cent terwijl ik daarvoor over de 70 cent betaalde, snachts is het heel goedkoop zo rond de 10 cent overdag iets hoger, en alles kun je volgen via een handige ap die je gratis kunt downloaden
  ik heb een p1 meter besteld met slimme stopcontacten die het energie verbruik meten van het apparaat en ik ga een slimme thermostaat erbij bestellen, zo kan je op afstand je aparaten aan en uit zetten en de temperatuur regelen.

  update 27.01.22.prijs ligt nu tussen de 25 en 40 cent.

  Reageren
 • DDries – 29 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Serieus lage prijzen, helemaal als je een beetje je stroomverbruik kunt plannen met bijvoorbeeld je elektrische auto. Ik laad hem regelmatig op voor minder dan 20ct/kW. App is uit te bouwen tot onderdeel van je smart Home en op die manier valt er nog meer te besparen op elektriciteit.

  Reageren
 • WWadie – 29 januari 2023

  @Koen wat is het gemiddelde die jullie hebben betaald die afgelopen maanden?

  Reageren
 • EEdgar – 27 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber. Een slimme zet wanneer je nu nog variabele tarieven hebt! En door het prijsplafond kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Ook deze maand was het gemiddelde tarief een stuk lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • SShirley – 27 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Had dit veel eerder moeten doen!
  De prijs is gewoon lager dan bij de grote maatschappijen! De prijs zit gemiddeld rond de 31 cent. Je kan in de app de prijzen van morgen zien. Dan kan je inplannen wanneer je bijv gaat wassen.

  Reageren
 • DDaan – 26 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber heeft een duidelijke app die uitbreidbaar is met allerlei gadgets. Erg goed gedaan. Mijn auto opladen gebeurt mooi tijdens de goedkope uurtjes in de nacht. Laad regelmatig voor onder de 20 cent per kW. Je kunt echt serieus besparen op je elektriciteitskosten als je een beetje oplet en aanpast. Echt een aanrader.

  Reageren
  • GGer – 14 februari 2023

   @Daan allemaal mooie verhalen over laagtarief verbruik.
   Mn autoladen.
   Maar zie nergens iets over terug leveren.
   Hoe doen ze dat.

   Reageren
 • RRon – 25 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mooie overzichtelijke app, waarmee ik gebruik en kosten gemakkelijk kan volgen en kan sturen en waarmee ik ook laadpaal automatisch op het goedkoopste tijdstip laat laden. Hierdoor hebben we veel lagere kosten dan bij het prijsplafond en tevens bij onze vorige leverancier.
  Tibber timmert goed aan de weg met ook de laagste vaste kosten ten opzichte van de andere leveranciers van dynamische contracten. Erg aantrekkelijk.

  Reageren
 • AAlex – 25 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Absoluut enthousiast over dynamische energietarieven en Tibber in het bijzonder. Nu bij bewolkt, windstil weer tikken de uurtarieven overdag net die van het prijsplafond aan. Komend weekend steekt de wind weer wat op en kunnen we weer aanzienlijk lagere tarieven verwachten, met name s’nachts.
  Tibber helpt met het verder inperken van de kosten door applicaties in de app waarmee bijvoorbeeld de laadpaal bij de laagste kWh tarieven gaat laden. Goed overdacht en goed voor de portemonnee (en het electriciteitsnetwerk natuurlijk).

  Reageren
 • NNicole – 24 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een hele handige app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen.

  Deze maand zitten we gemiddeld op 28ct per kWh; flink lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • VVan Dieten – 23 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Blij met onze overstap naar Tibber. De tarieven zijn gebaseerd op vraag & aanbod van electriciteit en zelfs de laatste dagen met weinig wind en zon blijft de gemiddelde prijs onder de 35ct.
  Onze kosten voor januari zitten nu rond de 27ct/kWh en s’nachts daalde de prijs regelmatig naar 15-16ct, een mooi moment om dan een wasje te starten of de auto op te laden. Al met al een goede keuze dus.

  Reageren
 • TTom – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer lage kosten en goede communicatie

  Zeer lage kosten en geweldige communicatie. Tibber store is ook een leuke toevoeging voor energiebesparende producten

  Reageren
 • VVal – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een fijne energieleverancier!!
  Wat een fijne energiebedrijf! Op vragen wordt snel gereageerd per mail. Altijd vriendelijk en behulpzaam. En niet onbelangrijk: de dynamische prijs. Wat een verschil! Het milieu profiteert ook. Kan niet beter toch?! Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom tegen de inkoopprijs per uur.

  Reageren
 • MMargriet – 22 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  “Tibber levert een dynamisch stroomtarief op basis van vraag en aanbod. Bij harde wind, veel zon en/of een lage vraag is het tarief dus ook laag. Zo gebeurt het regelmatig dat het kWh tarief vrijwel de hele nacht op 15.5ct staat. Ideaal moment dus om de auto op te laden of een wasje op de tijdklok te starten.

  Op de prijs zit een bescheiden vaste maandelijkse toeslag waaraan Tibber verdient en een kleine toeslag per kWh om de kosten te dekken. De toeslagen die Tibber in rekening brengt zijn de laagste van alle leveranciers van dynamische contracten. ”

  Als je slim met je stroomgebruik omgaat kan je rekening aanzienlijk omlaag. Om 13.00 worden de uurtarieven voor de komende dag bekend gemaakt en weergegeven in de overzichtelijke app van Tibber. Hiermee kan je je gebruik sturen: gewoon de vaatwasser, wasmachine of laadpaal op de timer en aanzetten wanneer de stroom het laagst is. Tibber heeft daarnaast voor veel apparaten slimme aansturing in hun app ingebouwd, waardoor je dit automatisch kunt laten uitvoeren.

  En het levert wat op: deze maand zitten we tot nu toe op 24 ct/kWh, aanzienlijk lager dan het prijsplafond van 40ct en zelfs de laatste dagen met weinig wind en zon blijft de gemiddelde prijs onder de 34ct.

  Reageren
 • SSander Steegstra – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Erg blij met tibber. Koppelbaar met Homey en mijn auto en boiler opwarmen als de stroom goedkoop is.

  Reageren
 • EE. de Bruijn – 21 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vanaf december zitten we bij Tibber. Sindsdien hebben we nog geen kWh afgerekend tegen de tarieven die onze vorige leverancier bood. Ook deze maand komen we met gemiddeld 24 cent nog lang niet aan de 0.40 euro/kWh van het prijsplafond.

  Tibber ondersteunt het besparen met een overzichtelijke app, welke tevens de laadpaal bij de laagste tarieven kan aansturen. Daarnaast verkopen ze allerlei handige gadgets om verder te besparen in hun shop.

  Reageren