0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Energiekosten vergelijken loont

De dagen worden korter, de temperatuur daalt… en dat betekent meestal dat de energierekening stijgt. Dé tijd van het jaar dus om eens kritisch naar je energiekosten te kijken. En de verschillende energiekosten te vergelijken. Want de
ene energieleverancier is de andere niet! Door de verschillende leveranciers te vergelijken en over te stappen naar een andere, goedkopere aanbieder kun je al gauw honderden euro’s per jaar besparen.

Doe de energievergelijkingstest
Energiekosten vergelijken kost slechts twee minuten van je tijd. Pak de jaarnota erbij van je huidige leverancier, ga naar de energievergelijker van Energievergelijk.nl en vul in:

  • Je postcode.
  • Je leefsituatie (aantal personen in je huishouden).
  • De hoeveelheid energie die je op jaarbasis verbruikt.

Binnen enkele seconden krijg je van ons een onafhankelijk overzicht van alle leveranciers mét de gunstigste tarieven.

Hoeveel energie verbruik ik per jaar?

Heb je je jaarnota niet bij de hand en twijfel je hoeveel energie je verbruikt? Geen probleem. Energievergelijk.nl vult automatisch een gemiddeld verbruik voor je in. Voor een samenwonend stel is dat bijvoorbeeld 2600 KWh elektriciteit en 1000 m3 gas. Voor een gezin rekenen we met 4500 KWh en 1700 m3 op jaarbasis.

Energiekosten vergelijken en dan?

Goed. Je hebt de energievergelijker ingevuld en ontdekt dat een andere aanbieder voor jouw situatie gunstiger is. Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te wisselen van energieleverancier. Maar hoe doe je dat?

Stap over en bespaar

Overstappen is eenvoudig te regelen via onze site. Dit is vaak ook goedkoper dan dat je het rechtstreeks met je energieleverancier regelt.

Overstappen gaat in 3 stappen:

  • 1. Kies de energieleverancier met het gunstigste tarief
  • 2. Vul je gegevens in
  • 3. Klik op ‘bestellen’
  • Je bent overgestapt!

De nieuwe leverancier zegt het contract bij je huidige leverancier op. Daarna ontvang je direct stroom en gas van je nieuwe, goedkopere energieleverancier. Mocht je je later toch nog bedenken: geen nood. Wettelijk gezien heb je na een overstap nog 14 dagen bedenktijd.

Korting op energie

Toen in 2014 de energiemarkt werd vrijgegeven, barstte er een ware concurrentiestrijd los op de energiemarkt. De consument was ineens vrij om zijn eigen leverancier te kiezen. En de consument wil liever niet te veel betalen! Daarom doen energieleveranciers hun uiterste best om jou als klant binnen te halen. Dit doen ze door regelmatig met aantrekkelijke aanbiedingen te komen, zoals hoge cashbacks, scherpe tarieven en interessante welkomstcadeaus. Alle acties van de energieleveranciers zijn gericht op nieuwe klanten. Regelmatig wisselen van energieleverancier kan dus heel gunstig zijn voor je portemonnee. De besparing bij het overstappen naar een andere leverancier kan zelfs oplopen tot wel € 450,- per jaar.

Waarom overstappen via energievergelijk.nl?

Zoals we net al aangaven: overstappen via ons is voordeliger dan wanneer je het rechtstreeks regelt met je energieleverancier. Hoe dat werkt? Energievergelijk.nl is volkomen onafhankelijk. Dit betekent dat wij geen contracten aangaan met energieleveranciers, of afspraken met hen maken. Wél hebben wij iedere dag contact met de verschillende aanbieders. Ons doel: de prijzen zo laag mogelijk houden. Het doel van de energieleveranciers: jou als klant binnenhalen. Daarom komen ze met speciale aanbiedingen en kortingen, die ze aanbieden via onze site. Op energievergelijk.nl vind je daarom de meest gunstige tarieven van dit moment.

Ja, ik wil ook mijn energiekosten vergelijken.