0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Energieleverancier kiezen

Een energieleverancier kiezen. Hoe doe je dat? Hoe weet je dat je de juiste hebt? Welke leverancier is het goedkoopst? En welke kent de beste voorwaarden?

Hulp bij het kiezen van een energieleverancier

In juli 2004 werd de energiemarkt vrijgegeven en waren consumenten ineens vrij om hun eigen leverancier te kiezen. Dit heeft onder andere als effect gehad dat je kunt kiezen uit zeer scherpe aanbiedingen. Nederland kent een ruime keuze aan energieleveranciers. Het zijn er inmiddels zo’n veertig.  Logisch dus dat je soms door de aanbiedingen het bos niet meer ziet. Ga je voor goedkoop, groen of allebei? Of ga je je zelf energie opwekken? Allemaal keuzes waar je als consument voor komt te staan.

Bespaar tijd

Een energieleverancier kiezen kan dus een tijdrovend klusje zijn. Omdat jij je tijd vast beter weet te gebruiken, helpen wij je graag op weg om snel en eenvoudig de beste keuze te maken. Op energievergelijk.nl vind je alle energieleveranciers op een rij. Op deze pagina vind je een helder overzicht met een korte uitleg over de desbetreffende leverancier en reviews van klanten erbij. Zo kun je zelf een afweging maken en die energieleverancier kiezen die bij je past.

De goedkoopste leverancier

Ben je op zoek naar de goedkoopste deal voor jouw situatie? Doe dan onze snel onze energievergelijkingstest. Binnen een minuut krijg je dan een onafhankelijk en up to date overzicht van de voor jouw situatie scherpste tarieven. Een overstap is zo gepiept en kan wel honderden euro’s besparing opleveren op jaarbasis. Meer over overstappen naar een andere energieleverancier lees je hier.

 

Waarom energievergelijk.nl

Onafhankelijk en up to date, dat is energievergelijk.nl. Bovendien is overstappen via ons vaak goedkoper, want je krijgt hier de beste deals te zien. Energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Omdat ze weten dat veel mensen gebruik maken van een snelle energievergelijker, ontvangen wij dagelijks de beste deals van de leveranciers. Deze zijn vaak gunstiger dan wanneer je rechtstreeks bij de leverancier een contract afsluit.

 

Een energieleverancier kiezen in 3 stappen

  1. Oriënteren. Welke leveranciers zijn er eigenlijk? Check ons overzicht en ontdek welke aanbieders er zijn. Wedden dat er leveranciers tussen staan waar je tot nu toe nog niet eens van had gehoord?
  2. Vergelijken. Aan de hand van je postcode, je gemiddeld jaarverbruik en de grootte van je huishouden maakt de energievergelijker een overzicht van de goedkoopste aanbieders.
  3. Overstappen. Kies de aanbieder van jouw keuze en wij regelen de rest!

Na een overstap heb je wettelijk gezien nog twee weken bedenktijd. Je kunt in die tijd dus gerust terugkomen op je keuze.

Ga direct naar de onafhankelijke energievergelijker en zie wat jij kunt besparen.

Lees hier meer energie besparingstips.