Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,8

Klantenservice


9,6

Algemeen


9,8

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen verschillen per uur
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, is de prijs laag
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand.

Goed om te weten:

 • Bij Tibber kun je geen gas afnemen
 • Het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

186 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • DDam – 12 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik heb Tibber een kans gegeven en heb ik geen spijt van.
  Het tarief bij mijn vorige energieleverancier was €0,52 – 0,87…. En nu met Tibber €0,23 – 0,38!!!. Ik was 150-200 euro per maand kwijt.
  Je kunt in de app precies zien wat de actuele prijs is voor de hele en volgende dag.
  Ik hoef nu niet meer tot 23.00 uur of het weekend te wachten om alleen wat lagere prijzen te hebben (in Tibber heb je zelfs overdag lagere prijzen).
  Ik gebruikte de uitnodigingscode tijdens de registratie en ontving €50 op de eerste dag van het contract.
  Ik heb de code gebruikt om de Tibber Pulse direct te bestellen om het stroomverbruik in de Tibber app te controleren.
  Ik heb ook via email en app contact opgenomen met Tibber support en krijg ik altijd op dezelfde dag een antwoord.

  Reageren
 • NNathan – 12 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Veel over gehoord en nu zelf ook genomen!

  Vandaag 16ct/kWh om de was te doen.

  -Nathan

  Reageren
 • MMartin – 08 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds 1 februari overgestapt naar een dynamisch energiecontract in onze nieuwe gasloze woning. Tibber sprong er als 1 van de nieuwe aanbieders meteen goed uit. De overstap als plezierig ervaren en alles werkt zoals het zou moeten werken. Prijzen zijn tov de gevestigde namen meer dan concurrerend te noemen. Tibber biedt daarnaast veel extra mogelijkheden en komt op mij over als een bedrijf dat helemaal op de toekomst is voorbereid. Ik krijg daar energie van! Mvg Martin

  Reageren
 • FFemke – 06 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is super!

  Overzichtelijke inzichten in verbruik en tarieven per uur per dag. Makkelijke app die goed is te combineren met veel slimme apparaten in huis zoals o.a. Hue en Easee.

  Reageren
 • SSylvester – 03 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij zijn recent overgestapt naar Tibber. De overstap was zo geregeld. Ook hebben wij €50 gratis shoptegoed ontvangen. Met dit shoptegoed hebben wij gratis de Tibber Pulse kunnen laten bezorgen (adviesprijs €49,95).

  Met de Tibber Pulse kun je tot op de seconde nauwkeurig zien hoeveel stroom je gebruikt, hebt gebruikt en/of teruggeleverd gedurende de dag.

  Ideaal om te zien op welke momenten je kunt besparen en waardoor de stroompieken worden veroorzaakt.

  Installatie van de Tibber Pulse is extreem eenvoudig.

  Reageren
 • MMike – 02 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds kort ook bij Tibber. Prijzen al lange tijd aan het vergelijken van leveranciers en wellus/nietus aan het doen.
  Je denkt dat het toch een heel gedoe is, en is het wel slim om te doen etc.
  Na week of 3 toch de knoop doorgehakt en naar Tibber overgestapt. Ik gebruikte de code van een ander waardoor je 50euro krijgt waarmee je de pulse weer kunt kopen (zodra je contract is gestart) en dan heb je echt leuk inzicht in alles van je huis! Meer dan met een normale verbruiksmeter!

  De verschillen per kWh over de dag is leuk om te zien en stuurt je ook echt bewust naar die momenten met lage prijs om de vaatwasser /droger /wasmachine /auto op te laden. Heel leuk en bewust ook!

  Reageren
 • SShirley – 02 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Na twee maanden nog steeds erg tevreden. Gemiddeld is de prijs 32 cent. In feb was ik 83 euro kwijt voor 259 kWh. Door de app en de pulse die je op meterkast aansluit kan je realtime je verbruik zien en je gedrag aanpassen en dus echt besparen. Mijn verbruik zat eerst rond de 330kwh.

  Overstappen verloopt ook allemaal automatisch en vlekkeloos. Je betaald per maand dus geen gedoe met jaarrekeningen en als het niet bevalt kan je per dag opzeggen.

  Doe er je voordeel mee!

  Reageren
 • LLoy – 01 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zover maand 1: top allemaal. Allemaal behulpzaam (chat heel snel antwoord of per mail)
  Ook wat wij, als gezin, prettig vinden is de duidelijkheid wat je per dag (per uur) kwijt bent aan kwh en dus euro’s,, de knaken.
  Dus voor nu top!
  Ohja ook ik heb een leuke code voor je, kan je de Pulse kastje erbij nemen om meer inzicht te krijgen op hoeveel kwh bij bepaalde handelingen met apparaturen op zo’n dag (of aan andere leuke slimme apparaten).

  Reageren
 • MMichael – 23 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Geen telefonische klantenservice maar top app met duidelijke informatie over je tarieven. Ik kan iedereen dit aanraden. Zeker als je een elektrische auto hebt en s’nachts relatief goedkoop wilt laten. Veel goedkoper dan openbare laadpalen of contracten (dan wel variabele) bij andere energiebedrijven. Plus dat we de overheid hierdoor, gezien de huidige tarieven bij tibber niet voor onze stroom hoeven te laten betalen, die we uiteindelijk zelf weer zullen betalen….Kortom Boycot bedrijven als Eneco en verwelkom Tibber!

  Reageren
 • Aaleema huma – 21 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is een geweldig energiebedrijf met dynamische energieprijzen. het is geweldig om de prijzen voor de volgende dag te kennen en het gebruik van elektriciteit naar eigen inzicht te plannen. het geeft ook een gedetailleerd overzicht van het verbruik per uur omdat ik tibberpuls van hen heb.

  Reageren
 • Kkiki – 16 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prijsverschil tibber
  ik heb me aangemeld bij tibber 14.01.23
  ik ben heel tevreden de gemiddelde prijs van vandaag 0. 36 cent terwijl ik daarvoor over de 70 cent betaalde, snachts is het heel goedkoop zo rond de 25 cent overdag iets hoger, en alles kun je volgen via een handige ap die je gratis kunt downloaden

  update 27.01.22.prijs ligt nu tussen de 25 en 40 cent,

  02.02.2023 is de gemiddelde prijs 36 cent

  de prijs is lager als er veel wind en zo’n is, rond de 25

  bewolkte dagen 35/40 cent maximum

  16.02
  in een halve maand pas 30 euro stroom verbruikt bij mij oude leverancier zou ik nu al over de 80 euro zitten, scheelt enorm ik ben nog steeds tevreden en blij ermee

  Reageren
 • SSjoerd – 13 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is veel meer dan een leverancier van stroom. Door de handige app krijg je inzicht en is het gewoon leuk om energie te besparen! En dat gaat heel goed met die lage uurtarieven!

  Naast lage tarieven, heeft Tibber dus een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen en met de power ups kun je apparaten aansturen.

  Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Reageren
 • AArnoud – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wel een hele hoge verhoging Garantie van Oorsprong (GvO) voor groene stroom en onbalanskosten van €0,002/kWh naar €0,018/kWh. Is dat niet bijna 1000% verhoging?

  Reageren
 • MMarie – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijn dynamisch energiebedrijf. Overstap ging moeiteloos. Mooie duidelijke app. Ook leuk dat je kunt sparen voor leuke gadgets.

  Reageren
 • MMichael – 06 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Best tevreden met Tibber. Merk al direct een groot verschil in mijn maandelijkse kosten. Voorheen bij Oxxio een schandalig hoog bedrag per kWh moeten betalen. Nu betaal ik gemiddeld wel 70% minder! Ook is het fijn dat we achteraf per maand betalen wat we verbruikt hebben. Je betaald dus nooit te veel of te weinig. Top!!

  Reageren
 • JJohan Vooren – 06 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Stop met vaste en variable tarieven en stap over naar dynamisch! Helder, transparant en inzichtelijk! Je kunt deze ook weer op ieder ogenblik opzeggen, geen probleem. Daarnaast (door het prijsplafond) kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast zeer lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Ik heb bijvoorbeeld Netatmo weerstation en slimme thermostaten eenvoudig kunnen installeren. Ook heb ik mijn Tesla op de app aangesloten. Zo kan ik opladen wanneer de stroom laag is.

  De stroom is tot nu toe in ieder geval lager dan mijn vorige aanbieden (budget energie), blij dat ik daar weg ben!

  Reageren
 • RRik – 05 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijn dynamisch bedrijf! Overzichtelijke app.

  Reageren
 • Mmarvin – 04 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Het fijne van Tibber is dat ze een scandinavisch bedrijf zijn dat daar al meerdere jaren actief is. Daardoor hebben ze reeds veel integratie met andere elektronica die je zo via hun app kan instellen om bij lage prijzen gedurende dag te laten draaien. Denk aan het opladen van elektrische auto’s, warmtepompen en airco’s die via wifi verbonden kunnen worden.

  Tibber zou ik persoonlijk alleen adviseren als je na salderen (of als je geen mogelijkheid heb om te salderen omdat je geen zonnepanelen hebt) veel meer elektriciteit gebruikt. Je krijgt bij Tibber (en andere dynamische leveranciers) namelijk de elektriciteitsvergoeding van dat uur. In de zomer (als er veel zon is) levert het dus minder op dan in de winter.

  Tot op heden heb ik minder betaald dan mijn vast contract maar je moet wel reeel zijn. Dit hoeft NIET altijd goedkoper te zijn. als er in de wereld iets ernstigs gebeurd kan het zo zijn dat de prijzen serieus door het dak gaan waardoor je (veel) meer betaalt dan bij een vast (variabel) contract. Maar ja, dat soort contracten moet je als een soort verzekering zien. je betaalt meer, en je hebt dan ook de zekerheid dat je energieprijs gedurende een bepaalde periode vast staat.

  Reageren
 • EEvelien – 03 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Een slimme zet wanneer je nu nog variabele tarieven hebt! En door het prijsplafond kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Ook deze maand was het gemiddelde tarief een stuk lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • JJeroen K – 02 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds drie maanden zijn we klant. We dachten dat we de enige waren maar zagen laatst op het nieuws dat heel veel mensen overstappen naar een dynamisch contract. Wanneer je de website van Tibber leest, is het eigenlijk ook een no-brainer. Natuurlijk bestaat het risico dat het tarief ineens explodeert (maar dan krijg je direct meldingen in de app en kun je je gebruik hier op aanpassen). Daarnaast geldt natuurlijk als gigantisch grote voordeel dat de (dynamische) prijs ook weer gewoon daalt. Dat doet het bij de grote energiereuzen niet. Daar betaal je nu nog steeds de hoofdprijs. Dus ofwel je gehele contract de hoofdprijs, of slechts enkele weken in een jaar. Zoals geschreven: no-brainer…

  Nu met de app van Tibber zie je ook duidelijk dat de prijs (hoewel nog steeds wel hoger dan 1 á 2 jaar geleden) al behoorlijk gezakt is. Ter vergelijk: in de afgelopen drie weken hebben we nog nooit het prijsplafond (€ 0,40 per KWh) betaald. Het gemiddelde over de afgelopen drie weken ligt ongeveer op € 0,30 per KWh. Dit geeft al wel aan dat de prijzen van de grote energiereuzen ( gemiddeld € 1,0 per KWh) rekening houden met een behoorlijke marge. Ik geloof dan ook niet dat de mensen die nu kiezen voor een dynamisch contract ooit weer een “vast” contract nemen. Je zou ook wel gek zijn…

  Wat ik ook heel tof vindt, is dat Tibber je echt helpt met minder energie verbruiken (want minder energie is natuurlijk sowieso goedkoper) én je écht motiveren om je gebruik iets aan te passen qua tijd. Het scheelt echt om bijvoorbeeld voor de piek te verwarmen óf ‘s nachts of ‘s middags te wassen. Door goed inzicht te krijgen in de tarieven (elke dag om 13:00 uur zie je de tarieven van de dag er op) kun je zelf rekening houden met de dynamische prijs.

  Voordeel van Tibber:
  – Elke uur een andere KWh prijs;
  – Goed inzicht in je verbruik’;
  – Slimme gadgets (zoals alleen laden bij een lage KWh prijs);
  – Maandelijks besparen t.o.v. grote energiereuzen.

  Reageren
 • JJoyce – 01 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prijsverschil tibber
  ik heb me aangemeld bij tibber 14.01.22
  ik ben heel tevreden de gemiddelde prijs van vandaag 0. 26 cent terwijl ik daarvoor over de 70 cent betaalde, snachts is het heel goedkoop zo rond de 10 cent overdag iets hoger, en alles kun je volgen via een handige ap die je gratis kunt downloaden
  ik heb een p1 meter besteld met slimme stopcontacten die het energie verbruik meten van het apparaat en ik ga een slimme thermostaat erbij bestellen, zo kan je op afstand je aparaten aan en uit zetten en de temperatuur regelen.

  update 27.01.22.prijs ligt nu tussen de 25 en 40 cent.

  Reageren
 • DDries – 29 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Serieus lage prijzen, helemaal als je een beetje je stroomverbruik kunt plannen met bijvoorbeeld je elektrische auto. Ik laad hem regelmatig op voor minder dan 20ct/kW. App is uit te bouwen tot onderdeel van je smart Home en op die manier valt er nog meer te besparen op elektriciteit.

  Reageren
 • WWadie – 29 januari 2023

  @Koen wat is het gemiddelde die jullie hebben betaald die afgelopen maanden?

  Reageren
 • EEdgar – 27 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber. Een slimme zet wanneer je nu nog variabele tarieven hebt! En door het prijsplafond kun je dynamische tarieven zonder risico uitproberen.

  Naast lage tarieven, heeft Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. In de app vind je allerlei mogelijkheden om je gebruik slim aan te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer je je vaatwasser en wasmachine het best aan kunt zetten. En wanneer de het uurtarief het laagst is voor het opladen van je auto.

  Ook deze maand was het gemiddelde tarief een stuk lager dan het prijsplafond van 40ct.

  Reageren
 • SShirley – 27 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Had dit veel eerder moeten doen!
  De prijs is gewoon lager dan bij de grote maatschappijen! De prijs zit gemiddeld rond de 31 cent. Je kan in de app de prijzen van morgen zien. Dan kan je inplannen wanneer je bijv gaat wassen.

  Reageren