Waar ben je naar op zoek?

NextEnergy

Totaalscore

Energieprijs


7,3

Klantenservice


5,6

Algemeen


6,1

Plus- en minpunten

 • Energie tegen inkoopprijs
 • Dagelijks opzegbaar
 • Vast termijnbedrag
 • Snel contact via de chat
 • Nieuw energiebedrijf
 • Slimme meter verplicht

Over NextEnergy

NextEnergy is een nieuw energiebedrijf (2022) dat anders werkt dan de meeste andere energieleveranciers. Bij deze leverancier krijg je stroom en gas geleverd tegen inkoopprijzen. Dat betekent dat het kWh-tarief per uur aanzienlijk kan verschillen. Soms krijg je zelfs betaald als je stroom afneemt. Het gastarief (per m3) verschilt dagelijks.

Check hier de actuele tarieven (dagelijks aangepast).

Wat energie op de groothandelsmarkt kost, wordt direct aan jou doorberekend. Het voordeel hiervan is dat je jouw energieverbruik kunt afstemmen op de dynamische prijs. Je laadt bijvoorbeeld je elektrische auto alleen op in de uren dat stroom het meest goedkoop is.

In de uren dat stroom of gas duur is, probeer je jouw verbruik juist te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten en elektrische apparaten niet te gebruiken. Zo bespaar je op je energierekening.

Hoe verdient NextEnergy aan jou?

Voor stroom en gas betaal je vaste abonnementskosten van 5,00 euro per maand per aansluiting.

Kan het goedkoper?

825 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van NextEnergy?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • MMaria – 29 maart 2023

  Zag wel wat in nex energie maar nu ik vaak lees over de eind betaling ,dan slaan wij over

  Reageren
  • NNextEnergy – 29 maart 2023

   Hoi @Maria,
   We vinden het jammer om te lezen dat je niet voor ons kiest als energieleverancier. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze diensten. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog iets voor je betekenen.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • BBert – 29 maart 2023

    @NextEnergy

    Hoe zit het nu met die update van de app……..incl prijzen..belasting heffingen ect ….waar menigeen op zit te wachten.
    Een nieuw kleurtje is geen update.
    Overstappen is nabij.

    Reageren
   • OOtjens – 04 april 2023

    @NextEnergy: heel verstandig van Maria

    Reageren
   • OOtjens – 13 april 2023

    @NextEnergy,hoe vaak gaan jullie nog aangeven: we werken voortdurend aan verbetering..Ik snap werkelijk niet dat jullie het nog durven schrijven.Het beste wat we de laatste maanden hebben gedaan: vertrekken bij jullie.Want van alle praatjes van jullie kwam niets terecht.Geef dat maar door aan Wubbe.

    Reageren
  • RRob – 30 maart 2023

   @Maria als je een partij zoekt die er echt klaar voor is, dus telkens op basis van werkelijk verbruik afrekenen (maand achteraf) en een goed werkende app heeft met all in prijzen en goed inzicht in verbruik, verdiep je eens in Zonneplan.

   Reageren
   • GGroen – 30 maart 2023

    @Rob klopt. Zonneplan is een verademing in vergelijking met Next. Wat een verschrikkelijk bedrijf is dat Next.

    Reageren
 • RRob – 25 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klant sinds 1 januari jl. Op zich geen problemen tegengekomen en overstap goed verlopen. Mijn vragen via Facebook steeds vlot beantwoord. Toch stap ik over naar Zonneplan na goed ingelezen te hebben. De afrekening achteraf op basis van werkelijk verbruik spreekt aan. Geen gedoe met te hoge voorschotbedragen die je kwijt bent als een leverancier toch omvalt. Ook het feit dat de inkoop/opslagkosten veel voordeliger zijn, speelt een rol. Tot nu toe zeer tevreden over het dynamische energiemodel.

  Reageren
  • RRob – 25 maart 2023

   Reactie van berichtmaker zelf. Sterren die gegeven zijn kloppen niet met wat de website nu aangeeft. Voor prijs blijft het 1 ster vanwege de hoge inkoopopslag met name bij gas. Service bedoelde ik 4 sterren en Algemeen hou ik dan op 3 sterren. Helaas heeft deze website niet de mogelijkheid een review aan te passen 🙁

   Reageren
   • MMaria – 29 maart 2023

    @Rob vraagje,is dynamisch voor mensen met zonnepanelen wel geschikt wand mij is verteld dat als het stroom laag staat de kans is dat je moet betalen en welke leverancier heb jij zelf gr.Maria

    Reageren
    • RRob – 30 maart 2023

     @Maria geen idee, wij hebben geen zonnepanelen. Misschien kun je dit checken bij Zonneplan. Zij leveren energie via dynamisch contract en leveren/installeren ook panelen.

     Reageren
  • NNextEnergy – 27 maart 2023

   Hoi @Rob,
   Hartelijk dank voor je review! Fijn om te lezen dat je onze service 4 sterren geeft en dat wij jou via facebook vlot te woord hebben gestaan. Jammer dat je toch gaat overstappen, we hopen je in de toekomst weer terug te zien bij NextEnergy!

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • OOtjens – 27 maart 2023

    @NextEnergy…verwachten jullie echt dat mensen,waaronder wij,bij jullie terugkomen?Nog nooit zo’n amateurs mee gemaakt.Een eindafrekening komt te laat omdat die allemaal HANDMATIG moeten worden gemaakt!!! Dus we gaan de ACM maar inschakelen.De wettelijke termijn is verstreken.

    Reageren
    • MMaria – 29 maart 2023

     @Otjens dat is niet ok ,dan toch maar geen nex energie

     Reageren
     • OOtjens – 04 april 2023

      @Maria,heel verstandig.Na Iedere dag gebeld en gechat te hebben,de ACM op de hoogte gebracht,rechtsbijstand al geïnformeerd,hebben ze vandaag de eindafrekening gestuurd.Ik heb er wel voor gezorgd dat we moesten bijbetalen.Dan staat er dat het nog te betalen bedrag vandaag van de rekening wordt afgeschreven.Dus op de dag dat je de eindafrekening krijgt,komen ze naar je bankrekening.Dacht het niet….onze rekening kunnen ze niet meer aan.Ze mogen een rekening sturen

      Reageren
 • RRia Peters – 15 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  10 weken wachten op de eindrekening en dan het tegoed niet overmaken. Dit is geen betrouwbaar bedrijf!
  Ze werken met het geld van hun gewezen klanten.

  Niet mee in zee gaan is mijn raad

  Reageren
  • GGroen – 16 maart 2023

   @Ria Peters melding doen bij de ACM. Hoe meer gedupeerden dit melden, hoe beter.

   Reageren
  • WWil – 20 maart 2023

   @Ria Peters,. Ook bij ons komt de eindafrekening maar niet over de brug. Heb al 2 x gechat en elke keer beloven ze dat ze het overmaken. Moet je als klant een te laat betalen….. Voor de rest prima bedrijf maar financieel is het een warboel. Vraag me af of het wel allemaal goed loopt.

   Reageren
   • BBert – 20 maart 2023

    @Wil
    Geld word gebruikt voor TV reclame…….dat kan schijnbaar wel.

    Reageren
    • GGroen – 20 maart 2023

     @Bert geld van een ander gebruiken voor jezelf. Diefstal heet dat.

     Reageren
   • WWil – 26 maart 2023

    @Wil, eindelijk. Heb na 3 keer chatten eindelijk de eindafrekening + 190 euro van december 2022 terug gekregen. Blijf het raar vinden dat dit allemaal zo moeilijk moet gaan, betaal op tijd weer terug en niet na 2 en halve maand. Groet Wil

    Reageren
  • NNextEnergy – 22 maart 2023

   Hoi @Ria Peters,
   Graag komen wij met jou in contact om te praten over de situatie. Schroom niet om contact op te nemen met de klantenservice, dan kunnen wij kijken wat de status is!

   Met vriendelijke groeten,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • GGroen – 23 maart 2023

    @NextEnergy schei toch uit zeg. Het enige wat je daarmee bereikt is dat jullie de klant weer aan het lijntje houden met “we zijn er druk mee bezig”.

    Reageren
    • OOtjens – 27 maart 2023

     @Groen,ze hebben hun zaakjes duidelijk niet op orde.Vandaag hebben ze mij aan de telefoon gemeld dat alle eindafrekeningen HANDMATIG moeten worden gemaakt.Dus van ons uit ook een klacht naar de ACM.Gister had alles afgehandeld moeten zijn.Blijkbaar kennen ze de wet niet bij Next energie…

     Reageren
 • KKelly – 13 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima ervaring sinds de overstap van BudgetEnergie naar Next. Jammer van al die negatieve berichten en reviews, een beetje vertrouwen op de werking van de ACM mogen we toch wel hebben. Met wat kennis is de app uitstekend te lezen, maar zal op termijn alleen maar beter worden. En ja het scheelt ongelooflijk véél geld! Sinds 19 november 2022 zijn we overgestapt, en voor dezelfde energie, hebben we inmiddels €2.650,- minder hoeven uitgeven. Die euro’s zitten mooi in mijn zak, in plaats van die van BudgetEnergie……. Keep up the good work NextEnergy! Kan niet wachten op jullie NextBattery!

  Reageren
  • GGroen – 13 maart 2023

   @Kelly ingehuurd om een review te tikken? Volgende keer niet zo aandikken want deze review is niet geloofwaardig. Met 2650 euro minder en je next battery.

   Reageren
   • LLeon – 15 maart 2023

    @Groen

    Nee hoor het is waar . Ikzelf had een rekening van 172 euro. Dit had mij bij eneco minimaal 950 euro gekost. 1125 kWh x93 cent of 1125 kWh voor 22 cent. Ik zou zeggen blijf bij je mening en betaal rustig verder…

    Reageren
    • GGroen – 16 maart 2023

     @Leon@Leon Dan heb je je bij Eneco een oor aan laten naaien. Ik zit bij Zonneplan. Goedkoper dan Next. Zonneplan heeft een perfecte app en prima informatievoorziening. Dus je aanname “betaal rustig verder” is een verkeerde. Next houdt zich bezig met malafide praktijken. Blijf daar vooral zitten en zorg dat je voorschot niet te hoog is. Teveel betaald geld ga je bij een evt overstap of faillissement (dat zit er nl dik in bij deze club) van deze oplichters niet terug zien. Succes met het zelf berekenen van de all in tarieven. Dan ga ik rustig verder met nóg minder betalen bij Zonneplan.

     Reageren
    • GGroen – 16 maart 2023

     @Leon 1125×0,22 is……? Iig geen 172 euro. Sterkte verder bij deze cowboys.

     Reageren
  • OOtjens – 16 maart 2023

   @Kelly
   Een app die het niet doet,fijn zo ,maar niet voor ons.Bereikbaarheid allerbelabberdst.En niet reageren op mails! Niet normaal.En je had nog meer kunnen besparen.Zonneplan duidelijk goedkoper per m3 gas en kWh elektra.Nu wachten op de eindafrekening,zijn ze te laat,dan gaat dit gemeld worden bij de ACM.

   Reageren
  • NNextEnergy – 22 maart 2023

   Hoi @Kelly,
   Bedankt voor de mooie review. We zijn blij te lezen dat je tevreden bent met de overstap! We gaan ons best doen om je ook in de toekomst te blijven voorzien van de beste energieproducten en -diensten.

   Met vriendelijke groeten,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • BBert – 11 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Gisteren in de App store… een NextEnergy app update.
  Wat een update van de app……..daar zit niemand op te wachten.
  Waar we wel op wachten is een duidelijke app met de juiste prijzen ect.

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 maart 2023

   Hoi @Bert
   We begrijpen dat onze laatste app-update niet volledig aan jouw verwachtingen heeft voldaan. We streven ernaar om zo snel mogelijk met nieuwe update te komen die de all-in prijzen laat zien.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • GGroen – 09 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Een maand klant geweest en weer heel snel overgestapt. App werkt slecht. Verbruik staat er vaak niet in. Prijzen zijn niet all in, je moet zelf uitrekenen wat erbij komt. Klantenservice bestaat uit brugklassers die standaard antwoorden geven en je daarmee aan het lijntje houden. Nu is het wachten op de eindafrekening die maar niet komt. Smoezen bij de vleet hebben ze. En als ze iets weten te maken is het wachten op uitbetaling. Ik heb nog niemand gehoord dat dat ook heeft plaatsgevonden. Ze hebben denk ik geen geld. Ik adviseer mensen om lid te worden van de Facebook groep van Next Energy gebruikers. Daar staan veel reacties van klanten die maar niet worden uitbetaald. De hyperpositieve nietszeggende reviews op Trustpilot zijn vrees ik geplaatst door die brugklassers of tegen betaling geplaatst.

  Reageren
  • RRudy – 09 maart 2023

   @Groen
   Zo zo, mag je nu wel een kritische noot plaatsen in die groep? Ik kreeg een ban van die amateurs.

   Reageren
   • GGroen – 10 maart 2023

    @Rudy het wemelt inmiddels van de klachten in de groep over niet ontvangen van de eindafrekening én uitbetalen. De beheerders van de fanclub kunnen daar gewoon niet onderuit.

    Reageren
  • HHub – 13 maart 2023

   @Groen

   Precies dit. Je hebt helemaal gelijk. Ik ben ook na 1 maand opgestapt. Waardeloze klantenservice en dan die smoesjes om van te kotsen. Ik ben al van 1 Januari weg en heb nog steeds mijn eindafrekening niet , heb nu al 3 keer gebeld, want in deze eindafrekening moeten ook die 190 Euro van December verrekend worden die het kabinet ons toegekend heeft. Inmiddels half maart en nog steeds niks. Ik sta op kookpunt, maar kan er niks mee, wordt iedere keer afgezeikt met een k..smoes die ik inmiddels kan dromen. Ik kan iedereen alleen aanraden, doe het niet blijf weg bij dit bedrijf, is echt een hele gore ongeregelde bende. Ik heb al in December een review op Trustpilot gezet, lees die goed voordat jullie met dit bedrijf in zee gaan

   Reageren
   • GGroen – 15 maart 2023

    @Hub ik heb een klacht ingediend bij de ACM consuwijzer). Ik ga ervan uit dat als er meer klachten binnen komen ze in actie gaan komen. Next houdt geld vast wat niet van hun is. Ook wel diefstal genoemd dus strafbaar.

    Reageren
  • NNextEnergy – 22 maart 2023

   Hoi @Groen,
   Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent met onze app en klantenservice. We nemen jouw klacht mee voor verbeteringen.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHannes – 09 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Waarom wordt de inkoopvergoeding voor electra €0.022 per verbruikte kwh en €0.128 per verbruikte M3 niet meegerekend in het verwachte persoonlijke aanbod? Dit is al ongeveer €18 extra per maand als je het verbruik van het prijsplafond hebt. (2900kwh en 1200m3 )

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 maart 2023

   Beste @Hannes,
   De inkoopvergoeding voor elektra en gas wordt wel meegerekend in het persoonlijk aanbod. Dit is terug te vinden bij het kopje prijsopbouw en kosten. Voor vragen mag je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice!

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • BBurger – 04 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  A) De prijs:Prijs voor stroom is op korte en lange termijn de laagste in de markt (op basis van afgelopen jaar vergelijken met variabele en vaste contracten bij Budget, de goedkoopste ‘normale’ aanbieder), of in ieder geval één van de laagste.
  Dynamisch contract is echt een verademing in geval van stroom.
  Wat betreft gas is een dynamisch contract over de lange termijn mogelijk minder gunstig, maar hopelijk krijgen we niet meer van die extreme fluctuaties zoals afgelopen najaar.

  B) Klantenservice: wisselende ervaringen. De ene keer via mail nooit een reactie gehad, maar toen ik dezelfde vraag via het contactformulier stelde had ik binnen enkele dagen een reactie.

  C) kredietcheck: geen last van gehad, ik ben gewoon zonder gedoe geaccepteerd

  D) maandbedrag: men ging direct akkoord met het door mij geschatte verbruik en het bijbehorende maandbedrag. Men deed niet een ongeloofwaardig veel te hoog voorstel

  E) jaarafrekening: geen ervaring mee, ben pas sinds enkele maanden klant

  Reageren
  • NNextEnergy – 06 maart 2023

   Beste @Burger,
   Bedankt voor je review! Fijn om te lezen dat je tevreden bent met onze dynamische tarieven. We gaan je opmerkingen over de klantenservice doorgeven aan het betreffende team om te kijken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • FFriesland – 29 maart 2023

   @Burger
   Ben ook zeer tevreden. Overstappen ging simpel en aanpassen maandbedrag was snel geregeld. Gewoon af en toe op de site checken als je je zgn aanmeld als “nieuwe” klant en dan vergelijken met je huidige maandbedrag.
   Jaarafrekening gaan we zien eind dit jaar en als dat niet goed gaat dan er bovenop zitten en bestoken met mail. Je kunt altijd nog afschrijving storneren als het niet snel genoeg gaat

   Reageren
 • BBen – 03 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Gelukkig kon ik maandelijks opzeggen en heb dit na 2 maanden ellende ook gedaan echter de eindafrekening blijf achterwege.
  Heb een klacht ingediend bij het ACM en een melding gedaan bij mijn rechtsbijstand verzekering,deze gaan nu proberen om mijn teveel betaalde geld terug te vorderen.
  Al met al een drama bedrijf.

  Reageren
  • NNextEnergy – 06 maart 2023

   Hoi @Ben,
   Wat jammer om te lezen dat je een slechte ervaring hebt met ons. We begrijpen dat het een vervelende situatie is. De eindafrekening heeft onze aandacht en prioriteit.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • Ssarah – 08 maart 2023

    @NextEnergy
    volgens mijn hebben heel veel klanten prioriteit….

    Reageren
   • EErik – 09 maart 2023

    @NextEnergy

    Zit ook al heel te wachten op afrekening eindbetaling. Elke keer hetzelfde verhaal. Een medewerker is er mee bezig, omdat we zeker willen weten dat de eindafrekening goed is. Zeker weten dat ze niet graag uitbetalen.

    Reageren
 • JJulius van der Meer – 02 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  1 ster voor de klantenservice is al teveel. Ben van eind oktober tot begin januari klant geweest bij next energy. Eind januari maar eens gebeld en werd gezegd half februari. Half februari nog steeds niks. Daarom een bericht gestuurd via de site maar tot op heden nog geen reactie. Deze aanbieder is echt een afrader. Slechte communicatie en misleidende prijzen in de app. Er zijn meer dynamische energieleveranciers dus kijk goed rond!

  Reageren
  • NNextEnergy – 06 maart 2023

   Beste @Julius van der Meer
   Het spijt ons dat je niet tevreden bent met onze klantenservice. We hebben jouw klacht genoteerd en we zullen het intern gebruiken voor verbeteringen.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • BBert – 02 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben nu 3 mnd bij NextEnergy maar heb nog geen enkele verandering gezien in de app.
  Ja het komt….zeggen ze
  Ook met andere zaken schieten ze te kort.
  Zou goed zijn als ze eens een duidelijk van zaken geven.
  Ik kijk het nog even aan en anders maar naar een ander.

  Reageren
  • NNextEnergy – 06 maart 2023

   Beste @Bert,
   We begrijpen dat je graag duidelijkheid wilt m.b.t. de app. Op dit moment zijn wij nog bezig met belangrijke aanpassingen voordat de nieuwe update zichtbaar wordt.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • EEddy – 02 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Het overstappen naar Next ging half februari soepel. Nu is al 3 dagen het verbruik niet zichtbaar in de app.
  Klantenservice via de chat snel bereikbaar. Helaas ze konden niets zien, weten niet of er een storing in de app zit en moet het later maar weer navragen.
  Op de vraag of er wel een totaaloverzicht van afgelopen maand komt inclusief de extra kosten en toeslagen is het antwoord: nee.
  Het gehoopte extra inzicht in het verbruik met bijbehorende kosten is er dus nog even niet. Helaas.

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 maart 2023

   Hoi @Eddy,
   Bedankt voor je review. Fijn om te lezen dat onze klantenservice snel bereikbaar is. Het is bekend bij ons dat er sinds 3 dagen geen verbruik zichtbaar is. Wij werken daarvoor hard aan een oplossing. De all-in prijzen worden ook binnenkort zichtbaar!

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • HHannes – 05 maart 2023

    @NextEnergy
    Dat de all-in prijzen binnekort zichtbaar zijn hoor ik al een paar maanden, allemaal “zoethoudertjes”…

    Reageren
  • CC van Alphen – 05 maart 2023

   @Eddy
   Zou toch ook wel graag een maandoverzicht met alle kosten per maand willen zien.

   Reageren
 • HHenriet – 02 maart 2023

  Prijs

  Algemeen

  Zeer slecht werkende app. Kan verbruik van de afgelopen 3 dagen niet inzien.

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 maart 2023

   Beste @Henriet,
   Bedankt voor je review. We begrijpen dat het vervelend kan zijn als het verbruik van de afgelopen 3 dagen niet zichtbaar is. Het is een bekend probleem bij ons en wij werken hard aan een oplossing.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • MMonique – 05 maart 2023

    @NextEnergy
    Hoe wordt bij een storing het tarief bepaald van die paar dagen?

    Reageren
    • NNextEnergy – 06 maart 2023

     Hoi @Monique,
     Voor dit soort vragen kun je het beste terecht bij onze klantenservice: nextenergy.nl / klantenservice.

     Met vriendelijke groet,
     Lotte
     NextEnergy ServiceTeam

     Reageren
 • SSaar – 28 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Niet betrouwbaar
  Geen communicatie eindafrekening veeel t laat tenminste als die nog komt

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 maart 2023

   Hoi @Saar
   Onze excuses voor het ontbreken van communicatie over je eindafrekening. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn en zullen het intern meenemen voor verbeteringen. De eindafrekening komt natuurlijk zo snel mogelijk je kant op.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • RRijk – 28 februari 2023

  Prijs

  Mij is nog onduidelijk wat jer mij nu per maand kost.

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 maart 2023

   Hoi @Rijk,
   Wij begrijpen dat de app onduidelijk kan zijn. Momenteel zijn wij druk bezig met verbeteringen voor de app! Voor specifieke vragen mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groet,
   Lotte
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • RRia Peters – 27 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Helaas wacht ik nu al 2 maanden op mijn eindafrekening van Next Energy.
  Telefonisch niet te bereiken en ook geen reactie op mijn mails.
  Waardeloos!!!

  Reageren
  • NNextEnergy – 27 februari 2023

   Beste @Ria Peters,
   Bedankt voor het delen van je ervaring. We vinden het vervelend dat je zo lang moet wachten op je eindafrekening en dat je geen reactie heeft gekregen op je mails. We willen graag helpen om dit op te lossen. Je kunt ook contact opnemen met de chat, daar zullen wij je zo snel mogelijk te woord staan.

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • RRene Beck – 28 februari 2023

    @NextEnergy
    Contact opnemen met de chat? Wacht al sinds 28 december en contact via de chat gehad. Antwoord was dat ze niet gaan over de afrekening en terug betalen. Veel smoesjes en nog steeds geen steek verder. Begint op oplichting te lijken

    Reageren
    • EEmma – 28 februari 2023

     @Rene Beck daar lijkt het idd op. Ik heb melding gedaan bij de ACM. In die Facebook groep van NE zijn er velen die geen eindafrekening krijgen. Iemand deed een oproep of er iemand is die wél een eindafrekening en geld terug heeft gehad. Een enkeling heeft een eindafekening waar geen touw aan vast is te knopen omdat er bijv. met gemiddelde prijs is gerekend en dat is gek met bij dynamische leverancier. Maar tot op heden heeft niemand een eindafrekening én zijn geld terug. Ik vrees dat dit komt omdat ze geen geld hebben.

     Reageren
  • EEmma – 28 februari 2023

   @Ria Peters klacht indienen bij de ACM. Heb ik ook gedaan. Kan telefonisch of via meldingsformulier op hun site.

   Reageren
  • OOtjens – 17 maart 2023

   @Ria Peters

   ACM benaderen en dus klacht indienen.

   Reageren
 • CCorne Vlierings – 24 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  2 maanden klant bij ze.

  Had wat onduidelijkheid hoe het precies zit met salderen. Snel en goed geholpen!

  Reageren
  • NNextEnergy – 27 februari 2023

   Hoi @Corne Vlierings,
   Bedankt voor je mooie review! Goed om te lezen dat je snel en goed geholpen bent.

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHenriet – 24 februari 2023

  Prijs

  Algemeen

  Slecht werkende app. Kan de prijs van dit moment niet inzien. Verbruik rm pas een paar dagen later zichtbaar. Ben pas klant. Kijk het nog even aan.
  Nog geen contact met klantenservice gehad. Overstap is wel goed verlopen.

  Reageren
  • NNextEnergy – 27 februari 2023

   Beste @Henriet,
   Bedankt voor het delen van je feedback. We zijn ons bewust van de problemen met het tonen van de huidige prijs en het zichtbaar maken van het verbruik. We werken momenteel aan het oplossen van deze problemen en hopen dat je snel een betere gebruikerservaring zult hebben. Voor vragen mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • HHenny – 02 maart 2023

   @Henriet ik ben Sinds 18 februari 2023. Klant. Ik kon al na enkele dagen mijn verbruik inzien in de app. Ik heb sindsdien een keer een nacht geen stroom prijs kunnen inzien omdat de actuele data niet werd ingelezen. Dat was de volgende ochtend al opgelost. Maar nu mis ik sinds 27 februari mijn verbruik. Normaal is het een dag later al zichtbaar. Ik kan dus van 27 en 28 en 1 maart niets over mijn verbruik inzien. Dat is natuurlijk waardeloos. En de storing is nog altijd niet opgelost. Verder wel tevreden tot op heden.

   Reageren
 • JJoh – 24 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goed op de hoogte gehouden per mail van ingangsdatum.
  Alles verliep optijd.

  Reageren
  • NNextEnergy – 27 februari 2023

   Beste @Joh,
   Bedankt voor je mooie review!

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • Ddirk – 23 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  zeer snel contact via chat, m’n vraag snel beantwoord

  inmiddels klant geworden en benieuwd wat de toekomst brengt 🙂

  Reageren
  • NNextEnergy – 23 februari 2023

   Beste @dirk,
   Bedankt voor je mooie review! Goed om te lezen dat onze klantenservice je snel heeft geholpen.

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • WWiebe – 23 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben nu een maand klant bij nexytenergy. Overstap ging prima, app is heel kaal en voor mensen die niet in detail snappen hoe de prijs berekend wordt, lijkt hij misleidend.

  De prijs in de app is zonder de inkoopvergoeding, energietoeslag, belasting en btw.

  De stroomprijs in de app is dan bijvoorbeeld 30 euro, uiteindelijk betaal je dan ca 70 euro.

  Ik kan via mijn home automation zelf de wasmachine en droger aanzetten op het goedkoopste moment en ik wilde dus de gasprijzen uitlezen, uit de sociale media haal je dan dat nextenergy aanraadt de API van hun concurrent te gebruiken. Vind ik moreel niet oké, zorg voor een nette API om jullie data uit te lezen.

  Ik had contact met hun klantenservice, de dame (Romy) met wie ik sprak antwoordde in mijn ogen op het onbeleefde af op ongeinteresseerde wijze. Verder idioot dat de chat bot niet de (uitgebreide) vraag doorzet naar de medewerker zodat je opnieuw je verhaal moet invoeren.

  Al met al wordt hier een indruk gewekt van een startup die de randjes afsnijdt qua moraliteit en klantenservice.

  Reageren
  • NNextEnergy – 23 februari 2023

   Beste @Wiebe,
   Het klopt dat de app prijzen momenteel exclusief zijn, houd zeker de app updates in de gaten. Vervelend dat je een slechte ervaring hebt gehad met onze klantenservice, maar wij zien de noodzaak niet om het persoonlijk te maken.

   Met vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • BBjorn Korsmit – 18 april 2023

    @NextEnergy

    Het lijkt inderdaad op misleiding. Een app zodanig aanpassen dat je de werkelijke kosten inzichtelijk hebt lijkt mij niet zo moeilijk. Dus in mijn ogen doen jullie dit dan ook bewust zodat mensen denken dat ze goedkoper uitzijn. #eenbezorgdeklant

    Reageren
 • MMark – 21 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dit bedrijf levert prima gas. Ik zat eerst bij Greenchoice, maar je merkt dat het gas van NextEnergy toch wat voller en geuriger is. Ook de kleur spreekt mij persoonlijk erg aan. Vroeger kon je bij het gemeentelijk energiebedrijf maar een smaak gas kiezen. Maar dankzij de liberalisatie van de energiemarkt keuze te over! Wel jammer dat we nu belasting èn de fee van de energiebedrijven betalen. Toch bedankt, VVD!

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 februari 2023

   Hoi @Mark,
   Dank je wel voor de complimenten en de mooie review!

   Groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHansrooz – 21 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik heb geen ervaring, maar die wil ik ook niet, want zij salderen per maand en dat mag wel, maar ik zie het nergens staan. Dat kon ik achterhalen door de klachten te lezen.
  De maandprijs is voor mij echter wel heel erg goedkoop en dat snap ik dan weer niet.

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 februari 2023

   Beste @Hansrooz,
   Voor dit soort vragen wil ik adviseren om contact op te nemen met de klantenservice. Zij kunnen je via de chat, bellen of mailen antwoord geven op de vragen.
   Groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • EErik – 19 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik dacht dat ik tevreden was maar dat komt door de misleiding. Bedragen waarvan denkt dat je t betaald komt er nog extra kosten erbij . Ik wil duidelijkheid en geen onaangename verrassingen achteraf.

  Reageren
  • FFred – 19 februari 2023

   @Erik
   Wat het moeilijk maakt volgens mij is de energiebelasting die je terug krijgt per jaar.
   Dit is voor iedereen verschillend want dat moet je dan delen door je verbruik.
   Voorbeeld ik gebruik 3600 Kw als ik dat deel op de 596,85 euro die je krijgt is dat 0,16 cent per kw. Als ik het zo bekijk is mijn verbruik wat nu ongeveer in de app staat.
   In 2023 is de energiebelasting ongeveer 59 cent per m3 gas en 15 cent per kWh stroom (bedragen inclusief 21 procent btw). Tegelijkertijd krijg je een vast bedrag aan energiebelasting terug, namelijk 596,85 euro (bedrag in 2023).

   Dus er komt nog bij maar ook weer af.

   Reageren
   • RRudy – 20 februari 2023

    @Fred

    Onzin. Waarom zou Zonneplan het wel kunnen en NE niet.
    Duurt veel te lang nu met die app. Ik zie het voordeel bij NE niet meer

    Reageren
 • BBrenda – 18 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Van Vattenfall naar Next overgestapt. Scheelt aanzienlijk in de kosten! De overstap naar next verliep vlekkeloos.
  App is inderdaad wat magertjes, maar daar werken ze aan zoals ik terug heb kunnen lezen. Al met al dik tevreden.

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 februari 2023

   Hoi @Brenda
   Dank je wel voor de mooie review. Fijn om te lezen dat de overstap goed is verlopen. We zijn inderdaad druk bezig met een verbetering in de app, deze zal binnenkort zichtbaar zijn!

   Groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • MMary – 26 februari 2023

    @NextEnergy Druk met die app? Komop zeg en stop met liegen. Die app in de lucht houden kunnen jullie al niet, laat staan all in prijzen tonen. Maar dat komt jullie m.i. wel goed uit. Niet transparant en klanten op het verkeerde been zetten. Oh en die Erik/Eric te Bosch, die bestaat helemaal niet, leugenaars.

    Reageren
   • JJoël – 28 februari 2023

    @NextEnergy

    Dat verbeteren van de app wordt al vanaf oktober 2022 beloofd. Wanneer komt de incl. Belasting prijs er nu eens in?

    Reageren